fredag 6 februari 2009

Det finns så mycket mer jag vill få igång en dabatt om

Tack för att jag fick vara med i programmet efter 10 med malou.
Det finns så mycket mer jag skulle vilja säga tycka o belysa men tiden begränsar men jag fortsätter på min blogg.Det är mycket svårt att nå ut med klargöranden o kritik och ännu svårare att få till en förändring.
Det här är några ämnen jag skulle vilja belys mera.

Att hårdare straff gör brottslingen till en bättre människa är inte säkert men vi får ett tryggare samhälle så länge som dom sitter inne. Jag menar åxå att om man tänker i kriminalvårds aspekten så behövs längre tid för att kunna ge professionell vård vem kan vårda en våldtäkts man till en personlighets förändring med insikt på ett år det är inte rimligt att begära det av kriminalvården.

Vi behöver längre straff för våldtäkt för att vårda och för att det ska vara i proportion med vad den våldtagna fått gå igenom ,jag anar att om dom som vart mest våldtagna var män så skulle straff tiden se annorlunda ut det är väl så att det som kvinnor mest får gå igenom inte tas på alvar.

Att domstolen dömer ut ett skadestånd som sen brottsoffer myndigheten kan göra en ny bedömning av och det kan ta många år ev blir inte ett öra utbetalt för vissa brott,jag tycker att vi ska ha en myndighet som dömer och betalar ut skadeståndet och sen ta ut vad dom kan av brottslingen.Jag tycker att brottsoffren ska få det belopp som döms ut direkt efter dommen ,pengarna behövs just då för att kunna vara sjukskriven ev begravnings kostnader, läkarbesök, terapi,behandlingar kanske behöver man få ta en resa o få lite distans mm Nu ska man skicka in papper hit o ditt om man haft någon egen försökring som man fått ut något från så ska det dras av, en massa jobb som man inte egentligen orkar med sen kanske man får en del av det dömda beloppet efter fler år och då dras såren upp i dagen igen.

Brottsoffren behöver stöd att förstå rättsamhället och dess processer .Tro inte att det är enkelt.

Samhället behöver få mer kunskap om rättssamhället vad en åklagare har för roll målsägande bitträdet domstolen mm

polisens internutredningar !Är det så illa som jag befarar?

Att polis o åklagare har medlarfrihet under ett pågående fall.

Att brottsoffrena inte får något utrymme i polisutredningen eller under rättegången(Vi fick mer än vad som är normalt) Vi behöver få utrymme att skälla och tala om vad vi tycker vara aggressiva mm brottslingen får berätta sin historia för oss men vi får inte berätta om våra känslor .när jag ändå skrek mm till AE så gjorde jag det utan tillstånd av domstolen.

8 kommentarer:

carina sa...

Kära carina...
Det är absurt vad samhället har för skyddsnät(inget) för offer som du. Näe de är som du säger man ska bollas hit och dit ,när man kanske inte orkar. Och jag håller med om att man ska ha rätt till pengarna på en gång, man ska inte behöva ta i detta med omkostnader ,man har ju verkligen nog med sin egen och familjens bearbetning av det som hänt.
Det får stå för samhället, dra sedan pengarna av de dömda det är ju dom som ställt till det.
Följer din blogg och sänder dig en varm kram, en annan carina

Mickiz sa...

Sover ofta då, ha du nån länk med Malou ? Kjam om

mamma sa...

det finns på tv4 s hemsida under efte 10.

Fanny, Jakob och Julius sa...

följer din blogg, och ville sända en hälsning. Jag mår själv otroligt dåligt av att tänka på vad du fått gå igenom, kan inte i min vildaste fantasi förstå hur det känns för dig. Mina tankar finns ofta på dig och dina nära, hoppas ni finner ro.

mvh fanny juliusson

Anonym sa...

Om brottslingarna blir bättre människor av hårdare straff...ingen vet och ingen bryr sig.
Vad jag bryr mig om är att hårdare straff gör oss andra säkrare,då hade vi aldrig mera behövt oroa oss för AE,men redan om sådär 5 år är han ute på permiss och vi får inget veta och han kommer att göra om det,vad har han att förlora...ingenting,han är redan mest hatad i landet,han är så vidrig att han aldrig kommer att ha en normal relation,han har rdan mördat och det värsta av allt,han har sexmördat ett litet barn och det är det som skiljer honom från andra brottslingar,och det är det som gör detta så jävla grymt.
Det är hemskt att få sin son/dotter mördad när dom är stora också eller av pojkvänner eller andra skithögar.
Men det här med Engla är så jävla avskyvärt,dels var hon så liten att det är helt offatbart,sen av en helt okänd människa som hon aldrig sökt kontakt med,Hon blir också mördad för lustar som hon inte vet vad det är,hon vet inte vad som händer....herregud...när han kommer ut är mitt barn barn 10 och jag ber någon "normal" Gängmedlem därinne...sätta ett vistkort på AE så vi känner igen honom........!

Adde sa...

Hej Carina!
Jag surfade runt och bloggade lite här och där när jag snubblade över din blogg och ägnat en stund åt att läsa dina inlägg. Jag tror inte någon lämnats oberörd av de händelser som utspelats i ditt liv de senaste åren, främst genom den mediala bevakning som följt händelsen.

Att överleva sitt eget barn måste vara värre än döden i grytan, att sedan bli av med henne på ett så bestialiskt sätt som du blivit kan man nog aldrig sätta sig in i och än mindre önskar man uppleva det själv. Få saker har berört mig och min familj på det sättet historien om din dotter gjorde, vi känner verkligen stor avsky till det lidande du fått utstå. Våra tankar gick verkligen under de dagarna till dig och din familj!

Mvh // Adde

farmor sa...

Hej! Såg programmet efter tio med Dig och Malou. Jag visste inte av din blogg tidigare, men nog vad tidningarna skrev när det avskyvärda hände. Intrycket du gav mig i alla fall, är att du är en person som har mycket att ge. Kommer att läsa allt du skrivit här, och själv har jag bloggat om dödsstraff, något som verkligen delar människorna. Fortsätt med ditt bloggande, det skulle säkert din kära Engla gillat. " Vi kan inte skänka barnen framtiden men vi kan ge dem nuet." Take care!

Flavian sa...

Först och främst vill jag uttrycka min medkänsla med dig. Jag blir tårögd när jag ser bilderna på Engla, trots att jag aldrig träfffat henne. Hur det känns för dig, som är hennes kära mor, orkar jag inte tänka på.

Tyvärr tror jag aldrig att vi kan få något helt tryggt samhälle och att pedofiler och liknande alltid kommer att finnas.

Inget skadestånd kan heller kompensera förlusten av det egna barnet.

Däremot kan vi se till att de som ägnar sig åt denna typen av brottslighet tvingas betala ett pris för vad de ställt till med.

Anders Eklund bör aldrig någonsin mer få sätta sin fot utanför ett fängelse och fängelser skall sannerligen inte vara hotell eller vårdanstalter. Eklund och liknande typer skall straffas och inte vårdas. Jag hade inte haft några samvetsbetänkligheter mot att själv avrätta Eklund.

Att Eklund är en tragisk figur och rent av ömkansvärd är en måhända sant, men har man ihjäl barn får man skylla sig själv. Missförstå mig inte när jag säger att Eklund är ömkansvärd. Jag menar bara att hans liv rimligen måste ha varit meningslöst också för honom själv redan innan han polisen fick fatt på honom.

Jag tycker inte heller att det är relevant att Eklund måhända en dag kommer att bedömas som ofarlig och därför släppas ut. Han skall sitta inne resten av livet därför att det är orättvist att kunna begå brott utan att behöva betala ett rimligt pris för vad man ställt till med.

Livstids fängelse är i sammanhanget ett lågt pris.