måndag 2 februari 2009

Efter 10 denna vecka med brott o straff som tema.

Efter 10 på tv 4 har den här veckan temat brott o straff.
Jag ska vara med på Torsdag.
En stor erlog till Malou för en bra intervju i dag med en kille som levt kriminellt och suttit av sitt straff och levt i samhället i över 10 år nu,Malou vågar fråga dom obekväma frågorna och ändå behålla ödmjukheten.

Jag undrar hur många skulle vilja införa döds straff i Sverige?
Jag skulle egentligen vilja ha det för dom som har mördat och skuld frågan är helt klar gjord utan minsta tvivel! Tyvärr så finns det negativa konsekvenser som att om dom dödat fler så kan dom inte erkänna om dom är döda.och vem vill döda en mördare och själv bli mördare! Så om vi inte kan ha döds straff så borde i alla fal alla som mördat aldrig få en möjlighet att komma ut igen ev ett eget fängelse med mindre bekvämligheter typ endast förvaring vara ett alternativ.
Sen tycker jag att vi ska lägga resurserna på dom som ska ut det måste enligt mig finnas en gräns för vilka som vi ska satsa på. mördare o pedofiler sorry endast minsta möjliga peng på dom och redigt med resurser på dom som ska ut igen!och inge daltande ska man få frigivning så ska man ha gått igenom allt som kriminal vården vill o inte skälva få bestämma vad man vill gå på för program mm.

4 kommentarer:

Anonym sa...

En sak som jag har funderat över är om verkligen ALLA brottlingar kan botas? Om så inte är fallet så slösar vi ändå på resurser och skattepengar! Jag tycker att mentalsjukhusen ska öppnas igen och där ska de farliga brottslingar förvaras tills de dör.

carina sa...

ja jag håller med , men samtidigt skulle vi skattebetalare kunna spara pengar om dödsstraffet infördes....satsa på gamla och barn och andra utsatta i samhället brottsoffer ex,ja det finns mkt viktigt att lägga pengar på
varför ska en sådan som AE få leva det finns INGEN anledning tycker jag.
Ska titta på torsdag ,Carina
Kärlek,från en annan carina

Nicka sa...

Hej Carina !!
Jag följer programmet varje dag !
Även så på torsdag, har tänkt på
Dig flera gånger..Att det vore något för Dig.
Roligt att Du får komma dit och säga din mening. Toppen-bra !

Lycka Till på Torsdag,
KRAM på Dig.

mamma sa...

Hej
Det känns bra att få vara med jag behöver få komma ut o lufta mina åsikter o känslor och tycker att programmet ofta har bra o viktiga teman. men jag skulle behöva minst 2 timmar för att berätta o belysa vad jag tycker."Ler"