måndag 22 september 2008

Jag tycker att samhället borde lägga mer resurser på både psykiatrin och kriminalvården
detta för allas bästa. Något som kan bidra till ett säkrare samhälle för oss medborgare och en hjälp för den kriminella som vill förändra sitt liv att få möjlighet till det.
Det är faktiskt så att kriminalvården har behandlings program för sexualförbrytare, så AE kommer att kunna få den vård han behöver inom kriminalvårdens ramar om han vill ha den...

5 kommentarer:

Chris sa...

Hej Carina!

Jag håller med dig, det behövs mycket mer pengar till just det!
Du skriver också att AE kan få gå ett behandlingsprogram om han VILL. DET är bra MEN den karln verkar vara SÅ störd så han inte ens är medveten om det.
Då hjälper det inte!
Det finns bara ett alternativ för såna som är som han och det är att låsa in honom på livstid för att skydda oss andra!

Christina

Mamma till tre tjejer sa...

Hej igen!
Jag håller inte med dig,jag tycker att alla pengar som finns ska läggas där människan växer upp och formas.
Behöver man som barn psykvård och behandling så är det helt okey.
Idrott ska inte vara en klassfråga,utan alla barn ska kunna gå i den idrotten dom vill,allt dom behöver ska kunna lånas...där ska pengarna läggas,barn som inte idrottar umgås med barn som inte idrottar och vice versa och många många barn har inte råd att idrotta idag...vi måste börja där...inte med dom som redan är körda i botten eller som har förstört andra människors liv eller ännu värre tagit någons liv och det absolut värsta,tagit ett barns liv för sina egna lustar!
Om nu AE skulle få vård fär några miljoner,vad skulle hända då,när han ska komma ut om en sådär tio år,han har ingen alls,hans egen familj vill t.o.m byta efternamn,vem vill ha honom som far till sina barn eller fosterfar,vem vill umgås med honom,nej för honom väntar ett liv som enstöring och det kommer att resultera i mera brott....för en som AE finns bara livstid,lägg inga pengar på honom,han är som ett hus som redan brunnit ner,bortom all räddning,det som saknas i huvudet på honom kan ingen behandling i världen återställa!
Mördare ska inte kosta ett öre mer än vad som precis krävs,resten ska läggas på våra barn och äldre som inte r i närheten av AE:s kostnader för samhället!

Anonym sa...

Mamma till tre tjejer:
Så du menar att det är BÄTTRE om AE kommer ut om 15 år och FORTSÄTTER och mörda och våldta?
För vad annat än behandling skulle kuna förhindra det - ett liv som enstöring lär ju bara underlätta.

Mamma till tre tjejer sa...

Vad jag menar är precis det jag skriver...livstid och inget annat.....det finns inget bot för så sjuka människor eftersom det helt enkelt saknas spärrar i hans huvud,spärrar som inte växer ut bara för att han får gå i samtalsterapi eller sitta på Psyk!
Alltså...det enda som kan hindra honom är att han inte får komma i närheten av vanligt folk igen..aldrig någonsin....hoppas detta var klart!

Suzesan sa...

Hej! Jag tänker på dig Carina lilla Englas mamma och hoppas du har styrka.
Du är duktig och tänker rätt.
Kämpa!

Hjärtliga hälsningar och Omtankar till dig och de dina.
Kramar
Susanne-medmänniska