onsdag 3 februari 2010

Tack för utredningen ,vad som än kommer fram så är det bara Anders Eklund som bär den riktiga skulden för Englas död

Imorgon får vi vet vad rikspolis styrelsen kommit fram till i sin utredning kring polis missen i Falun ang Pernilla utredningen.
Media har redan börjat ringa men jag vet inte mer än någon annan om vad rapporten som kommer imorgon kommer att vissa men jag hoppas att det tas lärdom av den.
Om en månad den 5 mars skulle Engla ha blivit 12 år, vi saknar och längtar efter henne varje sekund.
Engla var 10 år när monstret tog henne en man jag önskar raka vägen till helvetet. Hur kan man plåga att barn på det viset, ingen barmhärtighet ingen som helst mänsklighet!
Varför låter vårt samhälle våldtäktsmän få så lindriga straff, att våldtäktsmannen inte ens behöver ta emot vård och ändå räknas det som om dom har sonat sitt brott och om dom våldtar igen så blir det samma sak, det går bra att bara sitta av sin tid ,inge krav på vård eller kastrering ifrån samhällets sida.
Varför har jag fått kämpa med all min kraft för att få en rättvis bedömning av det inträffade i Pernilla utredningen och hela vägen från åklagarna fått ett Nej det har inte begåtts några grövre fel som man kan ställa någon till svars för.
Hur kan polisen i en så stor o omfattande utredning missa att kontrollera gräns distrikten på gärningsmän som passar profilen utan att få stå till svars för det?

Tack för utredningen.
Det är bra att till slut få lite svar om än en liten upprättelse kring en pusselbit till varför Engla på det grymmaste sätt fick sluta sitt liv. Jag är kritisk till hela rättsväsendets system, men att rikspolisstyrelsen ändå utrede det här, visar att det finns någon rättvissa o en gnutta sunt förnuft i vissa delar av systemet, även om det säkert är få förunnat att mötta det i dagens Svenska rätts o åklagar väsen.
Det viktigaste nu är att polisväsendet tar till sig det som kommer att vissa sig i rapporten och ändra sina rutiner så att sånt här inte händer i onödan igen.
Men det är viktigt att komma ihåg att det är bara Anders Eklund som är skyldig till morden ingen annan ska behöva bära det.
Frid o Kärlek Carina