torsdag 25 september 2008

Boktips !!?

Snart är det dax för surbersky att gå i pension och då kan han extra knäcka på biblioteket och ge dagens bok tips! Jag har förståelse för att han gör sitt jobb att försvara AE, något han valt helt själv. Men bok sitat om en olycka som inte har ett dug med ämnet att göra,bara för att försöka skapa medlidande åt AE...eller för att han inte har något vetigt att säga?
Ja det är sant att jag vill träffa AE för att ev få veta vad som hänt min dotter och vad som är sant,Jag pratade med AE`s advokat i fredags och bad att framföra min fråga om AE kunde tänka sig att träffa mig.Fick i morse veta att inte AE axepterade att träffa mig, ev senare om vården tyckte att det var bra för honnom. Ingen tanke på att det kanske kunde vara bra för mig. Förhören saknar flera relevanta frågeställningar och ingen rekonstruktion på tiden har gjorts AE´S berätellse i förhören saknar bevisning och stämmer inte med tiden ,föremål,platser mm. Jag tycker att förhören har varit dåliga och för få .Men Åklagaren har lagen på sin sida då det inte är saningen dom behöver utreda utan endast få tillräkligt för fällande dom.

24 kommentarer:

Suzesan sa...

Bra idé. Mitt i allt hemskt så skrattade jag åt din första mening för den var så målande. Bra sagt!

Hans boktips är hans sista halmstrå. Han har då inga argument. Det där var det lägsta lägsta som nån kan göra och om han var i stjärnorna innan(Stjärnadvokat?!) så föll han pladaskt rakt ner på jorden och ännu längre.
Jag fattar inte vadå..vad menar de... om det är bra för AE?!INGET SKA VARA BRA FÖR HONOM. Allt skall vara bra för dig. Vari ligger problemet för dem att du får prata med honom? Jag hade bett om samma sak som du!!
Jag blir verkligen rädd för såna uttalanden som de har gjort.

Bra kämpat Carina. Fortsätt kämpa!Du vet att du har gjort allt som du kan och som står i din makt.Det allra finaste du kan för din Engla. Vilken mamma vilken kämpe!

Jag hoppas AE får lagens strängaste straff(att de uppfinner ett nytt långt långt och kastar nyckeln) plus tillägg och förlängning...och att de släpper honom rätt in i lejongropen! Jag tänker på godhet och alla goda människor som skall slippa och möta den där AE nån mer gång. Någonstans! Han har förbrukat den rätten, att vara bland goda människor. Han har valt själv.
Om det hjälper i ditt tänk så "ber jag för en trygg värld och för att du ska kunna tänka, säga, skriva, göra det som är rätt för dig och alla berörda". Jag tyckte det var så fint... så jag skrev av det du skrivit. Om jag kunnat göra så det blev så, hade jag sagt sen ..låt det bli så.
Kramar
Susanne

Anonym sa...

Kjære Englas mamma..Jeg har fulgt denne saken siden begynnelsen og er imponert og hvor sterk du er.Jeg syntes det er helt utrolig at du ikke an få treffe AE om dette kan være til hjelp for din sorgbearbeiding. Jeg kan ikke fatte og begripe at det er han som blir hørt og ikke du. Om dette er viktig for deg for å komme videre burdte det ikke vært et spørsmål en gang om at du skulle få truffet ham.Dette diktet som taes opp...Jeg har rett og slett ikke ord..Jeg håper bare at du kan klare å kjempe deg gjennom dette og klare å se fortsettelsen på livet etter dette. Jeg kan ikke engang klare å forestille meg hvordan du har det.Stå på videre, du kommer til å klare dette!
Hilsen 2 barns mamma!
Hvil i fred lille Engla...

Strikkelines sa...

Kjære Englas mamma..
Hadde jeg kunne sendt deg styrke, hadde jeg gjort det. Beundrer deg for det du må gå igjennom, og at du mestrer det. Man finner egentlig ingen ord som dekker dette forferdelige.
Ta godt vare på deg selv.

Carina sa...

Tack för att du visade rätt känslor i rättssalen i dag. Det är så osmakligt och provocerande och jag blir också upprörd över hans agerande. Du har hur många osynliga människor bakom dig ska du veta. Vi sitter vid TV-n, läser tidningen och sitter vid datorn och känner med dig i det du går igenom. Vi kan aldrig förstå helt hur du känner men jag vill inte vara en osynlig person bakom dig utan i alla fall skriva en rad och ge mig till känna.

Ingen människa kan sitta och förstå det AE har gjort - det är lögn - om de nu inte själva begått samma handlingar. Vi är desto flera som vet hur mycket barn betyder för oss och hur arga vi skulle bli om någon skadade en del av oss själva - våra barn.

Jag ska skicka så mycket goda tankar till dig i cyber som jag kan och önskar att du får kraft snart att se framåt igen.

En nästan osynlig vän i Sverige.

Carina

Anonym sa...

Hei...tykker du er en tøff og sterk mamma som maktar å engasjera deg så myket som du gjør. Det kommer til at hjepla deg i framtiden at du sjelv vet at DU har gjort det du kan for å få oppklarat så myket så mulig.
Mina tankar er hos deg.

Mamma fra Norge

Jeanette sa...

Förstår att du vill träffa AE men tror du att han någonsin kommer att berätta sanningen om vad han gjort lilla Engla? När man ser honom på tv verkar hans intelligens va lägre än en 3 årings. Fattar inte hur han kan svara så jäkla dumt alltså..Hade nu Engla varit vuxen hade väl hans försvar blivit att hon frivilligtföljt med honom! Jag känner sånt hat emot denna människa o alla andra som gör så här emot barn. Det är en ren skam av AE att säga att han känner obehag av hot han fått. Eller som det stod i Aftonbladet idag,att han kände obehag inför dej Carina. Men kan han då inte tänka vad lilla Engla kände. Det var skräck det! Näe AE skulle man binda fast o låta en hingst...osv...Kämpa på Carina..Hur du ska göra det är ju en fråga men som alltid önskar jag dej o din familj allt gott i fortsättningen..

Anonym sa...

Forstår ikke hvordan retten kan tillate forsvareren å lese dette diktet!!!!!!!!!!!!
Denne saken er så vond, håper han får lovens strengeste straff og at du med tiden vil få fred.

Anonym sa...

varför ska inte folk få känna medlidande med anders? kan inte vara lätt för honom att leva me de minnen han har av det han tyvärr gjort. vill du ha medlidande ska du kanske ta o tänka om. faktiskt osmakligt det du sa i rättegången idag. om anders bör träffa dig är upp till folk i vården omkring honom. men jag då säger du. det ska vara så förbannat synd om dig, men anders som håller på med en behandling. nej honom ska man skita i tycker du. om det nu inte finns bevisning som du säger tycker jag tingsrätten borde ha friat honom. quick erkände saker som han ej gjort. tycker du ska tänka ett varv till. i HR hoppas jag du låter englas biologiska pappa vara med o få skadestånd. begriper inte

aja må väl

keekaboo sa...

Du er utrolig modig og tøff som gjør som du gjør. Jeg har fulgt med i avisene, og sender masse medfølelse til deg! Stå på for å få de svarene du trenger, og jeg blir kvalm av forsvareren som forsøker å få folk til å synes synd på det monsteret som har gjort noe så skrekkelig.

Anonym sa...

Kjære Englas mamma!
Jeg skjønner godt din frustrasjon. Vil du skal vite at jeg sender deg varme tanker og håper at du kan ta frem gode minner fra din tid sammen med Engla og trøste deg med dem.

Mamma i Norge

Anonym sa...

Kära Du!

Jag har ingen aning om vad du går igenom känslomässigt, och jag vill inte veta.

Dock blev jag akut spyfärdig på ren svenska när Silbersky börjar ta upp Stig Dagerman, (som för övrigt skulle vända sig i sin grav om han visste hur hans skrifter skändas i ett manupilativt syfte.)

Jag förstår din reaktion precis, tycker ändå att du var rätt lugn..

Rikke sa...

Vil bare si at vi er mange som sender deg og din familie varme tanker, også utenfor Sveriges grenser.
Denne saken er alle foreldres mareritt, og jeg beundrer deg for at du klarer å være så sterk, og kjempe så hardt for din lille Engla.

Forstår godt din frustrasjon over at forsvareren opptrer så upassende og så usmakelig. Han vil ikke klare å få sympati for AE ved å sitere Dagermann, dette diktet har INGEN relevans og kan ikke sammenlignes med det AE har gjort!! Det eneste han oppnår er å skitne til dette vakre, men triste diktet, og jeg tror at virkningen av å lese det ble motsatt av hva han ville... Tror ingen fikk sympati for AE gjennom dette diktet, vi ble bare mer forbannet!

Fortsett å være sterk, kjære du. Du er en fantastisk mamma, og om jeg noen gang får en datter vil jeg kalle henne Engla, til minne om denne vakre lille jenta som var for god for denne verden...

Anonym sa...

I likhet med Baneheia drapene i Kristiansand er dette groteske handlinger som ryster nasjoner på tvers av landegrenser! Hva er det som får et menneske til å begå en slik handling. Det er helt uforståelig! Jeg får nesten pustebesvær av å tenke på hva du og din familie må leve med av sorg . Jeg skulle jeg ønske at straffen for slike handlinger skulle stå i stil med alvorlighetsgraden av forbrytelsen.
Da ville det i dette tilfellet ikke vært nok med fengsel. Bare fantasien setter grenser for hva jeg føler AE fortjener som straff.
Det står respekt av deg Carina som fremstår som du gjør og setter fokus på uetisk presse, psykiatrien og rettsvesenet. Å ha et fokus midt oppi ei mors verste mareritt ville antakelig ikke jeg ,til minne om Engla.
Stå på sterke mamma!

Klemmer fra Nina (mamma til gutt på 9år og gutt på 1,5 år)

Dan Gaute Eng sa...

Hey... Jeg følger med saken ifra Norge, og jeg føler sinne hvergang jeg ser den morderen. Jeg får meg ikke til å tro hvordan mennesker kan være så onde. Vet ikke hva jeg hadde gjort hvis det hadde vært meg i din situasjon. Men jeg ønsker deg all styrke i denne tunge situasjonen... Jeg skjønner at dette er vanskelig for meg, siden jeg husker hvor tungt det var når min søster ble voldtatt av samboeren til bestemor.. Vær sterk, hev deg over den forsvareren og morderen, og få det møte med han, da får du nok mer ro i deg, og kan kanskje begynne og fokusere videre i livet.. Men noe sånt som det her vil aldri bli glemt.

Jeanette sa...

Hur kan du som äe anonym skriva "varför ska inte folk få känna medlidande med anders? kan inte vara lätt för honom att leva me de minnen han har av det han tyvärr gjort". Ja jisses..Stackars AE då..Undrar vem som mår dåligt? Jo Englas familj. Vem mådde väldigt dåligt den korta stund innan dom blev brutalt mördade? Jo Engla o Pernilla!!Inte lider AE av det han gjort. En människa med dåligt samvete brukar till slut berätta. Men stackars AE då..Som kunde leva ett liv o springa runt o flina efter dessa ohygliga brott..Ta du o tänk om anonym inte du lägger så idiotiska kommentarer i en mördad dotters mammas blogg!!!!

Anonym sa...

Älskade vän.

Jag vet inte vad jag ska skriva men jag vill bara säga att vi är med dig, du är inte ensam. Du är som Durga, fortsätt så. En dag när detta med rättegång och media är över då blir det en ny fas i detta ofattbart hemska. Då ska du veta att du kan luta dig på oss och vila hos oss, vi ska gråta med dig som vi gör nu, men vi ska oxo vara din ryggrad när din vrede når ytan och slutligen kanske med Guds nåd se dig le igen.
kramar Carina

Anonym sa...

Det är ju helt otroligt!!
Grisen borde inte ha något att säga till om!Det borde vara din rättighet att åtmindstonde få prata med honom.
Han kan ju vara tacksam över att du "bara"vill prata och inget annat.
Det är många här ute i landet som skulle vilja göra helt andra saker med vederbörande.
Det viktigaste här borde rimligtvis vara DU och inte han.
Jag beundrar den styrka som du har mitt upp i allt det hemska som har hänt.Hoppas att du kan få må bra framöver och att han får ett riktigt elände där han hamnar!
Hälsningar Mikaela

Lotta Hellman sa...

Det är sagt men tål att sägas igen, Dagerman skulle vända sig i graven om han visste hur han verk missbrukades. Obegripligt obildat av Silbersky. Citatet handlar om någon som hamnar i de olyckligaste av omständigheter, en bilolycka. Men denna ondska Eklund visat har ännu inte någon författare kunnat skildra. Fy, Silbersky. Ovärdigt. Bra av dig att protestera.
Sen kan jag inte begripa varför inte rättssystemet tvingar Eklund att träffa dig ??? Det är väl inte mer än rätt. För dig som mamma. För mig som samhällsmedborgare, skattebetalare och därmed finansiär av kriminalvård m.m. Jag vill att ni ska mötas. Helst skulle hela samtalet läggas ut på internet så att vi alla kan lära att så här jävlit kan livet också vara (bortom alla skitdeckare vi konsumerar). Vi måste lära, förstå mer. Det är vår plikt.

Anonym sa...

Snälla Jeanette,nu får du allt ta o be alla 3 åringar om ursäkt,dom vet skillnaden mellan rätt o fel,det vet inte AE även om han låtsas det just nu när han sitter i tumskruvarna!
Anonym borde igentligen inte kommenteras,men vill ändå säga att....folk tycker inte synd om AE ....du gör det..Englas mamma har inte satt sig i detta sjäv...det har AE gjort...inte en utan två gånger,kanske några till.....därför förstår du, tycker ingen synd om honom mer än du då som dessutom inte vågar stå för det heller!
Leif Silbersky,han har tappat greppet,från att ha varit en bra advokat,även om han bara tar fall med uppmärksamhet för att hamna i rampljuset,så har han förvandlats till en lallande fåne som tar ett citat som handlar om en fruktansvärd olycka så långt från detta mordet man kan komma,han drar det och ala skäms i hans ställe,eftersom han är gammal o gaggig så har han inte fattat hur pinsamt det var första gången,så han kör en repris och då tack o lov exploderar Englas Mamma....så nu är det detta vi kommer att minnas lille Leffe för....platt fall alltså.......
Sen fattar inte jag varför du inte ska få prata med AE,han är väl skyldig dig precis allt du vill ha,han ska tvingas att berätta om du vill det.....allt är ändå försent...det säger ju t.o.m Silbersky!

Ulrika sa...

Osmakligt är ju bara förnamnet.

Anonym sa...

Till anonym som undrade varför inte folk skulle få känna medlidande med A.E!???
Tror inte att det finns någon mer än du som känner minsta medlidande med den grisen!Han är så pass störd att han knappast känner minsta ånger för det han har gjort.
Ärligt talat så tror jag att det är så pass illa att han inte ens bryr sig.Det han har gjort Engla och hennes beundransvärda familj som har tvingats genomlida detta helvete borde snarare rikta uppmärksamhet och medlidande till offrets familj och ingen annan!!
Jag känner inte till NÅGON i detta land som har det minsta till övers för det monstret!Människor som A.E borde inte ens få existera anser med all säkerhet dom flesta ute i landet.Brott mot barn väcker enbart avsky i normala människors ögon och jag kan lova dig att A.E är 100 procent obotbar.Har man ingen empatiförmåga känner man heller ingen ånger!Känner man ingen ånger kan man göra samma sak igen och igen....Är det någon som han tycker synd om så är det enbart sig själv och ingen annan!
TröstKram till Carina från Mikaela.
PS-Det är dig 99 procent känner medlidande med ska du veta

Anonym sa...

Ville bara säga det att du stavar RIKTIGT dåligt.

Matilda sa...

Hejsan Eglas mamma. Vet inte riktigt vart jag ska komentera av allt de du har skrivit, men kan börja med att du har skrivit jätte bra, och många fina rader :)
Tycker det här med Engla är jätte sorgligt, och jag beklagar verkligen sorgen. Kan förstå att allt det här är jobbigt för dig och säkert många andra i samhället. Jag själv är inte så erfaren om vad som händer här i samhället eftersom jag är så pass ung. men när jag fick höra det här med Engla, så ran bara tårarna ner från mina kinder. Kan inte förstå hur man kan göra så här mot en liten flicka. Jag tycker du har vart jätte stark och orkat med allt som hänt, ett stort plus för dig. Mvh/ Matilda

Anonym sa...

Pedofilen som våldtog min kommpis då hon var 12 tills hon var 14 satt på hans fengelse. Där sitter många medlämmar i MC gäng som sitter där för mord och groft rån. Dem älskar familger och barn och behandlar våldtäcktsmän som dem ska behandlas. Denna mannen fick 4 år av misshandel där inne. AE har redan fått hot av folk där inne som älskar och respekterar barn. Han kommer inte klara sig länge.

Har suttit i rätten och fått hört varför inte en 12 åring gjorde motstond då hon väcktes av en våldtäckt av en advokat. så har respekt över det helvete den där lilla biblotikarien får dig att gå igenom. /johan