torsdag 5 mars 2009

Englas födelsedag

Engla skulle i dag ha blivit 11 år.

Engla var en fantastiskt levande tjej som älskade livet hon såg fram emot varje födelsedag för hon längtade så mycket efter att få bli tonåring och sen vuxen o jobba som artist, fast givet vis så skulle hon bo kvar med mamma. I bland tror jag att innerst inne så viste hon att hon inte skulle få bli det för hon var så extremt längtande efter det. Hon uppskattade alla aktiviteter allt från sång dans eller en enkel promenad i skogen.

Förra året i dag så sjöng vi ja må hon leva ut i hundrade år hon fick en massa små presenter bla ett halsband med en glittrande döskalle, den har jag kvar polisen hittade den på mordplatsen fast den långa kedjan var borta.
När hon var i skolan under dagen så gjorde jag om i hennes nya rum en silver puff att sitta i en rund döskallematta ,ny döskalle kudde på sängen, fixade med tavlor gardiner mm Engla blev över lycklig hoppade om kring och sa mamma du har gett mig en total make over av mitt rum. Hennes rum står än i dag kvar som då.
Till helgen hade hon kalas för sina klass kompisar dom var här hemma lekte tittade på film och badade i bastu tunnan. Engla njöt i stora drag av att få vara med sina kompisar och jag minns hur lycklig hon var!

ENGLA DU SAKNAS OSS
ÄLSKAR DIG AV HELA MITT HJÄRTA
FINNA FANTASTISKA TJEJ

16 kommentarer:

AKP sa...

Grattis Engla! Det är så orättvist att du inte får uppleva din födelsedag här på jorden!

Tänker på er lite extra idag Carina
Varma kramar till er!

carina sa...

kram carina.....

Malin.E sa...

Lika gammal som min dotter hon fyller år den första Maj, tanken på ett liv utan henne finns inte. Förfärligt hon skulle ju fått vara med er i dag,eller varje dag :-( Grattis till Engla där hon nu finns i dag....
Kramar

Helena. sa...

Carina

Jag finner inga ord.

Stora varma kramar till dig och din fina familj, från mig.

kram

Suzesan sa...

Ja vad ska man säga. Så sorgligt.

Så vackert skrivit av dig.
Jag ska tänka på Lilla Engla hela dan.

Hon finns hos er.. för ni har henne i era tankar och i era hjärtan...och i rummet.

Sköt om dig Carina ..du Englas snälla mor. Gör nåt tillsammans nåt som Engla hade tyckt ni skulle göra.
Engla föddes denna dan det var stort.
Tänk vilken fin tös som kom till världen. Tänk att hon skulle göra allt det där och bo hemma hos sin mamma.
Vilken bra mamma du är som fick din dotter att vara så fin och så glad och med såna drömmar.

Många kramar och omtankar

/Susanne Mor och medmänniska.

carina sa...

kram ........

Anonym sa...

Tänker mycket på er denna dag,och skickar tröstkramar.Det är vackert av dig att du plockar fram och delar med dig av dom fina minnena du hade från Englas sista födelsedag.Kramar till hela er familj,vänner,kompisar till Engla.
Hälsar Christina Från Helsingborg

Berit sa...

Bästa Carina! Har så kommit ihåg dig,er, särskilt idag. Känner och lider så med er,att jag ej finner de rätta orden. Du är en sån fin och god mamma!Så fint du hade gjort din kära Englas rum i fjol och ett sånt roligt kalas!! Ett underbart minne. Men förstår vilken oerhörd sorg och saknad du har,som är helt ofattbar...Jag ber om Guds kraft och välsignelse till dig,er!! Har en vers som hjälpte mig själv att orka lite bättre vidare, efter ett helt oväntat och tungt dödsfall av en ung person. "Ingen kan på jorden svara, varför vissa saker sker. Endast Gud kan allt förklara. Han oss en gång svaret ger." Varma kramar från Berit.

Wraith sa...

Grattis, Engla.

Anonym sa...

Grattis lilla vackra "Englabarn"!

Ullis sa...

Kramar om!

Anonym sa...

Det som hänt är så otroligt grymt o orättvist! Jag ser Emma Jangestig kämpa på nära håll o tycker att ni är fantastiska som går rätt igenom det som hänt!
Grattis Engla, där du nu är!
Mia

Lillemor sa...

Grattis lilla Engla!!
Kramar till er alla från oss!
Lillemor med familj

Helena sa...

Kära Carina...
Läste nyss i din blogg att er älskade lilla Engla skulle ha fyllt år i dagarna.
När jag läste de fina minnen du skrev om vid Englas sista födelsedag så dök en sång upp som jag skrev till min älskade sambo för några år sedan.Jag tyckte den passar in på just det du skrev om Engla...och den enorma saknaden efter henne...så här lyder den...

VAR GÅNG MÖRKRET SÄNKER SIG,VILL JAG KRYPA NÄRA DEJ.kÄNNA VÄRMEN FRÅN DIN HUD,SOM SKÄNKER TRYGGHET INOM MEJ.INGA SKUGGOR SKRÄMMER MER,DET ÄR BARA LJUS JAG SER.NÄR JAG MÖTER DINA ÖGON,OCH EN MUN SOM MOT MEJ LER.HÄR I DIN NÄRHET,DÄR VILL JAG ALLTID VA,FÖR DU BETYDER ALLT FÖR MEJ...MIN ÄLSKLING.OCH VAR GÅNG DU MEJ LÄMNAR,FINNS DU ÄNDÅ ALLTID KVAR,HÄR I MINA INRE RUM.
OCH EN ÖNSKAN SOM JAG BÄR,ÄR ATT DU SKA FINNAS HÄR.VARJE MORGON NÄR JAG VAKNAR,OCH NÄR DET MOT KVÄLLEN BÄR.MEN PÅ NATTEN I MIN SÖMN.FINNS DU DÄR I VARJE DRÖM.OCH DU HÅLLER MEJ SÅ NÄRA,I DIN FAMN SÅ MJUK OCH ÖM.HÄR I DIN NÄRHET,DÄR VILL JAG ALLTID VA.FÖR DU BETYDER ALLT FÖR MEJ...MIN ÄLSKLING.OCH VAR GÅNG DU MEJ LÄMNAR FINNS DU ÄNDÅ ALLTID KVAR...HÄR I MINA INRE RUM
nÄR DU LÄMNAR MEJ,ENSAM KVAR,SKA JAG SAKNA DEJ,OCH DEN TID SOM VAR.aLLA MINNENA SOM VI HAR,SKA JAG PLOCKA FRAM NÄR DU EJ FINNS KVAR...................

Ok Carina...så där lyder texten...
Många goa Kramar på dej/er
Från Helena i Enköping

Anonym sa...

En sak slår mig när jag läser detta.
Man kan leva hundra år utan att få en så fin kontakt med sina barn som du o Engla hade med varann.
Dom tio åren var kanske mera värda än vad 60 andra år hade blivit.
Ni var Mor o Dotter från dag ett och till den dag hon gick vidare runt hörnet.
Livet är som ett parti poker...man får tilldelat sig några kort o sen får man spela med dom man har,inget man kan göra för att förändra det.
Kram på er och en stor käft smäll till AE som inte lät en flicka få fylla 11 år idag!
Mamma till tre flickor!

Anki sa...

Grattis lilla Engla.
Många kramar till Er alla.