söndag 10 augusti 2008

Kommentarer jag gett

För mig är det fängelse straff som ska vara straffet för Anders, tyvärr tror jag att det är för sent med vård som kan göra att han inte faller tillbaks i liknande brott.

För mig är det jävligt viktigt med rätt diagnos för om Anders fått det från början med tvångs vård så hade Engla levt i dag!
Jag kan faktiskt tycka synd om anders för att inte samhället ställde upp och utredde honom och gav honom den tvångsvård han behövde vid dom första våldtäkterna.Och nu är det försent!
Jag kan faktiskt se en människa som blivit Ond av att inte fått rätt hjälp när kriminalvården borde ha set utrett och hjälpt han för länge sedan! Varför har människor diagnoser, jo för att få rätt hjälp eller för att förstå sig själva.
Och den hjälpen ska alla ha inte bara snälla människor!


den 10 augusti 2008 07:35

Radera
Blogger mamma sa...

Kom ihåg att den betydelse fullaste diagnosen jag gav är narcissism i kombination med flera andra.

den 10 augusti 2008 07:40

Radera
Blogger mamma sa...

Det är även så att jag har inga krav på mig att vara korrekt eller sann jag kan ljuga prata skit säga lika tokiga saker som vem som helst ,jag är inte juridisk eller offentlig person!
Prisis som Anders i rättssalen så hade inte han eller jag lovat att tala klokt eller sanning!

den 10 augusti 2008 07:47

Radera

12 kommentarer:

Mamma till tre tjejer sa...

Hej!
Nej nej nej...Pedofiler går aldrig att bota,det är ett hålrum i deras hjärnor och det går inte att fylla!
Dom tänder helt enkelt bara på våld eller tvång och gärna då på någon som inte klarar av att försvara sig...det hjälper inte med varken den ena eller det andra,så vad han har för diagnos är helt ointressant för vad det än är så kommer det inte att upptäckas tidigare på någon annan eftersom vi knappt har tvångsvård i detta land!
Diagnosen hör inte ihop med hans sexuella läggning...det kan vem som helst ha,pedofiler och våldtäktsmän hittar man överallt i samhället,direktörer,lastbilschaffuörer,läkare,lärare.präster....överallt...!
Du stod väl inte till svars i rättsalen...men det gjorde AE och att inte säga sanningen för honom betyder ju ännu längre straff....för dig vet jag inte riktigt....varför du inte skulle prata sant där...du var ju där du var och vet vad du vet och inget mera med det!
Kram

Anonym sa...

Det har du alldeles rätt i, men alla som har diagnosen asperger och som lever som normala människor kände sig kränkta av ditt uttalande. DET är det jag har reagerat på.

Sen undrar jag varför du inte publicerar kritiska kommentarer? Inte sådana som är otrevliga, men kritiska. Det tycker jag verkar konstigt.

För övrigt tycker jag att han (Anders) skall hållas borta från samhället för evigt, som du skriver är det alldeles för sent att göra något åt honom tror jag.

Helena Andersson sa...

Kära Carina...

Ja nog vore det bäst om han fick fängelse..helt klart.Hamnar han på en sluten psykiatrisk plats typ Sankt Sigfrid i Växjö så kommer han säkerligen ut om ett antal år är jag rädd för.Precis som du skriver så tror jag också att det är "för sent" med nån form av terapi för honom.Jag beundrar dej verkligen som kan se människan bakom förövaren trots det han gjort mot din älskade Engla och er.
Jag tror att han själv har blivit utnyttjad som barn...då brukar man följa samma mönster och beteende själv som vuxen.Så var det med mannen som förgrep sig på min dotter när hon var liten.Han hade blivit utnyttjad av sin pappa som barn kom det fram i rättegången.Men man undrar ändå HUR och VARFÖR man begår samma brott själv som vuxen?Hur man kan vilja utsätta andra för det helvete man själv fått genomlida som barn?Ja du vännen...frågorna är många..och man får nog kanske aldrig svar på en del av dom heller
Försök ha det så bra som det går trots denna fasansfulla mardröm du/ni tyvärr måste genomlida och leva med.Jag sänder dej så många stärkande och varma kramar jag kan

MVH Helena i Enköping

Helena Andersson sa...

Kära Carina...

Jag höll precis på att skicka ett långt mail till din blogg då min dator lägger av
Skulle du kunna va så gullig och kolla i din inkommande post ifall jag hann få iväg den..annars skickar jag ett nytt

MVH Helena i Enköping

mamma sa...

Jag säger bara att jag inte har kraven på mig att tala sanning eller klokt , men jag talade i från mitt hjärta, erfarenheter,kunskaper jag besitter...och jag är definitivt inte perfekt.

mamma sa...

Jag har släppt igenom allt som har varit kritiskt, men inte om jag tycker att det är för kränkande mot andra eller hotfullt.Men det är svårt att bedöma så något som varit lite i överkant har slunkit igenom.Och är det bara kränkande mot mig så släpper jag in det som kommentar.
Är det någom kommentar du saknar?

mamma sa...

jag tror att det går att hjälpa även pedofiler och våldtäkts män om man gör det i tid.och att det är viktigt med tvångs vård och att man tar våldtäkter på stort allvar inom kriminalvård vården.fast som ni skriver så har ofta pedofiler skälva blivit utnyttjade som barn.En ond cirkel där samhället borde sätta in mer resurser.

Anonym sa...

Det är inte så enkelt,jag har varit utsatt för sexuella övergrepp och har inte en endaste gång i hela mitt liv tänkt tanken att utsätta någon annan för det...det är en sjuk sexuell läggning som inte går att bota,presic som våldtäktsmän,det är det dom tänder på och ingen Psykolog kan ändra på det,dom vet att det är galet men faktum kvarstår...precis som hos en blottare eller folk som vill få stryk iklädda i blöjor...sjukt men inga samtal ändrar på det!
Om du föds med en arm så får du inte tillbaka den för att du går i terapi...samma här,,,,dom spärrar som aldrig funnits..kommer inte plötligt att växa ut....nej in i fängelse för gott och för alltid!

Anonym sa...

Jag lämnade en kommentar som varken var hotfull eller kränkande mot någon men som inte du har publicerat.

Den handlade om att du skrev att det var ryckt ur sitt sammanhang eller nåt sånt.

Men min vän som har diagnosen Asperger syndrom hörde när du pratade på radion och han kände sig äcklad och tog illa vid sig, det är jobbigt nog att ha diagnosen som det är. Mig veterligen har inte asperger någon direkt koppling till något sexuellt.

Men jag kanske själv skulle uttrycka mig både fel och klumpigt om jag hamnade i din situation, så jag ber om ursäkt!

Anonym sa...

Mitt hjärta är hos dig...alltid - kicki

mamma sa...

Jag har inte uttalat mig i radion om någom diagnos!!!
Men mina ord i rätten har spelats upp på radio utan min vilja!!!!

Sandra sa...

TYCKER SYND OM?!??! Jag tycker synd om dig och dina nära. Och så läser jag vidare i din blogg och du skriver att du tycker SYND om AE. du är en gåta. Hur faaan kan man TYCKA synd om han som brutalt mördade din dotter? Han föddes sjuk. GLÖM aldrig det. Det är fan inget man blir. Man föds sjuk. Och menar du att VI det svenska sammhället ska betala för att "rädda" honom. ALDRIG I LIVET! Kasta ner dom i ett hål säger jag. Hela bunten. Tycka synd! det var det värsta jag hört på länge.