tisdag 16 juni 2009

Träffade JK Göran Lambert

hej
I går var jag och en journalist kompis till jk Göran Lambert ,för att få lite mer information ang hur jk ser på minna specifika anmälningar och allmänt hur yttrandefrihets grund lagen fungerar.Det var ett intressant och givande mötte som gav många svar och några ?.
Ni får läsas mer grundligt om mötet i den bok som jag jobbar med "Polisen Myndigheter och Media.
Helt klart är att det är helt ok enligt lagen att kränka andra människor i media och var som helst i samhället och som död har du mindre skydd än levande. Jag funderar mycket över det etiska moraliska jämte mot vad det mänskliga beteendet kan klara av när ekonomi karriär eller hat ligger som morot.
För mig är det ingen stor skillnad på fysisk misshandel och psykisk misshandel som jag tycker att grova kränkningar bör jämföras med.
Tack till JK Göran Lambert för att du tog dig tid och gav oss av ditt kunnande.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att du kämpar vidare Carina, stå upp för din rätt och Englas rätt..

Kram

Anonym sa...

Jag tänker på dig så ofta fast jag inte känner dig. Vi bor inte så långt ifrån dig och vi letade efter din dotter i flera dagar, på fyrhjulingar och till fots. Det jag retar mig på gällande media är att de ofta skriver att AE tycktes leva ett "normalt liv". Idag i expressen tas AE upp som ett sådant exempel igen då någon journalist skriver om Carolin Stenvalls mördare. AE var ingen vanlig person som bara gled omkring i Torsåker! Vi är många som kan vittna om hur skrämmande han var, långt innan vi visste hur ond han egentligen var. Jag själv till exempel vågade inte ens gå in på Ica när jag såg att han var där. Ingen verkar vara intresserad av att skriva om sådant- tro mig- vi har försökt förmedla sådant, men då ville ingen lyssna (inte media och inte polisen). Det är som du skriver- tydligen får det skrivas vad som helst om mördade personer i media, men inte om de dömda mördarna. Fortsätt stå upp för sanning och rättvisa! Kram från en medmänniska.

Anonym sa...

hej carina jag vill tacka dig för ditt enagemang och mod jag tror att du kommer att hjälpa många brottsoffer i framtiden. har följt din blogg från o till och upprörts hur polis media har hanterat Englas fall. Vad kan vi andra medmänniskor göra för att hjälpa till? Lycka till med fortsatt arbete. Jag kommer aldrig glömma det som hänt ingenting är sig likt sedan den dagen Det är som om hela sverige idyllen krosats frid till dig

Solander Bay sa...

Hej

Du har en nalle att hämta inne hos mig http://solanderbay.blogspot.com

Mvh Ann

Johanna sa...

hej... kola min blogg jag har en super viktig grej till dig där kraam johanna

mamma sa...

Tack för nallarna jag orkar inte att engagera mig att skicka dom vidare men stort Tack!

Anonym sa...

Hoppas ni får en fin sommar du och din familj. Kram till er alla.

Helena.. sa...

Hej Carina!

Hoppas du och din familj har det så bra som ni kan ha det i sommarvärmen. Tänker på er ofta ska du veta.

Hur går det med boken ?

Undrar Helena

Ancan sa...

Världen behöver fler männsikor som du!

Linda sa...

Till: Carina Höglund

Du är utan tvekan även fantastiskt bara för att du är du.

Hälsningar Linda / snäll kvinna med asperger

Linda sa...

Jag tror att Engla är med dig fast du inte kan se henne och hon vet hur mycket du älskar henne. Men det är fruktansvärt när man inte kan få ge dem man älskar kärlek här på jorden och ge en kram. Du kan ge din kärlek till Sol men kan inte ge den till Engla här på jorden längre och det gör så fruktansvärt ont.

Anonym sa...

Englamamman, varför så tyst? Hoppas att det är ok med dig.

Linda sa...

Varför ska man så ofta behöva lida när man är galen av kärlek än om man är galen av ondska?

Linda sa...

De flesta förstår inte att det är värme jag vill ge dem och inte att belasta deras liv. Men det finns nog gränser för hur mycket värme man får ge en annan person också : (
Gör det inte det?

Linda sa...

Får man inte känna gränslöst med värme och kärlek för människor som man inte känner och bry sig om dem? Ska sådan värme och kärlek bara arbetas bort? Hur arbetar man bort varma känslor och att sluta bry sig om de man älskar som man inte känner? Är man dum när man vill ge dem man älskar som man inte känner så mycket värme och kärlek?

Anonym sa...

Du och din familj har mitt stöd

Ketil, Norge

Lilltösen Linda sa...

Till Carina

Fick du nallen som jag sytt åt dig? Jag undrar det bara för att jag vill veta om den kom fram ordentligt och att den inte kom bort?

Har du något emot att jag skickade dig den? Förstår i så fall inte varför?