fredag 9 oktober 2009

Älskade Engla du saknas oss- polis myndigheter och media

Nu är boken klar den kan köpas från och med 31 okt i bokhandeln och på adlibris och bokus på nätet.
Jag tycker att boken blev bra men jag skulle kunna ha skrivit mycket mer om fler viktiga situationer .Det har varit väldigt tungt att skriva den pga av sorgen och smärtan även Jante lagen gör sig ständigt påmind i mig.

Älskade Engla du saknas oss- polis myndigheter och media

* Författare:
Carina Höglund
Yamile Lindgren
* Förlag:
Stjärnljus

* Bandtyp: Kartonnage
* Språk: Svenska
* Utgiven: 20091031


Älskade Engla du saknas oss-polis myndigheter och media

Beskrivning:

Helvetet och godheten ledde henne genom de värsta dagarnas i hennes liv. Ingenting har varit sig likt för Carina Höglund efter att hennes 10-åriga dotter mördades.

Engla älskade musik och dans, hon ville bli artist. Men en tidigare dömd våldtäktsman ville annorlunda. Han slog inte bara sönder Englas liv och framtidsdrömmar - familj, släkt och många, många vänner har tvingats in i en livslång sorg och saknad.

Carina Höglund har samlat sina upplevelser, tankar, känslor och idéer, utifrån vad hon känt och känner under tiden efter mordet på sin dotter.

Carina är en samhällsengagerad mamma som vill att allmänheten, journalister och myndighetspersoner ska förstå att mord och våldtäkter är brott, inte bara mot staten utan också mot den enskilda människan. Hon tycker det är av vikt att rättsväsendet och andra myndigheter inte blundar för varningssignaler. Carina vill så frön och förändra arbetssätt och attityder hos såväl polisen som media - allt för att motverka våld, bidra till allmänhetens säkerhet och trygghet, men också för att förbättra bemötandet av de som drabbas av våldsdödens konsekvenser.

Tillsammans med vännen och journalisten Yamile Lindgren har Carina fått stöd och hjälp att skriva boken, i saknad av en älskad dotter, med önskan om ett tryggare samhälle.