måndag 20 juli 2009

Ha en tervlig sommar!

Hej
Jag är bara inne på bloggen när jag känner att något viktigt påkar på min uppmärksamhet
Nu kommer jag inte att vara här för än nästa sak vill ha min uppmärksamhet så titta in ibland så får vi se när det är dax igen nästa gång .
Förhoppnings viss blir det om något trevligt och positivt men självklart ska även det som är jobbigt få ta plats.

Det har varit över 9000 besökare här dom sista dagarna och jag önskar er alla en trevlig sommar!
frid o kärlek carina

56 kommentarer:

Helene sa...

Trevlig sommar du med! :-)

Anonym sa...

Ha det gott och massa styrkekramar från oss till dig och din family.

/Titti

Nanne sa...

Önskar dig och din familj en trevlig fin sommar också!
Kram

mirjana sa...

Trevligt sommar på dig med , Carina.
Jag är imponerad över den styrka och kärlek du har.
Vi är många osynliga människor som står bakom dig.
Du behövs!
Jag är glad att just du är Englas mamma.
Mina varmaste tankar skickar jag dig!
Mirjana

Helena sa...

Ha en trevlig sommar du med och jag hoppas du får lite lugn och ro!

Anonym sa...

Ha best sommer, Carina!

Anonym sa...

Ha en trevlig sommar du med! hoppas verkligen att alla vidriga kommentarer på bloggen de senaste dagarna inte har tagit all must ur dig.okungskap kan bara va deras försvar. De vet inte något om människor i sorg att alla människor reagerar olika. Det här är din sorg och bara din, gör det du tycker är rätt kämpa på carina....

Anonym sa...

Hej Carina!
Egentligen borde du vara mycket aktiv med bloggandet nu när du fått så många besökare. Det är ju nu du kan nå ut med dina budskap till så många. Om du tystnar nu så kommer folk att glömma bort din blogg. Mitt råd är att ta tillfället i akt nu när du har så många läsare.

Frid och kärlek till dig också.

Mvh Carina. A

Timo sa...

Hej . Kan bara beklaga din sorg efter den tragiska händelsen som har berört så många . Du är stark och din styrka växer i sorgen efter Engla . Man behöver bara läsa kommentarerna här för att se hur mycket sjukt folk det finns i samhället och hur tuffa dom blir bakom anonymitet . Hoppas du orkar . Ha en trevlig sommar .
Timo

Anonym sa...

Med tanke på bloggens namn så undrar jag hur du identifierar dig? Som "kändisen" Englas mamma eller som en sörjande mor som förlorat ett barn (vilka det tyvärr finns många av)? Om du inte velat ha all mediauppmärksamhet så hade du kunna döpt bloggen till något annat eller struntat i att blogga helt?

Anonym sa...

Sänder dig många styrkekramar med förhoppning att du får en lugn och skön sommar.
Du behöver inte vara orolig över att du tar det lugnt med bloggandet. Det behöver du. Vi är många, många här ute i rymden som inte glömmer bort dig utan finns kvar då du behöver oss ! Kramar och kärlek till dig och familjen /Marie

mamma sa...

Det blir bra med Englas mamma eller carina men för dig kanske det passar bättre med kändisen ...för mig spelar det ingen roll välj själv!

Klart jag vill att det jag tycker och känner sprids varför skulle jag annars vilja dela med mig av det?
Vist vill väll dom flesta bli lysande på när dom har något att säga eller skriver du här på min blogg för att du inte vill att jag ska lyssna på vad du har att säga?
Om det du vill säga vore viktigt för många så hade media eller blogg varit ett bra verktyg.
Är det så att du sitter och läser tidningar och gnäller på alla som uttalar sig eller skriver där eller är det en viss kategori som inte ska få komma till tals?
Gnäller du på alla som bloggar eller är det bara jag som inte ska få uttrycka mig i blogg?

Eller är det någon annanstans skon klämmer.unna dig några stunder för att fundera kring dina anledningar för lite efter tanke kan göra mirakel!

Linda sa...

Det är makabert att du fortfarande har Englahistorierna kvar i din blogg. Jag skulle aldrig ha publicerat något dylikt om mitt barn hade blivit mördat och skändat. Inte ens för att visa hur grymma och störda folk är. Undrar hur många nya störda historieberättare detta inlägg bidragit till? Tänk på minnet av Engla, vad skulle hon ha tyckt om att se historierna om sig själv och sin mördare?

mamma sa...

Linda
Du kanske har rätt ska fundera på att ta bort dom.men sanningen är att dom är lite överalt på internet och nu får ni se hur horribelt hemska människor det finns,

Anonym sa...

Du är Englas mamma och de borde inte få finnas på din blogg. Man mår illa av att se hur sjuka människor det finns, jag sörjer över att denna vackra lilla flicka fråntogs livet av aset Eklund, hoppas någon skadar honom riktigt ordentligt innanför murarna. Blir så förbannad över att fängelset skyddar såna monster som honom. Jag känner en sån vanmakt, vad gör då inte du som är drabbad.? Jag önskar dig frid och jag tänker ofta på Engla och er anhöriga. Din blogg håller minnet av Engla vid liv och det tycker jag är fint av dig, men som sagt flickan var för fin för att skändas av sadister i din blogg. Trevlig fortsättning på sommaren!

Anonym sa...

Hej Carina!

Jag har läst lite i din blogg och det är ju sorgligt att du lägger så mycket energi på att blogga om denna tragedi. Tänker på dina andra barn som också sörjer och behöver stöd från dej.
Har också sett att du planerar att skriva en bok om detta, kan inte låta bli att få en misstanke om att du vill tjäna pengar. Du har ju redan fått skadestånd!
Jag kan erinra mej att när min bror förolyckades på sin arbetsplats (som nyanställd i en gruva, fick att arbeta ensam nattetid)men mina föräldrar hade inte en tanke på att stämma företaget. De tyckte inte att de vill tjäna pengar på hans död. De hade förmodligen också utgifter i samma stil som du.

Anonym sa...

Kära Carina.
Har inte tidigare varit inne och läst din blogg så jag har bara snabbt tittat på lite komentarer. Inte i min vildaste fantasi kunde jag tro att det fanns så många människor som är så sjuka i sina tankar som jag har läst i din blogg. Finns dessa människor ute i samhället eller är det från människor som sitter inne någonstans??? Jag kunde aldrig tro utan att varje normal frisk sund människa skulle känna avsky för en person som gjort det som AE gjort. Jag vet vad jag skulle försöka göra om jag drabbats lika fruktansvärt som du Carina men det vill jag inte skriva här.
Nääää...jag kan verkligen inte fatta detta....hur kan det vara möjligt att skriva som vissa gjort.
Varma hälsningar till dej Carina, du har min fulla förståelse för ALLT vad du skriver och tänker om ett kräk som AE.

Carina Persson sa...

Hej Carina!

Jag läser din blogg varje dag, men lämnar sällan kommentarer. Du är en stark person som jag beundrar väldigt mycket. Din kärlek till din älskade Engla är så stark,

Jag har ett bloggpris till dig som du kan hämta i min blogg om du vill.

Många kramar från

Carina Persson i Kristianstad

mamma sa...

Hej Linda
Tack för nallen den är fin jag kommer så småning om att skicka dom saker som jag fått till ett barnhem det har blivit en massa änglar och gosedjur.

mamma sa...

Till anonym
Tack för omtanken de är verkligen fint att du bryr dig så mycket om mig och min andra dotter men jag kan lugna dig med att bloggen inte tar så mycket energi jag är inte ens på bloggen varje dag och du borde prova själv fast det ser jag ju att du gör efter som du tar dig tid att läsa och skriva på min blogg.

Sen kan jag se att du är avundsjuk för att jag kan tjäna pengar.
Det är inte på hennes död jag kan tjäna pengar det är pg av mitt engagemang ett jobb jag gör, att skriva en bok är inget som sker av sig själv det är svårt krävande och kostsamt.och om det blir så att jag tjänar mycket pengar på boken så är jag tacksam för det i framtiden så kommer jag att försöka försörja mig på sånt som engagerar mig prisis som jag alltid har gjort och som flera andra som jobbar med frågor som berör dom eller förändrat deras liv.
Vi har inte fått en krona av skade ståndet kanske så får vi det kanske inte.
Jag får 7500 kr i månaden från sjukpenningen och lever på mina sparpengar och inte gnäller jag här på det nej jag tar mina spar pengar och är glad att jag har dom ,det finns många i min situation som inte har sparade pengar och dom skänker jag många tankar och funderar på hur man kan hjälpa dom.
Tycker synd om dina föräldrar som inte kunde se sina rättigheter och värdera sig själva så pass att dom fick skade stånd för din brors död kanske dom till och med stängde av och förminskade sig själva så pass mycket att dom inte gav sig själva rättigheten att sörja.
Till alla som får er nära kära död vare sig det är sjukdom eller mord ni har rätt att finnas ni har rätt att känna och ni har rätt att göra era röster hörda det är viktigt för er och det är viktigt för alla som kommer efter er även om det är om cancer eller mord så har vi en rättighet att kämpa för en förändring på dom plan som vi orkar.

Lilltösen Linda sa...

Till Carina

Du kanske dock inte ska skicka nallen som jag sytt till ett barnhem för om någon liten unge skulle bita av knapp ögonen och få dem i halsen? Jag har fäst dem så gott jag kunnat. Men man vet aldrig om ett barn biter i dem.
Nallen jag sytt har ju inte blivit godkänd som en nalle med barnsäkra ögon/dragfasta ögon som de i affärerna brukar vara. Tror du att det är någon fara?

Annars kanske jag kan skicka en annan nalle som du kan skicka särskilt just till barnhemmet som är godkänd som säker? Vill du det?

Men du slänger väl inte den andra nallen då som jag sytt åt dig?

Hälsningar Linda

Lilltösen Linda sa...

Om jag skulle skänka några gosedjur till en hjälp organisation hur vet jag då att de kommer till ett barnhem och att barnen där får dem och att inte organisationen säljer dem och tar pengarna själva?

Anonym sa...

Carina.
Det är makalöst hur stark du är.Vi beundrar dej såå.
Har snabbläst lite av kommentarerna som du fått,det finns MÅNGA sjuka människor,kan jag snabbt konstatera.Någon gjorde en jämförslse mellan dig och Rosemaries mamma.
Vi är drabbade,vår dotter är mördad.
Vi beundrar din kamp sååå,vi hade inte kraft och förmåga att strida för det du gör.Så osjälviskt kämpar du för brottsoffren och deras rättigheter. Du lyfter fram allt vi i flera år nu gått och mått dåligt över,sätter ord på det. Kämpar.
Vi är såå tacksamma över ditt driv och ditt angagemang. Det ska gudarna veta att det behövs. Alldeles för få har den enorma styrka som du har,där bland vi själva. Det är såå många som Vill missförstå dej,som klankar ner och har det mest hemska åsikter. Tragiska människor,dom har troligen inte varit i närheten av det hemska du/vi varit med om..
Men vem vet...tyvärr,kan det vara deras tur nästa gång....

Jag TACKAR för ditt angagemang,kanske vi också får kraft att engagera oss sen,tills dess vill jag att du ska veta att vi är såååå imponerade av din enorma styrka!!
Kram från oss som tyvärr lever i samma verklighet som du själv.

mamma sa...

Linda
Du kan vara lugn jag ska ha det i åtanken.

mamma sa...

Linda
du behöver inte skicka någon mer nalle jag har många.jag ska inte skicka den så några småbarn får i sig knapparna och jag ska inte slänga den.

mamma sa...

linda

ibland så åker privat personer till barnhem i polen och andra länder just bara för att lämna saker.
Det brukar stå i tidningarna annars så kan man höra med dom lokala organisationerna som jobbar med hjälpverksamhet om dom sak iväg

Anonym sa...

hej carina jag skulle önska att alla knäppa människor ska sluta att ödsla tid på att tro en massa strunt ang skadestånd pengar mm mitt råd till er som bara är inne här för att tolka och spekulera strunt är att sluta besöka den här bloggen! om ni ändå bara störs av carinas kamp och kommentarer. Fattar inte hur ni ens orkar och för guds skull sluta att jämnföra sorg låt englas mamma kämpa för sin dotter och göra det hon tycker är bäst punkt slut lycka till med allt en som tror på ditt enagemang

Elvis sa...

Du är cool Carina, du kör ditt race som du vill och du står för vad du gör.

Anonym sa...

Carina....... många hemska kommentarer. Kan faktiskt hålla med vissa, varför är bloggen döpt till Englas Mamma? Är du inte en identitet? Eller krävs de namnet för att du ska kunna skriva wohoo nu har ja 9000 besökare? Du skänker ingen ära åt din döda dotter. Ge henne lite vila nån gång och sluta fiska kommentarer på en blogg. Det leder bara till att något så hemskt som ett mord blir ett skämt för en stor del av Svenska folket. Var ja än vänder huvet finns något "roligt" om engla, allt från poster i forum till roliga historier, tyvärr är detta ditt fel och inte folkets fel, visst folk är sjuka men du bjuder ju dom på skämten? Tänk över de och radera bloggen om du har några kännslor kvar för din dotter..

mamma sa...

Linda
jag har inte publicerat dina sista kommentarer för att jag tycker att jag redan svarat på dom och det blev lite tjatigt men bli inte ledsen för det...

mamma sa...

Till anonym 27 juli
Det är faktiskt du som är riktigt sjuk!ledsen att säga det men du fattar verkligen ingenting...
Och jag kan inte förklara bättre än vad jag redan har gjort på min blogg om varför jag bloggar.

Sen är det ju faktiskt så att det kommer antagligen alltid att finnas sådana hel galningar,
Men nu så är det inget anat att göra än att acceptera att ni finns och önska er det bästa på er livs väg.

lizzy sa...

All ära åt din dotter Engla, som hamnade i händerna på denna efterblivna galning, men jag förstår inte riktigt vad du vill.
Du har fått en rättvis rättegång, galningen har erkänt och fått fängelse på livstid.
Det ger inte dig din dotter tillbaka, jag vet det, men det är ändå så mycket mer än andra i liknande situation (fått anhöriga mördade) har fått!!!

Det verkar som om du har fått ett image att vara upprörd och känna dig fruktansvart kränkt Englas mamma. Ojoj vad hemskt. Visst är det hemskt vad som hände Engla men livet går vidare. Lev ditt liv och rida inte på Englas olycka.
Det får dig att framstå som egotrippad. Jag upprepar: Din dotter Englas mördare har blivit dömd och sitter i fängelse. Stämplad för alltid. Möjligen får han vänner av likasinnade men hans liv i frihet är över.. Han kommer för alltid bära det här på sitt samvete. Det finns någonting som heter gudomlig rättvisa. Och OBS det finns oavsett om man "tror på Gud" eller ej.
Frid och kärlek till dig med.

To be or not to be sa...

Svenska avundsjukan gör sig gällande bland vissa läsare. Hur man nu kan vara avundsjuk på det sätt som du blev "känd", genom det ofattbara att få sitt barn mördat. De har ingen tanke på vad du gått igenom, och känner ingen uppskattning för att du kämpar för att ingen annan ska behöva gå igenom samma sak. Det enda de ser är "kändisskapet", bloggen heter Englas mamma, so what, skulle det vara något konstigt med det?

Fiskar läsare på namnet? Det lockade ju dem till bloggen vilket visar att det var ett mycket bra val. Då når du ju ut med dina budskap till fler än bara genom media.

Du har visat oss en viljestyrka jag inte trodde en sörjande mamma skulle kunna ha. En del tycks inte ha en tanke på vad du har gått igenom, paniken när Engla försvann, och sedan behöva leva med vetskapen att du inte fanns hos henne när hon mördades på ett fasansfullt sätt. Leva med vetskapen om den pina och skräck AE utsatte henne för. Den jävla sadisten borde pinas till döds för vad han gjort.

I det här fallet inser man ju att ingen går säker. Du gjorde precis som en ansvarsfull mamma ska göra. Du hade ju tät kontakt med Engla på mobilen, och som förälder måste man ju släppa dem någon gång, som när hon tilläts cykla själv.

Det måste vara fruktansvärt att veta att polisens nonchalerande av tipset på AE efter mordet på Pernilla kostade Engla livet.

Kanske en del av idioterna som skriver en massa elakheter skulle ta och försöka föreställa sig hur det skulle vara att själv vara den drabbade.

Du är stark och godhjärtad och det retar folk som lider av bitterhet och dålig självkänsla.

Kram på dig fantastiska Englas mamma!!!!!

Anonym sa...

Trampade tydligen på en öm tå, när jag uttryckte min åsikt om att jag inte anser att man skall ha betalt när en anhörig dör, antingen pga brott eller olycka.

Du tror att jag är avundsjuk på dej för att du får skadestånd. Men herregud, ingenting kan vara felaktigare,jag är fullt frisk, har bra ekonomi pga hårt arbete!

mamma sa...

Lizzy
Du kanske inte har fattat att jag är Englas mamma och är stolt för det den här bloggen handlar om saker som jag vill dela med andra kring min dotters död.
Kanske har jag andra bloggar om andra saker kanske har jag andra namn som passar det som den bloggen berör-Kanske inte...
Mitt liv går inte att leva vidare som inget har hänt prisis så som allas liv påverkas av det som vi går igenom vist kan vi förtränga och kanske låsas men jag vill inte bli levande död.(även om jag är där många gånger per dag)
Jag har nästan dagligen kontakt med andra i min situation och är även deras röst i många frågor.
Det finns mycket att göra för att underlätta för dom som kommer efter i samma mardröms situation . Det är 150-200 personer per år som blir mördade i Sverige per år och runt dom finns massor av anhöriga ,det är för dom jag engagerar mig
och tillsammans kommer vi att bli starka för att kanske hjälpa just dig om det blir din tur nästa gång mardrömmen knakar på.

www.rav.se

Anonym sa...

Härligt att du börjar "käfta" emot lite nu. Det behöver dom.

Kram

Anonym sa...

Carina, jag kan stava!

Anonym sa...

hej jag har en liten tanke som jag tänkt en tid hur skulle jag reagerat om mitt barn följde samma hemska öde som engla? jag har själv två barn svaret jag har kommit fram till är att jag kan inte ens föreställa mig hur jag skulle bli skulle jag hamna på psyket bli alkoliserad eller skulle jag göra som carina kämpa på som fan för sin dotter och föra brottsoffers talan? vem vet och jah hoppas att jag aldrig behöver veta Alla som läser det här tycker jag ska ställa samma fråga till sig själva ha det bra Englas underbara mamma

Lilltösen Linda sa...

Till de som kommer med pekpinnar till Carina

Som tror sig veta hur de skulle reagera om t.e.x deras dotter eller son hade blivit mördad och tror sig veta att då skulle de göra si och så och säger att Carina också borde göra så. Ni vet inte alls hur ni skulle reagera och göra. Det finns inte någon som vet sådant i förväg.

Marie-anne sa...

hej kära carina.du kämpar och kämpar och jag tycker du är enastående som ger dig ut mot orättvisorna i full kraft. Vi måste agera, vi kan inte bara sitta och titta på och låta de onda människorna förgöra de goda. Jag tycker att det var så kraft fullt av dig att skriva det öppna brevet till svinets så kallade flickvän. Hon tror att hon skall kunna få bort hans äckliga tankar med sin kärlek. Jag tycker synd om de kvinnorna som tror detta. För de vet inte. Önskar dig goa Carina en dag med värme och kärlek och lugn . kram från Marie-anne mamma till marcus 82-02 alltid älskad alltid saknad

Anonym sa...

+Hej Carina!!
Jag blir både bestört o upprörd då jag läser..hur man kan ta så lätt på o mista ett barn!! Jag jobbar dagligen med människor. Jag hoppas du inte tar alla dessa kommentarer på allvar..ta dom för vad de är. Okunniga människor utan empati eller medkänsla! Ofta är det samma personer som skriver..de har inte annat för sig...arbetslösa lågutbildade, som höjer sin status genom att göra sin röst hörd!! Jag kan säga att har du ett bra liv o ett bra jobb skriver du inte dessa idiotiska kommentarer...det hoppas jag du förstår!! Lova att du inte tar åt dig..All styrka till dig, du är otrolig som kämpar på ska du veta..det du gått igenom är det mest fasansfulla en människa kan ställas inför..Styrka till dig o många många Kramar Maggan

Anonym sa...

Hej Carina! Jag har skrivit på din blogg några gånger förut. Jag besöker din blogg ofta. Idag är det en vecka sedan jag, min familj och Mormor for till Stjärnsund. Vi var till Englas grav. Så FINT Engla har det! Jag lämnade ett ljus och ett kort där. Jag försökte skriva det kort hur jag känner. Men jag hade kunnat skriva mycket mer om det hade varit mer plats på kortet. Efter det så var vi in till kyrkan i Stjärnsund. Vi skrev i en bok som visar att man har varit där. Jag kollade runt lite där. Det var svårt för mig att hålla tårarna borta. Jag spelade en låt för Engla i kyrkan på pianot som var där. Vi gick tillbaka till Englas grav och stod där ett tag igen. Hoppas verkligen att du läste det jag skrev på kortet. Jag kommer aldrig att glömma den kvällen jag, min familj och Mormor var till Stjärnsund. Jag har velat det sen förra somaren. Och nu har jag gjort det. Jag skriver det igen och igen. Jag önskar av hela mitt hjärta att det här INTE skulle ha hänt. Nu sitter jag här framför datorn i Luleå och tänker att jag har verkligen varit till Stjärnsund. Det känns overkligt. Förlåt om jag har stavat mycket fel. Du behöver inte godkänna detta om du inte vill.
Hoppas du också får en trevlig sommar!=)

KRAM Maria 12 år från Luleå

Storpojken Elvis sa...

Trevlig helg Höglund!:)

Anonym sa...

Litet väl magstarkt från Vesslans blogg om Anders Eklund och Engla, tycker ni inte det?

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.10906188&scrollIndex=0

Adolf hitler sa...

Lämna anders ifred!..han har gjort fel men han sonar för det nu..låt honom vara

Andreas sa...

Hej!

Jag tycker att du har en intressant blogg och att du är modig och stark som fortsätter skriva.

Din blogg väcker en massa tankar och det är inte utan att jag blir bekymrad när jag en läser en del av vad du skriver. Jag hoppas att du inte raderar mitt inlägg bara därför att det kan uppfattas som en aningen kritiskt. Jag vill väcka diskussion, inte vara oförskämd eller försvara brott.

Du skriver att du bryr dig om andra människors bästa. Du skriver att du bryr dig om människor som lider. Och du skriver att du gör så gott du kan för alla människor.

Samtidigt skriver du att pedofiler inte ska vara välkomna i samhället och att pedofiler inte ska ha rätt till vård. Jag vill påminna dig om att lida av pedofili är inget kriminellt per automatik. Det är en sexuell böjelse, en sjukdom om man så vill. Att begå brott och agera efter sin böjelse, till exempel övergrepp på barn eller sprida barnpornografi, är en annan sak och ska såklart klassificeras som kriminellt.

Min uppfattning av det du skriver är att du inte anser att alla människor har lika värde. Att vissa människor är mer värda än andra människor och att människor som lider av vissa sjukdomar inte ska ha rätt till vård.

Jag undrar om du tycker det är bra att pedofiler förlorar rätten till medicinsk behandling och därmed fortsätter vara potentiella sexuella övergripare?

Hälsningar Andreas

mamma sa...

Jag anser att det är viktigast att bry sig om barnens säkerhet framför pedofilens men vist så tycker ja att dom ska få bedömning och behandling och om dom utnyttjat något barn så ska dom ha livstids inlåsning.Samma med dom som med avsikt har mördat.

Anonym sa...

sorg..ingen borde få vara med om det som hände din dotter,smärtan er familj får leva med.jag fäller en tår för din vackra dotter.
hon finns där nära dig.
önskar er allt gott/ann

lizzy sa...

Var det inte AE som blev också dömd för våldtäktsförsök? Han var ute mitt i natten och fick syn på en tonåring som hade somnat på en parkbänk (berusad). AE:s första tanke var: Man kanske kan få sig en lätt avs..ing .. vilket han också försökte att få. Är han lämplig som styvpappa till någons barn?

Lilltösen Linda sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Eric Lundgren sa...

Jag och de flesta andra kan inte föreställa sig den obeskrivliga sorg och vrede du har gått igenom/går igenom.

Kan således förstå varför du tycker att ALLA mördare och pedofiler ska dömas till livstid. Att de aldrig ska komma ut.

Men om man ska se det från ett objektivt perspektiv och försöka se helheten, så kan jag inte hålla med.

Varje fall där en människa bragts om livet av en annan, samt andra allvarliga brott, är en individuell bedömningsfråga.

Man kan inte dra alla över en kam.

Det finns så många olika psykologiska faktorer bakom som kan ge en logisk förklaring.

Det kan handla om mobbade personer som fått utstå så mycket skit av någon att de till slut får ett sammanbrott och tar livet av plågoanden, kvinnor som noga planerat dödar sina män efter att ha blivit misshandlade i många år, eller en pappa som medvetet slår ihjäl en pedofil sedan han övefallit hans dotter, medmera medmera.

Ska dessa personer också låsas in på livstid, om de nu mördat med uppsåt?

Naturligtvis ska de avtjäna kännbara fängelsestraff och sona för det dom gjort.

Fast med bra kriminalvård och behandling under fängelsevistelsen kan en hel del som dömts för mord komma tillbaka till samhället.

Visst finns det en liten grupp som aldrig ska få vara på våra gator o torg igen, som är så pass farliga att dom ska förbli bakom lås o bom.

Anders Eklund är en av dem. Han är en av dem som aldrig bör få komma ut.

Men många är inte som han och har inte lika hög återfallsrisk.

Det finns inget som försvarar att döda en annan människa, men det går ändå inte bara kolla på själva gärningen, utan även allt runt omkring.

Hoppas att du ser detta som en diskussion och inte raderar kommentaren för att den kan uppfattas som kritisk.

Med vänlig hälsning// Eric.

Hobbypsykologen sa...

Till er som sörjer/deppade:

Det finns bara två lägen: gå under eller acceptera livet.

Ju fortare man inser detta faktum. Desto bättre. För alla inblandade.

Det kan verka som en hård sanning. Men den är så sann som något kan bli.

Sen till Lizzy:
Det där du skrev om "gudomlig rätvisa" att den gäller för alla oavsett tro. Visar på att du är med i en sekt eller liknande helvete. Hjärntvättad är du. Hoppas du blir fri en dag.

mamma sa...

Lizzy har du överhuvudtaget kommit i närheten av sorg?

Tror inte det !
Jag läste nyligen en bok med en överlevande mamma från tsunamin När tiden stannar.
Läs den för där beskrivs det verkligen bra.

mamma sa...

Erik L
Det är inga enkla frågor ,det kan även jag inse men någonstans så måste man sätta ner fotten och säga stopp!
Men viktigast av allt är att vi vågar diskutera dessa viktiga frågeställningar och hålla liv i debatten.

mamma sa...

Lizzy
Ae har massa domar och fängelse straff bakom sig! bla det du tar upp.

(Den riktiga) Lilltösen Linda sa...

Till Carina

Jag har inte skrivit detta:

//Du har väl inte gett bort nallen som jag gjorde till dig? Är det fel av mig att jag inte vill att du skänker den till något barn, de får väl så många leksaker ändå? Är det fel att vilja ge något till någon som man älskar fast man inte känner den man bryr sig om?//

Någon annan har skrivit det i mitt namn. Tänk att jag tänkte för några dagar sedan att någon kanske skriver något i mitt namn. Och jag fick rätt nu. Vad märkligt. Och det är ju inte första gången jag har haft rätt på vissa saker som sedan hänt.