tisdag 16 september 2008

Då var det dax att fundera kring om jag får någon ersättning för sjukskrivningen inte något som är själv klart, utan ska bedömas utifrån vad min läkare skriver i sjuk intygen. Jag har varit deltids sjukskriven och heltids sjukskriven i olika perioder sen Engla mördades.Det är frustrerande att hela tiden gå eller ringa läkaren för att förklara hur jag mår för att få en - två månaders sjukskrivning i taget för mig känns det som att gå och tigga. Jag har varit slarvig med att lämna in papperna till försäkrings kassan då jag inte har orkat att prioritera det, men nu var jag tvungen då det finns räkningar att betala så behöver man pengar.Och vist hörde försäkrings kassan av sig till min läkare och vill ha in mer om varför jag behöver vara sjuk skriven ( min läkare är bra o hjälper mig så gott hon kan)
Jag svarade henne nää men skriv bara att min dotter blivit mördad borde inte det räka .Nej det räcker inte det behövs en massa ord om hur jag mår.....

8 kommentarer:

Mamma till tre tjejer sa...

Sverige är fantastiskt...på många sätt....sjukskriven ska man var om man inte mår bra...och man mår inte bra om ens barn har blivit mördat.....!
Vad behöver dom mer då....???
Självklart ska man vara sjukskriven så länge man behöver,när något sådant händer!
Ja detta land och deras egendomliga lagar....!

Christina sa...

Carina!
Vad är det för sjuk värld vi lever i?
Jag blir så upprörd!
Hur KAN man må när ens barn blivit mördad???
Det borde inte ens BEHÖVA förklaras med en massa ord!!!

Christina, friskvårdsutb.Falun

Suzesan sa...

Hej Carina. Usch jag blir gråtfärdig när jag läser det. Vad vill de veta mer än att ditt barn blivit mördad. Hur svårt är det för dem att tänka ut resten.
Vilken tur att du har en bra läkare iallafall.
Kämpa på.
Usch så mycket extra du måste gå igenom förutom din sorg. Ge inte upp ...kämpa på.
Omtänkliga kramar
Susanne

Catta sa...

Måste bara skriva att var inte för säker på att du ens får sjukpenning. Med de nya sjukförsäkringsreglerna räknas inte sorg som en sjukdom!
Min läkare berättade att han har en familj vars barn är döende och ligger i respirator, dom får inte sjukpenning tex.


Det är vansinne, men så har det blivit med den här regeringen. Nu kan det tänkas att dom är mer försiktiga när det gäller dig eftersom fallet är så uppmärksammat och dom förstår att det skulle bli ramaskri annars.

Anonym sa...

Sänder dej styrkekramar!

Anonym sa...

Hej Carina! Jag är en 11-årig tjej som tycker jätte jätte synd om er!!!! Jag önskar att det här INTE skulle ha hänt!!!!! Jag lider verkligen med dig Carina och din familj.

Kramar Maria

Anonym sa...

Kära Carina...

Eftersom jag har stort intresse för reiki-healing och försöker på bästa sätt att öppna mina sinnen och släppa på alla blockeringar för att en dag kunna ge samt skicka distanshealing så vill jag bara säga att den dagen jag lyckas med detta så får du bli den första jag sänder det till...kanske det kan hjälpa dej att hålla huvudet ovan vattenytan iallafall...det är min förhoppning
Sänder dej kärlek och ljus som får lysa i mörkret

Kram Helena i Enköping

mamma sa...

Tack Helena
För din goda tanke, om att du vill hjälpa mig!Det hjälper mig mest av allt att veta att ni bryr er!
Men healing mm vill jag be om när jag skälv vill ha.
Alla ni som jobba med healing eller som medium mm tänk på att ni har ett ansvar att inte ge om ni inte blivit tillfrågade , det kan annars krångla till det mer än det ger.
Be gärna för en trygg värld fylld av kärlek för alla och för att jag ska kunna tänka,säga,skriva, göra det som är rätt för mig och alla berörda.Frid o Kärlek Carina