torsdag 16 juli 2009

Män o kvinnor

En sak jag märkt här är att när män berättar om varför vissa kvinnor söker sig till kriminella så beskriver dom det som om det handlade om en kvinnlig instinkt o moders känslor.
När kvinnor beskriver samma problematik så beskriver dom en underliggande problematik alltifrån att kvinnan inte sätter något värde på sig själv eller en tung bardom med våld o andra traumatiska upplevelser som gör att dom nu senare i livet söker sig till fel män som manipulerar och utnyttjar dom.
Jag är inte ute efter att vara dum mot dessa kvinnor jag vill att dom ska få den hjälp som dom förtjänar alltså bra professionellt stöd genom terapi och att kriminalvården ska ta ansvar för att inte låta dessa kvinnor bli utnyttjade.
Vist är det en fördel för kriminal vården att dessa kvinnor finns för då får dom mindre problem på avdelningarna och behöver inte jobba lika hårt med internerna.

Jag har idag valt att publicera alla kommentar även dom som är helt ko ko och hemska för att visa hur det ser ut i min vardag och inget kan jag göra för det är inte krimenelt att kränka varken döda eller levand.

56 kommentarer:

Anonym sa...

Kära Engla-mamma - du har mina sympatier o jag tänker o tycker som du vad gäller kriminella män o deras eventuella flickvänner...

Naturligtvis har dessa kvinnor som söker sig till och försvarar dessa män - någon form av störning som de borde få hjälp med, proffs-hjälp. Och som du skriver/säger - dessa kvinnor är inte så lämpliga som vårdnadshavare - iallafall inte om de inte får någon form av hjälp o terapi.

Kämpa på - jag beundrar dig 100% - lova att du aldrig ger upp - det finns många tusen o åter tusen människor som står bakom dig, o i tankarna stöttar dig i allt!

Många kramar från en mamma i Göteborg

plastikprinsessan sa...

Jag mår dåligt varje gång det kommer på tal om din dotter engla....fy det ryser i min kropp. jag önskar han från hjärtat mycke smärta och olycka!!! hur kan man göra så här..mot ett barn. du är en stark kvinna.må gud vara med dig...alla tankar till dig å dina barn. kram kram plastikprinsessan.blogg.se

plastikprinsessan sa...

måste skriva igen...känner jag. är så upprörd över AE´S så kallade monster flickvän. hur kan man välja att ens prata med en sådan man??? när man dessutom har barn i söta englas ålder??? socialen måste ju omhänderta barnet...annars vore sämmhället sjukt uppbyggt,vi ska ju värna om dom små tycker man. det kanske är HENNES DOTTERS TUR SNART NÄR HAN FÅR PERMIS EL NÅT....men så långt täcker inte de där monstret,hon e så blåst så hon tänker "han kommer inte göra ill amig el mina barn" han är förändrad nu,stackars AE..osv. JAG HATAR DIG OCH DIN SÅ KALLADE FLICKVÄN HOPPAS HON LÄSER DETTA!!!måtte gud straffa dig ush...sånt här få inte hända i sverige i vårt fina land!!!

Anonym sa...

instämmer med plastikprinsessan - måtte socialen vakna o ta hand om hennes barn - vem är hon?? har vi inga namn?

Anonym sa...

Det är första gången jag läser på den här bloggen. Till dig, Englas mamma, vill jag säga att du verkar vara en oerhört stark och sympatisk person. Det är starkt av dig att fortsätta skriva fast det verkar vara betydligt fler än en knallhatt som kommenterar hos dig. Jag tycker att du har väldigt rätt om den här kvinnan som träffar vad han nu heter, tänk att det är så svårt att komma ihåg namn på bottenskrap. Självklart är det något som är väldigt fel. En kvinna som är stark och mår bra psykiskt skulle aldrig ens kasta en extra blick på bilden i tidningen.
En sak är väl de kvinnor som väljer att träffa såna här män och som är ensamma. Det är tragiskt att de inte kan få hjälp att läsa sina problem på något annat vis det håller jag med om. Men när man har barn då har man ett större ansvar. Mår man dåligt så har man ansvar att söka hjälp för det. Jag hoppas verkligen att någon ser det här barnet och hjälper om inte mamman så åtminstone barnet innan det är för sent. Jag tror på det där med störning och den störningen är förmodligen för stor för att mamman själv ska inse att hon kanske har ett litet problem eller möjligtvis två. Det lär väl inte vara så att mamman går från en relation med den här psykopaten till Lelle Hyvens på en gång.

Kram till dig Englas mamma
Också en mamma

Malin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Hej Englas mamma.

Jag håller med dig. Jag tror att anledningen till att kvinnor som söker sig till typer Som AE har ett behov av att synas i media eller så är dom likadana som han låg utbildad och har någon form av ADHD skada sedan barndommen. Men den största anledningen är dummhet och oförstående hur hjärnan fungerar hos typer av AE´s kaliber. Kvinnan som nu AE anser vara sin Fästmö är nog en som vill synas i media och förklara hur synd det är om AE och att det inte var hans fel att han mördat minst 2 personer.
Om nu kvinnan i fråga har det minsta vett i skallen så ber hon om ursäkt för sin dummhet.

Personer som hon brukar jag säga att dom har en iq som en badboll.

Anonym sa...

Jag håller med Plastikprinsessan. En människa som ens kan tänka sig ha kontakt med en barnamördare är absolut ej lämplig som mor.
Man undrar om hon skulle släppa sin dotter med AE...
Kära Englamamma, kämpa för det du tror på, men låt inte hatet ta över.
Livet är så kort och jag är säker på att Engla uppe i sin himmel vill se sin mamma lycklig.
Styrkekramar Marie

andrea engström sa...

vissa människor är av renaste guld det är du & din familj! Tror inte d finns någon som kan personifiera ordet Mamma som du!
Jag älskar dig att du kämpar varje dag för att bevara din gudomligt fina dotter Engla!

Anonym sa...

Jag tycker att du skriver mycket bra,sansat och klokt och beundrar att du är så tålmodig och kärleksfull. Vi är många, speciellt i Falun där AE även mördade Pernilla, som tänker på dig och din familj och hur detta kunde få ske trots att ett värdefullt tips lämnades om AE? Vi hoppas att rättvisan segrar, polisen har gjort fel och ska stå för det. Låt rikskriminalarna sköta utredningarna inte landsortspolisen. De resurser som man tjatar om saknas här är enligt vår mening kompetens och kunnade! Att en kvinna låter sig vilseledas av en komplett galen person , ja det skulle jag vilja att en duktigt psykolog försöker förklara? Må solen lysa på din väg Carina// Marie

Anonym sa...

Aftonbladet är en asgam som älskar att Anders Eklund fått en flickvän. Och de älskar ännu mer att de lyckas sälja några lösnummer på att gnugga Englas mammas näsa i det.

Låt inte hat mot en nolla styra ditt liv, han är inte värd det.

Kram från Mattias

Jessika sa...

Hej
Jag tycker att alla är vi människor. Även de som sitter inne på anstalt. Fastna nu inte i bitterheten och se en del människor som monster. Det kommer enbart dra ner er själva.

Sen tycker jag inte om när folk ger mig pekpinnar hur/vilka jag ska träffa.

Anonym sa...

hej
har läst dina inlägg tycker det strongt av dig som vara dyslexter ursäkta har själv det problem med bokstäver.
vart går vårt rättsväsen hän det undra jag ibland vissa får milda straff som de misshandlar eller likande ju
de som AE skulle få mycket längre straff men de måste slute komma ut i det verkliga livet att de får riktig professionell rehab så de inte återfaller men flesta fall brukar de återfalla tro de inte fått ordentlig hjälp inne på anstalet osv ju
kämpa på håller 100% på dig

Många skånekramar ifrån dyslextiker kille

Anonym sa...

läste också på aftonbladet, hemskt :(
förstår inte hur hon tänker..

Anonym sa...

Hej!
Jag har läst lite här nu och måste säga att vissa kommentatorer skrämmer mig.
Men jag har sett detta förut,så jag blev inte direkt förvånad.
Jag har en blogg på Aftonbladet
och skriver mycket om pedofiler.
2007 var det mycket skit och pedofiler och dess kramare inne hos mig och andra.
När Engla blev mördad och hittades så fick jag en så kraftig reaktion och satt och grät hejdlöst.
Ringde sen upp en annan "överlevare" som liksom jag blev våldtagen som barn och vi satt och grät tillsammans.

Kvinnor som besöker dessa män
(finns ju kvinliga peddon oxå)
förstår jag mig inte på alls.

Jag kallar mig Pluppa på Ab-bloggen.
Inte för att jag vet om du är intresserad av det,men som en upplysning iallafall.

Jag skickar dig varma styrkekramar/
Pluppa

Anonym sa...

Jag tycker att den kvinnan är lika ond som han. Hur kan man överhuvudetaget tycka synd om en monster som honomn? Vågar hon lämnar sina barn för att han ska passa dem? Om man själv kunde bestämma så skulle jag låsa både hon och han i samma cellen på resten av deras liv.
Jag blir ibland så trött på förståelse. Han har tagit liv på en helt osyldig människa och förstört alla omkring alltså familj och släkter och då kommer en dumskalle som hon och vågar utalla sig som hon gjorde? Give me a break!Socialen måste verkligen ta hand om hennes barn.

V sa...

Jag kan mycket väl förstå att du inte för ditt liv kan föreställa dig att någon vill umgås med Englas mördare. Men att anklaga folk för att ha en störning tycker jag är att ta i.

Och allt det där om att hon är hans flickvän, det vet ni ingenting om.
_Han_ säger det men _hon_ säger att hon inte är det.. Och att skicka socialen på henne är ju bara helt absurdt!
Låt den stackars kvinnan vara ifred!

Sen kan jag bara beklaga det som hänt dig och din familj. Det är svårt att skriva ngåot sympatiskt men jag är hemskt ledsen över att ni var/är tvugna att uppleva ngt sådant.

Santigo sa...

Finns nåt som heter Stockholm syndromet som är känt internationellt.Stockholmssyndromet är ett psykologiskt tillstånd där kidnappningsoffer eller personer hållna mot sin vilja – fångar – utvecklar en relation till kidnapparen/kidnapparna.
Jag tror det är samma reaktion och intrese kvinnor får i Dömda män, det är det förbjudna som lockar dom. att dom är farliga... Personligen tycker jag dessa kvinnor är sjuka i huvudet. Eklund skall inte ha nån flickvän, han borde tillbringa resten av sitt liv med ingen annan än han själv.. för det är mer än han förtjänar...och du Englas mamma, tack för att du är så stark.

Anonym sa...

Hej Carina, fina Englas mamma. Vill bara ge dig stöd. Tänker att det är tragiskt att någon kan känna dragning för en barnamördare, skändare, nekrofil och lögnare. Helt obegripligt. Undrar vad dotter skulle säga, tycka om hon visste om att hennes mamma umgås med den som mördat Engla. Sjukt! Mycket sjukt! Stackars barn. Jag skäms som vuxen. Mia från Göteborg. mamma till en flicka på 11, pojke 9 år.

Anonym sa...

Jag undrar om vuxna perssoner inte får träffa vilka dom själv vill utan att bli på hoppade på detta sätt det är skandal. Man kan undra varför det ska finnas en störning hos dom som väljer att träffa dom.Man kan undra vilken störning ni som har sådana åsikter har. Nä låt dom vara i fred.

Anonym sa...

Hej!
Läste i aftonbladet om AE idag och gick ärligt hit av ren nyfikenhet. Satte mig och läste kommentarerna på tidigare bloggar. För det första så finns inga sakliga grunder till vissas åsikter. Har ni koll på återfallen av den här typen av människor?!?!? Ge alla en chans säger en del...öh...var går gränsen? Är man värd chanser om man har noll koll på sig själv?? Knappast.Läs om återfallen är ni snälla och läs om möjligheten till fungerande vård. Finns massor av forskning som skett på trovärdiga grunder.Visst finns det undantag, men vilka? Åh det här tjatet om att Englas mamma vill ha publicitet hit och dit. Jaha, ock? Är det inte positivt om utsatta människor träder fram? Hur ska vi andra annars få ta del? Är det bättre att dom sätter sig hemma och stänger sina dörrar...i tystnad. Hur många tror ni det är som lider i det tysta? Som lever med livssmärtan. Hur vi uttrycker vår sorg är väl helt skitsamma. Är väl ett fritt val för AE att söka publicitet också. Varför inte skriva en bok? Han blir nog långlivad, inte. Är det inte ett samhällsproblem hur vi ska handskas med vissa "idioter"? Åh andra sidan så lyssnar jag inte på Englas mamma, följer inte historien och det är mitt fria val. Det finns människor som vill ta del av Englas mammas process.Som vill finnas för henne och ge stöttning. Är chockad över att det verkligen finns människor som kan försvara sådana här sjuka handlingar? Jaha..taskig barndom...ensamhet, psykiskt instabil...you name it.Då ska vi klappa medhårs och tycka synd om lr?!?! Är det ok att döda om man har en orsak? Mitt barn var utsatt för en pedofil. Utav en nära "vän" 20 år tillbaka i tiden. Det syns inte utanpå, det luktar inte och det märks inte. Ingen, inte vänner, inte anhöriga...INGEN märker sådant.Men vet ni vad jag tänkte, jo, jag tänkte, tack för att mitt barn lever.Det finns inte ens plats för hat, vilket alla förväntar sig att man ska känna. Det är bara beklagligt att vissa människor förstör sina och andras liv. Däremot så existerar inte ordet förlåt. Åh tack gode gud att en del av dessa människor åker fast. Det finns tyvärr ingen "bra" vård, så hur i hela friden ska en kvinna kunna bota AE då? Men hon kanske är unik?! Sen å andra sidan tycker jag det är hennes problem som förmodligen begår sitt livs misstag. Vi kan aldrig förändra andra utan deras egen vilja. Det hjälper ju inte att vi är många som anser att den här typen av kvinnor har en störning och behöver vård. Ska vi tvångsinta dom? Vårt eget sunda förnuft bör vi kunna styra över. Annars kanske vi borde fundera över att söka egen vård?!?!
Kramar T

Anonym sa...

Hej Englas mamma

Jag beundrar dig verkligen! Du är verkligen en stark kvinna som aldrig ger upp och hur du idag fortfarande kämpar, efter allt du har gått igenom. Jag blev chockad efter vad jag läste i tidningen angående att de låter det svinet få ta emot besökare! helt absurt!
Det är allvarligt och det borde bli förändringar på det!

Fortsätt och kämpa! du är en stor inspiration! Du har mycket support bakom dig!

God bless u!

Anonym sa...

Det är skrämmande och märkligt att så många människor dras till det onda här i livet. Kan man se upp till ett monster som AE då är man definitivt inte riktigt frisk. Min personliga åsikt är att ingen rehabilitering i världen kan få AE normal, han kommer alltid att vara en störd person. Studerar man hans ansiktsuttryck så behöver man inte vara särskilt intelligent för att förstå vilken intelligensnivå han ligger på. Hans flickväns barn borde tas om hand annars tappar man ju tron på allting här i livet. Ja, jag har nästan svårt att finna dom rätta orden om all ondska vi har omkring oss. Jag vill bara säga att jag blir jätteledsen över alla elaka kommentarer som du får mottaga.
Många kramar från en som känner med dig i din sorg.

Anonym sa...

Den kvällen när vi skulle tända ett ljus för Engla lyste det i nästan alla fönster jag kunde se från det lilla hus jag bor i.

Englas tragiska öde har nog inte passerat någon med ett hjärta förbi och inte heller den oerhörda smärta du för alltid kommer att bära med dig.

Att monstret nu får tala med, le emot och kanske t.om. röra en kvinna får mig att rysa av äckel och avsky.

Jag kan inte hata. Hat är att bränna ett ljus från båda ändarna; totalt slöseri men jag förstår din reaktion och jag känner precis som du att någonting är helt fel i vår "kriminalvård" som tillåter denna "man" att träffa besökare av vilket slag det än må vara.

Straff för mord är inte att få besök av en flickvän, det är en belöning och förlåt mig men jag tycker inte att Anders ska belönas utan att han SKA SITTA AV SITT STRAFF. Straffet är hur som alldeles för kort.

Förra året skrev jag ett inlägg (på min kattblogg) om denna otäcka varelse när han skyllde ifrån sig. Inlägget finns på s.3 på www.metrobloggen.se/mercibirma

Och ja, sjuka kvinnor bör ej få utnyttjas av farliga män med kriminalvårdens godtycke. Nej, nej, det är helt åt ***.

Puss åt din lilla ängel och kram åt dig du starka mamma.

/Gabi

Anonym sa...

Hej!

Jag brukar inte skriva kommentarer så här. Det är första gången men jag kan inte låta bli.

Jag vill säga att jag tycker att det var ett väldigt bra brev! Du är så modig och fantastisk. Engla har en helt underbar mamma.

AE har gjort helt förfärliga och helt obegripliga brott. Han borde inte få ha kontakt med någon förutom kriminalvårdens personal.

Många kramar till dig från en annan mamma

TA sa...

Bästa Mamma, du ger så otroligt mycket till oss som läser dina rader.
Genom ditt engagemang, genom det hopp du förmedlar, mänskliga tankar och värderingar.
Tack!

Många Varma Kramar

Anonym sa...

Kära Englas mamma!
Du är stark och har fått utstå varje mammas (och pappas) MARDRÖM! Det absolut värsta man kan tänka sig.
Att monstret överhuvudtaget t i l l å t s att ha en flickvän är ett stort HÅN(!) och att hon dessutom är småbarns förälder?!?!? SNÄLLA SOC R E A G E R A!

Stöttar dig!

Kramar från en mamma i Älvsbyn (Norrland)

Jeanette sa...

Hej Carina! Jag har läst några av dom hemska kommentarer som några ovanligt korkade människor yttrar. Min fråga är då till er som skrivit så smart: Har ni mist ett barn? Vet ni vad en mamma som fått sitt barn dödat o torterat går igenom? Näe jsg tänkte väl det. När en människa som AE bestämt sej för att leka Gud o avslutat ett flickebarns liv så ska han straffas på ALLA tänkbara sätt. Varför ska en sån få besök? Nej rätt ska vara rätt. Han har förbrukat alla mänskligheter som finns. O ni som är här inne för att skriva skit kan väl göra det på annat ställe.. Jag tror nog att Carina lider nog utan att någon ska påpeka att hon inte borde släppt Engla ensam på vägen. Vi med barn ska kunna känna att våra barn är trygga utan att PEDOFILER som AE ska avsluta deras liv..Så visa Carina lite respekt. Är ni trötta på henne så LÄS INTE!Stå på dej Carina..Gör vad DU anser är viktigt o fortsätt kämpa för Englas skull!

Anonym sa...

http://fragbite.se/?threadID=788461

Kolla den så ser du vad folk tycker om dig...

Anonym sa...

Jag kan inte låta bli att fundera över en sak:

Den här kvinnan, tvåbarnsmamman, är kanske den enda i Sverige - i världen – som gripits av medkänsla med Anders Eklund.

Inte medkänsla med dubbelmördaren, pedofilen och likskändaren Anders Eklund.

Personen Anders Eklund.

För den sakens skull anser den anonyma menigheten här på internet att hon är sjuk, störd, olämplig som människa, mor gud vet vad. Det är ingen här som med säkerhet kan eller bör uttala sig om hennes själsförmögenheter.

Jag skulle säga att den kvinnan tjänar som ett exempel för oss alla som inser att regeln öga för öga, tand för tand skulle leda till en värld med blinda och tandlösa.

Anders och många andras brott är oförlåtliga och oförståeliga, men personen bakom då? Hur ser man ut inombords om man är kapabel till gärningar som dessa?

Det handlar inte om att jag inte har barn.

Det har jag.

Det handlar inte om att jag inte har en liten dotter.

Det har jag.

Förståelse för gärningarna - det har jag inte.

Det var på tiden att någon tände ett ljus också för den som kom med mörkret.

Anonym sa...

Din blogg styrker mig och jag beundrar dig och din familj stort. Ljuset som vi tände för Engla i fönstret står fortfarande kvar hos oss och lyser ofta. Tankarna går till er och jag önskar att det aldrig hänt. Varför ekar det i huvudet ofta... Inget vettigt svar finns...Jag önskar dig och din fam de bästa som framtiden kan ge på alla möjliga sätt trots omständigheterna. Tack för din blogg! / M

Anonym sa...

Hej Carina!
Gör följande.
Ta reda på flickvännens namn. Begär ut handlingar från Kriminalvården gällande vem som besökt Englund i fängelset. Om kriminalvården sekretessbelägger flickvännens namn överklagar du beslutet till kammarrätten. Om kammarrätten vägrar att lämna ut namnet så överklagar du till Regeringsrätten.
När du har namnet på flickvännen söker du efter hennes adress på birthday.se. Flickvännen ska enligt tidningsuppgifter vara 35 år.
När du fått fram adressen till flickvännen gör du en skriftlig anmälan till socialnämnden i hemkommunen och begär att det ska utredas om flickvännen är lämplig som förälder. Uppge att flickvännens barn bör omhändertas enligt LVU på grund av flickvännens agerande att aktivt ta kontakt med Englund i fängelset.

LYCKA TILL!

plastikprinsessan sa...

Du som skrev att man ska låta den stackars kvinnan vara ifred...undrar hur du e som människa egentligen? klart alla reagerar när en så kallad "kvinna" på 35år med barn skickar brev till en offentlig barnamördare samt pedofil/nekrofil u name it?? hade det varit ett brev hon skrev till en bankrånare hade det faktist inte varit lika illa,men har man barn å till å me i offrets ålder så hänger nog inte hjärnan me..nästan så man vill ge hon smisk=)ush

läser här att det finns elaka å skrämmande komentarer???
GÅ INTE IN HIT Å SKRIV EN MASSA SKIT TILL EN SOM SÖRJER...önskar er all olycka,.ush på er!! det är säkert den 35åriga AE´s monster "kvinna" som skriver....pucko!

all kärlek till dig carina.
ps. det är första gången ja läser din blogg idag å blir så öpprörd efter ja läste aftonbladet om aes pucko

plastikprinsessan sa...

DU som skrev detta....man kan inte annat än tycka synd om dig som måste göra allt för att jävlas med andra. sopa inge mer skit under andras matta när din egen verkar vara proppfull.


Anonym sa...
http://fragbite.se/?threadID=788461

Kolla den så ser du vad folk tycker om dig...

den 16 juli 2009 21:48

Anonym sa...

Kära Carina! Din personlighet och din historia berör mig så mycket. När jag hör om dig känner jag bara åh jag önskar jag kunde göra något för dig på något sätt!

Jag tror att 99% av nätmobbare är barn och är oroad över att inte någon vuxen kan tillrättavisa dem och ge dem de gränser de behöver för livet. Jag ska kämpa för att ändra det här, vet inte hur men jag ska.
Och - jag tycker som du - det är INTE OK att kränka någon vare sig på nätet eller nån annanstans!

JAG HEJAR PÅ DIG CARINA!!!
Önskar dig glädje och lycka från nu och framåt!

Anonym sa...

Kära Carina! Din personlighet och din historia berör mig så mycket. När jag hör om dig känner jag bara åh jag önskar jag kunde göra något för dig på något sätt!

Jag tror att 99% av nätmobbare är barn och är oroad över att inte någon vuxen kan tillrättavisa dem och ge dem de gränser de behöver för livet. Jag ska kämpa för att ändra det här, vet inte hur men jag ska.
Och - jag tycker som du - det är INTE OK att kränka någon vare sig på nätet eller nån annanstans!

JAG HEJAR PÅ DIG CARINA!!!
Önskar dig glädje och lycka från nu och framåt!

Anonym sa...

Kjære Englas mamma. Ord blir meningsløse - og vi er mange mange som føler din sorg! Jeg har imidlertid lyst til å fokusere på det faktum at denne kvinnen har et barn. Og når hun viser så dårlig omdømme, forventer jeg at Barnevernet (som det heter i Norge) følger godt med! De burde vel egentlig sørge for å finne et godt hjem for dette barnet; først som sist. Klem fra en mamma i Oslo.

Anonym sa...

Jag förstår inte riktigt hur du orkar läsa alla kommentarer från de som uppenbarligen lever i en annan värld än din (och min), en där mord och våldtäkt förtjänar hyllning och uppskattning. Det är ju dessvärre ingen nyhet att dessa människor är otäckt många och om man ser till historien och alla fans och friarbrev Bundy, Manson mfl av de allra värsta fått. De verkar leva i en filmvärld, tror inte de hade tyckt det var lika "häftigt" att själva få den behandling dessa galningar utsatt sina offer för. Eller vänta på sina egna barn som aldrig dyker upp. Att du hamnar i media måste ju uppenbarligen bero på att det finns människor som vill läsa och bryr sig om det du varit med om...

Anonym sa...

http://fragbite.com/?threadID=788461

Renate sa...

Hei! ville bare gi deg en klem, fra en mamma til en annen! Du er en suveren kvinne, stå på! Engla blir ALDRI glemt! Tenker ofte på dere! Klem fra Renate

Anonym sa...

Hei Carina, Englas mamma!
Jeg støtter deg fullt ut i det du gjør!
Stå på - du er en flink og sterk kvinne som har hodet og følelsene på riktig plass!
Jeg tenker ofte på din vakre datter og det gjør vodt vondt vondt i hjertet og man får nesten ikke puste av å tenke på det som har skjedd henne.
Jeg har ikke ord for hva jeg synes om den dritten som gjorde det han gjorde mot prinsessa di!
Jeg er selv mor og kunne aldri i min villeste fantasi klare å skrive ett eneste vennlig ord til en mann(hvis man kan kalle ham det?) som AE
Han fortjener sakte men sikkert å bli til hundemat!
Jeg kan ikke forstå hvordan noen ikke minst en mor kan ha et ønske om å ville ha noe som helst med et individ som ae å gjøre??

Stå på Carina!
Klem fra en mamma i Norge (Sanna)

Micke sa...

Hej.
Jag har aldrig varit på din blogg. Det här är första gången.
När jag läste om kvinnan som besöker AE så var min spontana tanke att hon gör det för makt.

Tänk på hur AE's sjuka hjärna fungerar och vad han har gjort. Skulle hon träffa AE själv ute i skogen under natten så kan man tänka sig hur det skulle sluta. Men nu så kan hon träffa honom och det blir ju i slutändan hon som har 100% kontrol över deras relation. Det ger henne makt, hon har makten över en av sveriges mest fruktade män.
Att hon har en dotter i den åldern som hon har kan också vara en orsak till relationen med AE. Makt då också.
Bästa sättet att kriga är ju som bekant att lära känna sin fiende.
På något knepigt vis så kan det vara så.

Nu reagerar ju jag som de flesta och hoppas att någon tar tag i kvinnan och ser till att hon gör vad som är det bästa för hennes barn och håller sig borta från honom. Om inte annat så tycker jag inte att AE skall ha en sådan förmån.

Blah sa...

Hva med å bare drite i hvem han møter eller ikke? Har dere noe med det? Selv om han har drept et annet menneske gir ikke det dere automatisk rett til å invadere hans privatliv.

§ sa...

Wow. Vilken fantstisk och underbar mamma du är.
Jag som sjutton åring läste aftonbladet, Engl är försvunnen. Rysningarna gick som spikar längst hela ryggraden. Jag vart så rädd, så chockad. Och när jag sedan läste att hon var död så trodde jag inte att det var sant. Jag grät så förtvivlat. Jag ville så väl att ni skulle hitta henne. För varje gång jag går in i en kyrka så tänder jag ett ljus, ett ljus för dom döda. Och ett ljus för dom jag ser som starka, envisa, underbara och fantstiska människor.

Du ska inte ta åt dig någon skit. Denna kvinna borde undersökas, läggas in på psyket. Hon borde inte få vara fri, hon borde få vara inlåst och barnet borde omhändertas! Denna AE ska straffas, han borde egentligen ha dödsstraff, det borde alla pedofiler, våldtäcksmän/kvinnor. Det borde vara dödsstraff på det, även om det är Sverige.

Som sagt, jag är sjutton år och jag är redan trött på Sverige. Jg har levt hela mitt liv här, är helsvensk och är förbannat trött på lagarna. Detta borde ändras!

Stå på dig englas Mamma. Du är en fantastisk och stark varelse som orkar, vill och kan! Det är inte många som klarar av det. Men du gör det.

Många kramar!

Carro sa...

Ser att "Jessika" Skiver , Citat: "Fastna inte i bitterhet" Är dte vad hon tror att man gör när man går igenom en sån sak som att ens eget barn blivit mördat? Att man sitter och är bitter? Detta visar återigen på hur nonchalant och patetisk denna människa är. Säger sig ha förmåga att känna empati för andra, Pytsan!!
VAd som är mer skrämmande är att människan dessutom har ett eget barn.VAd är det som gör att en människa kan tro sig ha förmågan att omvända en tydligt sjuk hjärna?

Skickar en stor stor styrkekram till dig Carina!

Kimberly sa...

Det som hände Engla är fruktansvärt och jag kan inte föreställa mig smärtan som du får leva med. Det du går igenom har du all min sympati för.

Måste dock säga att jag tycker det är lågt att öppet anklaga de man inte känner för att ha en störning. Kanske har hon det, kanske inte men det är lågt. Varför ens bry sig om vem som hälsar på AE? Hon kanske behöver hjälp, det är inte det jag säger men detta är något som du inte borde behöva må dåligt av. Ifall du gör det tror jag att även du behöver hjälp för det kommer säkert alltid finnas någon i AEs liv oavsett om vi tycker att han förtjänar det eller ej och ska du alltid behöva bry dig om det då?
Det verkar inte rättvist mot varken dig eller honom.

Med all min omtanke, Kimberly.

Maria sa...

Jag kan inte förstå varför folk använder argument som "Varför får man inte träffa vem man vill"? Har dom blivit galna? Ingen frisk människa tar kontakt med en man som våldtagit och dödat en liten flicka (För att sedan våldta ännu en gång då hon är död!). Hur fan tänker man då man dessutom har en dotter i samma ålder som offret!? Undra om hon hade känt samma sympati för honom om det varit hennes dotter, hade han fortfarande varit människa i hennes ögon? Alla som har sympati med honom, har ni missat vad han gjort?? Måste man inte först ångra sina misstag och stå för dom innan man kan bli förlåten? (Fast enligt mig kan du aldrig bli förlåten då du skadat en annan människa på ett sådant grymt sätt, jag håller fortfarande tummarna för att någon ska våldta och sakta döda honom på fängelset)

Stor kram till dig Carina, du har inte mycket annat väl än att gå vidare men det måste vara tusen gånger svårare att göra det när det finns så mycket sjuka människor i världen som står bakom honom och som så moget försvarar honom som människa anonymt på en sörjande mammas blogg. Personligen tycker jag han har förlorat allt sitt människovärde...

Anonym sa...

Jag brukar aldrig lämna kommentarer men kan inte låta bli. Du har gått igenom/går igenom en mammas värsta mardröm. Så läser man din blogg som är skriven av en oerhört stark mamma och så finns det vissa personer i vårt samhälle som har en sån rutten hjärna så de måste lämna elaka kommentarer.
Tack och lov är de flesta människor snälla och omhändertagande människor dvs normalbegåvade. Dessa människor som skriver dessa hatkommentarer borde polisanmälas och hängas ut. Då skulle de inte våga skriva mer för de tillhör nog inte bara de mindre begåvade utan är säkert jävligt fega och rädda också.

Anonym sa...

/care på Engla. Vem fan bryr sig om Engla som dog. Alla vi kommer dö.
Hon är patetisk. Denna kvinna har väl rätt att umgås med vem hon vill utan att Englas mamma ska lägga sig i. Enda hon vill ha är uppmärksamhet.

Janne sa...

I mai 2000 ble 10 år gamle Lena Sløgedal og 8 år gamle Stine-Sofie Sørstrønen voldtatt og drept i Kristiansand, mens de var på vei hjem fra en badetur.

To nittenåringer ble dømt for drapene, og de mottar stadig vekk fanmail og kjærlighetsbrev fra syke kvinner.

Anonym sa...

Jag brukar aldrig läsa bloggar..jag brukar heller aldrig läsa artiklar om Anders Eklund. Men kände att jag var tvungen att säga något när jag såg löpsedeln om att Anders skaffat flickvän. Nu verkar d inte som att d faktiskt rör sig om en flickvän utan mer som en vän. Men jag fattar det iaf som att hon vistas på den här bloggen ibland.
Långt ifrån alla av Anders offer har figurerat i tidningarna eller ens anmält det till polisen. Alla vill inte ha uppmärksamhet i media, och att vi var och varannan dag är tvungen att se hans ansikte i löpsedeln är ett hån mot oss. Han äcklar mig.
Till Anders nya vän: Anders verkar till en början vara en väldigt social, rolig och snäll person. Han är skojfrisk och glad. Självklart är han inte dummare än att han nu visar ånger. Men han skulle göra d igen om han inte åkt fast, helt klart.
OM du börjar förstå att något inte är rätt ställt hos honom, lr bara inte drar jämt med honom om någonting...ja då kommer hans onda sida fram. Hans psykopat sida. Han är schizofren. Han beter sig hotfullt och hans skojfriska sida är som bortblåst...Och du blir rädd för honom...ondska finns då i hans ögon.
Denna man är snäll så länge du är snäll mot honom, men dissar du honom...ja då ligger du illa till...
Jag har som sagt låtit bli att läsa allt om Anders i tidningarna, men har hört att Engla sparkade honom. Det va d som fick honom att koka över...då tog hans mörka sida över...
En uppmaning till alla kvinnor där ute...håll er borta från Anders Eklund, hur snäll han än verkar så är det en fasad. Han är en allvarligt sjuk människa...
En som vet....

Anonym sa...

Hej Englas Mamma! Det är sååå många som stöttar dig, försök att skita i alla dårar som håller med den J mördaren och PEDOFILEN, vi är tusentals som tänker på dig ska du veta, själv har jag två Flickor kan inte ens tänka tanken vad jag skulle göra OM det hände dom något. Tycker så synd om dig och din andra dotter, vad ska hon få för uppfattning av dessa hemska människor som skriver så illa om dig/er! Nä Carina känn att det finns sååå många som stöttar dig till fullo, en Ängel som du till Mamma är det inte kanske många som har men du finns och det ska vi andra Mammor vara glad över. Många varma Hälsningar från En Mor i Hudiksvall!

Anonym sa...

Tusen varma kramar till Englas fina Mamma, må du finna en glädje en dag, alla vi som tänker på dig dag & natt, Jag tänder ett ljus för dig och din Familj varje dag! hoppas på att en dag ska Engla och ni få respons, du vet att allt man orsakar får man tusenfallt tillbaka såååå AE. vad har du att vänta dig mer än bara HAT HELA LIVET UT, känns det bra att sova eller???????????????, nä tror inte det va? . TILL alla andra som sitter inne med AE, Tycker synd om er, att ni måste sitta med en PEDOFIL J, Mördare. Ni förtjänar att sitta på ett behagligare ställe/ ni har säkert barn själva hur skulle ni reagera? Jag tycker synd om er,jag vill att rättvisa skapas!!!! kramar till er som sitter med AE stackars er! Kramar till Englas Mamma, vi håller på dig!!!

Anonym sa...

Kära Carina! Din dotter kommer en dag att få rättvisa om inte annat ska vi som tror och känner för dig och familjen ordna det, du vet att allt man ger ut kommer tillbaka. Många kramar och Kärlek till dig /er Tvåbarns mamman från Hudiksvall! Tänder ett Ljus för er i kväll!

Anonym sa...

Kära Englas Mamma! Lyssna till oss som håller av dig/er, vi är så många som känner med dig, de som håller med Mördaren, PEDOFILEN, AE ÄR LIKA SOM HAN så är det, vi är så många flera ÄN DOM som stöttar dig, vad har dom joo de blir HATADE AV ALLA I ALL FRAMTID och du Carina med Familj blir Älskad av hela Världen för allt du gjort för din Älskade Dotter ENGLA! GUD VARE MED DIG KÄRA CARINA MED FAMILJ! TVÅBARNS MAMMA HUDIKSVALL

Anonym sa...

Hej jag är en 7 barns mamma förstår inte och kommer aldrig förstå hur du klarar dig igenom detta själv skulle jag leva med ett hat, Bara tanken av att se honom i tidningen får mig att må illa hur kan man arbeta med en sådan människa jag beundrar dig, Varje dag jag vaknar ser jag mina 7 barn men det du går igenom är fruktansvärt, Har förlorat 2 pojkar men finns ingenting i denna värld som kan beskriva vad du gått igenom, Det kommer den dagen då rättvisan segrar, 100 Kramar...