söndag 8 februari 2009

Nu är det jävla afftonbladet ! Suck!

Då var de dax igen ,Journalist idiot!
I fredags ringde en ung journalist tjej hon skulle göra ett reportage om hur ekonomin för brotts offer kan bli och se ut och skade stånds ersättningen. Jag har som ni vet redan tjatat en massa om hur märkligt det är att vi har en domstol som dömer ut skade stånd efter brottets karaktär och en brotsoffermyndighet som gör en egen bedömning ,jag har även beskrivit krånglet med att få ut ersättningen.
Jag berättar att jag har en hemsk huvudvärk men försöker förklara för henne om hur det fungerar och att det har är en viktig artikel som inte bara får skrivas i en hast utan kräver att få bli grundligt genom arbetad och att jag vill läsa innan hon skriver för jag hör att hon inte riktigt vet vad hon håller på med!
Hon säger att hon ska ringa upp mig igen och att jag givet viss ska få läsa igenom helst när det är en så"allvarligt"...Fredagen går och lördagen lika så,jag tänker bra då har hon fattat vikten och allvaret bakom frågeställningen, det är viktigt för mig att det skrivs om men det måste inte skyndas fram ta hellre gott om tid o gör en bra artikel ,tänker jag.01,30 söndag natt nästan morgon får jag ett sms .typ hon ska publisera artikeln om några timmar det har varit mer jobb än hon trodde mmm.
hon har spelat in när hon pratade med mig står det så att citaten kommer att bli korrekta.Hon hoppas att jag har över seende.
I helvete heller jag har blivit väckt mitt i natten känner mig kränkt av att hon inte frågat om hon fått spela in mig förbanad att hon inte håller sitt ord att jag skulle få läsa först mm
Jag ringer upp och talar om för henne att hon typ inte ska jobba som journalist är respekt lös och för ung för att ha någon livserfarenhet för att jobba mot människor i min situation.och hon ursäktar sig förstås och tror att det ska bli bra av det . Nej jag är trött på att ursäkta journalisters dåliga omdöme för att få ut en artikel.Pratade med kvälls ansvarige chefen och han ursäktar på samma viss.
så nu sitter jag här mitt i natten och väntar på att få läsa artikeln som ändå inte var klar, med natten förstörd och lika så morgondagen.

6 kommentarer:

Nanne sa...

Nu blev jag orolig också! Samma person ringde mig också. Jag blev alldeles virrig och tankspridd då jag skulle svara på frågorna.Jag vet inte om det blev knas av alltihop.Vi får väl se. Jag är orolig nu att alltihop blev fel och att hon missuppfattat det jag sagt.
Kram i massor till dig

Vickanen sa...

Ja du Carina...man är en bricka ingen människa i medias spel....så länge dom tjänar pengar på en så älskar dom en....och tror dom kan göra som dom vill...Jag sa ifrån, Afyonbladet har jag inte ställt upp i på flera, flera år...pga orsaker...Med deras (inte alla) journalister som till och börja med vrider på Allt som sägs.
Känner mej ganska så OK med Expressen....fast inte helt nöjd....däremot veckotidnings journalisterna har Alltid behandlat mej med respekt...

Men Carina tänk alltid på att så länge dom kan tjäna pengar på ditt öde så kommer dom utnyttja dej....du är en Bricka i deras spel....ingen människa...
I Have been there...

Förlåt att jag låter elak nu...

Kram
Victoria
Vickanen.blogg.se

Anonym sa...

hej. läste det som stod på aftonbladets hemsida. det är fint skrivet tycker jag som inte har någon relation till dig/er. det beskriver för mig att pengar är inte allt. men det är du som ska bestämma om vad som skrivis i tidningarna om dig. det är gräsligt om de utnyttar en när man har förlorat ett barn på det hemska sett du har gjort. en stor kram till dig. hoppas du inte tar illa upp i det jag skriver

Anonym sa...

Du vet Carina,att det är helt förbjudet att banda någon om dom inte vet om det innan!
Hon skulle ha frågat dig om hon fick lov att banda samtalet.
Det hon har gjort kan du anmäla,det kallas buggning....krän sen Aftonbladet på en stor fet summa,så mycket pengar som dom har tjänat på lilla Englas öde kan dom gott dela med sig till dig/Kraaammmmm

Anonym sa...

Anonym 2: det är INTE förbjudet att banda om den ena parten vet om det, alltså i det här fallet journalisten. Alltså ingen buggning.

Anonym 1: tänk efter nu, självklart ska inte en enskild person kunna bestämma om någon tidning ska skriva om den! Då skulle ju aldrig vissa dåliga saker om tex politiker, poliser mfl kunna komma till allmänhetens kännedom. Däremot är det ju allas rättighet att faktiskt tacka nej.

At som Carina vilja både äta kakan och ha den kvar fungerar inte på något område... ( Vill gärna vara med i media, men vill inte acceptera att det kanske inte alltid blir som hon vill)

Det kanske inte altid är det Carina är intresserad av att prata om, som är intressant för tidningsläsarna.

mamma sa...

Självklart ska man kunna vara med i media och själv välja vad man går med på,man ska även självklart kunna ställa krav på hur man blir behandlad.

Det är skillnad på hur man granskar offentliga personer och myndighet och privat personer.

Nog har du rätt i att det är kan vara skillnad på vad jag vill prata om och vad läsarna vill läsa eller journalisten skriva.

Jag tackar Nej när jag inte tycker att det är intressant och ja när det är något jag tycker är viktigt och behöver belysas.
Jag tycker att nästan allt i våran situation är av stor vikt att belysa för att kunna få ett bättre samhälle för brottsoffer som är något som vi alla kan bli när som helst och faktiskt händer personer och hela familjer varje dag!