fredag 17 juli 2009

Nu stänger jag för vad jag anser är elaka kommentarer

Tack för alla fina kommentarer och till er som är elaka så säger jag varse god nu har ni fått möjlighet att visa vad ni tycker är viktigt här i värden och efter som det är min blog o jag själv får bestämma vad jag vill ska visas här så kommer jag inte att publicera mer av vad jag anser är elakheter och där kommer vi säkert att ha olika åsikter men som sagt det är min blog o mina val.
Jag vet att ni klarar er bra i alla fall och har era hat sidor.Jag har varit in och tittat på en del o det finns många vidriga tillomed med pedofil inlägg.
Jag kommer inte att gå in på dom igen och tänker inte bry mig ett dugg om era elakheter men hoppas att polisen någon dag får verktig att stoppa dom Grövsta kränkningarna som dagligen sker på internet.

Jag är ändå glad över att aftonbladet tog upp ämnet och att dom publicerade mitt bloginlägg för kanske så har den här kvinnan fått den motivation hon behövde för att hjälpa sig själv och efter vårat samtal så känner jag ett stort hopp till henne och önskar henne all lycka.

Livet är inte enkelt och jag säger inte att jag alltid gör rätt men jag försöker det bästa jag kan och kan jag hjälpa någon så är jag glad för det.
frid o kärlek carina

73 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kan man överhuvudtaget lämna elaka kommentarer till dig som är så otroligt stark som kan ha denna blogg. All heder åt dig!!!!

Pennelina sa...

Hej Carina!

Jag tycker din reaktion är sund. Jag publicerar inte heller kommentarer som jag menar är olämpliga i språk eller uttryck. Varför ska jag det, min blogg är ju just min...

Jag tycker det är sorgligt att se hur människor dras till kriminella, när det sker av okunskap och missförstådd kärlek.

Människor som är så sjuka eller skadade att de gör grova brott är inget för oss vanliga dödliga att leka med. Vi förstår helt enkelt inte faran i det vi gör eller effekten det har på den vi försöker hjälpa eller älska.

Naturligtvis behöver alla stöd och kärlek, men det ska ske med professionell vägledning av människor som känner till så mycket som möjligt av sanningen...

Sköt om dig! Jag kan inte ens börja förstå vad du går igenom, men jag tänker på dig!

Kram från Pennelina

Linda sa...

Herregud, du måste polisanmäla! Jesus, hur kan man skriva sådana saker som många gör? Hur kan man kalla dig för whore? Hur kan man skriva upp massa "skämt" om din fina dotter? Helt sinnesstört. Det är första gången jag ser din blog idag, läste på aftonbladet om allt och ville se hur du klarade av allt. En polisanmälan till den galning som skrev alla dessa "skämt". Jag är inte ute efter att bli publicerad i din blog, jag vlle bara att DU ska få veta att det är stört. Kunde jag ta en polisanmälan åt dig skulle jag göra det. Kämpa på!

Anonym sa...

Du er en fantastisk person og en sterk kvinne! Stå på, det skulle finnes flere personer som deg, som våger å si fra mot både presse og myndigheter!

Mange gode tanker og kjærlighet fra Norge!!!

Anonym sa...

Jag håller med i allt Linda sa.......Det är helt obeskrivligt hur elaka människor det finns....

kram och kämpa på du starka människa

Anonym sa...

Hej Carina!
Helt sjukt att folk kan skriva sådär, man blir ju rädd att det finns fler idioter än vad man tror.
Måste vara otroligt jobbigt för dej att behöva lägga ett litet uns av kraft på sånt här!!
Slutet på brevet till "flickvännen" va klockren. Man kan ju omöjligt dras till pedofiler när man har barn.
Tänker på dej. Kram Fia

Anonym sa...

du er en utrolig sterk kvinne, stå på videre! stor klem og støtte fra Norge

Susanne sa...

Herregud, jag är chockad över hur vissa människor tänker och dessutom skriver ner sina tankar. "Skämten" om Engla är så ofattbart makabra och hemska att jag bara vill gråta. Personen som skrev "skämten" om Engla blottlade sitt svarta inre för oss alla att se. Jag har läst långtifrån alla kommentarer, men jag förstår på andra kommentarer och även dina inlägg Carina, att det har varit fler elaka, osympatiska kommentarer. Jag är inte en troende person men jag tror ändå på någon slags karma, de liksom AE kommer få vad de förtjänar. Tänk på att det inte långt mellan tanke/drömmar/fantasier och att faktiskt utöva sina fantasier gällande pedofili och andra patologiska sexuella preferenser. Ni visar er genom era kommentarer!

På ett sätt gör du helt rätt i att stoppa vissa kommentarer men det tråkiga är ju att du fortfarande kommer att utsättas för dem eftersom du kommer att läsa dem ändå.

Jag känner starkt med dig Carina och jag kan inte föreställa mig hur det känns att förlora ett barn på det här fasansfulla sättet. Bara att tänka tanken på att ett av mina barn skulle dö är liksom för mycket. Jag beundrar dig verkligen, du är en Tigermamma! Stå på dig och fortsätt kämpa!

En massa varma kramar till dig Carina.

Hatar Eklund sa...

Jag blir verkligen chockad över vilka hemska människor det finns. Dessa psykopater som skriver i din blogg går förmodligen lösa ute i samhället. Otäckt att se vad man omger sig av, törs man gå utanför dörren? Kvinnan som sökte upp AE är nog den som är mediakåt, varför skulle hon annars ta kontakt med honom. Han borde inte tillåtas träffa andra människor än sådana som skulle kunna göra hans vardag till ett helvete, vore önskvärt att AE fick leva med fruktan för sitt liv varje dag så länge han lever.

Carina, ge dig aldrig, så länge du blir hörd och uppmärksammad kan du vara med och påverka samhället.

Anna sa...

Stå på dig! Hoppas du orkar kämpa vidare i kriget mot pedofiler och andra idioter. Det är tufft, men det är nödvändigt. De visar ju själva vilken sorts människor de är och förstår man inte att vända dem ryggen eller visa avsky är det bara beklagansvärt. Men det är svårt att sätta sig in i vad ni genomlider varje dag. Jag kan inte säga att jag förstår, men jag har en liten liten aning, eftersom jag har liknande erfarenheter själv och jag vet att det är ett helvete på jorden.

Mina varmaste tankar till Er och stor eloge att du orkar!

Kram Anna

ninnie sa...

Jag läste i aftonbladet och gick in på din blogg för att läsa och orkade bara med några av kommentarerna från sjuka människor!

Jag kan inte förstå och kommer aldrig att begripa hur människor kan tänka och skriva som de gör och kan inte jag det, vet jag inte hur du ska kunna göra det!

Det bevisar att det finns otroligt många skadade och psykiskt störda människor i vårt samhälle och det skrämmer mej!

Att förstå är bara förnamnet för vad du går igenom!

Anonym sa...

Det er mye flere mennesker som støtter deg enn de som er imot deg. Jeg synes du er veldig sterk person og du må bare kjempe videre.
Hun som er kjæresten til monsteret burde skamme seg, tenk om noe skjer datteren hennes? Da er det for sent.

Anonym sa...

Stå på dig & lycka till i framtiden från Luleå grabbarna..

David Jonsson sa...

Håller på dig Carina,
Det är sjukt att den äckliga nekrofilmördaren överhuvudtaget skall kunna få besök i fängelset! Så sjukt att kriminalvården borde stämmas.
Önskar dig all lycka och välgång trots allt hemskt som hänt er familj
mvh
David

Maria sa...

Hej Carina,

Tyvärr så finns det så många psykiskt sjuka människor i samhället, och tyvärr så får inte alla hjälp.. och då syftar jag på tex AE, CS och många som skrivit otroligt sjuka kommentarer i din blogg..
Det är lång kö inom vården och många gånger så är den sjuka såpass sjuk att den själv inte förstår det och därför inte söker hjälp.
:( Tyvärr.......

Men även skönt att se att många här har en vettig syn och stöttar dig.
Tycker det är bra att du visar vad du tycker o tänker, men tyvärr så brukar ju sådant blända mångas ögon. Man ska ju vara så typisk svensk och hålla allt för sig själv och inte ta för stor plats och synas o höras.
Självklart ska man kunna använda medierna för att att få göra sin röst hörd.
Hur ska information annars nå ut till folket?

Har en flicka som är ungefär i Englas ålder, 12 år nu. Hon cyklar långa sträckor själv, åker buss och tåg själv, hon vet vad som är rätt o fel.
Jag brukar säga att henne litar jag på, men inte andra människor som hon kanske stöter på i sin väg.
Det är så hemskt att det ska behöva vara så.. :(

Jag sörjer med dig och resten av din familj. Sörjer för Englas skull, för vad hon utsattes för..

Många varma kramar till er,
från en annan mamma och medmänniska

Anonym sa...

Förstår inte, VARJE DAG så måste du synas i Media, man förstår ju att Aftonbladet osv tjänar grova pengar på dig men det finns människor som har lidit eller lider mer än dig.

Hoppas det finns något efter döden

Linda C frra Norge sa...

Hei.
Mitt hjerte gråter for deg! At du som mamma skulle oppleve noe så forferdelig. Det må vel være det værste en mamma kan oppleve.
Og likevel er du så sterk, som orker å engasjere deg i samfunns debatter ol.
Og så får du atpå til elaka bekerkninger her på din blogg.
Jeg skammer meg over slike mennesker!
Stå på videre Englas Mamma!
Tenker på deg!
Klem

Sandra sa...

Hej!
Jag har læst lite hær på din blogg och jag måste sæga att jag tycker du ær en otroligt stark person! Efter allt du har varit igenom klarar du ændå av att hålla lugnet och se mænniskor før vad dom ær och analysera beteende. All respekt till dig!

Att folk kan komma med elaka kommentarer ær helt utom mitt førstående. Jag tror att folk kænner anonymitet på internet och dærfør inte førstår allvaret i sina uttal. Førsøk att inte lægga vikt vid dessa. Tænk på alla milioner mænniskor som støttar dig och bryr sig, inte på dessa fåtal idioter som bara ær ute efter att provocera. Dom har sina problem att tacklas med.

Det finns mycket man vill sæga, men jag vet inte vad jag skall sæga før att støtta dig i din sorg. Men jag vill att du skall veta att æven om det kan kænnas ensamt ibland så det finns otroligt många som bryr sig.

Det ær viktigt att vi alla aktivt hjælps åt før att hindra att något sådant hænder igen!

Engla lever vidare i våra minnen och hjærtan!

Anonym sa...

Kära lilla "Änglammma"
Du är så stark och modig. Alla sörjer olika, en del orkar inte med förlusten av ett barn.
Jag vet och har på nära håll sett hur det påverkar en mamma. Min väninna orkade inte leva utan sin älskade dotter, så nu är de tillsammans uppe hos din lilla Engla.
Ta hand om dig och var rädd om dig ! Vi är många som beundrar dig och sörjer med dig ! Läs inte alla elakheterna för dessa idioter skall ej ha uppmärksamhet. Man blir både ledsen och mörkrädd över alla sjuka personer som tillåts vandra fritt ute i samhället.
Tusen styrkekramar till dig Carina och din familj !
<3 Marie

Anonym sa...

Det var starkt gjort av dig att publicera kommentaren/inlägget som "spexar" om Engla med diverse osmakliga skämt. Skämt som inte lockar till skratt utan snarare ger en sur smak i munnen. :-(

Tydligt är att det finns många riktigt sjuka människor som fegt döljer sig bakom anonymitet och skriver saker sm kan anses som rena trakaserierna. Usch och fy!

Ta inte åt dig av sådant. Visst gör det ont att läsa det men tänk på dig själv som en stark kvinna sm står rak i ryggen och de som skriver grymma inlägg är små obetydliga svin som ligger och krälar i smutsen.

Fortsätt våga vara den du är; Englas starka mamma som skriver och engagerar sig.
Kram på dig!
/Gabi

www.metrobloggen.se/mercibirma

Steeen sa...

Din dotter var inte mer värd någon annans dotter. Så varför ska du synas hela tiden?

Ett dåligt sätt att bearbeta sorg i media, AW.

Anonym sa...

Du är en attention whore.....

Sanna sa...

Har precis läst lite av din blogg och fascineras över din styrka, din integritet och ditt mod! Att du haft styrkan att kunna gå vidare och dessutom att kunna hjälpa andra med denna blogg är stort och vackert!

Tack för att du delar med dig!

varma hälsningar
Sanna

marie sa...

Steeen: Skämmas över din kommentar borde du.
Alla människor sörjer olika. Carinas sätt att gå ut i media är kanske hennes enda sätt att överhuvudtaget orka leva vidare.
Du verkar vara en person som helt saknar kunskap och empati. Empati är gratis ! Skäms ! Marie

Anonym sa...

Sluta använda Engla & Anders Eklund som varumärken.

Det är mer patetiskt att se dig klaga på någon i media hela tiden. Du kommer samtidigt med så dumma åsikter och mothugg så att man tyvärr skrattar. Du hjälper ingen och är för många bara en störning.

Anonym sa...

http://www.fragbite.com/?threadID=788461

Anonym sa...

Jag förstår såklart de personer som skriver massa fint om din dotter. Men ärligt talat så börjar du gå för långt! Visst, du saknar din dotter men hon är inte bättre än någon annan som blivit mördad. Innan du bli ha massa uppmärksamhet så kanske du borde tänka på vad du egentligen pratar om. Hade mitt barn dött så hade jag inte velat ha så mycket uppmärksamhet.

Andrés sa...

Jag har full förståelse för att man sörjer, det som har hänt är hemskt.


MEN, varför är du så sjukt jävla mediakåt. Du ska synas ÖVERALLT, HELA TIDEN. Det är hemskt att säga det, men din dotter var inte mer värd någon annans dotter.

Så varför ska du synas mest, och varför ska det vara så synd om dig. Finns många familjer/mammor/pappor som lider enormt mycket, kanske mer. Men inte får dom en syl i vädret.

Tycker att någonstans så borde poletten trilla ner även för dig och sluta hålla på som du gör i media.

Åsa sa...

Hej,
jag har precis hittat din blogg och har läst alla inlägg du gjort sedan start. Jag liksom många andra blev djupt berörda av det som hände Engla, och jag som många andra hatar AE och vill helst se honom instängd för resten av sitt liv.
Jag har två barn, en pojke 7 år och en flicka 9 år. Det är ett helvete att ha barn i detta samhälle och nu börjar flickan bli så stor att hon vill kunna gå till och från kompisar själv..till och från skolan själv..och jag vågar inte släppa henne. Jag litar på henne men inte på de som finns runt omkring.
I går fick hon ett mail från en spelsida vi båda är medlemmar på (Spigo). Hon är 9 år och det står i profilen..en man på 55 år har sökt hennes vänskap och skickat mail om att de ska spela div spel tillsammans..
Det jag trodde var en oskyldig spelsida är även det en källa till kontakter från äckliga gubbar.
Min dotter blev jätteledsen och tyckte det var otäckt. Jag skrev till honom och även till spelsidan. Han skrev ett meddelande tillbaka om att det inte var hans mening..spigo har inte hört av sig och han är fortfarande medlem.

Det är helt sjukt att man måste varna och skrämma sina barn och nästan få dem att helt tappa förtroende för de vuxna.
När de går ut och leker så säger barnen "mamma om någon kommer och pratar med oss - så springer vi därifrån direkt".
Hur illa låter inte det..men vad kan man annat göra..speciellt inte då vi i närområdet har en "friskförklarad" pedofil som antastat en 9-årig flicka ganska brutalt.

Jag kanske agerar helt fel men vad ska man annars göra??

Voldemort sa...

rätt åt mugglarungen.

Cilla sa...

Hejsan Carina!
Till att börja med så skulle jag vilja be dig att inte ta detta inlägg som en dålig kritik till dig. Men i bland måste man kanske få höra andra ord och meningar än bara beröm. Eller hur? På det viset kan man växa i sin roll.

Jag har läst några av dina blogginlägg och för mig känns dina inlägg som en röd tråd. Det kretsar självfallet mycket kring det fruktanvärda som har drabbat dig. Men Carina, Du kan ju omöjligt övervaka vad alla gör. Och Du kan inte heller vara med överallt i alla medier, eller hur? Ta nu som det senaste att AE skulle ha en "flickvän". Vilket inte var sant har jag läst. Jag menar att det måste vara upp till var och en om man vill ha kontakt med en brottsling. Vissa kvinnor dras till sådan män. Så är det bara. Och det är inget som vi kan göra något åt. Rätta mig om jag har fel.

Nu har Du kanske övertalat denna kvinna att inte ha kontakt med AE, men om Du tänker efter lite. Vad vet Du om hon talar sanning?
Du kan ju inte kontrollera det Carina. Och Du ska inte göra det heller. Och tänk om många fler kvinnor kontaktar AE efter att du medverkat i aftonbladet eller någon annan media?

Jag önskar dig all lycka i framtiden och att Du en dag ska få ro och kunna sörja i fred. Utan media inkopplad

k.a.i. sa...

Kjære Andres

At Englas mamma ikke skal engasjere seg fordi hennes datter ikke er mer verdt enn andres barn er et dårlig og hensynsløst argument. Hennes datter er selvsagt like mye verdt (eller ikke mer verdt som du skriver) som alle andre barn, men saken og gjerningen som ble begått er jo ekstraordinær grusom. Derfor får hun også spalteplass. Hvis du synes hun får uttale seg for ofte i mediene burde du heller kritisere medienes utvalg av kilder.

Man kunne jo likeså gjerne argumentert for at alle foreldre nettopp burde engasjere seg mer, fordi sikkerheten til våre barn burde være mye, mye bedre.

Hvorfor provoserer hennes engasjement deg når hun prøver å få oppmerksomhet rundt områder hvor sikkerheten til våre barn er for dårlig?

Anonym sa...

Jag märker att somliga inte kan sluta klanka ned på din sorg och ditt sätt att hantera den.

Visst kan man säga att alla förluster och sorger är lika värda men faktum är att vissa berör mer än andra.

Några exempel är mamman som fick sina små fina barn mördade av den galna tyskan, Fadime och din Engla.

Massmedia har naturligvis bidragit till all uppmärksamhet men jag tycker att det är positivt, att allmänheten får upp ögonen för ondskan som finns mitt bland oss.

Strunt i alla grymma inlägg/kommentarer och fortsätt med det du gör.

Här på din blogg måste det ändå kännas gott att veta att de flesta av oss minns din Engla med kärlek och sorg oavsett vad vissa dårar skriver.

Kram på dig och stå stark!
/Gabi

MalmN sa...

Att ge kritik är inte att vara elak, att vara elak är att skriva könsord osv o jag vet att många har gjort det men när jag gav dig kritik som inte alls var så hård så valde du att inte ta med den. Blir så arg när jag ser kommentarer som:

"Hur kan man överhuvudtaget lämna elaka kommentarer till dig som är så otroligt stark som kan ha denna blogg. All heder åt dig!!!!"

Sanningen är att du bara vill bli känd.

My Fabulous Life sa...

Hittade din blogg idag genom aftonbladet. Jag är nog en av många som led med dig när din underbara dotter lämnade jorden. Tände ljus och skickade en massa tankar till dig och din familj. Att det finns människor som skämtar och sitter bakom sina datorer anonymt och njuter på andras olycka kommer det alltid och finnas. Sorgligt. Förjävligt, man blir så arg! Jag vart chockad av och läsa aftonbladet om AE. Mitt hjärta värker när dessa monster kan t.o.m manipulera andra människor från fängelset. Man tror ju att det är slutet, men tydligen fortsätter deras liv på ett sätt man inte vill. De ska inte ha nåt. Ingenting! Han har missbrukat sin rätt som människa! Och hur fan kan nån sitta och säga att i Sverige är målet att alla ska ut en dag??? Han och andra som gjort liknande gärningar ska sitta och ruttna bort i en isoleringscell. Terapi hjälper inte för dem har inget samvete, ingen ångest. Och det värsta av allt är att han är inte ensam. Det finns fler där ute. Jag blir så arg när jag tänker på allt, ledsen, lider med dig. Kram

Anonym sa...

http://www.fragbite.com/?threadID=788461

Anonym sa...

Ditt brev till kvinnan som har kontakt med AE var oerhört bra skrivet! Fantastiskt att du kan vara så stark och mitt i din sorg ändå vilja hjälpa och skydda andra. Ta hand om dig!

Maria sa...

Jeg har ikke lest de onde kommentarene du har fått, men anbefaler at du går til politiet med dem. Forstår ikke at noen kan skrive onde ting til en mamma som har mistet sitt barn. :( Dette er DIN blog, og det er klart du har rett til å sensurere kommentarene før de vises!

Grunnen til at jeg kom inn hit var at jeg leste i en norsk avis hva du skrev til AE's nye kjæreste. Jeg er så glad for at du tør gjøre det! Du er kjempemodig og sterk, beundrer deg mye for det. Håper denne mammaen tar til seg dine ord og tar hånd om datteren sin. Hun kan ikke være helt frisk som vil ha kontakt med en barnemorder!

Veldig lei meg for hva du har opplevd, har grått mange tårer for deg og din datter. Beundrer deg for at du klarer å "slå fra deg" selv om du har det vondt.

Klem fra en norsk mamma.

Norsk mamma sa...

Til dere som skriver at hun bare vil bli kjent:

Er dere sjalu? På at hun er "kjent"? Eller på at hun har mistet barnet sitt? Hva er problemet med at hun uttaler seg offentlig? Har dere noe å skjule?

Alle har ulike måter å bearbeide sorg på, i Norge var det en mamma som også har vært mye i media, hun startet en organisasjon som skal bedre barns rettssikkerhet. Kjempebra tiltak! Jeg synes det er bra at de får uttale seg i media, viktig at man ikke glemmer.

Anonym sa...

Hur störda får människor bli?
Anklaga dig för att Engla cyklade hem själv.Herregud!
Ska inte 10åringar kunna cykla hem utan att råka ut för såna vidriga människor som AE?!
Och hur kan nån vilja ha kontakt med honom? Inte ens hans bror vill ju ha det.Så man kan ju undra hur den där tjejen är funtad!!
Och oansvarig,hon är ju mamma själv.Har hon tänkt bjuda hem han på familjemiddag sen eller..Herregud!!!!

mamma sa...

MalmN
Jag har publicerat alla kommentarer om detta ämne så det är nog du som sjabblat bort din!

Anonym sa...

Tycker synd om dig som har förlorat din dotter, men det räcker med uppmärksamhet nu.

Anonym sa...

Idag läser jag att han 42 åringen som våldtog en 15 åring , fått mindre straff !!
Hon tog livet av sig innan rättegången för att hon blivit fel behandlad och inte vågat träffa denna man!!! och NU FÅR han ett lägre straff för att dom inte tror på hennes kompis att hon också blev våldtagen av honom !! dom hade behövt flickan som tog sitt liv som vittne också ! men KÄRA NÅN är det inte tillräckligt att veta att den här mannen är psykopat och så farlig att han gör att en tjej tar livet av sig ! är så ARG just nu ! vilket jävla rätt system vi har i sverige SKÄMS !

Daniel's tanker sa...

Hei Carina! Takk for at du er så åpen og ærlig. Husk at det er når man er svak at man er sterk!

mvh Daniel Alexander, Lillehammer

Anonym sa...

Hej Carina.
Jag är en 25 årig kvinna som har växt upp i ett hem fyllt av ondska och sjuka böjelser riktade mot barn.efter att ha levt så nära sådana människor under hela min uppväxt vet jag att att de måste bekämpas med alla medel !
Och jag vet även att det finns människor som är så ruttna inifrån och ut att ingen förståelse eller förlåtelse i världen kan få dom på bättre tankar.Både du och jag pratar öppet om väldigt obehagliga saker, saker som människor helst inte vill tänka på. Men de försvinner ju inte bara för att man inte pratar om dom...snarare tvärtom. enligt min erfarenhet trivs ondska bäst i mörkret där den kan växa och härja fritt. Ingen människa ska tala om för dig hur du ska bearbeta sorgen efter din dotter. precis som ingen människa ska tala om för mig hur jag ska bearbeta min barndom. Jag är så trött på alla moralkakor som handlar om att man ska förlåta och gå vidare allt för att lära människor att sörja på ett politiskt korrekt sätt! Ilska är en stark kraft som kan leda både till förbättring och förändring om den riktas åt rätt håll. Kämpa på Carina och låt aldrig någon tysta dig. du har mitt fulla stöd. Mvh E

Anonym sa...

Hej carina detta är den 25 åriga tjejen igen. hade krångel med datorn och kan därför ha råkat skicka flera snarlika kommentarer till dig.Ber om ursäkt om så är fallet.

Anonym sa...

Du er en meget klok dame,stå på.Og til dere som skriver ekle kommentarer,SKAM DERE.

Merethe sa...

Til deg, Carina!

For alle oss som har opplevd overgrep mot oss selv, mot våre barn, mot noen vi kjenner eller vet om. For alle oss som vet hvilken grusom virkelighet som finnes der ute, og som lever med den, hver dag, i hele vårt liv, er du en stemme vi er glade for at høres. Ikke alle kan snakke med like sterk og klar røst som din, ikke alle har din styrke til å ta opp kampen. Fra alle oss; en stor takk til deg, for at du orker kjempe og for at du holder ut!

Verden trenger slike helter som deg, sterke krigere som nekter å la seg kneble og ties i hjel. Takk, Carina, du taler for mange, mange skjebner.

Vennlig hilsen
Merethe, Norge

Evelina 16 år sa...

Jag måste bara få säga att du är otroligt stark och jag och många andra har sörjt för de som hänt. Men kämpa på! Ta dagen som den kommer.

Hatar Äckellund sa...

"Fragbite" ge dig nu, du är pinsam. Och du anonyme som lärt dig säga "whore", lägg av du också, du är bara patetisk. Du stackars sate som skrivit Englahistorier, hur mår du egentligen? Inte så bra va? Till er alla som månar om fläskgrisen AE vill jag bara säga: hoppas att ni får möta någon som honom någonstans där ingen kan höra era rop på hjälp.

Anonym sa...

Längesedan jag läste här och började läsa kommnetarer du har fått,till dig som skrivit sk skämt om Engla vill jag säga
-Du är så sjuk att AE bleknar i jämförelse,hur fan kan du sova på natten,jag mådde så illa att jag nästan kräktes,och jag förstår att det finns många lika sjuka som du därute,antingen är du en sinnesjuk människa eller så är du en sinnesjuk tonåring,ingen bryr sig hoppas du ruttnar bort din avart!
Sen om kvinnor som dras till kriminella,det har man ju hört,men jag har aldrig hört om någon som själv tagit kontakt med någon som begått ett så avskyvärt brott mot ett barn och som själv har barn som därmed svävar i livsfara,om man utsätter sitt barn för medveten fara så ska det barnet omhändertagas genast.och det gör man om man planerar ett liv med en barnamördare.
Sen undrar jag hur i helvet han kan ha fått kontakt med någon utifrån,sitter inte han i fängelse på isolering och bygger Jysk Möbler med en Hagamannen???
Till den kvinna som tänker på ett liv med AE så småningom vill jag säga
-Hoppas du inte har barn och hoppas du klarar av att sitta o hålla dom händer som brutalt mördat,våldtagit och bränt upp ett litet barn,ni lär få flytta fär honom känner man igen i vilken svinstia som helst,han ser ut som urtypen för ett äckelpäckel,han har verkligen gett arslet ett ansikte kan man säga,alltså inget man tar hen till syrran när hennes barn fyller år.
Och det är klart som fan han verkar ensam ,han har alltid varit ensam för att han är störd,mycket mycket jättemycket störd och han ska vara ensam,en sådan människa ska om vi nu inte får avrätta honom vara ensam resten av livet,inga andra chanser åt honom,han är ett kvarhållet missfall presic som hitler som någon idiot blåste liv i,AE har mördat två personer och har inte rätt att pissa längre enlig mig!
Stackars Carina som får läsa så mycket skit om sin dotter,är ni så avundsjuka på att Engla fick ett så bra liv under sin korta tid,bättre än ni kommer att få om ni lever i hundra år
/Mamma till tre

Anonym sa...

Vi er så heldige å har det som kalles yttringsfrihet både i Norge og Sverige og det skal man benytte seg av, vi skal ihvertfall ikke skjerme pedofile drapsmenn mot noe som helst og en mor bør absolut ikke ha kontakt med en slik person.... For en dårlig/usikker person hun må være, hadde han ikke fått livstid så kunne det faktisk ha hendt hennes datter neste gang... Jeg ville aldri utsatt mitt barn for mulig kontakt med pedofile!!! Hun fortjente å høre det og håper som sakt det var en vekker for henne!
Har fulgt saken hele veien og synes du er sterk som har denne bloggen hvor du kan uttrykke følelsene og tankene dine, ingenting er verre enn hva du har gått igjenom og ingen bør ha rett til å kritisere deg for noe som helst verken på din egen blogg eller noe som helst annet sted!!!

Mattias sa...

Ber för dej och Engla ikväll. Att hon har frid och att du hittar friden och orkar härda ut. Jag hoppas ni ses igen någonstans någongång. M

Anonym sa...

Tänkte bara skicka in en kram till dej, jag förstår nästan inte hur du orkar... Hade de varit mitt barn och en sån där kvinna som Eklunds kärringvän dykt upp så hade jag nog tagit en spade och dängt in pannbenet på henne... Hennes beteende är så sjukt och blir inte mindre sjukt efter att man får läsa att hon har man och barn och inte är hans flickvän utan bara vän för att hon tycker synd om honom. Han ska inte ha mer än spott och förakt.

Slutligen, du gör helt rätt i att censurera bort skitkommentarer, det är din blogg och du har ingen skyldighet att släppa igenom vad skit som helst!

Anonym sa...

Fortsätt att bearbeta,på ditt sätt och försök skita i alla som hånar och bespottar.
Dom är inte värda din energi!
Den behöver du till annat.

Styrkekram/Pluppa

Anonym sa...

Hej Carina!
det är första gången jag lämnar en kommentar i din blogg men jag följer den lite då och då..
Jag önska att jag kunde hjälpa dig med all smärta och sorg du känner. Det måste vara fruktansvärt..
Jag är tyvärr en av dom det stått om i tidningen "vän till eklkund"
Jag kunde i min vildaste fantasi inte tro detta om denna människa men har insett att man inte ska lita på sin närmaste vän ens. (Inte för att han var det) Jag har fått brev av Eklkund bara dagarna efter han blev häktad och ringde då genast upp häktet & frågade om det var ok att han fick skicka brev osv. Hela systemet är helt sjukt och jag tycker att du gör rätt som engagerar dig så mycket för att vi ska få ett bättre samhälle.
Vad är det för männikor som lever i denna värld? Och vad fan tänker folk med som skriver så elaka kommenatrer och beter sig på detta sätt? Vad är det för fel? Finns det verkligen så här sjuka vidriga männikor bland oss? Jag önska att jag aldrig lärt känna AE och jag önska han inget gott och hade hoppats på att hela världen skulle känna så.. Vi får försöka tänka att det är sjuka människor och att dom får den hjälp dom behöver.. Men jag tvivlar även där.. (att dom får den rätta hjälpen)
Jag vill med detta inlägg ingentligen bara säga att jag sänder dig och dina barn mer tankar än jag sänder till någon annan och nästan skämms över hur jag kunnat vara bekant med denna människa. Jag hoppas att du vet att nästan alla i Sverige tänker på er och tycker att du gör ett otroligt bra jobb med allt.
Har du en mail? Hade tänkt att maila men hitta ingen adress.
Men det blev liiite skrivet här..

All kärlek & frid till dig Carina!
Jag vet inte mer vad jag kan säga mer än att jag önska att jag kunde hjälpa dig på något sätt.

Mänger av styrke kramar / från en helt vanlig tjej även fast det skulle kunna verka onormalt med tanke på att jag varit "bekant" med AE.

Kram kram

Anonym sa...

Läste andras kommentarer om senaste nytt i Aftonbladet i Windows spaces där jag själv bloggar.Jag förstår litet av allt / alla. Man sörjer olika. Om man får chans genom media att uttrycka sina åsikter så kan man ta den chansen; tänker på ditt brev till AE:s flickvän. Visst är hennes företag riskfyllt.Du har rätt att tycka, rätt att varna. Hon har rätt att välja. Jag själv hade inte orkat med så mycket publicitet i din situation. Men du kanske behöver det. Man är olika. I denna känsliga sak borde vi undvika att döma ut varenda åsikt och yttring. Många vill analysera och ibland leder det till psykologiskt hjälpande, ibland till stjälpande. Hoppas AE får rätt psykologisk utredning. Hoppas att ditt liv hittar vägarna tillbaka och vägarna som fortsätter. Joanna

Nikita 17 sa...

Har varit inne och läst mycket på Aftonbladets hemsida om de nya händelserna omgående AE och nu den nya "flickvännen", jag har faktiskt läst och hört mycket om fall där barn blir utsatta, men känns att just Engla var en droppe för mycket. Även då jag inte kände henne eller dig personligen så blir jag ändå tårögd bara över tanken på förlusten av en så nära person, ens egen dotter, eller ens egen mamma. Må Gud vila Englas själ i Frid, och må Du Carina finna Frid i livet. Gud har sitt straff för alla AE som finns runt om i världen, och det säger jag inte för att jag är religiös, men det finns en rättvis dom utanför livets grindar.

Trine sa...

en hilsen fra meg i norge. Fantastisk at du står på som du gjør. En fantastisk mamma er du! Ærlig og direkte, håper du fortsetter med å være deg.

MVH Trine

Cristina Waldorf sa...

hej Carina! Jeg vet ikke hvor mye norsk du forstår, men jeg ville bare si at jeg støtter deg. Å miste et barn eller noen nær som har hele livet foran seg, er den største smerten man kan oppleve.

Og at det skjedde på en slik måte som det skjedde med din vakre datter er helt utrolig grusomt å tenke på.

du er ei sterk kvinne, Carina. Du har klart deg gjennom dette, selv om det har vært vanskelig for deg. Det står det respekt av. Inget menneske er sterke enn en kvinne som klarer å fortsette livet etter å ha mistet det hun elsker mest av alt.

Det vil alltid være mennesker som er ute etter å gjøre andre vondt. Enten fysisk eller psykisk. Det er alltid noen som finner glede i å ødelegge andre mennesker.
men slike mennesker skal du drite i, Carina. De er ikke verd noe.

Din datter ville ikke ønsket at du tok til deg alt det stygge. Det vet jeg, selv om jeg ikke kjenner deg. For meg virker du som en omsorgsfull mamma som virkelig elsket datteren din. Og jeg er sikker på at hun elsket deg. Så for din datters skyld, Carina, ikke ta til deg alt det stygge folk sier.

det er bare du som vet hva du går gjennom, og ingen har rett til å dømme deg negativt før de har vært i din situasjon. Husk det.

hilsen jente på 18 år fra Norge.
du må gjerne ta en tur innom bloggen min også.

Anonym sa...

Det är hemskt hur människor kan vara så elaka och trakassera dig! Jag förstår inte hur man kan vara så elak. Har människorna inget samvete? Skuldkänslor?

Men ändå så tycker jag inte om att du använder allt det här som ett slags varumärke och går ut i pressen hela tiden samt sänder din dotter begravning LIVE. Det är ju lite att gå över gränsen.

Vill du slippa alla dessa kommentarer så sluta gå ut i pressen hela tiden, du vinner absolut INGENTING med det. Låt Engla få vila ifred nu...

Vibeke sa...

Jeg vet ikke hva du mener er slemme kommentarer,men jeg må si at jeg blir så trist,frustert og utrolig sint på dine vegne!!! STYGGE EKLUND!!! Straffen skulle vært strengere. Det er i sånne tilfeller man skulle bodd steder hvor dødsstraff var tillatt. Det mener jeg!!!! Det er ingenting som gjør meg mer sint enn det han gjorde. Jeg føler så med deg! Håper du klarer å gjøre det vonde som har skjedd til noe positivt. Du har mange som støtter deg!!! Klem meg

Anonym sa...

Hei.
Følger med på bloggen din fra Norge. Du har min fulle støtte. Stå på !

Anonym sa...

Hej Carina. Fortsätt kämpa!!!!! En pedofil eller mördare är en för mycket. De har förverkat sin rätt att leva. Ett skott i pannan.... Hur fan kan folk sitta här och mer eller mindre hylla AE. Helt sinnessjukt!!!!
En hälsning från en 2-barnsmamma.

Anonym sa...

Min gamla mormor sa:"Hur man än vänder sig så har man ändan i bak"
Hur du än gör så kommer "folk" att tycka annorlunda och ibland vara tvärs emot "bara för att de kan".Om AE har jag bara en sak att säga:Deportera fanskapet till ett KVINNO-fängelse i U.S.A,kunde ha honom som "dagens aktivitet",typ!
Förståsigpåare o psykfolkkan uttala sig hur dom vill men för en som AE finns inget bot....basta!
Önskar dig ro i själen,kram!

Anonym sa...

Hej Carina.
tack för att du orkat blogga och reagera efter din dotters tragiska bortgång. All lycka i livet.

Anonym sa...

Hej! Det är första gången jag är in på din blogg, hittade hit genom en annan blogg. Och jag tror inte det är sant, alla dessa kommentarer, jag har mött det mesta på mina jobb, men det här är bara för mycket.. Kvinnan som har kontaktat Eklund, ja det finns det ju psykiatriska beskrivningar för. Men alla andra som har uttryckt sin åsikt här, så många störda. Sådan brist på empati, inlevelseförmåga, ja det är verkligen skrämmande. De som tror att Eklund är frisk när han kommer ut...kära nån... var befinner ni er på för planet. Varför bryr ni er om "Englas mammas" kontakt med massmedia???? Är ni avundsjuka, tror ni inte att det är de som söker upp henne. Vad kan polisen göra för att spåra den som skrev dessa små historier om Engla, det är ju en riktigt störd människa. Ja jag vill bara visa min omtanke, och säga att jag är totalt chockad av så många sjuka kommentarer som du har fått. Snälla människor, sätt er ner och försök sätta er in i situationen. Att ett barn dör är fasansfullt, att ett barn dör av att en sjuk människa vårdför sig...ja där går gränsen för vad man klarar av som närstående..../ Varm krav till dig "Englas mamma", jag är ledsen för det du får utstå

Helene sa...

Det är det här som är baksidan med Internet. De flesta skulle nog aldrig våga säga såna elakheter face to face. Det är så enkelt av gömma sig bakom tangentbordet. Jag följer Marcus Birros sambos blogg och hon vittnar om samma problem där. Sedan Marcis stände sig blogg så får Jonna ta skiten i stället. Hoppas du får en så fin dag som möjligt Carina!

tricours sa...

Jag tycker det är bra att hålla liv i gamla förbrytelser så att de inte glöms bort. Att kalla någon som skriver en blogg efter sin dotters död för en "attention whore" är nog det mest "attention whore:ande" beteendet jag någonsin sett. Det är fint vilka saker folk hittar på när de är anonyma på internet...

Magnus sa...

Hej!

Det här är första gången jag är inne på din blogg, och jag hoppas att du inte betraktar denna kommentar som "elak", eftersom jag har gjort mitt yttersta för att vara saklig. Först och främst beklagar jag allt som har fått gå igenom, och jag anser också att AE har gjort något fruktansvärt och oförlåtligt. MEN....på en punkt går du alldeles för långt! Vad jag har märkt, så har du själv i vissa fall kommit med rena påhopp där det är helt uppenbart att du inte har en aning om vad du talar om. Jag minns att du i början när du träffade AE anklagade honom för att ha "Aschbergers syndrom", så känslokall som han var. Till att börja med, vill jag rätta din okunnighet och säga att det heter Asperger, och inte Aschberger (det är han som härjar och gör repotage, som du rör ihop med med), och vidare drog du ner dem som har Asperger med denna påstående. Jag har själv diagnosen Asperger, och jag känner väldigt många som har samma diagnoser. Och jag säger dig...VI ÄR INGA MÖRDARE!! Vi våldtar inte småtjejer på ett perverst sätt, och har faktiskt ett större sinne för vad som är rätt och fel än vad du tror. Vi är inga kallsinniga människor, utan kan tvärtom visa mycket stor förståelse för andra människors känslor. Jag förstår att du var upprörd när du träffade AE, men det berättigar dig inte att dra ner en grupp diagnosiserade människor i smutsen och ge dem ett sämre rykte än nödvändigt. På ett liknande sätt har du även dömt ut den nya kvinnan som AE har träffat. Även jag tycker att deras relation, om den är mer än vänskaplig, är direkt olämplig, men du har ingen rättighet att döma henne genom att säga att hon inte förtjänade titeln mamma. Var varsam med hur du dömer människor som kategori, vi lever faktiskt inte i något dualistiskt samhälle, utan måste alla betraktas som individer. Mvh, Magnus

2 barns mamma sa...

Hej Carina,
egentligen skulle jag inte bry mig vem blir attraherat av liknande män och vem söker upp förhållande med såna, vem vet kärleken kanske kan bota psykopater i visa fall, men den här kvinnan ska vara "MAMMA" !!? Då tycker jag att det finns bara ett rätt sak att göra , blanda in socialen snabbt, för att någon måste skydda barn framför såna monster och såna "mammor".

Anonym sa...

Jeg syns at du skal publisere de ekle. Du leser dem jo selv, la oss også få se galskapen, slik at vi kan reagere mot dem, vise dem motstand, for de er GALE!!!

Eller, nei, dette må du selv kjenne på. Denne bloggen handler om deg som mamma til Engla.

Anonym sa...

då undrar jag hur du definerar "elaka kommentarer". såna som säger elaka saker eller såna som säger uppriktigt att "man livesänder inte sin dotters begravning för det är osmakligt"? för det är det... tufft med sanningen.