söndag 19 juli 2009

Nu kommer jag inte att publisera kommmentarer som är direkt elak mott dessa kvinnor som behöver vårat stöd på ett mer konstruktivt sätt

Vill förklara att jag inte tycker att man ska vara elak mot dessa kvinnor som träffar mördare o pedofiler .
Jag vill att vi ska omfamna dom med med kärlek och ge dom dom verktyg dom behöver för att värdera sig själva högre.Ett av dom verktygen anser jag att berätta sanningen om deras situation är för att väcka upp den egna instinkt att uppvärdera sig själva.
Jag tycker även att kriminalvården ska se till kvinnornas bästa i bedömningen om vilken internen ska få träffa.
Vårat rätt samhälle är uppbyggt kring internernas bästa för att deras återanpassning ska bli så bra som möjligt och till det så har offren fått stå åt sidan. Nu är det dax att vi blir jämställda och att hänsyn till allmänhetens säkerhet är den som prioriteras. OBS själv klart ska vi även ha en bra kriminalvård.

20 kommentarer:

Suzesan sa...

Kämpa på Carina!!!!!..lilla Englas Mamma.

Kom ihåg att aldrig någonsin är du ensam, det är många, många som står vid din sida även om du inte ser oss/dem alltid.
Ge inte upp och kämpa för det du tror på.

Ta inte åt dig av de elaka kommentarerna. Även om det är svårt.

Det är trasiga människor på ett eller annat sätt och tar energi genom att vara just elaka. De kan inget annat.
De har fördel av att kriminella går lösa för det göder deras trasiga själar...och jag tycker synd om dem för att de inte förstår bättre än så.

Så kallt och ensamt det måste vara. I deras elaka världar.

Jag hoppas och önskar att deras sår ska läkas.
Det är synd om kvinnan som söker sig till AE hon förstår inte alls vad hon ger sig in på det anser jag OCH jag är förvånad att de släpper in henne efter så kort tid.
Jag får hög puls när jag läste att hon har barn.
Jag förstår inte alls hur hon tänker där.
Hon har fått en relation med den där barnamördaren och nekrofilen AE och jag tror men vet inte att hon tror att hon kan hjälpa honom att bli en bättre människa.
Jag antar att han har henne i sina klor och sitter och beklagar sig. Kvinnor i allmänhet har en omvårdande sida och det är nog den sidan som hon tar fram.

Sen så är det ju säkert "spännande för henne."

Den endast enda människan som ens bryr sig om det där som AE är. Ett odjur. Hon behöver stöd så hon kan ta sig ur hans klor men jag förstår din reaktion.
Jag hade "fått ett spel om jag varit du"

Men förstår henne det gör jag ICKE! Aldrig någonsin. Jag skulle bli arg om nån jag mötte nån som berättade att de besökt en sån där som det..dära AE!
ARG.

När det gäller såna som AE som får jag den "metaforiska symboliken" i filmen "När lammen tystnar"
Vet inte om du sett den.


CARINA GE DIG ALDRIG. Håll på så länge du tycker det känns rätt. Jag tänker på dig. Håller på dig!!Du är bra!! glöm aldrig det!

Jag läste att nån på kriminalvården sagt att nån gång kommer alla ut. Då säger jag vaaaa AE ska aldrig ut. Inte bland oss och om han ska ut nån gång om tusen år så kan han var med alla de som "ömmar för honom" Inte hos oss andra.
-Varsågod ni som skriver elaka kommentarer till Carina ni kan ta honom. Sen!-

Ha en bra söndag

Kramar
/Susanne -mor- och -medmänniska- och sen en månad tillbaka -mormor-.

Bibbi sa...

Håller helt och hållet med dig. Det är på tiden att icke kriminella också blir sedda och FRAMFÖR allt annat de som är offer.

Kommer aldrig att förstå vad som hände lilla Engla eller andra små barn.

Stor kram till dig från en okänd läsare

Pennelina sa...

Du har så rätt! Vi måste akta oss så att vi inte kränker en person när vi stöttar en annan, utan vi måste försöka finna en väg där alla kan må så bra som möjligt.


Kram på dig!

Skogens drottning sa...

Jag håller med dig till fullo! Men det måste bli en omsvängning från fokus på förövare till fokus på offer... sen ska förövaren självklart ha sin vård, vi lever trots allt i ett så kallat rättssamhälle! Men fokus måste ligga på offret för att sätta förövarens handlingar i sitt rätta perspektiv. Och DET är vi inte så bra på i vårt land!

Det är första gången jag besöker din blogg och jag måste säga att jag tycker du är oerhört stark som gör detta, det är nog väldigt viktigt tror jag!

Ha det gott!

Jag har ett namn sa...

Hej.
Jag hittade din blogg hos skogens drottning på metrobloggen..Jag har själv en blogg där och har nu lagt in dig hos mig..
Du är alltid välkommen in till mig..
Må så gott det går.
Mvh Jag har ett namn..

Lisa sa...

Kära!
Världen är full av galningar, men det finns också goda, bra människor. Låt dig inte slås ner av dom som inte har empati. Vi är många som står på din sida- du gör det som är rätt för dig, självklart. Du har min största respekt!

Linda sa...

Glöm inte att det var du själv som började med en nedsättande kommentar om kvinnan i det här fallet. Du sa att kvinnan va störd. Och jag tror verkligen inte att det är kvinnan som du verkligen bryr dig om, alla fattar nog att det är Anders du vill sätta åt, vilket jag också skulle ha gjort så mycket jag kunnat. Men stå för det du gör istället för att försöka få det till att du värnar om kvinnan i detta fall. För inte opponerade du dig väl angående Helge Fossmos nya kvinna, eller? Det märks att du är en påstridig kvinna som gör allt för att få din vilja igenom, sådan har du väl alltid varit antar jag. Detta osympatiska drag gör så att folk retar sig på dig istället för att känna empati för vad du går igenom. Stor skillnad på dig och Rosies mamma som också har mist sin dotter på samma fruktansvärda sätt. Hon sörjer också utan att för den skull behöva omge sig av hela Sveriges medlidande. Vi glömmer varken Rosie eller Engla, men jag börjar också undra om det är lite så att DU är rädd att glömmas bort?! Det räcker nog med att du har din blogg, du behöver inte sträva efter att få synas i media, jag och många med mig vet att du existerar iallafall. Du borde börja slappna av nu och fokusera på ditt andra barn, hon behöver nog dig i sin sorg efter sin lillasyster. Jag önskar dig frid i sinnet.

mamma sa...

Linda
Jag står fast vid att hon är störd men jag tycker inte att det är kränkande utan ett uttryck för att det inte är hennes illvilja eller eget fel ,utan att hon behöver ta hjälp!
herre gud vad folk stör sig på ordet störd många av oss har olika typer av störningar antingen i vår närmiljö eller från händelser i vuxet eller från barndomen och vi behöver hjälp av dom som har insikter att ta oss ur dom eller åtminstone att lära oss leva med dom på ett sätt som inte skadar vår omgivning eller oss själva.

Vist hatar jag Ae och tycker att han ska ruttna själv i helvetet men hade det varit de som jag velat få fram så hade jag inte sagt att det var ok att publicera blogg inlägget. Då hade jag skrikit om hur jävla idiotiskt det är att pedofil mördare över hud tagit ska få ta emot besök brev mm.Jag hade debatterat om vad straff betyder i svenskt rätt samhälle mm
en förvaring med kost o logi tills dom kan komma ut o skada någon annan.
Vi har inte ens tvångs vård utan det är frivilligt så vadå straff?

så hade det set ut om det var det som jag hade prioriterat att få fram
Men kom ihåg det var inte jag som kom på att AB skulle skriva om kvinnan som besökte AE .Men jag är glad att dom gjorde det för den här debatten är viktig för just dom här kvinnorna.

mamma sa...

Linda ensak till
Du har tydligen inga barn för om du haft det så hade du vetat att mammor kan göra fantastiskt mycket samtidigt.Jobba heltid ta hand om flera barn städad laga mat och bry sig om andra...Samtidigt!
Det kan säkert pappor åxå!

Linda sa...

Ok då förstår jag.

Cilla sa...

Oj
Måste man ha haft egna barn för att kunna känna smärta och sorg? Eller har man rätten att säga vad man vill då?

En annan Linda sa...

Cilla det sa Carina inte. Läs ordentligt och sluta lägg ord i hennes mun.

mamma sa...

Cilla nu har du missuppfattat
Jag menar att mammor och pappor kan göra många saker samtidigt !tex sörja ta hand om barn och arbeta o vara engagerad samtidigt. Det kan givet vis även dom som inte har barn men det blir extra tydligt när man har barn.
Och om man inte själv kan förstå det så har man antagligen inte fått den insikten som man får när man blir förälder.

En annan Linda sa...

Cilla,

Carina sa att en del mammor och en del pappor kan göra fantastiskt mycket saker samtidigt.

Hon sa inte att man måste ha haft egna barn för att kunna känna smärta och sorg. Och inte att man har rätt att säga vad man vill för att sörjer.

Anonym sa...

Hej Carina!
Läste i pressen om att du haft inlägg om denna kvinna som träffar EKlund.
Självklart är det en trasig ,ensam och tragisk kvinna. Men varför lägger du din livsenergi på det som rör Eklund? Han är din fiende nr1. Han sitter där han sitter och hoppas han sitter där för ALLTID!!!!!
Kämpa dig igenom din sorg och saknad. Den kommer givetvis alltid att finnas där , men det är med kärlek i hjärtat. Lev framåt med och för din familj du har i livet. Ibland får jag känslan av att du kämpar med nån slags profit på din dotter.....jag hoppas jag har fel. Ta hand om livet!!

Anonym sa...

Ni säger att kvinnor ska tas hand om och ge de verktyg de behöver för att läkas, ni säger också att AE ska ruttna i helvetet och aldrig komma ur fängelset som ni samtidigt säger är ett "Lat-mans hotell". Det osar feminism. Hursomhelst tror ni inte att AE också har problem som gör att han gjorde dessa saker, problem som kan lösas? I Den lata mannens hotell så får man faktist psykisk vård om så behövs. Jag kan inte säga hur bra denna är men den är förmodligen ganska bra eftersom att vi inte har långa fängelsestraff av en god anledning; de behöver inte vara längre för 'fångar' frisknar till i skallen.

Ni pratar om AE som om han vore en hjärndöd zombie och att princess familien Höglund är den goda sidan.

OM AE nu har gjort vad han anklagas för så har han anledning till det, alla saker som sker sker av en anledning. Vare sig det är självförsvar (icke troligt :P) eller en störning från barndomen.

Anonym sa...

Förstår att du som blivit satt i en sådan fruktansvärd situation där din dotter bragts om livet på detta vedervärdiga sätt har svårt förstå att det kan finnas känslor för en man som begått brottet men vill bara nämna att det finns människor som tyvärr begått mord men ändock är människa innerst inne med andra tankar och mycket samvete för det som hänt.
Har själv en pojkvän som sitter för mord, vilket jag inte tycker är speciellt kul men jag älskar honom och känner honom och vet att han är mer än den person som en dag för över 10 år sedan begick ett hemskt brott.

Kram till dig jag skulle känna likadant om jag vore i din situation.

melinda
blogg.aftonbladet.se/melinda

mamma sa...

Vist kan jag förstå att det finns vissa människor som under tragiska omständigheter mördat och verkligen ångrar sig och kan förändras.Men har man avsiktligt tagit en annan människas liv så skulle jag vilja säga att man i samma stund tog bort rätten till sitt eget det är den enda konsekvens som jag kan se som rimlig och med det så tycker jag att det ska vara riktigt livs tid för alla mördare.
Obs inte för dråp.

Mathias sa...

du är ju fullständigt dum i huvudet. Skrev en kommentar som inte var elak bara konstruktiv kritik men den tar du inte med och sedan skriver du ett idiotinlägg till. Detta kmr ej komma med men tänkte att du kunde läsa detta

mamma sa...

Matias
jag vet inte vad du menar för inlägg?
Jag har tagit med alla som kommit in och är det kritik mot mig så har jag ingen anledning att inte publicera det.och varför skulle jag inte publicera det du skrev nys?
Efter det som jag gått igenom så är trista kommentarer bar en trist kommentar...