torsdag 26 februari 2009

Nu är vi hemma i Sverige igen ett land med ett rättsamhälle!??

Hej
Nu är vi hemma igen efter en semester vecka i indien.
Det var väldigt varmt och vi har solat o badat i havet.
vi har bott på starnden i en väldigt enkel bungalow, jag var där senast för 10 årsen engla hade fylt 1 år och en dag när vi åkte sol var 2½. Engla skulle ha blivit 11 den 5 mars Det är en stor o smärtsam saknad av henne.
Det var ett bra o välbehövligt avbrott från vardagen även om sorgen följer med en vart man än är.Men vi har inte följt någon media under veckan och det har varit lungnande för nerverna!

Det första som hände när jag slog på telefonen på arlanda var medelanden om AE från expressen om vad dom skulle skriva om idag och jag är glad för den respekten att dom håller mig informerade.

Sen kom domen om Nathalis mördare för jävligt att han bara får 9 år ute om ca 6 år, vilket jävla samhälle det käns som vi inte har något rättsystem för vem kan säga att det är rätt att få sitt i fängelse i 6 år närman brutalt mördat en ung tjej som hadde hela livet framför sig,förstört livet för en hel familj.!
mördaren blir gullad med få vård och hjälp att kunna leva vidare sitt liv.

Nej jag blir trött och känner att jag skulle kunna hoppa av samhället gå med i ett krimenelt nättverk eller annan sekt istället får mer o mer förståelse för dom som väljer något annat än den här jävla kassa rättvise aspeketen jaa jaa det kanske är lite långsökt efter som dom även gör en massa skada med knark våld mm men vad ska man göra när man tycker att rättsamhället är hellt förkasligt och inget man vill delta i.?
Bilda ett parti för ett säkrare samhälle och relevanta rätts aspekter vor kanske den enda lösningen.som miljöpatiet fast med rättvisa för brottsoffer och säkrare samhälle som budskap.
Har märkt att hur mycket som än belyses i media så blir det bara försäljningsiffror och ingen förändring! Det kanske inte är alldeles sant men det går i allafall väldigt långsamt.

8 kommentarer:

carina sa...

Välkommna hem igen!
Näee!!:-( i sverige ska bara de oskyldiga straffas , tycker man illa om nån och är yngre än 19 kan man avliva den personen ,man får ju bara nåra år i värsta fall,,huvva de e hemskt så de har blitt i sverige. ingen riktig rättvisa.
Den 5 mars står jag på kyrkogården vid mitt barnbarns grav, kommer att sända er en tanke ,kramar

Vickanen sa...

Skönt för er att komma iväg och njuta av varma breddgrader....det behövde ni verkligen.

Kram
Victoria
Vickanen.blogg.se

Mickiz sa...

Fy fan =(

Anonym sa...

Jag säger bara, spärra in alla dårar på sinnessjukhus och släpp aldrig ut de i samhället igen. Det är ju hemskt hur många psyksjuka människor som får gå lösa. AE med flera skulle passa i "gökboet". Säkert inte lika trevligt som i våra fängelser där det bara gullas och duttas med fångarna. Nä fram för lite mer rättvisa i samhället, det måste till en ändring snart!

Kram
Louise

Helena. sa...

Hej, och välkommen hem. Hoppas att du fått lite sol i sinnet också;)

Det glädjer mig att media försöker visa respekt, i allafall.
Alltid något.

Men Nathalies mördares dom är pinsam. Minst sagt.

Ett människoliv är liksom inget värt, idag. Det skrämmer mig.

Ha en skön helg och rå om dig.

Helena

Isabelle sa...

Hoppas ni hade det skönt och varmt i Indien den veckan då ni var där. Jag tror att Engal fanns hos er ändå, även om ni inte kunde se henne.

Många kramar från mig.

Micke sa...

Hoppas ni har haft det bra. Jag och min familj skänker er massor med tankar nu när det börjar närma sig födelsedag samt ett års dagen på det förfälliga som hände Engla. Det är många tårar som har fallit på min och min sambos kinder när man tänker på er. Kämpa på och ha det bra.

Micke

Monica sa...

Rättstaten Sverige är nog borta sen länge. Natalies mördare fick iallafall några år. Se på de/dem som mördade "Romario" i Kista. Där gick alla fria.
Hur ska vi lära våra barn att i Sverige är du säker och trygg????