lördag 18 juli 2009

Tack för all kraft som ni ger genom ert fantastiska stöd

Hej alla fina människor

Dom senaste dagarna har mer än 8000 varit in och läst här.

Tillsammans är vi starka jag kommer aldrig att tystna! så länge jag känner att jag kan stå för vad jag tycker och känner och har ert fantastiska stöd så kommer jag att uttala mig i media skriva böcker hålla föreläsningar eller vad mer man kan göra för att sprida sitt budskap.
Jag tar hånet och den negativa kritiken vist är det tråkigt men om det är det som krävs av mig för att få uttrycka vad jag anser är viktigt så tar jag det negativa och begraver det långt ner på helvetets egen spelplan, för hos oss som vill varandra väl har den ingen kraft.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Carina !
I förrgår var första gången jag var in på din blogg och kommenterade.
Efter att ha läst alla sjuka och elaka kommentarer är det nästan så att man tappar tron på mänskligheten. Alla har vi någon gång sagt och gjort elaka saker som vi ångrat.
Men att ta ett monster som AE i försvar och dessutom ge sig på dig med alla elakheter är mer än jag orkar ta in. Hur orkar då du.........
Det är skrämmande att vissa inte förstår att alla sörjer olika. Dessutom kan chocken efter en svår upplevelse sitta i ett par år innan den riktiga sorgen kommer. Man kan t.o.m tappa minnet av en svår chock. Man gör dessutom så konstiga saker att man flera år efteråt kan skratta åt tokigheterna.
Du skall veta Carina att du är INTE TOKIG om du gör konstiga saker, det är helt normalt och ingår i ett långt, långt sorgearbete.
Strunta i alla elakheter för dessa personer vet och kan ingenting om livet.
Vi är många som vet vad sorg är ,som beundrar din styrka och sörjer med dig.
Att tiden läker alla sår är bara rent skitsnack. Man lär sig endast att leva med den.
Många Bamsekramar till dig och familjen <3 Marie

Anonym sa...

Kjære Englas Mamma,

Ikke vet jeg hvor du tar kreftene i fra, men du må være sterk! Jeg kan bare i min villeste fantasi sette meg inn i din situasjon, og hvordan du har det.
Takk for at du deler dine tanker med oss!

Kjærlig hilsen en Mamma

Anonym sa...

Tycker det är fantastikt med så starka människor som du!
Kan knappt ta på allvar astt det finns så känslokalla och hänsynslösa människor som visats här i bloggen och i världen runt över överhuvudtaget!

Vi ägnar Engla,dej och din familj många tankar!

Cilla sa...

Men Carina
Vad gör du när media har tröttat på dig och din kamp? Tro mig det kommer dom att göra.

Ska Du ta tag i ditt sorgarbete då?

Anonym sa...

Hei, jeg er en mamma fra Norge. Har selv ei jente på snart 13 år og en gutt på 3 år. Jeg har fulgt med deg og din sak ganske lenge nå. Jeg støtter deg 100% med det du gjør og det du står for. :)

Linda C fra Norge sa...

Og takk til deg som ikke gir opp! Stå på! Klem fra Linda i Norge

Kvinna39 sa...

Jag skrev ett inlägg om detta på min blogg om det är okay?

Läs gärna mitt inlägg,och tycker du inte om det så tar jag bort det..
http://kvinna39.blogspot.com/2009/07/nathat-och-anonyma-inlagg.html

Mamma till tre sa...

Vi kommer aldrig att tystna heller.
Engla var inte min dotter,men det kunde lika gärna ha varit en av mina som också i åratal har cyklat hem från sina träningar.
Och dukvinna som träffar honom du måste förstå att bara tanken på att du får upp han humör en liten grad får oss andra att spy,vi vill att han ska må dåligt,uselt och lida pin i evighet.
Sen dessa "skämt" om Engla har jag inget att säga om för jag tror inte den diagnosen är uppfunnen ännu,men jag tror att det har något med hjärndöd att göra och vill tipsa dig som skrev det om att det finns något som heter rep man kan köpa.....använd det är du snäll!!
Och ni som är avundsjuka på Carinas situation och uppmärksamhet kan väl skaffa er en egen uppmärksamhet...hoppa från Eifeltornet eller kryp in i er själva o försvinn.
Carina har blivit satt i den allra värsta av marldrömmar.det finns faktiskt inte någonting som är värre än det som hon drabbats av!
Kram på dig Carina !

Anonym sa...

Det tycker jag du gör helt rätt i
och som du säger,tillsammans är vi starka,vi som kan bry oss om varandra.
Som jag brukar säga och skriva:
VÅGA SE!!!
Detta existerar och jag tycker det är skönt att du känner vårat stöd
här ute,från oss som kan känna lite empati.
Det finns så mycket ondska och om vi bara lägger oss ner,utan att kämpa,så vinner det onda.
Du fortsätter på ditt sätt och jag på mitt för att fler ska VÅGA SE peddon osv.
Jag hoppas din söndag är så bra den kan.
Fler styrkekramar/Pluppa

Helena sa...

Carina,

det finns ett talesätt som jag tror du tycker om:

" jag kanske inte håller med dej, men jag skulle kunna döda för din rätt att ha din åsikt"

Jag tycker att många sagt vidriga saker till dej i kommentarer, och beundrar din styrka att kunna ta det på ett så konstruktivt sätt.

Följer din blogg, hejar på dej och hoppas att du finner en plats i livet nångång igen där smärtan inte längre når dej på samma sätt. Om det nu är möjligt.

Stor varm kram från Helena

Anonym sa...

Yes! Go for it girl!
Du är en av de mest beundransvärda personer jag fått förmånen att "träffa på", om än bara här ute i cybervärlden. Fortsätt att tro på din sak - tveka aldrig och framför allt: Skit i de där som enbart platsar "down under", de förtjänar verkligen inte att få göra sina röster hörda här. De har säkert sina egna sjuka forum där de kan slå sina tomma hjärnor tillsammans, eller ännu hellre mot varandra tills de förgås.
Ha det bäst - sköt om er.
Massor av kramar från Anne-Li
som följt din blogg från första dagen.

Anonym sa...

Hej Carina. Fortsätt kämpa, låt inte de som känner empati och medkänsla för AE vinna. Jag skrev om dig på min blogg www.metrobloggen.se/sussie63 i morse och har under dagen fått två hatiska kommentarer varav en kom med ett direkt hot. Ibland undrar man vad det är för värld vi lever i när en sådan som AE får beundran och empati. Stå på dig och låt inte ondskan få vinna. Kram från en medmänniska.

Elisabet sa...

Jag kan inte förstå hur du lider men jag kan förstå att det är en oerhörd sorg! KRAMAR I MASSOR! Vi har en son på 3 år, så det som hänt din Engla smärtar i mitt mammahjärta!

mamma sa...

Cilla
Mig gör det inge om media tröttnar bara inte jag gör det och som tur är jag inte ensam i min kamp för brottsoffer eller för att pedofiler och mördare inte ska vara välkomna i samhället.

Inte heller är jag ensam om att bry mig om andra människors bästa och det är verkligen med sann väl mening som jag bryr mig om dom kvinnor som dras in i relationer med mördare o pedofiler dom är värd bättre ...
Jag bryr mig även om dom som drunknar i droger eller andra missbruk som tur så finns det väldigt många fina människor här i värden som dagligen slås för att dom ska få stöd och hjälp och ibland så går det inte att hjälpa bara genom att smeka medhårs utan det behövs regler och stöd med massor av kärlek.

Jag bryr mig om människor och djur som lider.
Jag skulle även kunna slås för att alla dom kriminella(som inte mördat eller är pedofiler)får bättre vård .
Jag har alltid funnits för människor jag har alltid set det som min uppgift i livet att hjälpa där jag kan och varför ska jag sluta nu? Varför ska jag sluta nu? Bara för att ni vet vem jag är ? Det är inte det viktiga det viktiga är att jag vet att jag gör så gott jag kan!
Och jag önskade att alla alltid gjorde så gott dom kunde för alla människor djur och vår natur!

Jag är inte perfekt jag har massor med fel och brister men det ska inte stå i vägen för mig att alltid försöka göra så gott jag kan!

Mitt sorge arbete kan jag lova dig sker varje dag och det är så jävligt som det bara går.

Önskar dig allt gott!!!

Nova sa...

Jag förstår inte varför det inte får pratas så mycket. Är det bättre att tiga o låta sjuka människor tro att det är ok det dom gör? Nej! Bara prata på Carina. Jag tycker du gör helt rätt. Låt inte dom sjuka vinna! Du har många som stödjer dig. Kända som okända. Du är aldrig ensam i din kamp!

Anonym sa...

Det här blogginlägget summerar väldigt mycket av den människosyn folk här verkar ha:

"det finns ett talesätt som jag tror du tycker om:

' jag kanske inte håller med dej, men jag skulle kunna döda för din rätt att ha din åsikt'" (!)

Läge att läsa upp dig på Voltaire, Helena? Läs om läs rätt i så fall, för uttrycket lyder: skulle kunna *dö* för din rätt att uttrycka den.
Jag vet inte om det var en Freudiansk felskrivning eller bara ett 'accepterat' asocialt uttryck för en med vredesproblem.

Så mycket infantila grejer som bara eldar på människohat här. Att reservera epitetet människa och belöna de människor som 'förtjänar' det med egenskapen människovärde har flera diktaturer med framgång tillämpat - och folk här verkar ju inte smartare. Är ni redo som lägervakter nästa gång det smäller?

Med få undantag verkar alla redo att ställa upp dem de inte gillar mot väggen och själva trycka av. Men att reaktionsfasen ingår i krishantering är relativt förståeligt, men alla ni andra?

Jag tror ingen av er skulle sluta hata även om ni fick er vilja fram och Eklund avrättades. Det är det som är det värsta, hatet finns inom er, han och andra nidingars existens är bara förevändningar. Ni hatade redan innan och kommer alltid att fortsätta hata.

Det är synd (tur?) att ni är så fega att ni inte skulle stoppa ens en snattare på ICA.

Hur som helst: när får det lov att vara färdighatat här Carina? Stärks du egentligen av alla hatinlägg? Varför?

Det som hände är ohyggligt, men det är ingen ursäkt att själv bli ohygglig.

mamma sa...

Svar på en kommentar ang hat
Jag har ofta tagit bort kommentarer med hat även dom värsta mor AE.Och det är många...
Nu har jag låtit allt flöda fritt i två dagar för att vissa hur det ser ut.
Men jag tycker att det är sunt att hata pedofiler det är en sund inställning att vilja skydda barnen, jag tycker till och med att dödsstraff ska införas för återgångs dömda pedofiler!Det är ingen sorge reaktion utan något jag även tyckte innan Englas död ,kanske för att jag jobbat med just dom barn o ungdomar som blivit utsatta och fått sina liv förstörda.
Jag tycker och har alltid tyckt att mördare ska ha livstid och då menar jag riktigt livstid!

Jag tycker att det är märklig med andra uppfattningar, men jag tycker att dom ska få uttrycka sin uppfattning
och jag lyssnar för att försöka förstå!

Anonym sa...

*CILLA
"Ska Du ta tag i ditt sorgarbete då?"

Eh, har du så lavt syn på Carina og på det svenske samfunnet at du tror at dette er den eneste kommunikasjonen Carina har???