måndag 9 februari 2009

Ljusbäraren som förenar våra hjärtan.

Hej
Det här mitt 101 inlägg på bloggen.
I dag har jag villat och med det så blir smärtan och sorgen och saknaden överväldigande smärtsam.Jag funderar mycket på 5 april datumet då Engla blev mördad.

Engla har varit död i ett år den 5 april
Lördagen den 5 april -08 sköljd en våg av ondska och kärlek över oss på samma gång i en förälders värsta mardröm.

Ondskans ansikte får AE bära på sina axlar och ondskan får vara ett minne av honom.

Vi vill att Engla ska minas med den omtanken och ljus som vi fick ta dela av mitt i våran värsta mardröm

Kärleken bestod i att människor från hela Sverige och världen berördes i djupet av sina hjärtan av att ett barn inte kunde få ha sin frihet o liv i fred från ondskans allra vidrigaste ansikte.

Det påminner oss alla om vilket samhälle vi vill ha och leva i ,vad som är viktigt för oss,det på minner oss om att vi berörs av varandra att dom hemskaste öden kan träffa vem som helst när som helst.

Kända och okända människor kom och hjälpte och stöttade oss i att leta ,organisera, lagade mat ,bakade,med råvaror,med pengar till mat och bensin.
Det kom blommor i massor som placerades på fridhem i kyrkan och hemma hos oss.

Vi har fått massvis med olika fantastiska änglar och brev med kärlek och stöd.

Det är de vi vill att vi ska minnas den 5 april det är så vi önskar att Englas minne bärs vidare i era och hjärtan. Att vi berörs av varandra!
På Englas gravsten står det, Ljusbäraren som förenar våra hjärtan.

Den 5 Mars skulle Engla ha fyllt 11 år då kommer släkt och nära vänner att minas Engla.

29 kommentarer:

Annika sa...

Englas mamma, dina ord är på pricken: Engla är verkligen en Ljusbärare som förenar våra hjärtan. Man minns de där hemska dagarna när man följde varje nyhetssändning och våndades över vad som hänt. Jag skulle vilja skriva så mycket nu men mina ord räcker inte till.
Tänker på dig och din familj
Stor kram från Annika

Anonym sa...

Hej kära du...

Jag vill bara skicka dig en tanke med massor av styrka och energi.

Jag tänker på Engla och det som hänt nästan varje dag.
Även min sjuåriga dotter pratar om Engla flera gånger i veckan.

I somras åkte vi vägen över Stjärnsund så hon fick lägga en "mjukisblomma" vid Englas grav.

Styrkekramar från Pia

Helena sa...

Carina,

Läser med värme dina fantastiska ord om Din Engla. Du berör på djupet, för dina ord kommer direkt från hjärtat. Engla ska vara stolt över sin fina mamma, liksom hennes mor är stolt över sin fina dotter. Englas öde berörde mig så oerhört eftersom hon dog på min dotters 18års dag, min dotter som också varit med om tramuatiska upplevelser och som gjorde att Englas öde berörde oss extra mycket. AE bill jag inte ens tänka på , han som person är inte värd mina tankar.

Jag vill dock bidra till ett bättre samhälle, där vi alla ska värna om varann. Frågan är bara hur ?

Din väg, att bidra, tycker jag är fantastisk. Jag är bara ledsen att det är sorgen och smärtan som fört dig dit. Fortsätter att heja på dej!

Många varma kramar från Helena

Suzesan sa...

Så vackert!!
Må allas barn som lämnat jorden få vila i frid.
Vilket stor uppgift din vackra dotter Engla hade.
Åhh så fint Carina. Vilken mor du är. Så duktig.
Jag ska komma ihåg de datumen och göra nåt extra bra de dagarna. Varje år.
Ljusbäraren som förenar våra hjärtan. Så vackert,
Det är så sorgligt det som hänt.
Jag tänker på dig att du ska vara stark. Jag önskar dig styrka.
Att den ska komma till dig när du behöver den...och till lillsyrran Sol...och din man.
Kramar och omtankar
/Susanne Mamma och medmänniska.

Anonym sa...

vad fint skrivet. hälsn. karin

Anonym sa...

Tack för dina ord kära syster. Englas ljus kommer alltid vara en del av mig och ge mig kraft att stå upp för det som är viktigt i livet. Tack för att ni är en del i mitt liv.
Lisa Swahn

Mickiz sa...

Så lart den dagen är med värme och kärlek. Kjam om

lena sa...

Jag ryser när jag läser...
ja man minns det fruktansvärda!!

Tänker på er ofta...

Min kille hjälpte till att leta efter Engla i flera dagar...

Många omfamnande kramar..

Nicka sa...

Lilla Engla har fått enorm stor
plats i Mitt hjärta.
Så många ljus, som har tänts i Mitt
hem, sen dagen hon försvann !

Carina med familj..
Tänker på Er dagligen !

"Ska köpa skivan med Fredrik.."
Har den kommit ut än ?

Marie sa...

Följer din blogg och blir glad när du förmedlar ditt minne av engla så fint! Jag är så otroligt ledsen för er skull, engla verkar ha varit en helt fantastisk tjej, i en otroligt härlig ålder, det gör så ont, och man blir så fruktansvärt maktlös frustrerad och främst; förbannad!! Det finns ingen mening med det som har hänt, jag grät en hel del när det hände, även om jag inte känner er. Kände mig så maktlös, du gjorde verkligen allt rätt, ringde och kollade var hon var, och ändå, så kan ett monster så brutalt förstöra på så kort tid. Jag önskar dig allt gott, och en väldans massa kramar!

Berit sa...

Kära Carina! Engla är i mina tankar,så även du,Sol...Jag lever så med er,finner ej ord...Ber om Guds kraft och välsignelse till er alla! Jag beundrar dej, Carina att du orkar kämpa med allt som du gör. Engla-ni finns i mitt hjärta för evigt! Kramar från Berit

carina sa...

Den 5 mars begravde jag mitt barnbarn.På kistan satt pippi långstrump.Tio år har gått sedan dess.Jag kommer att tänka på Engla och hennes familj denna dagen i fortsättningen.
Kram, Carina

Britt-Inger sa...

En stor Kram.

Anonym sa...

Dessa datum som tornar upp sig framför en.

Man gör så gott man kan. Tankar, minnen allt i ljus.

Kärleken är starkare än döden! Så är det bara.

Styrkekram Tuija, matias mamma

En person sa...

hej, jag beklagar dig sorg djup mkt och föjlde händelsen, jag tycker de är otroligt jobbigt att hon faktiskt blev mördad den dag jag fyller år, och jag har på nått sätt skuldkänslor över att jag firade, skrattade och hade kul medans du och så många fler letade efter engla! tänker på er

Anonym sa...

Hej Carina,

Världens ondska får vi tydligen lära oss leva med. Jag och min familj lider alla helvetes kval varje dag tack vare att vår dotter är förföljd av en kontrollerande galning. Han är polisanmäld och har besöksförbud men rädslan är stor att hon en dag ska råka riktigt illa ut. När han står utanför hennes dörr och sparkar på den och vill in ringer hon polisen som bara kommer och säger till honom att försvinna men sen lämnar de kvar honom utanför porten igen. För att inte tala om alla telefonsamtal och sms hon får varje dag, sammanlagt är det ett hundratal. Vår dotter har en ny telefon med nytt nummer som inte galningen vet om men har kvar det gamla mobilnummret bara för att kunna visa polisen alla sms som kommer. Att inte samhället kan låsa in såna här galningar innan något händer. Ibland känner jag att jag tappar livslusten på grund av att behöva gå och vara så här rädd jämt. Skulle önska att jag var lika stark som du. Tänker på dig och din familj varje dag och vad ni fått gå igenom. Ja, livet är inte lätt!
Kram från Louise

carina sa...

Hej,Carina
Såg på Efterlyst igår ,mamman till Nathalie var med . Nathalie blev mördad av sin pojkvän i Alingsås,det tog fyra månader innan de hittade kroppen och under den tiden var pojkvännen med och letade efter Nathalie och besökte även hennes familj.
Han blev dömd till nio års fängelse ,med strafftidsförkortning innebär detta i praktiken sex år.
Vad är sex år????
Är man under 21 år i Sverige och begår ett mord så är man en fri människa efter denna tid.
Jag saknar ord.
Kram, Carina

Claddis sa...

Hej Englas mamma! Har ej sett din blogg förren idag och jag var tvungen att läsa alla inlägg. Har själv en liten flicka på 2 år och en liten tjej på 7 mån. Och det hemska som hänt dig och lilla Engla har skrämt upp mig ordentligt. Jag vågar inte låta min lilla tjej vara ute i trädgården själv fasten vi ochså bor i en liten by. A.E har verkligen förstört för många barn och jag beklagar verkligen att det hemskaste behövde hända din lilla flicka. Tyckere du verkar såå stark kan inte förstå hur du orkat gå vidare i livet. Mne det är toppen att du klarat det! Bra jobbat!! Jag fick höra en låt som en rap grupp gjort om din flicka den e jätte fin och inga svordomar mm vet ej om du hört den men om du inte har det och om du skulle vilja höra den så skriv bara det i din blogg (jag kommer följa den :) så kan vi nog ordna så att att du får höra den. Den är verkligen fin. Jag tänker på dig och Engla. Lycka till nu och ta hand om dig och din dotter som du har! Kram på er båda

Anonym sa...

Hej!
Vi är två tjejer som läser rättkunskap på gymnasiet och skulle gärna vilja ställa några frågor till dig. Vi hoppas att det är okej och vi känner att vi inte ritkigt vill ställa frågorna via bloggen så om du skulle kunna maila oss så mailar vi tillbaka för du vill säkert inte gå ut med mailen här på bloggen.
Det vore jättesnällt om du kunde maila oss så snart som möjligt.

Vi beklagar sorgen!

Vår mailadress är sediiina_@hotmail.com

Tack på förhand!

mamma sa...

Straff för mord om mördaren är under 21 är högst 10 år jaa det är inte klokt någonstans! Jag har skrivit mycket om det under dom gamla inläggen.

Till er som vill ställa frågor så går det bra men först i vecka 10 har jag tid åker bort nästa vecka.
jag kan maila er då eller så ringer ni mig. fast det är bäst om ni på minner mig igen här på bloggen.

Anonym sa...

Hej!
När jag läser din blogg så känner
jag spontant: Har du fått någon som helst hjälp att bearbeta dina upplevelser och egna känslor?Det som skett är fruktansvärt och det är så erhört hemskt och tragiskt så det finns inga ord för hur fruktansvärt det är.
Men det känns som att det hat och all ilska som du bär hlr på att ta slut på dig själv.Du är arg på allt och alla.Helt förståeligt!
Men det tär även på dig själv och till slut orkardu kanske inte. Kanske skulle du skriva en bok istället för den här bloggen,vilken kanske tar mer energi av dig än du orkar med?
Kanske skulle du behöva lite lugn och ro och hitta dig själv igen. För trots det som har hänt, så finns det säkert de runtomkring dig som också behöver dig. Det innebär inte att du ska glömma och sopa allt under mattan,för det kommer du aldrig att kunna göra.
Aldrig.
Men att hitta nya vägar som får dig att må bättre det tror jag skulle vara bra.Tro mig jag vet vad det innebär att förlora någon och kämpa för rättvisa och sprida kunskap om hur maktmissbruk osv.Men det var som Stefan Einhorn sa ..att ibland är det bättre att släppa allt och försöka gå vidare.Ingenting kan få din vackra dotter tillbaka,men jag önskar att ditt liv ändå finner något ljus i mörkret och att du griper tag i det.Du är verkligen värd det.
Ta hand om dig:)
Stor kram Jag önskar dig allt gott!

Ida sa...

Vill bara visa härmed att jag verkligen bryr mig !

När jag hörde om Engla fick jag gåshud. Hur kan någon göra så mot en oskyldig flicka ?!

Usch, jag tycker det är hemskt!

Även min lillasyster blev rädd.. jag har försökt sätta mig in i din sits, men det är satan inte lätt o föröska förstå hur dåligt man mår om man förlorar sitt barn...

Jag skulle nog inte klara av att förlora mitt barn ! RIP
Ta hand om er !!!!!

* tänder ett ljus för Engla *

Anna sa...

vad tiden går fort. det känns inte som om det snart var ett år sedan. jag vet inte vad jag ska säga, annat än att jag beundrar din styrka!
tänker på englas öde flera gånger i veckan. jag har en brorson som är lika gammal som engla hade varit om hon inte mött AE.
ska tänka lite extra på dig, din familj och engla den 5 mars, men också den 5 april. ska tända ett ljus för henne.
många kramar från Anna

mamma sa...

Till dig som undrar om jag fått någon hjälp att berabeta sorgen!
Tror du ärligt att det går att bearbeta tror du att det är som att lära sig cykla eller att lära sig ett nytt språk?
Nej det handlar o att lära sig leva med den.och det handlar om att välja att försöka leva med smärtan o ångesten och att accepterar att må skit dåligt.
Jag får tänka det är ok att må skit dåligt och försöka leva med det!Det finns inget anat alternativ !
Och nej då jag är inte arg på allt och alla, du måste förstå att det du läser på bloggen o i tidningar bara är en del av sanningen den del jag väljer att dela med mig av som är viktig för att få en positiv förändring i vårat samhälle.
önskar dig åxå allt gott!

Ted Jonsson sa...

Hej Carina!

Tänker fortfarande på Dig och resten av din familj.
Mina tankar är alltid hos er.

Jag tittar in här på din blogg då och då.

Jag vill gärna sätta in en väldig fin bild plus lägga in min egen dikt på er sida men jag kommer sen lägga upp det på min blogg.
Kommer meddela er länken dit snart.

Kramar till er.
Mvh Ted

Anonym sa...

Saknar Engla går inte att beskriva hur mycke:( men måste försöka gå vidare.

storasyster sa...

Kära du, Englas mamma. Jag finner just nu inga ord. Det ni går igenom är omänskligt. Min son är född 1 mars 1998. Nästan jämngammal med Engla...han sa då Engla dog "mamma, varför finns det så elaka människor? Hon var ju ett barn mamma! Jag blir så ARG!"
Massor med styrkekramar till dig.
Läs gärna min blogg. Jag förlorade min lillebror i suicid 24 april 2008...livet är hårt o grymt.
Jag vet att min bror var oerhört upprörd över vad Engla drabbades av.

storasyster sa...

Sänder mina varma kramar. Har just nu inga ord...
Du är välkommen till min blogg.
Kram från en medmänniska

Anonym sa...

Hej Carina!
Jag tänker på lilla Engla då och då. Tänk vad allting är orättvist. Jag såg begravningen på tv, och den var så vacker. Du verkar vara en så bra person som uppfostrade din lilla flicka till att bli en trygg och stark liten tjej, och att vara mamma är ju inget som är "lätt", men du har klarat det jättebra och fått två fina döttrar. Det är ju sådana barn/människor som Engla som borde klara av livet bra, med en sådan bra uppväxt i botten. Men ändå blev allting så fel. Hur kunde det bli det?, när allting som du och lilla Engla gjorde var rätt. Jag känner ju inte Dig, men bilden av Engla (via media) ger en bild av en trygg och stark tjej. Vem har inte cyklat själv hemifrån badet eller från vänner när man var barn och bodde på landet, att känna vinden i håret, ska man inte få göra det när man är barn? Man blir så ledsen när man tänker på det som hänt och hur "världen" faktiskt ser ut.

Många kramar till dig och din familj