måndag 4 augusti 2008

Till er som har reagerat över att jag använde ordet asberger läs i bloggerna nedan vad jag skrivit och komihåg att det är media ni ska klaga på för jag har inte gjort en intervju med dom eller tillåtet dom att skriva det eller överhuvudtaget nämna något av vad jag sa i rätten något jag inte gjorde till media utan till Anders , jag har inga som helst krav på mig att vara korrekte eller sann , men jag fick en möjlighet att tala fritt till Anders ,hade det varit en annan rättegång som inte hade gett media klirr i kassan så hade ingen uppmärksammat eller byt sig. Ni ska veta att det är ett helvete att ha media i ryggen och samtidigt sitta i en rättegång eller vara utsatt för ett brott., just då ska man inte behöva tänka på vad man säger eller vad man gör men pressen är grym av att ha nyfikna åskådare bakom ryggen och återigen hade dom varit där för intresset att granska samhället så hade dom skrivet om andra saker men vem som helst kan se att det är för att sälja tidningar dom skriver och inget annat.

För eran käne dom så har han redan diagnos av liknande karaktär men den nämner jag inte här, Och den är i psykutlåtandet och inte ännu offentlig,Och blir den det ,så skriver nog inte tidningarna om det, då det troligen inte säljer lika bra som att blocka ur det ur sitt sammanhang från rätten.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Hade själv inte alls kunnat hålla mig saklig i ett tal till fasansfulla kräket. Tycker du varit både stark och väldigt saklig i vad jag läst eller hört.
Sen tror jag att det är väldigt svårt att ställa en säker diagnos på någon så totalt genomrutten person även för läkarna.
Varm kram

Anonym sa...

Kära Carina...

Hur skulle man kunna hålla sig saklig i ett tal till ett monster som mördat sitt barn...sitt eget kött och blod..ja det finaste man har.Jag tycker att ditt tal till Anders var väldigt milt..han är värd mycket starkare ord för vad han gjort samt för vad han åsamkat Engla och er.Jag skrev tidigare till dej att min dotter blev utsatt av sin bästis bonuspappa som barn.Du må tro vilket hat man kände att se honom...jag var ett tag rädd för att jag skulle tappa kontrollen och bara ge mej på honom där han satt mitt emot mej.
Många kramar till dej..kämpa på

MVH Helena i Enköping

Hjördis sa...

Läser din blogg med tårar i ögonen, mina tankar är hos dig och de dina. Det finns inte ord för det som A har utsatt dig och din familj för samt allt annat han har på sitt samvete. Var hos min syster i Långshyttan förra veckan och vi åkte då till Stjärnsund, mitt hjärta höll på att brista av sorg när jag tänkte på vad som hänt där.....

Många varma kramar från Hjördis i Lillhärdal

Anonym sa...

Bara ett litet påpekande.

Rättegångar i Sverige är offentliga för ALLA, inte bara mediarepresentanter.
Alltså kan vem som helst besöka vilken rättegång som helst, om inte rätten beslutat om stängda dörrar.
Och många gör det också.

Att sedan VISSA medier väljer att föra det du sa i rätten, kan diskuteras.

Vad gäller offentlighetsprincipen...

Utan media och deras insyn i polisens arbete hade allmänheten inte vetat om att man missade tipset om Eklund, när det gällde Pernilla.

Offentlighetsprincipen är till för att alla medborgare, inte bara
media!, ska kunna granska att myndigheterna sköter sig.
Utan insyn, hur skulle man då kunna ha kritik?

Att sedan vissa medier inte sköter sig, är inte ett skäl nog för att
försämras för allas , däribland din, möjlighet att granska bla
polismyndighetens arbete.

Däremot finns alltid skäl att granska medierna, men det är ju en annan sak än att stänga insynen för medborgarna.

Vad gäller straff.
Livstid innebär en tid i fängelse på cirka 15 år.
Rättspsykiatrisk vård finns det folk som suttit på betydligt längre. Särskilt de som anses farliga.

Till sist ett lästips till dig:
"När livet stannar", av Malin Sävstam.

Ta hand om dig.

Anonym sa...

Hej jag undrar vad som händer nu, nu skrivs det "bara" om arboga, vad hände m engla???är rättegången slut? när kommer domen mot äcklet?...vad känner o tänker DU, lite mer sånt i en personlig blogg, det gör att man vill följa o läsa oftare!!

Kram Petra

Lilltroll sa...

Tänker på dig/er. Kan inte i min vildaste fantasi ens föreställa mig vad ni går igenom, det kan man nog inte förrän man drabbas av något så outhärdligt hemskt. Du har varit stark och saklig i dina uttalanden tycker jag nog, själv hade jag nog fallit i fällan att bli mer handgriplig om du förstår hur jag menar.
Jag tycker du är helt otrolig som faktiskt inte bara genomgår en otrolig sorg utan som mitt i eländet faktiskt också tar en strid med media - en stark makt i vårt avlånga land (och på vår runda jord). Sprider gärna din blogg om du vill.
Ha det så gott det är möjligt!

Martin sa...

Så det är medias fel att du uttalar dig om saker du inte förstår? Man är monster om man har Asperger's syndrom, va? Och sexfixerad?

mamma sa...

Martin jag är ledsen om du tror att det är så jag menar,Om du läser ordentligt i bloggen så borde det framgå att det inte är så jag sagt eller menar.

Anonym sa...

Hej jag förstår att media inte alltid framställer saker så som det var menat. Min mening är bara att det är viktigt att veta att bara för att man har Asperger betyder det inte att man automatiskt är mer sexfixerad en en person utan Asperger. Jag skiter fullständigt i vad han har för diagnos eller inte det viktiga är att han skall sota för sina brott som han gjort. Det jag hänger upp mej på är att de andra personerna med Asperger är de som får ta smällen efter att sådant uttalande och jag lider med dom.Det är viktigt att man håller isär på fakta och okunskap.

Anonym mamma

mamma sa...

För mig är det jävligt viktigt med rätt diagnos för om Anders fått det från början med tvångs vård så hade Engla levt i dag!
Jag kan faktiskt tycka synd om anders för att inte samhället ställde upp och utredde honom och gav honom den tvångsvård han behövde vid dom första våldtäkterna.Och nu är det försent!
Jag kan faktiskt se en människa som blivit Ond av att inte fått rätt hjälp när kriminalvården borde ha set utrett och hjälpt han för länge sedan! Varför har människor diagnoser, jo för att få rätt hjälp eller för att förstå sig själva.
Och den hjälpen ska alla ha inte bara snälla människor!

mamma sa...

Kom ihåg att den betydelse fullaste diagnosen jag gav är narcissism i kombination med flera andra.

mamma sa...

Det är även så att jag har inga krav på mig att vara korrekt eller sann jag kan ljuga prata skit säga lika tokiga saker som vem som helst ,jag är inte juridisk eller offentlig person!
Prisis som Anders i rättssalen så hade inte han eller jag lovat att tala klokt eller sanning!

Anonym sa...

Av kommentarerna du skriver, menar du att Anders blivit ond efter han begick de första våldtäkterna. Eller är det i din mening, när han mördade Engla som han först blev ond? Tvångsvård vette fan om det hjälper mot våldtäksmän. Däremot fick Anders låga fängelsestraff för dessa hemska brott. Kan säga att jag inte gillar din kritik av media, du har använt dig av dom när de gagnat ditt syfte, sen gapat när dom skrivit saker du inte tyckt ska skrivas. TOM din mamma skrev brev till media.

Du är inte yrkeskunnig för att ställa en diagnos, du känner inte hela Anders. Du har aldrig suttit ner med han o pratat ansikte mot ansikte.

Visst det är hemskt det han gjort. Fruktansvärt. Men du har själv när det gagnat dig använt dig av media. T.ex. när det var dags att tigga pengar för hyra.

Jag tror precis som Silbersky sa. Det finns två sidor av Anders och alla vi andra. Två sidor och inte en. Att han bröt ihop och grät öppet, talar verkligen inte för att har narcism i sig.

Anonym sa...

Jag känner en stor smärta inombords och får en stor klump i magen varje gång jag tänker på det som hände lilla Engla. Det finns inget man kan säga som kan få Engla tillbaka. Du ska veta att jag delar din sorg och hoppas du någon gång får träffa din lilla ängel igen.

Jan