tisdag 5 januari 2010

Min vardag

God fortsättning på det nya året
varje morgon snurrar tankarna likadant .Vad hände, hur mycket skräck och smärta mötte min fantastiska Engla. Saknaden är övermäktig .skulden vrider sig i min kropp varför varför?
En kopp kaffe sen ta tag i dagen fast kroppen inte vill utan tickar av ångest.Huvudet före in i muren kämpa på ...Det är så det måste vara efter som jag fortfarande väljer livet så försöker jag att ta ansvar att leva det så gott det går.
Mysig kaffe stund fast det är svin kalt ute ca 20 mius o inne 19 grader brrrr eldar i både kakelugnen och ved spisen,sitter o tittar ut genom fönstret på en fin älg ko som betar här utan för hundarna är ivriga och gnäller helst så vill dom ut och skälla på den.Jag funderar på om det finns varg här om det fins varg så är den nog i närheten av älgen vi såg något som liknade varg spår här för några dagar sen.

Här kommer lite om varg debatten ...Är ni rebreda att ta ett större ansvar och låta alla djur få leva ett naturligt liv utan lidande orsakat av människan ,bli då vegetarian låt djuren vara i naturen och skötta sitt ,en flock vargar behöver ca 100 älgar per år människan behöver inget kött eller väldigt lite och hellre att man äter djur som levt ett bra liv i skogen än genom tortyr i fabriks uppfödning.
Varför är vargen ett djur som får mer stöd än andra djur ?Varför hörs inte samma debatt om Björn eller fågel jakt ? varför såldes det lika mycket skinka till jul fast debatten om Grisarnas missförhållande kablades ut för allmänheten?
Vargen lever ändå ett fritt liv medan dom djur som dom flesta äter o klär sig i lever ett liv i fångenskap o tortyr... Jag frågar mig hur sanna är ni i era åsikter eller har ni dom bara för att det passar sig i stunden? är ni villiga att ge vargen det utrymme som den behöver , dra ner på stor städerna, vägar och turist platserna och ge plats åt skogen så att djuren har en naturlig plats att vara på med sitt vilt .
Förstår inte proportionerna i debatterna och har svårt att fatta att människor kan vara mot varg jakt men ändå låta massor av djur dö bara för sin egen lusta att få frossa i kläder och kött?
jag frossar inte i kött och försöker att ta ansvar för dom djur som jag nyttjar har haft det så bra som möjligt men tycker att det är obehagligt med varg o björn på min gård och vill få försvara mina djur om det behövs eller när det blir för närgånget.

vad som är rätt o fel vet jag inte men min känsla är att varg debatten behöver nyanseras med fakta och helhet.
Dom flesta jägare jag känner är inte blodtörstiga män även om dom säkert finns .dom jag mött är djur o natur intresserade kvinnor o män som ätter sin fångst och vill att naturen ska fungera på ett bra sätt.Dom hjälper till att spåra djur efter bilolyckor bara för att inte djuren ska lida... Men vist det finns säkert många jägare som inte är sådana så fram med mer krav o prov för jägare.