tisdag 3 mars 2009

kriminalsaiten en besvikelse !

var in på kriminalsaiten och blev besviken!
Varför kan ingen göra en mediainsats som visar respekt för offren o deras familj o vänner?

Är det en omöjlig uppgift? Är verkligheten så svår att förstå att vi måste göra den till en deckare utan medkänsla?

om jag förståt rätt så vill carolins familj lämnas i fred från media ändå så överöser media samhälet med naken och utlämnande information om hennes öde.
är det verkligen information som vi behöver?jag tycker att media går över gränsen med informationen, media tar inte ansvar för hur vi o barnen kan hantera informationen!

Media har misslyckas med kriminal journalistiken och förvandlat den till en oseriös doku såpa.
Media skulle kunna ha förvaltat förtroendet med respekt och med det hjälpt till att granska rättsväsendet

Jag tycker att de är vidrigt av media att publicera video förhör och inspelningar från rättegångar bara för att skapa en stämning som säljer, det är ok om ni håller er till skriven fakta om ni kan hålla er inom etiska gränser och även tänker på familjerna och alla barn som ska hantera informationen.

Jag upplever att det ofta blir fel i fakta, statistik eller att media bara tar med en del av ämnet ,dom lägger inte resurser för att granska fult ut och med det får vi en skev bild av vad vi tror är sanigar och litar på special expertis som media skapat. .
Jag önskade att vi hade en annan kanal för granskning av samhället en kanal som var seriös o obunden från ekonomiska intressen.

En bra sida i detta kaos av information är att brottsoffrena har fått möjlighet att lyftas fram och skapat en debat om brottsoffer perspektivet och medborgarnas säkerhet.

5 kommentarer:

Vickanen sa...

Jag håller med dej....när jag vart knivskuren så jagade media mina vänner dag och natt tills jag själv valde att möta dom....Sy synd att dom ska jaga människor man har relationer tills man själv inte orkar....
Kram

Victoria
Vickanen.blogg.se

Anonym sa...

Tyvärr så har du nog själv bidragit till mediernas intresse i Englas fall. Och allmänhetens intresse kan jag förstå, vi som haft turen att inte drabbas av dessa galningar behöver veta hur världen ser ut idag. Se vad vi alla kan råka ut för. Men spännande läsning är fel uttryckt. Hemsk och tragisk läsning hade beskrivit boken bättre.

mamma sa...

Jag tor inte att jag har skapat media intresset.Däremot så har jag medvetet styrt upp det lite och fått fram brottsoffer perspektivit.media skriver även om du inte vill så det är bättre att ge dom viktiga perspektiv anars kan det bli vad som helst och väldigt fel. Titta på Carolin fallet där är familjen mycket sparsamma med media men inte skrivs det mindre för det!

mamma sa...

jag är inte emot media bara hur dom frosar och inte respekterar brottsoffrena o dess familjer.
Jag skulle själv kunna tänka mig att göra ett tv program om brottsoffer och brottslingar för att vissa att det går att vara ödmjuk respektfull komma med fakta utan att frosa i det och skapa späning istället för att granska.

Anonym sa...

Efter händelsen med Caroline fram till den nu aktuella rättegången har det varit ganska tyst i media. Så tyckte jag att det var med Natalie Johansen, Rosie och med tjejen som blev mördad av sin internet dejt, jag minns inte hennes namn. Pernilla som också råkade ut för AE har det varit ganska så tyst om. Dessa offers föräldrar har man inte sett mycket av i media. Så därför är min tolkning att du kanske fångat mediernas intresse en aning mer än de andra. Sen förstår jag att det uppfattas som att dåden är grymmare då barn är offren, Engla, Max och Saga. Men även de äldre är någons barn och sorgen är densamma för er alla.