tisdag 10 mars 2009

Dåligt av kriminalkrönikan att ge ut en bok och kalla det för spänande läsning

I går ringde jag upp ansvarige Alf och pratade med han ang det som står nedan från Falukuriren.En ny bok lanseras som "otroligt spännande" och berättar om händelser som "övergår din vildaste fantasi". Men Carina Höglund är kritisk till beskrivningen av Nordisk kriminalkrönika - som bland annat berättar om mordet på hennes dotter Engla.


- Jag tycker att det är vidrigt att något som ska sponsra polisidrotten går ut och kränker de anhöriga, säger Carina Höglund.

Svenska Polisidrottsförlaget ger ut en årlig kriminalkrönika om uppmärksammade brott. Årets utgåva handlar bland annat om morden på Pernilla Hellgren och Engla Höglund.

Det är presentationen på förlagets hemsida som Carina Höglund vänder sig mot. Där står att årets bok innehåller "fler spännande svenska kriminalfall än någonsin tidigare".

- Man förvandlar riktiga brott till spännande läsning. Det borde stå att kriminalkrönikan är en bok om det tragiska som inträffade 2008, säger Höglund.

Alf Lindstedt som är redaktör för Nordisk kriminalkrönika säger att han förstår reaktionen. Men formuleringen kommer inte att ändras.

- Med uttrycket spännande läsning relaterar vi till hur polisarbetet gått till och inte till hur brottet skett. Det tycker vi är viktigt att visa allmänheten och det är spännande att följa.

På framsidan finns också en bild på Engla när hon cyklar hemåt. Bilden används utan att Carina Höglund blivit förvarnad.

- Hade jag vetat hennes reaktion så hade jag naturligtvis funderat över detta, säger Alf Lindstedt men påpekar att bilden är välkänd sedan tidigare.


Eva-Lisa Wallin

8 kommentarer:

Britt-Inger sa...

Jag blir alldeles stum, sitter en lång stund och vet inte till mig. Så kränkande för er anhöriga. Vad du är tapper som slåss för din sak,känn att du har många som tänker på dig och skickar varma tankar och kramar till dig.

Moa sa...

Hej! Går in och läser din blogg ibland.var så hemsk det där som hände. tittade också på Englas begravning på Tv var väldigt fint, Hennes syster och Kompis sjöng väldigt Vackert:) Mvh //Moa//

Anonym sa...

Hej Carina. Kan inte fatta att det finns dom som vill läsa eller se på tv om sådana här tragiska fall.
Sedan kalla det för spänande. Det borde heta skrämande. En normal människa borde fatta att man inte har rätt att använda andras bilder.
Eller skriver och gör film av sådana här händelser.

Annelie

Anonym sa...

Hur polisen arbetar....det var väl inte särskilt spännande....dom fick ett foto av en privatperson och t.o.m då höll dom på att misslyckas.....eftersom AE alias svinpäls,fanns på fotot som togs en sekund efter bilden på Engla och han var dömd tidigare,så gick det upp ett litet ljus även om det satt långt inne....och dom fick tag på AE som numera sitter på trestjärningt Hotell...så om det är utredningen dom syftar på så är den inte spännande alls/Mamma till tre!

Anonym sa...

Kan inte med ord ens beskriva hur illa jag tycker att polisen skött allting..slarvat med tidigare utredningar ang Pernilla - mordet tex. En vän till mig bor nära platsen där Pernilla mördades och trots att hon ett antal ggr ringde polisen och ville berätta vad hon både sett och hört så blev hon inte ens uppringd !! Jag är så ledsen för Engla´s och resterande av din familjs skull - det hade kunnat förhindrats. Såg på ett gammalt dagis foto på Engla..min grannes son gick med henne.Det bränner i mitt hjärta hur hemskt ni alla måste må..önskar bla att lagen ska ändras så att anhöriga får mera respekt + förståelse mm.
Må så gott ni kan..tiden läker tyvärr inte alla sår - man lär sig att leva med dom. Kramar Helen i Falun / Bojsen

Anonym sa...

Det här är ju alldeles för jävligt rent ut sagt, spännande läsning?? Varför inte skriva följ polisens arbete i jakt på gärningsmännen. Sedan tycker jag att det är hemskt att man använder sig av en bild på en liten flicka som ovetandes cyklar mot döden, den sista bilden av henne i livet. Den borde vara helig och inte användas i försäljningssyfte. Men nu när skadan redan är skedd borde pengarna för försäljningen isåfall gå till brottsofferfonden. Fattar inte hur de kunnat använda sig av bilden på Engla utan ditt medgivande, så jävla respektlöst!

Anna sa...

Hej! Jag vill tipsa om ett smycke jag gör som jag tror du skulle kunna tycka om. Det heter InMyHeart och tanken är att det ska symbolisera dom som vi alltid bär med oss i våra hjärtan. Som våra barn tex. Hoppas att du vill ta dig tid att kika in på min sida www.hildestamdesign.blogg.se Sköt om dig!

kneckehexan sa...

Du är en otroligt stark människa Carina!Jag brinner verkligen för detta fallet o mitt hjärta gråter när jag tänker på er!Låt mig hjälpa till med något,starta namninsamling el vad som behövs.Jag vill ha en förändring i samhället.detta kan inte få ske!Tack för att du svara på mitt sms!många varma tankar o kramar till er!