onsdag 3 juni 2009

Polis missen !

Har nu lyssnat på ytterligare en intervju med Leif N där han säger att AE levde ett till synes normalt liv ?! då måste han vara arbetsskadad om han anser att den brotts banan AE har är ett till synes normalt liv!
Han sa även att man inte kan ha en polisutredning som jobbar för fullt i 9 år, nää det hade inte behövs om ni hade haft resurser att bearbeta tipsen direkt det är ju inte så att det regnat in tips dom senaste åren utan ni hade ca 1000 tips som senare blev ca 100 tips att bearbeta ( enligt kriminalkrönikan som Leif själv skrivit).
jag anser inte att det är Leif N fel att det inte blev skött på korrekt sätt utan att det ligger hos högre polis chefer att se till att alla brottsmål sköts helst efter kritiken från jo.Men det är Leifs ansvar att se problemen och medge att prioriteringen inte har varit fullgod i brottsutrednings anda.

12 kommentarer:

snäll kvinna med asperger sa...

Om jag hade jobbat hos polisen och fått reda på tipset så hade jag gjort allt jag kan för att det skulle bli utrett. För att för mig är det självklart att sådant här ska prioriteras högst. Dessutom är jag oerhört noggrann. Jag kanske skulle behövas som en assistent hos polisen som uppmärksammar dem på tips. Men risken finns att de kanske skulle tycka att jag tjatade på dem om alla tips som borde utredas och att de kanske inte ville att jag skulle jobba där.

Jag vet inte heller hur jag skulle kunna jobba som assistent hos polisen för jag är så sjuk i min tarmsjukdom.

Fairymary sa...

Kära Carina!

Jag har all respekt i världen för din vrede och din kamp.

Dock vill jag nu försvara Leif N:s uttalande.

Han säger i ditt citat: ett till synes normalt liv....det är formuleringen "till synes" som är grejen....

Jag har via mitt arbete kommit i kontakt med utredningar mot män som begått olika förfärliga övergrepp mot barn....och det är just detta som är det "luriga"....de är ofta trevliga grannar, goda kompisar, ansvarstagande familjefäder.....

och när ingen ser så begår de de mest fasansfulla brott!

Det är en realitet som vi har att hantera....

mamma sa...

Till Fairymary
Nu handlar det här om ett uttalande som sker efter polisen sett AE brottsregister och att då kalla AE till synes normalt liv då är man ute och cyklar!Det handlar inte om innan polisen fick in tipset.

antiaspbergare sa...

Det menas nog att hans liv för gemene man har verkat normalt. Ex. grannar, butiksbiträden etc har nog inte misstänkt att han är en mördare/våldtäktsman. Han ser inte "kriminell" ut, snarare ger han intryck av att vara harmlös och obegåvad. Folk som har mött honom i sin vardag har nog ingen aning om att han har ett brottsregister överhuvudtaget. Fram till dess att sanningen om AEs liv kom ut i media så har han blivit sedd som en man med "ett till synes normalt liv". Förstår du nu vad Leif N menar? Du har nog i din upprördhet missförstått det han pratar om.

mamma sa...

Tror inte du lyssnade på radio programmet det handlade om Leifs egen upplevelse av utredningen.inga andras!

mamma sa...

och han bodde i ett litet samhälle där många viste om hans brotts register!och fängelse besök...

snäll kvinna med asperger sa...

Till antiaspergare

Så du hatar alla med asperger?

Surkart sa...

Okej Englas mamma, jag har inte lyssnat på ngt radioprogram, eftersom du gjorde det stämmer förmodligen din tolkning. Jag trodde att det hade stått i någon artikel, och då hade jag tolkat det som jag gjorde. Till snäll kvinna med aspberger. Nej jag hatar inte aspbergare, är mest less på vad du kallar dig, och trött på att ni har era "specialintressen" och att ni kan bli lite utav stalkers och sedan skylla på sjukdomen. Bygger på dåliga erfarenheter. Förlåt men jag har haft lite humörsvängningar på sistone. Trevlig helg på er båda två!

snäll kvinna med asperger sa...

Till Surkart

Så bara för att du har haft vissa dåliga erfarenheter av NÅGON ANNAN MED ASPERGER och tror att jag är lika som den så smutskastar du mig och låter det gå ut över mig.

Och bara för att du blir störd på mig för att du tror att jag är lika som den så vill du väl att jag ska gå och gräva ner mig under jorden.

Vad har du haft för dåliga erfarenheter utav den personen?

Gråtande kvinna med asperger sa...

Gråter :-(

mamma sa...

Till snäll kvinna o surkart...
jag väjer att inte publicera era sista kommentarer men dom går ändå i slutändan ut på att båda sätter punkt och slutar gnälla o ber om ursäkt.

mamma sa...

Till snälla kvinna

Hej jag kommer inte att publicera några interna gnäll här.
Din ursäkt är god tagen och Du belastar inte mitt liv! så fundera inte mer på det!