torsdag 16 juli 2009

Tung dag

Hej alla
Det har varit en tung dag.Men som märks så har jag valt att släpa fram även dom mest galna kommentarer för att visa er hur det ser ut på samhällets baksida och hur mycket kärlek det finns på fram sidan.det är inte olagligt att kränka andra något jag tycker vi ska ändra på åtminstone borde det vara olagligt med grov kränkning.

I kväll så ringde kvinnan som har kontakt med AE upp mig, Vi hade ett bra och givande samtal som jag inte kommer att delge er om, för jag hoppas att hon ska kunna hitta hem till sig själv och förstå sin situation och sig själv bättre och kunna ta ansvar för den. Hon är värd en chans att få ett bra liv utan inblandning av män som dödar o våldtar.
Ärligt talat så skiter jag fullständigt i AE och hoppas att han får ruttna ensam i helvetet!Men det är inte därför jag bryr mig, det viktigaste i detta är att dessa kvinnor får det stöd som dom behöver helst genom kriminalvården och att kriminalvården slutar att stödja kvinnor in i detta.

76 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hoppas hon inte fortsätter ha kontakt med honom, han förtjänar verkligen inte det!

Stor kram till dig Carina, kan inte föreställa mig vad du gått igenom. *kram*

plastikprinsessan sa...

har svårt att förstår hur en kille som gjort så sjuka saker med barn å kvinnor kan få en kille...men är man till på köpet så fucking ful så måste d sitta en skruv lös seriöst.

carina nu vart ja lite besatt i din blogg idag..tycker mycke synd om dig när dom skriver så mycke sjukt. folk e avundsjuka på att du få ruppmärksamhet pga av sorg, många vill vara i media å dom stör si glite på att du tar lite för mycke plats.suck! skriver massa skit i ett forum,sånna vill man inte ens berätta va man tänker om dom.

se framåt imorgon e en ny dag!

Anonym sa...

Och sedan tycker jag du använder Engla som ett varumärke. Anders använder du också som ett varumärke för att fler ska klicka på din blogg. Och varför ska du behöva bry dig om en kvinna som råkar gilla anders, hon kanske inte gillar anders för att han våldtar utan att han kanske är en snäll människa som behöver hjälp. När han kommer ut ur kåken så tror jag han kommer vara normal igen och du har ingen rätt att säga att han ska ruttna i helvettet.

Efter detta tycker jag du har sjunkit lägre än Anders som använder dessa 2 individer som varumärken för din blogg.


Peace - Tjulululu@FB

Anonym sa...

Jag tycker allt du skriver är bra.... Det är bra Carina stå på dig...

Anonym sa...

http://fragbite.se/?threadID=788461 feel the love

Anonym sa...

Vad är det med folk egentligen? Han skall ha dödsstraff! Släpp in äcklet till de andra fångarna, han hade inte överlevt en enda dag. Helt oförståeligt att det finns människor som försvarar en sån idiot, han skall ALDRIG mer ut!Vi vill inte slösa våra skattepengar på att han ens skall få mat i fängelset, han har förbrukat sin rätt att leva!

María sa...

fattar inte hur man fortfarande kan försvara såna jävla idioter som AE och flickvännen eller kk'n eller va fan dom nu e .

fattar ni inte att anledningen till att det e Carinas "problem" e att hon inser att flickvännen inte e normalt funtad och vill inte att de ska hända henne eller hennes barn nåt . hon tänker till skillnad från MÅNGA på andra än sig själv .
Carina e säkert inte den enda som har sagt till "flickvännen" att hon ska passa sig för han . om ni ska tycka att Carina inte ska lägga sig i hennes liv ska ingen annan göra de heller . ni kan inte bara skylla allt på en person era töntar !!!!

Carina : kom ihåg att det finns inget "rätt" och "fel" sätt att sörja på.
Det som har hänt dig och dom känslorna du känner kan ingen ens föreställa sig.
Alla sörjer olika och detta e ditt sätt att bearbeta allt.

Ta hand om dig ! / María

Anonym sa...

En sak är klar, det är totalt uppskrivet av tidningarna som vanligt.Allt för att sälja fler upplagor...Flickvän???? hon har väl skrivit några brev till han, dom har ju knappast träffats och man ber till högre makter att så ej sker.Förhoppningsvis har hon lidit av en tillfällig sinnesförvirring och vaknar till nu när hon fått samtala med dig, Engla´s mamma. Du är en sådan stark och otrolig mamma, tänker verkligen på dig och din familj. Hur ni orkat gå vidare med livet, vardagen trots detta hemska som hänt.Allt stöd!!!

Anonym sa...

Först idag så har jag hittat hit till din blogg. Och har man barn så kan man kanske få en föraning om hur det är att förlora ett barn på detta hemska sätt. Jag vet att jag skulle agera precis som du har gjort och gör.Slåss med näbbar och klor för att få till en förändring i denna galna värld. Straff för nån som gjort den AE har gjort finns tyvärr inte i svergie. Och de straff jag skulle vilja ge AE är så hemska så att dödsstraff verkar lindrigt. Fortsätt kämpa kanske räddar DU livet på nån annans barn.

Rädd sa...

Jag tycker inte att alla borde få gå in och läsa på din blogg och kommentera. Kan du inte spärra bort idioterna här ifrån både från att läsa och kommentera?

Eller att det krävs registering och inloggning och att det krävs att du godkänner vilka som får läsa eller inte?

MalmN sa...

Du kränker ju henne? Hon kanske gillar honom innerst inne? Jag tror att det kan vara bra för Anders om man får mentaltstöd av denna person och om du hindrar henne kanske han gör något dumt igen när han kommer ut ur fängelset? Du kanske indirekt dödar en annan människa? Har du tänkt så?

Nä.

Anonym sa...

Håper hun tar til fornuften og holder seg LANGT vekke fra den pedofile vemmelige mannen.

Sender deg en god klem

Anonym sa...

Tror du verkligen att du är den ända i världen som har råkat ut för detta? visst, det han gjorde e dumt och helt (jävla) idiotiskt men jag trodde att vuxna inte söker uppmärksamhet som barn gör! Attentionwhore kallas såna som du.

Anonym sa...

Jag önskar dig & din familj all lycka i världen. Hoppas att ni kan få ett någelunda bra liv efter det så tragiska som hänt. Mina tankar till er och Engla!

Amanda sa...

Anonym sa...
Och sedan tycker jag du använder Engla som ett varumärke. Anders använder du också som ett varumärke för att fler ska klicka på din blogg. Och varför ska du behöva bry dig om en kvinna som råkar gilla anders, hon kanske inte gillar anders för att han våldtar utan att han kanske är en snäll människa som behöver hjälp. När han kommer ut ur kåken så tror jag han kommer vara normal igen och du har ingen rätt att säga att han ska ruttna i helvettet.

Efter detta tycker jag du har sjunkit lägre än Anders som använder dessa 2 individer som varumärken för din blogg.


*Till denna sorgliga människa som skrivit raderna ovanför som jag har kopierat. Några grejer jag vill säga*

Du som har skrivt det där inlägget antar jag inte har några egna barn. Om du har det så tycker jag att det är sorgligt att du inte har bättre förståelse för Engals mamma. Det finns föräldrar som hämnas deras barns död genom att göra mycket grymma saker. Men frågan är vad som är grymt att göra mot sitt barns mördare? Englas mamma har förlorat sin dotter på detta förskräckliga sätt och du tror att hon skriver om henne för att få använda det som ett varumärke? Tror du att människor kommer att se honom som en normal människa när han kommer ut? Det tror inte jag, och vet du varför? Därför han är en farlig människa som riskerar att förstöra andra människors liv om han är i närheten av dom. Jag kan hålla med dig om att det är synd om honom för att han är så pass sjuk som han är, men när denna kvinna har barn som är hans flickvän så tycker jag inte alls att det är fel att Engals mamma reagerar som hon gör.

*Till Englas mamma önskar jag allt gott*

Anna72 sa...

Till er som inte tycker att Carina ska lägga sig i andras liv:
Innan ni börjar klaga på Carina borde ni städa framför egen dörr. Ni gör ju själva exakt det som ni anklagar Carina för att göra. Lägger er i andras liv och talar om hur de ska göra.
Vad ger er rätten att göra det men ingen annan!?
Till skillnad från er så tänker Carina på andra än sig själv och försöker kämpa för att andra inte ska råka ut för samma sak som hon gjorde. Något som är väldigt starkt gjort av en mamma som förlorat sitt barn.
Så jag tycker att det är med all rätt hon önskar att AE får ruttna i helvetet. Han har tagit ifrån henne det bästa och finaste hon hade.
Vad ni har för ursäkter för att bete er så respektlöst emot Carina är inte ens värt att veta.
Ni måste ha ett omåttligt stort behov av att få uppmärksamhet eller ett riktigt tråkigt liv. Förmodligen en del av båda.
Väx upp och skaffa er ett liv!
Ni är minst lika stora mediehoror som ni anklagar Carina för att vara. Internet är också en form av media där man kan synas,och man får känslan av att det är just det ni vill.Få synas! Så kasta inte sten i glashus!

Många innerliga och varma kramar till dig,Carina och varma tankar till lilla Englagumman!

Från en småbarnsmor i Dalarna.

Carina Persson sa...

Fina Carina!

Jag besöker din blogg då och då. Och jag tycker att du är en underbar och fin människa. Den kärlek du visar för Engla är så stor. Jag önskar A.E. allt ont för det han har gjort mot dig och din familj. Han skulle släppas ut på en stor äng, få 10 sekunders försprång och sen skulle man släppa allmänheten efter.

Jag önskar dig allt gott!

kram från

Carina Persson i Kristianstad

S8aN @ fb sa...

Hur vet man att det inte var en invandrare som mördade Engla?
Han lämnade kvar cykeln.


Vem är det som cyklar och cyklar men aldrig kommer till dörren?
Engla på väg hem.


Vilket märke var Anders Eklunds favorit på Konsum?
Englamark.


Vad är likheten mellan Engla och hennes barncykel enligt Anders Eklund?
Lätta att få tag på men svåra att köra.


Alla långtradarchaufförerna transporterade gods utom Anders för han transporterade Engla.


Alla brottslingar hamnar nere i helvetet utom Anders för han hamnar uppe hos hos Englarna.


Aftonbladet gillar Engla för den hon är, d.v.s. död.


Vad är det för likhet mellan Påven och Engla?
Bägge dog oskuld.


Vad är det för likhet mellan Engla och ett lastbilsflak?
Båda blir fyllda med hårda paket.


Vem räddar barnen?
Englamannen.


Varför reagerade inte polisen snabbare?
Dom trodde inte på englar.


Vad är det för likhet mellan William Wallace och Anders Eklund?
Båda erövrade England.


Varför slängde Engla cykeln i skogen?
Hon fick åka Saab istället.


Ett, två, tre, fyra, fem, sex, sju, åtta, nio, tio, engla.


Alla barnen träffade en tidningsredaktör, men inte Engla för hon hade redan mött sin lastbilschaufför.


Alla barnen försökte fäkta och fjärma, men inte Engla, för Madde hon härma.


Lastbilschaffisen måste vara satanist, han gillade inte alls englar.


Vad var det sista Engla åt?
Peddo-fil.


Vad är det för skillnad mellan Engla och Anders Eklunds lastbil?
Engla har Eklund där bak.


Vad är det för skillnad mellan Engla och Englaskämt?
Englaskämten kommer att bli gamla.


Vad är likheten mellan Engla och ett sågverk?
Det sista båda fick var stock.


Knack knack.
Vem där?
Inte Engla iallafall.


Eklund kunde lätt hitta tillbaka till mordplatsen när polisen frågade så han var ju inte helt ute och cyklade.


Vilken är Anders Eklunds favoritbok?
Dan Browns Englar och Demoner.


AHAHAHAHHa fniZZ JÄVLA A-WHORE!

S sa...

Jag skänker många tankar till dig & din familj. Fortsätt vara stark!

Anonym sa...

Hej

Jag tycker att du skall respektera Engla och låta henne vila i frid. Istället ser du till att synas i pressen genom att kommentera vem som träffar Anders Eklund. Allla tycker vi att han är en avskyvärd människa, men att du ständigt väljer att söka uppmärksamhet i pressen blir i det närmaste pinsamt för din egen del.

Hoppas Engla får vila i frid...långt från kvällstidningar osv !

Micke

birgitta sa...

Du är helt otrolig Carina
Och jag tycker att det du skriver är bra, för det är inte många som vågar skriva vad dom tycker.

Det finns så många ruttna människor i denna värld tyvärr.
Otroligt att folk kan bli så bestialiska.

Ha det så bra som du kan.
Kram Birgitta S

Ronny fra norge sa...

Føler med deg, men hvem er du som kan bestemme at en ei lita jente på 11 år skal få lese i avisen at hennes mor ikke duger som mor? Ved å skrive det du skrev om denne kvinnen i bloggen din og ofentligjøre bloggen, har du rammet jenta. Det synes jeg ikke du burde gjøre og var en lite gjennom tenkt handling fra din side.

sanna sa...

Jag kan inte förstå hur en människa kan ta sig rätten att ta någons liv. sorg gör så obeskrivligt ont och jag kan inte föreställa mig hur du känner. Mord är sjukt och så otroligt onödigt! Han är inte värd ett liv i frihet...
jag tycker du är en riktig kämpe

normalstor hjärna sa...

Det verkar vimla av en massa tokiga A.Eklundare på den här bloggen. Kan man försvara honom så är man i mina ögon lika psykopatisk och sjuk som han är. Man är inte heller normalt funtad och saknar helt den empatiska förmågan när man börjar sparka på den som ligger, i detta fall Carina som drabbats av det värsta en människa kan drabbas av. Istället för att unna henne denna enorma styrka hon har för att orka vara en fungerande mamma till Sol och dessutom kämpar för att inte andra ska råka ut för samma sak som hennes familj gjorde, så är ni bara avundsjuka på att hon får uppmärksamhet i media. Till alla er som har en hjärna som är ungefär lika stor som en svullen nöt: What goes around comes around, tänk på det.

Mikael sa...

Till "Anonym" som menar att Carina använder Engla och Anders som varumärken som ska ge klick till denna blogg. Är du helt bakom flötet människa? Min tolkning är att Carina bloggar för att bearbeta sin sorg. Om hon driver bloggen av vinstintresse skulle det givetvis krylla av annonser på sidan. Det är ett tragiskt fenomen att kvinnor tar kontakt med dömda brottslingar som de inte har någon som helst koppling till. Det borde varje människa kunna inse. Att du inte gör det får stå för dig. Ditt inlägg är absurt. Lycka till i livet!

Anonym sa...

Hej Englas mamma, det är första gången jag är inne på denna blogg. Vet inte varför jag inte varit inne tidigare, hörde att du skrivit. Jag vill bara säga att jag håller med en av de tidigare som skrev här att FORTSÄTT så kanske du räddar andra barn. Jag tycker att du är otroligt fantastisk person som är på ett *mission*, ett mission att göra gott och få frid i världen. Jag blir rörd att det finns sådana som du som varit med om något så ofattbart men som fortsätter fajtas för en bättre värld. All ros till dig! Du är en cool kvinna och jag hoppas att du och din familj idag blir bemötta med respekt och kärlek och slipper undan sådana idioter som bara klagar och vill hitta fel på dig och anledningar till att klanka ner, sådana personer som inte fattar ett dugg.....inte har förstått att vi lever i samspel med varandra allihopa, fjärilseffekten kommer att straffa dom till slut.

Ber för dig!

Elisabeth sa...

Hei. Vil bare si at jeg ønsker deg alt godt. Det er veldig gripende å lese bloggen din.

Kristina sa...

Kära vänner! Det är flera olika saker vi alla pratar om här. Jag tycker att det är alldeles fantastiskt att det finns bloggar som kan bevaka åt oss alla vad som händer sedan...när alla tv-kameror släckts, när prästen gått hem, när åren gott, när sorgens värsta tid gott över till livsvisdom. Ingen kan förstå hur det känns att förlora sitt barn om man inte gjort det. Ingen kan förstå hur en människa tänker som kränker någon så djupt som AE och faktiskt också många andra på denna blogg gör.

Carina Englas mamma har gjort det möjligt för oss att se vad som redan existerar. Hon har hjälp oss att på ett högre plan förstå något genom att göra bloggen helt transparant. Vi får följa hennes kamp.

Målet som jag ser det måste vara att vi ska få en bättre värld och jag tycker att hon redan bidragit stort. Vilken journalist tar upp detta att kvinnor dras till farliga män på samma sätt som en mamma kan göra när det gäller hennes eget barn? Kan kvinnor också ha "farlig" profil? Vi kan alla känna en otrolig empati som ingen tidning kan förmedla.

Det är tyvärr allt för romantiskt att säga att alla människor har fria val. Om jag blir så "sjuk" att jag skadar andra eller mig själv är det inte längre bara en angelägenhet för mig själv. Mitt fria val är förbrukat. Då behöver jag hjälp från andra för mitt eget omdöme är dåligt. Det är självklart! Men oftast kräver det rätt brutala metoder för att ta sig ur sin situation.

Att må dåligt har tyvärr så många ansikten och beteenden.

Tack Carina för att du tar upp problemen! Tack för att du tycker att vi ska göra något åt det! Tack för att vi får höra det som händer när drevet lagt sig.

Tyvärr har vi allt för många klivit av vårt ansvar och pekar på alla andra.

Jag är helt säker på att Carina är en mamma som vill engagera sig för alla de försvarslösa barn som far illa. Det är bara bra att det får uppmärksamhet. Låt oss aldrig glömma!

Det handlar om samhällsengagemang, att någon inte har fått sätta livet till förjäves. Låt oss vara lite kloka nu och skapa debatt och göra världen lite bättre i framtiden.

Bra och modigt att låta tokstollar få synas i dessa inlägg, för de finns ju i verkligheten. Varför blunda för det. Men betrakta inte dessa människor som friska, ansvarsfulla människor med fria val. Utan ni som har dem i närheten av er - ta ansvar. Ifrågasätt, var besvärlig, ring polisen, tvångsinta, avgifta etc.

Visst har alla rätt till ett liv och behöver chans att bli bättre, men låt oss inte bli naiva och orealistiska för det. Stå på er! Var "besvärliga".

Det vill även den som har svårt att hålla styr på själv ha hjälp med - både vuxna och barn.

Men räkna aldrig med ett tack.

FAST jag vill ändå säga STORT TACK! Ditt engagemang behövs.

Elisabeth sa...

... Og jeg må si at endel av kommentarene du har fått er direkte usaklige, skremmende ulogiske og lite inteligente. Blir sjokkert over at folk kan være så dumme, lite reflekterte og usympatiske at de påstår at du utnytter det som skjedde med Engla. Blir så provosert at jeg ikke har ord! Det skremmer meg at det finnes så dumme mennesker som i tillegg er blottet for empati. Enn å få seg til å være direkte SLEM mot deg som har opplevd det verste noen kan oppleve, og som har mot og styrke nok til å fortsette å engasjere seg offentlig for Engla. De som skriver disse kommentarene nedverdiger seg selv og blir mindre verdt som mennesker. De bør skamme seg!

Nicky sa...

De flesta som kommenterar verkar ju vara av pöbelmentalitet och vilja gå tillbaka till allmän hängning på torget kl 15, för förbytare som Anders Eklund.

Jag förstår inte riktigt hur du Carina kan säga till en annan människa, som du överhuvudtaget inte känner, att hon ska sluta träffa AE? Vem ger dig den rättigheten? Det är absolut inte din business. Anders Eklund är kanske ett monster i dina ögon, men i den kvinnans ögon är han kanske världens snällaste.

Till skillnad från hela Sverige som gick in någon slags pöbelmentalitet efter din dotters död, förehåll jag mig ganska neutral. Anders Eklund är bara en människa. En människa som gjort en fruktansvärd handling, men det är handlingen som är avskyvärd, inte människan. Det bästa är att
förlåta honom för att kunna gå vidare i ditt liv. Om du känner ett starkt hat mot honom, vilket frasen "ruttna i helvetet" verkar som du gör, så kommer han fortsatt ha makten över dina känslor.

Anonym sa...

Men sluta bry dig din långsinta jävel

Amanda.. sa...

Folk som Säger att du använder allt för varumärke m.m kan ärligt talat ta en spade gräva ett djupt hål hoppa ned och sitta där och ruttna. Vad händer med samhället undrar alla, men inte konstigt när det finns så galet många idioter som är så fulla av avundsjuka och hat m.m.

Jag tkr att det är bra att du skriver dina känslor och tankar precis som det är många förstår inte hur det är. Och ibland (offtast) är det så att man inte orkar prata om problem. Då är ett bra sätt att skriva om dem. När ingen kan säga att det man tkr är fel eller själviskt. Du har all rätt i hela denna sjuka värld att vara förbannad på den satans jävla sjuka grymt fula mannen(parasiten). Han ska inte sitta i fängelset han ska plågas och känna samma sorg och rädsla som din dotter gjorde den dagen D. Han ska plågas inte ihjäl utan han ska ligga ensam i en cell och känna på vad verklig smärta är. Jag blir så förbannad skulle kunna sitta här i timmar och skriva om hur jag skulle vilja plåga honnom för allt han gjort men antar att det någonstans inte skulle vara rätt.

Tillslut Ta hand om dig Carina. Bli aldrig rädd för att skriva vad du tkr och känner. Du har rätt i allt. Ingen kan någonsin säga att man känner fel. Dina känslor är dina ingen annans.

Kram / Amanda..

Anonym sa...

Jag beklagar verkligen din sorg och det är en stor tragedi det som hänt. Men du måste ta ut din sorg på andra sätt än att vända dig till media och uttrycka pinsamma saker hela tiden. Som någon tidigare skrivit använder du verkligen Engla som ett varumärke, kanske medvetet kanske omedvetet. Spelar inte så stor roll, det känns fel och desto mer du uttalar dig om Anders och att han ska ruttna i helvetet osv, och att det är polisens fel att Engla är död. Folk känner mer och mer att du vill ha rampljuset för dig själv, och eventuellt din new age organisation. Det här är inte alls menat som ett påhopp, mer ett uppmanande att sluta vara så mediakåt (ursäkta uttrycket). Saker och ting har hänt, som inte går att förändra.

Återigen jag beklagar verkligen det som hänt och hoppas att du kommer att finna en viss ro i livet ändå så småningom.

Mattis sa...

Bara jag som tycker att Engla förtjänar mer respekt än att bli använd som ett varumärke utav hennes mor?

Hantera din sorg på nått sätt som är mer respektabelt än detta.

Alla har förstått din poäng samt sorg och det finns inte en normalt funtad människa som kan "gilla" Anders just nu troligen, specielt inte en mor.

Det är dock deras ansvar, hon vet nog mycket väl vad Anders har gjort och har väl ändå har hon valt att vara med han verkar det som.
Men jo, det han gjorde är ytterst, om än vanligt, sjukt.

Såklart du inte tänkt dig att använda din dotter som varumärke, det förstår alla. Dock så har hon blivit ditt varumärke hur tragiskt det än är.

Lycka till.
(Ja, jag vågar posta med mitt konto för jag anser att det är du värd iaf.)

Anonym sa...

Hejsan. Detta är den första gången jag läser din blogg och det är imponerande hur stark och tuff du är. Men jag är så omskakad över hur många sjuka och skadade personer som verkar finnas, efter alla elaka kommentarer du har fått. Under tiden jag läste känner jag att det började snurra i hela huvudet och jag är illamående nu - vad felar det folk?

Så till er som skriver elaka kommentarer och tycker AE är bra: Sök hjälp, för att ens kunna komma på tanken att skriva något hemskt till någon som har varit med om alla föräldrars största frykt. Det är sånna som AE, som gör att jag aldrig känner mig trygg utan att ha mina barn inni i huset, sånna som han som är en skräpet och ballasten av mänskligheten, sånna som han som aldrig skulle blivit födda. Han är inte en människa, han är ett monster i en människokropp som jag föraktar, avskyr och jag inte önskar att dela luften med ens. Om ni på fulla allvar menar att det han gjorde var försvarligt på något sätt bör du inse att du är lika bottenrusk som han och söka hjälp. För tänker du så är du inte ens värd att kallas människa!

Anonym sa...

Kjære Carina. Jeg har fulgt saken om Engla helt fra hun forsvant, for saken har fått mye oppmerksomhet også i Norge.

Jeg har så vondt av deg, og som mor så forstår jeg så veldig godt at dette må føles som verdens ende fremdeles.

Dersom du trenger å bruke blogg for å få ut din sorg, så fortsett å gjøre det. Det får meg til å kjenne ekstra på hvor glad jeg er i mine barn.

OG, de galinger som mener at du bruker Engla og psykomannen (Anders Eklund - la oss aldri glemme den gale mannens navn!!!) som en slags profitt: SKIT i dem. INGEN bør oppleve det du har opplevet!!!!

Han gjorde det værst tenkelige mot ditt barn og mot alle som var nær henne.

Jeg er motstander av dødsstraff, og ønsker at Anders Eklund må leve resten av sitt liv der han får fysiske og psykiske straffer en gang i timen til han dør av utmattelse.

All mulig omtanke fra meg - mor fra Norge.

Anonym sa...

Hejsan, jag vill bara komentera tidigare ilägg ifrån "en anonym".
Att säga att Englas mamma använder Engla som ett "varumärke" och att Englas mamma skulle använda AE som ett jävla "brand" är ju helt sjukt.
Tänk efter några gånger va.
Det är väl klart att en mor som sörjer sitt älskade barn väljer olika sätt att dela sin sorg, och oftas hjälper det att skriva och dela med sig om det.
AE är inget "brand" att ens nämna att man använder anders som ett varumärke i sin blogg är helt sjukt.
Folk vet vem han är för att han mördade pernilla och engla och därför skrivs det om honom.
Ingen, absolut ingen, skulle någonsin vilja ha något annat med honom att göra, i sitt vettiga sinne.
Att du säger att han är en snäll människa som behöver hjälp? snälla människa...kan du se honom som snäll? vem är du? han är psykiskt sjuk och sådanna människor är otroligt svårs att "bota" och oftast finns det inget bot.
Att sitta på kåken för den skit ha har gjort i Sverige får mig att skämmas.
Englas mamma får säga precis vad fan hon vill.
Sedan att du säger att hon sjunkit lika lågt som anders, då undrar jag åter igen, vem fan är du?
Sånna som anders ska sitta där dom sitter och jag tycker aldrig mer att han ska komma ut.
mördare är inte snälla människor någonstans.
Till hon som klassas som Anders flickvän, gå och prata så du kan få hjälp. skriv till någon annan.
Att skriva till någon som mördat någon i din dotters egna ålder är tyvärr för mig oförståeligt.
Jag hoppas att du och Englas mamma kommit fram till något vettigt så att du tar detta på större allvar.
AE förtjänar inget annat än att vara utsatt och ensam.
herreguuud, vad är det med folk?
Ondska är ondska och det krävs lite mer än några år på "kåken" i Sverige för att ändra på det.
Skicka honom till ett vettigt fängelse istället.
Jag håller med Englas mamma fullt ut.
För det är precis så, jag själv skulle kännt.

Anonym sa...

Varumärken ?????? Nu vart jag irriterad. Ska skaffa mig ett id här när jag kommer hem från jobbet,
Du anonym som skriver att Carina använder sig av varumärken måste ha riktig otur när du tänker....och att du sen anser att AE kommer vara normal när han kommer ut gör att jag verkligen blir förvånad över att du skriver ngt så dumt.
Visa Hänsyn till Engla.. Det är fruktansvärt hänsynslöst att skriva så om hennes mardröm.....Jag är själv mamma till ett flickebarn och ens största fasa är trots allt att det ska hända barnen ngt.
Kram Carina....tänker på er
//
Monica

Anonym sa...

Kära syster. Önskar jag kunde lätta bördorna. Tack för att du orkar.Kraaam. Lisa

skrollan sa...

Helt rätt skrivet av Carina, O hur sjuk är den mamman som har kontakt med en mördare, Hoppas att socialen kollar upp hennes lämplighet som mamma o vårdnashavare till barnen. Till sist Carina hoppas att du har kommit vidare med dit liv,, MVH Skrollan

Anonym sa...

Det är modigt av dig att du har mage att kritisera Kriminalvården utifrån ditt eget tyckande och tänkande. Då du i din kritik ej nämner ett ord om vare sig Lag (1974:203) om kriminalvård i anstalt eller Kriminalvårdens föreskrifter, vilka reglerar dess verksamhet, förutsätter jag att dessa är okända begrepp för dig.

Du är inget unikum inom varesig rättsvård eller human människosyn, hur gärna du än vill tro det.

Monica E sa...

Hej Carina

Så mycket sjuka människor det finns på jorden. Att det finns tjejer/kvinnor som överhuvudtaget ser dessa människor är för mig en gåta.

Jag skulle kunna se dem en gång och de skulle kunna se mig en gång... men det skulle vara det sista de såg. Fy fan helt enkelt. Hur mycket skit ska man kunna ställa till med innan man förbrukat sin rätt på jorden???

Till de kvinnor som ändå väljer att träffa dessa ynkliga varelser säger jag också fy fan. NI mer eller mindre accepterar ju det de gjort!!!

Till Englas nära och kära: Ni har genomlidit ett helvete och alla dumma och idiotiska kommentarer gör då inte erat liv lättare. Ni har förlorat en liten prinsessa och ska inte behöva höra allt detta tjafs.

Jag skickar er lite styrka för att orka även denna dag...

Jenna sa...

Hej Carina! Jag förstår om du blir upprörd över hela den här situationen. När jag först läste det på Aftonbladets löp så gapade jag bara, jag hade svårt att tro att det var sant. Mycket riktigt, när man väl läste artikeln inne i tidingen så var det inte riktigt så illa som de lät oss tro, men så är det ju med kvällstidingara. Du har säkert själv varit med om att bli felciterad.
Eg. borde jag inte ha blivit ett dugg förvånad, jag har läst otroligt mycket kriminologi de senaste åren och för bara några månader sedan läste jag en bok som hette "Women who love men who kill". Det var en intressant läsning och ger mer förståelse för vad det är som gör att vissa kvinnor svärmar för dessa män. I Usa är det tämligen vanligt. De flesta seriemördare har en hel "fanclub" av kvinnor som älskar dem, många gifter sig även i fängelset. Ted Bundy hade tusentals kvinnor att välja och vraka mellan.Otroligt men sant!
Du har helt rätt i det du skriver, dessa kvinnor har allt som oftast någon form av "störning" och det är inget du skall bli upprörd över eller bry dig om. Det är inte värt din tid eller energi.De är sjuka och jag tycker mer synd om dem än något annat!

Sköt om dig och ha en fortsatt trevlig sommar! ;)

Anonym sa...

En hilsen til deg fra Norge.
Trist å lese innlegget fra Tjulululu. Det finnes mennesker som ikke ser virkeligheten. Som ikke forstår at det finnes grenser for hva som kan tillgis og glemmes.AE har gått langt over den grensen flere ganger og fortjener ingen sympati fra noe menneske.Med denne bloggen og med din kamp har du snudd rollene, du er ikke lenger offeret og AE jegeren. Det er omvendt. Du viser en utrolig styrke og AE med sine løgner viser at han bare er ett svak og ynkelig menneske. Ingen kan forlange noe annet av deg, av en mor som har mistet sitt barn, en at hun for alltid vil ønske personen som tok henne vekk fra deg alt vondt. Fortsett din blogg og din kamp mot AE, han har mistet alle sine menneskelige rettigheter.
I dyp respekt.

Anonym sa...

Stor kram till dig! Aldrig tidigare varit inne på din blogg men efter att ha läst det senaste om att det verkligen finns de som stödjer dessa onda män som AE så var jag tvungen att gå in och visa mitt stora stöd till dig!!

//Lina
absolutlinan.blogg.se

Nova sa...

Jag läste i aftonbladet att hon ville att han skulle må dåligt av det som hänt o då skulle hon vara ett stöd för honom.

Helt otroligt. Hur i hela fridens namn vill man vara ett stöd åt o till en mördare? En barnamördare!

Det går över mitt förstånd!

Nova sa...

Anonym nr 2. Hur kan du bara komma med att Carina använder dessa två som
varumärke för att fler ska klicka in till hennes blogg?

Carina skriver om sin förlust av sitt barn o skriver om det äckel som har orsakat hennes dotters död.

Hur hade du själv reagerat om det hade varit ditt barn som Anders hade våldtagit o mördat?

Du hade kanske förlåtit o hälsat på honom i fängelset o gett honom sitt stöd när han mådde dåligt? OM han nu mår dåligt!

Anonym sa...

hej!
i en blogg så får man skriva vad man känner å tycker...å jag anser INTE att du använder din dotter å hennes mördare som ett "varumärke"..dom människor som säger det har inte alla hästar i hagen...dom förstår inte vad du går igenom,så dom ska nog ta sig en funderare innan dom säger nått.
jag tycker du e stark...jag hade ALDRIG kunnat leva om nått så hemst hade hänt mina barn!
jag hoppas att den feta äcklet får sitt straff...sitta i fängelse är inte straff nog åt en sån sjuk människa som han är!

Carina...låt ingen trycka ner dig med deras fåniga kommentarer!
kramar i massor till dig!

Matilda sa...

Efter att ha läst intervjun med människan, den som publicerats idag, kan jag inte göra annat än att hålla med dig om att hon måste vara störd på något sätt! Hon kanske borde skriva ett brev till sigsjälv och gå på besök för hon verkar inte ha kontakt med verkligheten.
Kram

Anonym sa...

"du använder Engla som ett varumärke. Anders använder du också som ett varumärke för att fler ska klicka på din blogg....hon kanske inte gillar anders för att han våldtar utan att han kanske är en snäll människa "<---- till dig anonyma som vräkt ur dig detta säger jag bara: Även du borde på ett eller annat sätt utredas och kanske vårdas. Att påstå att ett odjur är "kanske snäll" är som att hävda att vargen som käkade upp Rödluvan var hjälten i sagan.
Till dig Carina: Skrik om så behövs! Inget skall tystas ner, det är vi alla Engla skyldiga. Kram Jeanette

perlen sa...

Hei på deg kjære venn.Vi er mange som tenker på deg skal du vite.Synes det er bra at du kan skrive blogg,og på den måten sette ord på dine tanker og meninger.Hilsen Sylvia.

Hallal sa...

Jag håller fullständigt med Anonym som slev kommentaren den 16 juli 2009 22:45. Snart kommer Engla och Anders vara ett större varumärke än vad Coca Cola är. Jag förstår inte va du vill från allmänheten och från Anders. Jag håller med, han är sjuk och han har gjort saker som är fruktansvärda att förstå. Men torts alt så är han en människa och enligt Amnesty Internation så har alla rätt att vara människor oavsett vad de än har gjort. Spelar ingen roll om du sitter på Guantanamo eller Hall. Människa är människa och för eller senare kommer Anders ut. Vara sig han är vid tidpunkten frisk eller sjuk. Det återstår att se. Men för att han ska kunna släppas så måste vi anpassa honom till samhället åter igen. Både du och jag och alla andra som läser din blogg betalar för honom. Så jag förstår inte att du i huvudtaget lever kvar i Sverige. Flytta till ett land där du slipper Svensk skatt och DÅ kan du gnälla på hur svenska rättssystemet fungerar. Kan du inte låta Engla vila i fred och tänka på henne lite istället för att skriva om en massa kringtrams som händer runt Anders och hans förflutna? Tänk efter vad Engla skulle vilja? Men tyvärr så får värken du eller någon annan veta det. I vårt samhälle finns större problem än Anders och en mängd människor som har förlorat sina anhöriga. Både unga och gamla, men inte fan sitter alla dessa och beklagar sig på nätet eller skapar ett varumärke över ens bortgångna anhöriga. Låt Anders få träffa kvinnan som besöker honom. Hon borde veta själv vem hon träffar och vara tillräckligt förstående vad Anders har gjort. Men du hade nog varit glad om han spärrade in honom i en bur som en apa och aldrig mer släppa ut. Vad hade detta hjälpt dig? Hade du då fått Engla tillbaka? Hade du då varit lyckligare?

Jag tycker att det redan gick för långt när SVT tog beslutet att direktsända Englas begravning. Hon var knappast någon kunlighet utan råkade ut för en sjuk person. Ingen vi kan ta tillbaka. Skulle vi direktsända alla begravningar så vi inte ha någon tv alls. Michael Jackson var är betydligt större person men inte fan sände man hans begravning direkt i SVT.

Några tips.
1. Flytta från Sverige så du slipper betala för Anders
2. Nu kan du börja kritisera Svenska rättssamhället och gnälla över om att Anders får träffa folk.

Anonym sa...

Nu när jag läst vad folk lämnar för kommentarer så blir jag helt bestört. Tårarna bara rinner. Det var så många känslolösa och elaka kommentarer. Jag önskar att du aldrig behövde läsa något sådant, Carina. Att du ändå fortsätter att blogga är otroligt starkt av dig.

Jag lider med dig i din förlust, ingen skulle behöva vara med om en sådan sak.

Kram från en medmänniska

Anonym sa...

Carina du har ALL rätt att SKRIKA, SPARKA, SLÅ, FRÄSA och GRÅTA. Hur HÖGT eller LÅGT du vill.

Du har rätt att SKRIKA så alla hör.

Vi andra har ingen rätt att hålla för öronen och låtsas att vi inte ser och hör.


Vi andra har INGEN som helst rätt att kritisera det du gör.

Du har blivit bortrövad ditt barn på det mest groteska sätt. Inte för att du gjort någit fel utan någon annan SLET bort henne ur jordelivet.

Det vi föräldrar måste KOM IHÅG (fast vi inte vill se) är att detta kunde ha hänt oss.

Det ni som inte har barn måste komma ihåg är att det kunde vara ni som forlorade det som betyder mest i livet, det som gör att livet känns värt att leva!

Så Carina SRIK högt så vi aldrig glömmer det!

Skrik HÖGT så att vi förstår och kommer ihåg vad du MISTE för att Monstret skulle stoppas!

Alla andra LYSSNA, lyssna, lyssna! Ni kommer inte undan med att rikta hat mot Carina. Ni ska enbart tacka henne!

TIG och LYSSNA och var tacksam för att hon SKRIKER.

/Titti

Anonym sa...

Bästa Carina!
Det är första gången jag är inne på din blogg. Jag är chockerad över hur många som skriver hemska, elaka och ondsinta saker till dig.
Du är värd det bästa!
Fortsätt att skriv!
Skickar all kärlek till dig och din familj.
/Lise

Anonym sa...

Till
S8aN @ fb

Jag hoppas att du söker hjälp för det är inte långt kvar tills du är på ae:s nivå. Jag hoppas att jag aldrig behöver träffa på en människa som dig.

Al sa...

Vad lätt det är för oss andra, jag säger OSS för ingen av oss kan ens tänka sig hur det är att vara i samma situation som Carina.
Hur går man ens vidare i livet när man ständigt måste bära med sig att någon skadade ens barn.
Jag vet inte, alla ni som läser och kritiserar; har ni ens barn?
Förstår ni inte ens vad hon skriver?
Dottern, Engla blev mördad.
Men innan dess, förgrep han sig på den lilla flickan, sexuellt.
Men som inte det var nog så förgrep han sig på den lilla flickan även efter hennes död.
Missar ni det?
Han våldtog en död kropp, ärligt hur kan man ens sitta och skriva elaka saker och kommentarer till en mamma som mist sitt barn på det här fruktansvärda sättet!!?

Är det ett gäng psykopater som läser och kommenterar.
Vad finns det för gott i en människa som ANDERS EKLUND?!
Han våldtog, dödade och våldtog igen och som om inte det vore nog.
Så bränade han slutligen flickans kropp.
Vart finns det goda i en sådan person och all ära åt Carina.
För vill ni ha ut den här hemska mannen i samhället?
Går det att rehabilitera en människa som han?

Carina vad tjänar hon för pengar på detta?
Dottern kommer inte för det tillbaka istället måste hon leva med minnesbilderna om hur dottern blev bragd om livet!!

Skärp er för han, för man får en känning att det är en bunt pedofiler som kommer in och kasta skit på en människa som redan ligger ner.

För Englas skull säger ni, ja men tack och lov för att det finns kvinnor som Englas mamma som trots smärta och förlust fortsätter kämpa och vill få upp ögonen på oss.

Alla har rätt till en andra chans.
Men vad lätt det är att säga det när man själv inte står i den sitsen som Carina gör.
Varför skulle hon ens förlåta?

Han våldtog dödade och våldtog det stackars barnet ytterligare en gång.
LÄS DET HON SKRIVER
och kom sen och försvara djuret som sitter innaför murarna.
Kom sen och säg att han är en människa med samvete, empati.
Han är ett djur.

O kvinnnan som blivit vän med AE, är inte ens värd att kalla kvinna.

Mor det är du inte.

Det finns inte en enda kvinna eller mor som kan ställa sig bakom och försvara den hemska handling han lät ett barn genomlida.

O jag tackar dig Carina, för att du står på dig, fortsätter kämpa.
Det är beundransvärt och startk gjort.

Xamda sa...

Bry dig inte om alla elaka kommentarer du får. Jag har 2 barn och jag kan inte ens sätta mig in i din situation. Men skulle något så hemskt hända mina barn så skulle jag be om att få sitta inne resten av mitt liv om jag vore anders. anar bara vad som kommer hända honom när han kommer ut. en sån människa blir aldrig frisk oavsett hur mycket hjälp han får. Och tjejen han träffar borde sitta inspärrad hon också om hon riskerar barnens liv genom att träffa honom, vilket hon också gör. Stå på dig och koppla bort allt elakt folk skriver, det är tydligen fler än man tror som har störningar, tänkte på de som skriver positiva saker om AE. Kram på dig

Carina 2 sa...

Hej Kära Carina

Har läst alla de här hatkommentarerna. Vill bara säga att försök att inte bry dig. Vi är tusen och åter tusen kvinnor, män och barn som står bredvid dig i din styrka i media. Till skillnad mot dessa få som håller på vilket de inte få borde. Undrar också om det inte är en bunt pedofiler, vissa av dem. De andra är kanske samma personer som håller på och trakasserar andra bloggskrivare som vi har läst om i media nyligen.

Kram på dig Carina och stå på dig.
Vi står starka bredvid dig.

Anonym sa...

Kan virkelig ikke forstå hvordan en kvinne med barn på samme alder som Engla tørr å innlede et forhold til en så grusom, fæl mann som Anders Eklund. Hun må være like syk i hode som den jævelen. Hun fortjener ikke være mamma, nei!! Uff, er det mulig å bli så dum som henne? Jeg klarer virkelig ikke sette ord på hvor dum og tragisk jeg føler at hun er!

Kan ikke tenke meg hva du går igjennom, mamma til Engla. Jeg blir skikkelig sint og lei meg når jeg hører hva enkelte mennsker kan gjøre! Skulle gjerne ha vært i samme rom som AE helt alene... Hadde han aldri følt smerte før, skulle han ha fått følt det da. Han er en sjuk, sjuk jævel som ikke fortjener å leve! Håper han råtner i fengsel!!

Til deg som har et forhold til ham; Tror du virkelig ikke at om han hadde hatt sjansen hadde han gjort akkurat det samme med ditt barn? Tenk om det hadde vært ditt barn istedet for Engla, din sjuke, sjuke kvinne!! Er du virkelig så dum og naiv at du tror at du kan "kurere" ham eller noe? Blir så sint når mennsker kan være så dumme som deg!! Fy f... er det mulig!!

Anonym sa...

Jag skrev det tidigare inlägget om att "Englas mamma" skulle använda Engla som varumärke. Och du ser ju bara namnet på denna blogg: "Englas mamma". Hon måste ju skämta. Jag har själv två små barn som jag älskar av hela mitt hjärta, men om någon av dem skulle gå bort (hemskt att prata om det, menmen) då skulle jag aldrig göra en blogg som heter "Williams pappa" och jag skulle inte ens kolla upp vilka som umgås med denne mördare. Antingen skulle jag ta saken i egna händer och mörde denna kille/tjej eller så skulle jag låta honom ta sitt straff och kanske bli normalare och sedan få ett normalt liv. MEN jag skulle aldrigaldrig göra något sådanthär och förstöra andras liv, för denna tjej som hade kontakt med anders kanske gillade honom inerstinne och känner pressen på sig nu när media blåser upp detta att hon måste lämna Anders anars kommer alla vara imot henne. Detta tycker jag är rent åt helvette, hon sjunker ju nästan till anders nivå.


mvh. Tjulululu@FB

annelise sa...

Du er en strek kvinne, og jeg håper de stygge kommentarene stopper! Det er ikke du som skal ha de, det er han som frarøvet din datter livet!

Det er ikke lett å ikke bli bitter i din situasjon. Jeg vet ikke om du er det. Jeg overlevde drapsforsøk fra min eksmann, og jobber hardt for ikke synge ned i bitterhet. Gjør jeg det, føler jeg jeg tillater han fortsette ødelegge mitt liv!
Ta gjerne kontakt, om du vil.
poohhugz@gmail.com
Anne Lise heter jeg

Bumsan sa...

Carina, lägg in funktionen att kontrollläsa dina kommentarer innan de publiceras, för din skull!

Jag blir mörkrädd när jag läser vissa kommentarer...Carina har förlorat sitt barn på värsta tänkbara sätt, Englas lilla kropp blev utsatt för övergrepp jag inte ens vågar tänka på. Och här finns vissa som tycker att du Carina ska sluta vara långsint, hittat på de mest dumma och idiotiska ramsor och för att inte tala om att vissa tycker att du använder Engla som ett varumärke. Det är DITT barn vi pratar om, du har all rätt i världen att hoppas att AE ska brinna i helvete, du har all rätt att tycka att kvinnan som "har kontakt" med AE ska sluta med det. För AE har tagit livet av ditt barn. Hade det vart mitt barn hade inte AE levt speciellt länge och jag hade dansat på hans grav!!

jag önskar dig all lycka och hoppas att du får en bra framtid trots allt du gått igenom för det är du värd. Jag tänker på dig och Engla ofta!

//Anna

Leisha Camden sa...

Både du och jag och alla andra som läser din blogg betalar för honom. Så jag förstår inte att du i huvudtaget lever kvar i Sverige. Flytta till ett land där du slipper Svensk skatt och DÅ kan du gnälla på hur svenska rättssystemet fungerar.
For noe erkesludder!! Det er nettopp fordi Carina bor i Sverige og betaler skatt i Sverige og stemmer/röstar i Sverige at hun har rett til å 'gnälla' på systemet. Det er lov å tenke seg om litt!!

Til alle dere som sier at Carina ikke burde skrive slik hun skriver her og at dere selv aldri ville gjort det hvis dere var i hennes situasjon: for det første så kan dere ikke si noe som helst om hvordan dere ville reagert i hennes situasjon. Ingen av oss kan forestille oss det, vi aner ikke hva vi snakker om!! Og for det andre så sørger alle på forskjellige måter. Hvis dette er det som er riktig for Carina og hjelper henne, så har ingen av oss rett til å klandre henne for deg. Alle er forskjellige og alle må uttrykke følelsene sine på den måten som er til hjelp for dem.

Amanda sa...

Några ord till Tjulululu@FB

Tycker det känns ännu sorgligare nu när jag vet att du också har barn.
Av egen erfarenhet kan jag säga att i vissa sjuka situationer som kan inträffa kan man aldrig i sin vildaste fantasi föreställa sig hur man själv reagerar när sådana situationer uppstår.
Man kan vara helt säker på att man känner sig själv helt och hållet men man kan reagera på det mest konstiga sätten om man får vara med om en sån sak.
"Det här händer inte många men det är hemskt för dom som det händer för, tur att jag slipper vara med om det här för det här händer andra och det här händer inte mig."
Tänk dig själv att bli träffad mitt i prick.
Det var dig träffen hamnade på.
Din mening med livet försvann på bara ett kort ögonblick.
Allt som ditt liv handlade om var borta.
Det går inte att få ett "normalt" liv efter en sådan händelse.
Du kommer aldrig att vara samma person som du en gång var.
Det försvninner inte efter en vecka, inte efter en månad, inte efter ett år, inte efter 10 år och heller inte efter 20 eller 30 år.
Du kan bli en glad och positiv människa igen men du kommer alltid att ha sorgen som en del av dig själv och det är ingen mening du försöker att hitta helt tillbaka till dig själv för den biten finns inte kvar och kommer aldrig mer att finnas.
Du måste söka till ditt nya Jag.
Saker du inte gillade förut kan du älska, människor du tyckte om kan du ogilla starkt, äckliga maträtter blir goda och störiga grannar blir lugna och snälla.
Du har nog ingen som helst aning om vad Englas mamma har gått, går och kommer gå igenom.
Det finns vissa situationer man inte ska tala om som om man vet vad det innebär när man inte gör det och det här är en sådan situation.
Tänk på det!

Anonym sa...

De där såkallade "skämten" som den där idioten skrev.. de finns inga ord, har aldrig blivit så arg i hela mitt liv av att läsa dom, jag klarade inte ens av att läsa alla.. det där borde gå att anmäla, IP-adressen finns ju säkert..

Du är en sådan stark person Carina. Alla tankar till dig,din familj och förståts Engla.

/Carro från Umeå

Anonym sa...

Selvfølgelig duger ikke denne moren som har kontakt med den feite pedomorderen som mor! Barnevernet burde øyeblikkelig grie inn og ta fra henne datteren. Fantastisk at Engla mamma ikke lar dette passere i stillhet. Og bloggen er en påminnelse for alle oss foreldre til å altid være på vakt og beskytte våre elskede barn. Og en flott måte og ære Englas minne på. Klemmer fra Norge

Anonym sa...

Människan som heter:
S8aN @ fb sa. (den som skrev sjuka skämt) ska enligt min mening inte vara bland levande människor.

Att någon kan skämta om andras död och sorg är helt sjukt.

Och till dessa som drömmer om att AE ska komma ut, jag hoppas att han inte lever särskilt långt och att alla liknande människor om de måste leva lever inte med oss andra. Han ska ALDRIG kunna komma ut igen! Han må "vara snäll" men han har ingen förståelse för rätt och fel och kommer aldrig att lära sig, tro mig. Därför är han farligt.

Carina, det finns inget jag kan säga för att ge stöd, men jag hoppas att du ska hitta glädje någonstans och att Engla kommer att förbli en lärare till samhället.

Lycka till

Marina sa...

S8aN @ fb:
Det var någon som sa det så bra...
"Du har otur när du tänker"

Jag hoppas du aldrig kommer att uppleva den verklighet som Englas mamma lever i...

zeca63 sa...

Jag känner med dig Carina... Och vissa av er kan jag verkligen inte förstå... Hur kan ni leva med er själva...?! Jag håller speciellt med Mikael som skrev att det är hans tolkning att Carina bloggar för att bearbeta sorgen... Ens bearbetningssätt kan ibland te sig underligt för andra som inte har eller kanske nånsin haft sorg...men detta var inget konstigt sätt... Jag får en oerhört aggressiv känsla inom mig när jag läser era elakheter utan empati osv så jag skulle vilja säga möt mig en mörk natt om du vågar...men det skulle jag framför allt vilja erbjuda A.E.... men jag har spärr och gör det inte för jag förstår att jag skulle skada... var är ert förstånd och den normala spärr man ska ha? Näää ni har inte den för... att ni inte är det... Engla´s mamma: Jag önskar dig allt annat än dessa onda ord folk skriver... man har burit på barnet i nio månader och fött det inte helt enkelt och så tas det bara ifrån en och det kan inte somliga inse hur svårt det är... Kramizar från zeca63 på metrobloggen

Anonym sa...

Tragiskt men samtidigt en spegling av hur dåligt många egentligen mår i samhället när de på din webbsida startad till minnet av din dotter kan kalla dig för t ex (uppmärksamhetshora) !!??.Oroa dig inte för mycket för EA , hans tid kommer garanterat med samma ångest och död som han utsatte din dotter för.

Ha det nu bra och ta hand om dig.

NetRunner

Anonym sa...

Hej,
jag orkar bara läsa en del av detta får du får som svar - sjuka kommentarer fordrar styrka i sig.

Det goda - en seriös bloggare länkade hit och hur sjukt folk skriver, så du är inte ensam. Anonymitet avskyr jag i sammanhang som dessa. Att du publicerar kommentarer är ditt val och iofs så ser man hur eländiga de är.

AE ska ha lagens värsta straff, helt klart, "ruttna bort" förstår jag. Kvinnan må ha problem, det förstod alla som läste artikeln. Du är värd all empati som finns, strunta i allt förtal aka skitprat!

Kram
Janne

Ps. Får inte in mitt alias. Finns oavsett på - metrobloggen.se/utrop ds.

Anonym sa...

@Tjulululu:
" Jag skrev det tidigare inlägget om att "Englas mamma" skulle använda Engla som varumärke. Och du ser ju bara namnet på denna blogg: "Englas mamma". Hon måste ju skämta. Jag har själv två små barn som jag älskar av hela mitt hjärta, men om någon av dem skulle gå bort (hemskt att prata om det, menmen) då skulle jag aldrig göra en blogg som heter "Williams pappa" och jag skulle inte ens kolla upp vilka som umgås med denne mördare. Antingen skulle jag ta saken i egna händer och mörde denna kille/tjej eller så skulle jag låta honom ta sitt straff och kanske bli normalare och sedan få ett normalt liv. MEN jag skulle aldrigaldrig göra något sådanthär och förstöra andras liv, för denna tjej som hade kontakt med anders kanske gillade honom inerstinne och känner pressen på sig nu när media blåser upp detta att hon måste lämna Anders anars kommer alla vara imot henne. Detta tycker jag är rent åt helvette, hon sjunker ju nästan till anders nivå."


--
Du vet INGENTING om hvordan dette føles for Englas mamma, Tjulululu. Og hun ER Englas mamma - kutt the crap, man! Hun ER Englas mamma!

Ja, du kan forsøke å tenke deg til det rent intelektuellt hvordan det ville opplevdes, Tjulululu, og jeg ville forstått deg om du hadde "ta(tt) saken i egna händer och mörde denna kille/tjej" Men du mener altså at det hadde vært bedre å drepe han/hun, og latt minnet om ditt barn forbli stille, enn å minne omverdenen om at sjuke folk finnes i Sverige, Norge og resten av verden?? Og påminnelsen om at Engla ble utsatt for det vi andre bare kan ha mareritt om?

Internett har kommet for å bli, og takk for det, for det gir oss muligheten til å IKKE glemme.

At mediene holder fokus på Engla (med hjelp fra Carinas blogg) er med på å minne oss på at vi må prissette de øyeblikk vi har med de menneskene som er rundt oss.

Og "hon sjunker ju nästan till anders nivå."... WTF??? Han DREPTE et lite barn! Barnets mamma skriver om sin sorg!

Og ja, for all del, la nå denne kvinnen som er isammen med AE være det, men beskytt hennes barn for dette, han liker nemlig å voldta og drepe barn!

---
Kjære Carina; Du minner meg på hvor glad jeg selv er i de rundt meg. Du har opplevet det værst tenkelige! Jeg har så vondt av deg!

Og, jeg mener at du skal la de ekle kommentarene stå på trykk, nettopp fordi de minner oss om hvor gale endel mennesker er, særlig de som forsvarer AEs rett til å leve et underbart liv. (og Tjulululu har faktisk barn selv. Skremmende!!!)

Jeg har all forståelse for at du bruker din blogg til å få ut det du trenger å få ut, og jeg vil takke deg for det.

Og kanskje er dette en del av din terapi, men du skal vite at du gir meg mye når du deler din situasjon.

Hilsen kvinne fra Norge uten egne barn.

Micaela sa...

Hur kan någon ens komma på tanken att säga att han "kanske" är en snäll människa som förtjänar lite kärlek? Han är inte snäll. Inte ens lite. Han är ett monster som, jag tycker iallafall, borde brännas levande och sedan skickas raka vägen till helvetet där han kan få slava resten av sitt liv.
Innan ni ger sånna kommentarer till Carina, tänk efter. Hon har förlorat sin dotter. Sitt egna barn. På grund av något jävla ryck den där idioten fick.
Han förtjänar ingen sympati från någon!

Mina tankar finns med dig Carina och jag önskar jag kunde hjälpa till...
/Micaela Svedenberg

Anonym sa...

"Jag fattar inte" "Jag hoppas hon inte" "Det är så synd om Carina".. Sure, det är synd om Carina, det är synd om Carina och det är synd om barnen i afrika och det är synd om amerikaner utan sjukförsäkring. Det är synd om alla andra mammor vars barn dör och det är synd om barn som blir våldtagna av sina föräldrar.. MEN DET ÄR JU EXTRA SYND OM CARINA! Det är extra synd om Carina för Carina skriver blog, Carina gråter ut i pressen, Carina visar sin dotters begravning på TV. DET ÄR JU SYND OM CARINA.
Man hör ju så ofta om inscest, massmord och allt annat så att det är ju inte lika synd om dem.
"Jo visst är det lika synd om dem" Nej, för dom bor inte i sverige, i norden. Aftonbladet skriver inte om dem med lika stor entusiasm.

Antar att det inte är någon ide, men jag kunde inte låta bli...

Anonym sa...

Jisses vad är det för människor där ute!!
Läste följande från en annan anonym:

""Jag fattar inte" "Jag hoppas hon inte" "Det är så synd om Carina".. Sure, det är synd om Carina, det är synd om Carina och det är synd om barnen i afrika och det är synd om amerikaner utan sjukförsäkring. Det är synd om alla andra mammor vars barn dör och det är synd om barn som blir våldtagna av sina föräldrar.. MEN DET ÄR JU EXTRA SYND OM CARINA! Det är extra synd om Carina för Carina skriver blog, Carina gråter ut i pressen, Carina visar sin dotters begravning på TV. DET ÄR JU SYND OM CARINA.
Man hör ju så ofta om inscest, massmord och allt annat så att det är ju inte lika synd om dem.
"Jo visst är det lika synd om dem" Nej, för dom bor inte i sverige, i norden. Aftonbladet skriver inte om dem med lika stor entusiasm.

Antar att det inte är någon ide, men jag kunde inte låta bli..."


Varför skulle det vara mer eller mindre synd om någon? Tror du att det är någon sorts tävling?
För att aftobladet skriver om något/någon blir det väl varken mer eller mindre tragiskt?
Släpp ditt fokus på media som livetsspegel och börja känn efter inom dig själv vad som berör dig.
Om du själv inte mår bra, SKRIK för fan!! Hoppa inte på andra för att dom vågar OCH får visa sin sorg och förlust.
Det du skrev är bland det mest patetiska jag läst på länge.

Tro mig, det är riktigt synd om dig!
Fast du lever så vågar du inte känna. Du vågar inte ens känna empati för någon annan och försöker dölja det med "Tänk på dom stackars barnen i afrika".

Världen kan vara en grym plats att leva på. Man kan inte rädda alla, och frustrerande nog oftast inte någon. MEN men vi kan iallafall försöka stötta och hjälp dom vi kan nå, din granne, vän, syster, landsman osv!

Kärlek, EMPATI och respekt är känslor som man verkligen kan dela med sig.
Och du, man vinner själv på det också! Man mår bättre själv och blir en BÄTTRE människa.

/Titti