fredag 20 mars 2009

Försök att fånga dagen och gör det bästa du kan av den för det kan alltid bli väre !

Nu har kommentars fältet under nordisk kriminalkrönika på kriminalkanalen försvunit !?! Det kanske har blivit något fel ,vi får väl se under dagen!

Igår var falukuriren här och gjorde en intervju inför årsdagen av Englas bortgång.
Imorgon kommer aftonbladet jag vill vara med för jag vill lyfta brottsoffer perspektivet så det går in hos svenska folket och hos politiker att det är på riktigt och ingen deckar serie.
I dag liger allt fokus på gärningsmana perspektivet jag tror det är därför som brottsoffer i hela sverige får så dålig hjälp av kommuner och socialförvaltningar psykiatrin mm.
Jag har ändå börja se glimtar inom politiken som ger hopp!

I går kom jag i gång med att skriva vad jag tror ska bli en bok om hur jag upplevde Englas försvinnande det har varit tufft att komma igång för det är fruktansvärt jobbigt att gå igenom det en gång till men jag tror att det är ett nödvändigt ont för att kunna börja bearbeta och få pusselbitarna på plats. .
Jag vet ännu inte för vem jag skriver kanske för mig själv kanske för vänner o släkt ev blir den för alla men det får tiden utvisa.
Jag har ett behov av att reda ut vad det var som hände och när det är väldigt surrigt i huvudet. Jag har även ett behov av att få ge min version efter som media har get sin och många tror dom vet vad som hände och hur. Jag tror inte ens polis cheferna har koll på hur det egentligen var.
Jag är inte säker på att jag kommer att få fram det heller för redan igår tog det stopp kring sista bilden på Engla när dök den upp ?när såg jag den för första gången ?var det någon som berättade om den för mig innan jag såg den i tidningen?
Jag har ett nytt ordspråk - Försök att fånga dagen och gör det bästa du kan av den för det kan alltid bli väre…
Frid o kärlek carina

12 kommentarer:

carina sa...

Hej Englas mamma!!
Följer din blogg varje dag, den är mkt läsvärd, och jag ser verkligen fram mot en bok om du bestämmer dig för att ge ut den ,vilket jag tror många kommer att köpa och läsa!

Ang ditt ord språk, så har jag ett på min kyldörr

"Le och var glad ty det kan inte bli värre, och jag log och var glad och det blev värre"


Glöm dina bekymmer idag,
det kommer nya i morgon

mirjana sa...

Din blogg har blivit min bibel.
Tack för att du vill dela dina tankar med oss.
Personligen blev jag påverkat av Engla på ett sätt jag inte trodde var möljig.
Vi glömmer inte Engla!
Tänker på dig
Kram Mirjana

mamma sa...

fick ett logiskt svar från kriminal kanalen om varför dom stängt kommentars möjligheten under kriminal krönikan.

Så här stod det.
Jag tog bort möjligheten att kommentera på den aktuella artikeln i går, eftersom flera personer skrev in tävlingssvaret i öppna kommentarer.I dag går vi över till efterhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer publiceras innan vi granskat dem. Jag tycker inte att det är rättvist mot dem som faktiskt ansträngt sig för att hitta svaret i tävlingen att vi släpper igenom det öppet.

Anonym sa...

Apråpå förföljese,tycker ni inte det är vidrigt med dom papparatzi som tog bilder och avslöjade var frithel barnen bodde,dom fick fly tillbaka till sjukhuset,fy för f_n ursäkta ordet,inressant veta vad bloggarna o läsarna av denna sida tycker om det,om du inte misstycker.Jag tycker om dina sidor,för du skriver om alt,hoppas du har orken länge,kram Christina hbg,p.s det hjälper en skria ner alt man upplevt,om man sen vill dela det med andra är ju en fråga man får ta med sig själv.

Anonym sa...

Mitt ordspråk är,så länge jag slipper göra det så,,på mitt jobb,haha,,men privat är det om ditt leende kan skinna upp dagen för en annan människa,gå runt leende hela dagen.Mvh Christina hbg

Fairymary sa...

Jag håller med om att det är för mycket uppmärksamhet kring brottslingar...inte helt sund alla gånger.

Uppmärksamhet på brottsoffren kräver varsamhet ....det är en subtil balansgång....att ge kärleksfull respektfull uppmärksamhet och inte jaga människor som faktiskt bara vill vara ifred och restaurera sina liv

Vi läsare styr med vad vi köper för tidningar..... konsumentmakt ...är lätt att känna att det inte spelar någon roll för jag är bara en i mängden...men havet består av droppar

Anonym sa...

carpe diem

snäll kvinna med asperger sa...

Det verkar som om hur optimistiskt jag än försöker vara så blir det i alla fall bara värre och det är aldrig nog. Det är skoningslöst och det finns ingen nåd.

Uppgiven snäll kvinna med asperger sa...

Hjärtat blöder och magen stör mig.

Anonym sa...

Igår var falukuriren här och gjorde en intervju inför årsdagen av Englas bortgång.
Imorgon kommer aftonbladet jag vill vara med för jag vill lyfta brottsoffer perspektivet så det går in hos svenska folket och hos politiker att det är på riktigt och ingen deckar serie.

och en bok också? och alla tv-grejer du gör.

jag tycker du endast är mediakåt och vill tjäna pengar på detta. det är fan skam!

mamma sa...

Hej
Det är inte lätt och jag vet faktiskt inte vad som är rätt jag gör bara så gott jag kan.
Jag tjänar inga pengar när jag är med i media snarare en kostnad.
Skulle vara intressant att veta om du tycker att alla som är med och försöker påverka och är engagerade som personer är lika illa som jag eller om du har ett personligt agg mot just mig och inte för vad jag gör?
önskar dig allt gott!

kneckehexan sa...

sitter och läser...blir chockad o gråtfärdig av dessa korkade påhopp!"mediakåt",tjäna pengar?Det var nog blend det dummaste jag hört...dessa människor vill inte se sanningen,vilket snedvridet samhälle vi lever i!Du är otroligt stark Carina som kan stå över dessa otroligt dumma kommentarer!Kram på dig!