onsdag 15 juli 2009

Till kvinnan som har kontakt med AE

Till kvinnan som AE kallar sin flikvän.
Jag tror att du läser min blogg och att du har försökta att få AE att komma i bättre dager på några av kommentarerna.
Du är 35 år och har en dotter på 11 år lika gammal som Engla skulle ha varit om inte AE brutalt hade torterat och dödat henne och efter hennes död våldtagit igen och bränt kroppen mm.
Han har aldrig visat någon ånger och han berättar inte sanningen inte ens om vart han har gömt hennes saker.
Jag kan inte bli riktigt arg på dig för jag förstår att du har någon störning som du inte kan styra över ,men någonstans så tror jag att du kan ana att något är väldigt fel när du väljer att ha kontakt med denna hemska och farliga man, jag antar att du själv kan lista ut vad problemet ligger.
Jag hoppas att du kan ta dig själv på så stort alvar att du verkligen tar tag i o tar hjälp att reda ut det, inte bara för din skull utan för din dotters för en sak vet jag och det är att din dotter är värd en mamma som bryr sig om henne och om man har kontakt med en av våra farligaste grymmaste och hänsynslösa män som är mördare pedofil nekrofil våldtäkts man och mycket mer hemska saker så förtjänar man inte titeln Mamma.
önskar dig allt gott
frid o kärlek carina

120 kommentarer:

Sivert sa...

Jeg tror ikke helt du forstår hvilek mekanismer som gjør at hun velger å ta kontakt AE og velger å besøke han i fengslet,- det handler ikke om gale kvinner eller at det er en kvinne som har størningar som du velgerå kalle det,- forskning visar at 6 av 10 kvinner har gjort lignende, altså følt sympati eller prøvd å hjelpe dem som sitter i fengsel. Den mest populære fangen i Norge har drept 2 barn, men damene springer ned fenglset for å treffe han og vil bli kjent med han. De fleste damene har barn selv.

jennie sa...

Jag kan inte i min vildaste fantasi förstå hur man kan aktivt kan ta kontakt med ett monster som gjort det han gjort mot ett barn . Och dessutom ska kvinnan vara mamma själv , det är vidrigt och sjukt . Egentligen är det inte speciellt konstigt att det finns sådana som AE eftersom kvinnor som hon i princip uppmuntrar till att det förekommer . Jag kan inte förstå att man har empati för en sådan människa som AE . Håller totalt med dej i ditt inlägg du skrivit här .
Har även skrivit om detta i min blogg .

http://vantabebis.blogspot.com/2009/07/vidriga-javla-avskum.html


Värme och tanke till dig & familjen.

mamma sa...

Sivert
nu är du ute och cyklar.
Att känna sympati och att i skälva verket besöka en kriminell och utsätta sig själv för fara är inte samma sak.

Jörgen Svensson sa...

Där är du så jävla självisk att du borde få ett fängelse strff. Jag har själv varit i brottensbanor och haft det svårt. det som gjorde att jag kom tillbaka och lever nu mera ett så kallt normalt liv. Är att jag fick någon som jag kunde prata med och ungås med

Det en som har gått ett svårt brott ska inte gömmas bort och bli utstöt utan den behöver någon som kan ta hand om den och se efter den. det är bara själviskt att ta afstånd från sådana personer. och att hon har ett barn är inget fel med för det är så att han måste lära sig att behärska sig med folk.

Det du skriver är i gämsteldhet med Sverige demokraterna, dom vill inte ha några invandrare, men vi kan inte bara titta bort utan vi måste ta in dom och hjälpa dom..... vi kan jämföra dom i irak med AE. tror du inte dom behöver hjälp i ställe för att man stänger ute dom? Så därför tycker jag att du inte ska trycka ned denna kvinna som vill träffa han och hjälpa han


Jag kan inte förstå hur det är att förlora ett barn MEN jag kan förstå hur det är att vara ensammen och ingen som bryr sig.

Anonym sa...

ÖÖÖÖöööh? Jörgen Svensson! Hur kan du jämföra flyktingar med AE-äcklet. Han tvingades inte till det han gjort, en flykting tvingas fly, det är väl för fan skillnad??? Herregud... man får väl förklara skillnaden mellan dag och natt snart...

mamma sa...

jörgen
det här är min blog här kan jag vara hur självisk och hur politisk okorekt
som jag vill.
Men jag står för att vi i detta avseende ska prioritera dessa kvinnors bästa inte dom kriminella männens bästa.
jag tycker att vi ska ge dom kriminella som ska ut i samhället igen bra resurser men för det så behöver man inte tillåta att kvinnor blir manipulerade och utnyttjade av kriminella män.
vad gäller pedofiler o mördare så tycker jag att dom aldrig ska få sätta sin fot utan för murarna igen

Ancan sa...

Att svårt sjuka människor (i detta fallet AE)ska ha vård och behandling under sin strafftid är en självklarhet.

Att de däremot skall uppmärksammas, av patetiska,- fömodligen "lobotomerade" (för inte kan dom tänka ett steg längre...suck)kvinnor, som tror att just dom kan "rädda alla" , att AE är missförstådd, att han är en produkt av sin uppväxt osv är så urbota dumt att jag nästan kräks över den kränkningen dessa tjejer utsätter sig själv och sina närmsta för!!!

Frågan är om inte dom behöver lika mycket vård???

För mig visar deras beteende inte på något annat än på total avsaknad av tankeverksamhet, total saknad av egen trygghet och egen förmåga att älska.

Om man kan utsätta sitt eget barn för en sådan vidrig person som AE - då är jag helt övertygad om att man inte har förmågan att älska - då vill man nämligen sina nära gott, och vill skydda dom mot allt ont!

Dessa grovt skadade män klarar inte av några riktiga kvinnor.
De måste ha svaga varelser som de kan dupera o som inte kan se genom lögnerna.
Riktiga kvinnor har bättre intellekt än att ens tänka tanken på att umgås med en barnamördare.

Att forskningen visar att 6 o 10 kvinnor tagit kontakt med kriminella bevisar ingenting.

Jag hade själv kontakt med ett 20 tal under studietiden - i syfte att försöka förstå...

Så du kvinna som umgås med AE - om du vill fortsätta ditt kränkande beteende, fortsätt kräla där, fortsätt lura dig själv, men ge F*N i att titta in här, du har ingenting här att göra - förresten tror jag inte du är välkommen någonstans längre.

Ta tag i ditt liv medans tid är - inte för din skull, utan för din dotters!

Anonym sa...

Det gör ont i mig hur man kan göra så mot sig själv och sin dotter. Och jag tror absolut att man har någon störning, det handlar inte om att visa sympati.
Man skulle väl i sin vildaste fantasi inte vilja indlea någon relation eller ta kontakt med en sådan hemsk person.
Är man inte redan släkt med någon som sitter dömd så inte fan skulle då jag vilja bli kompis med en sån människa. ALDRIG!

Johan sa...

Och du har inte gjort dåliga beslut? Som att låta din 10 år gamla dotter ta sig alldeles ensam hem från sin träning?
Hade inte den där mannen tagit kort med sin mobilkamera så hade kanske mördaren gått fri.

Den där 35 år gamla kvinnan har problem.
Skadad i sinnet.
Hon kan inte hjälpa att hon dras till han.

Går du runt och skrattar och pekar på utvecklingsstörda personer?
Fy på dig.

Anonym sa...

Johan. Det är tveklöst du som är sjuk i det här avseendet som har mage att skriva något liknande åt Carina.

Jag är själv från Torsåker och skäms så jävla mycket över AE. Han kan gott sitta där han sitter utan några vänner i hela världen. Mördar man en annan människa har man förbrukat sin chans.

Inför dödsstraff.

mamma sa...

Ja du johan eller vad du heter
vad ska man säga om din kommentar?
Tydligen så har du inte förståt vad jag skrivet eller så vill du inte
för jag skriver just att hon behöver söka hjälp och jag hoppas att hon får den hjälp hon behöver vist kanske jag är lite hård när jag säger att hon inte förtjänar titeln mamma om hon fortsätter att umgås med mördare o pedofiler men du ska veta att det är av medkänsla för henne och hennes dotter som jag säger det.

Tydligt så är du arg på mig och vist har jag gjort många dumma saker och tagit många tokiga beslut här i livet men jag har aldrig påstått att jag är perfekt absolut inte!
Men jag försöker att jobba på mina allvarligaste brister och vill gärna inspirera andra att göra det samma.

Anonym sa...

Men gud, vad är det jag läser. Att man som människa kan sitta här och tycka att det är rätt av en tvåbarns mamma att umgås med en som mördat och väldtagit en ung flicka.

Jag förstår hur Jörgen menar med att dom behöver någon som lyssna, men inte ett sånt kräk. Hade varit en annan sak om det gällde droger/inbrott/rån där man inte tagit en annan människas liv. För om man gör det förtjänar man inge kärlek lr omtanke. Han tog juh hela livet från en flicka som aldrig kommer kunna växa upp. Mamman kommer aldrig höra dotter säga att hon älskar henne lr ge henne varma kramar igen. Och sen förtjänar han kärlek???

Och vad säger att han inte skulle göra samma sak mot hennes barn om han kom ut därifårn, för öppenbarligen har han fel i huvudet och med lite kärlek så glömmer han hur det kändes att ta livet av henne och våldta henne?? Nej låt oss ge han lite kärlek gott folk!!!!!

Jag vet att alla ha rätt till en egen åsikt. Men att säga att mamman här i frågan är självisk. Hon har all RÄTT att vara självisk, tycker inte ni de???

Mvh Jenny

Anonym sa...

Carina jag förstår att det är ett helvete du går igenom. Men nu har jag iaf tröttnat!! Inte nog med att du ska kräva massvis med pengar (Vad ska du med dem till?, du kan väl jobba som andra svenssons), ett liv går inte att köpas för pengar.

När du börjar dig lägga i andra personers liv som du absolut inte har ett jota med att göra blir man bara besviken på dig. Var glad istället att denna hemska man har träffat en kvinna som kanske kan hjälpa honom. Eller tycker du att det är bättre att AE kommer ut om tio år och fortfarande är sjuk?

Lägg ner alla polisanmälningar/stämningar osv nu och försök lev ett liv istället för att man ska få se dig i alla dessa medider...Men iof så värkar du ju leva för att få din publicitet i medier.... Det har mördats och våldtagits en hel del barn i detta land och jag har aldrig sett så många artiklar om det som vi sett om dig och engla. Snälla Carina lägg ner nu vi har tröttnat på dig.

Anonym sa...

Gud hur tänker folk. Hur kan du jörgen påstå att englas mamma är sjävisk. Visst förstår hur du menar när det gäller att visa sitt stöd. Hade det gällt Rån/narkotika/inbrott lr annat som inte direkt skadar någon annan så visst. Men inte någon som mördat och våldtagit någon. Han förtjänar inge kärlek, inge omtanke alls. Han ska inte ha ett ruttet skit.

Det vi nog alla förstår är att han har fel i huvudet och eftersom är var kapalbel till det han gjorde, vad säger att han inte gör om det med den nya kvinnans barn. Hur fan tänker hon?? Nej nej vi ger han lite kärlek och pysslar om honom så blir han snart frisk. Inte skulle en sån en göra om det, lr ja vi får väl vänta och se. Kanske är värt att riska din egna dotter för att prova om han blivit "frisk" lr inte.

Och själv varit i brottesbana, klar man ska ta sig tid och titta vad som är "fel" med just den personen och om man kan få den personen att fatta fel och rätt. Det är toppen, men inte till en mördare. Englas mamma kommer aldrig igen få en kram av sin dotter, aldrig igen höra henne säga: jag älskar dej mamma. Han tog HELA hennes liv och han förtjänar omtanke??? Varför ska vi "vanliga" hederliga människor bry oss ett skit, när det är dom i brottesbana som gör vårat liv surt?? Mvh Jenny

Anonym sa...

Jag måste bara kommentera "Johan". Menar du att det är oansvarigt att låta en 10-åring cykla ensam ? När tycker du man ska börja låta sina barn ta en cykeltur själv då,vid 25 år eller? Hans första offer (som vi vet) var vuxen men det hjälpte henne inte när AE dök upp.Ska vi skylla på Pernillas föräldrar också som lät henne vara ensam ute, eller ska man se det som att åldern spelar ingen roll när man möter en sinnessjuk människa som vill döda?

Dessutom är det äckligt att som du lägga skulden för Englas död på Carina, om hon hade gjort något onormalt eller vansinnigt och på så sätt utsatt Engla för detta har det varit en sak, men det är inte onormalt att låta en 10-åring cykla ensam.

HDR-fotografen sa...

"Jag kan inte bli riktigt arg på dig för jag förstår att du har någon störning som du inte kan styra över..."
Precis en sådan kommentar som den 35-åriga kvinnan behöver höra för att upphöra med besöken. Jag tror verkligen hon slutar nu.

spöket sa...

Män som våldtar, dödar barn, kvinnor har ingenting på utsidan av ett galler att göra. Det var inte första brottet för Anders E,
Om kvinnor är så sugna på att hjälpa andra så finns det massor av barn, gamla, och sjuka som behöver hjälp.
För mig är det helt obegripligt att kvinnor överhuvud taget vill ha monster i närheten av sig själva eller sina barn.
Att försöka skjuta över skulden på Englas mamma att hon lät sin dotter cykla hem från träningen är fel. Det finns bara en som har skuld och det är äcklet Anders E. Lås in hoonom, och kasta bort nyckeln. Män som inte värdesätter andras liv mer, ska inte ha några rättigheter ute i samhället...

Anonym sa...

Många kramar till dig Englas modiga och kämpande mamma.
Dottern till den "sjuka" och verklighetsfrämmande mamman borde omhändertas eftersom mamman verkar helt sakna vanligt förnuft.
Jag håller helt med om att mördare och pedofiler har förverkat all rätt att leva ute bland människor.
Lås in dessa jävla äckel för alltid.
Kramar och kärlek till Englas mamma och fam. /Marie

Anonym sa...

Anders eklund var eller är en bra människa inte ond han gjorde bara några felsteg o han bör bli förlåten för det. Engla såg ut o vara anders egna dotter o carina hans kvinna som behagar anders. Ser engla ridandes på anders framför mig

mrsweden sa...

han har ju gjort nåt som är fruktansvärt ae men för de ska du inte léka gud annars får vi ett samhälle som i usa o de vill vi inte ha i sverige

Anonym sa...

Ursäkta men Carina , Du gnäller på allt och när du inte får rätt i nån instans då du anmäler alla höger och vänster efter mordet och åtalet... Du får inte rätt oavsett vad du gör eftersom du inte ens har en hjärna och tänka med, Skulle alla svenskar gnälla efter mord och sånt på anhöriga så skulle det bara bli ett gnälligt samhälle , Kan du inte bara hålla käft och dra ett lakan över dig och fortsätta gå vidare i ditt vanliga liv , Eller skall du vanära resterande familje medlemmar som du håller på med att skriva en massa anmälan mot myndigheter osv och sen få smäll på fingarna av media m.m. .. kan du inte bara låta din dotter vila eller skall du förnedra hennes minne ? du har faktiskt inte en skam i kroppen du skall bara bråka på alla för att du vill ha rätt , Var glad att SVT tog upp din dotters begravning i TV Men efter det skulle du lagt ner stridsyxan och gått vidare i ditt liv men du kan tydligen inte mer än så hålla truten du skall gnälla som en kärring med adhd 1000000 tals gånger efter att du fått din begravning av din dotter i TV tänk om alla skulle visa sina begravningar i TV , Det blir ingen riktig TV! Ge upp medans du fortfarande har ett förnuft i kroppen låt din dotter vila i frid...

Sivert sa...

Jeg er ikke ute å sykler,- det at noen sier til eller til en kvinne at dette må du ikke gjøre,selvom du utsetter deg for fare,- så gjør du det likevel,uansett hva sier,- fordi vi mennesker er enkle skapninger,- vi vil erfare og gjøre til selv uansett hva andre sier,- dette gjelder barn også og jenter. Hvor mange ganger har ikke kvinner / jenter blitt advart mot å drikke formye i syden på ferie p.g.a faren for å bli voldtatt? Dem gjør det fremdeles, og vil alltid gjøre det. Hvor mange ganger har ikke mennesker blitt advart mot å kjøre for fort f.eks da dem kan drepe seg selv og andre, men dem gjør det fermdeles selvom man setter sitt eget og andres liv i fare. Vi mennesker er ikke så inntelligente / kloke som vi tror, det er noe vi tror,- men som ikke er riktig.

Anonym sa...

Förstår din reaktion , men du har inte rätt att dömma en annan mamma med sådana ord du använder..
Vad vet du om anledningar , orsak till kontakt o vad vet du om föräldrarskap vs störningar som du kallar det..har du på något sätt gett dig själv rätten att kränka andra människor på det här viset?

Malin sa...

Till Johan.....

Hur kan du ens komma dig för att anklaga Englas mamma för Englas död. Borde det inte vara så att alla 10 åringar bör kunna cykla hem ensamma efter en träning? Ligger inte felet enbart hos den grymma person som utförde dådet och ingen annan?? AE gjorde någonting fruktansfärt och borde få sona för det resten av sitt liv enligt min mening!!

Anonym sa...

Detta att en del kvinnor springer benen av sig för att träffa någon känd kriminell man är ju inget nytt, se bara på juha valjakkala, han fick hur mycket brev som helst från både unuga flickor och äldre kvinnor när han åkte fast, Själv kan jag aldrig förstå hur man ens kan vilja ha kontakt med en man som dödat och våldtagit, speciellt ett barn, i USA skulle AE redan varit avrättad, så i vissa fall är det synd att vi inte har ett hårdare straffsystem här i Sverige,
tex ett livstidsstraff borde vara hela livet och inte som här en del av det, en dag så kommer ju AE ut, även om vi inte vill det, men sådan är tyvärr vår lag, Nej inför livtid som verkligen är livstid.

Anonym sa...

Jörgen Svensson:
Då man läst din kommentar blir man så förbannad att man inte finner ord.
Först vad har SD med mordet på Engla att göra...
Du verkar komma ifrån någon grottby. Dessutom är det en väldig skillnad på brott och brott. En pervers j*vla idiot som kan våldta, skända och mörda en liten flicka har ta mej f*n inte rätt att leva utan att varje dag under resten av hans liv plågas och pinas.
Vad jag skulle vilja göra med äcklet AE är inte tryckbart.
Det daltas med alla j**la kräk i vårt land, men offren de får klara sig bäst de kan.
Englas mamma med fam. har fått ett livstidsstraff,
tänk på det om du har något att tänka med.
Dessutom inkompetenta poliser vilka inte har ork och kunskap att kolla upp viktiga tips. Viktigare är att jag fartsyndare.
Kramar till Englas modiga mamma/Marie

mamma sa...

Till anonym
varför skulle det vara kränkande att ha en störning det tror jag vi alla har lite tills mans.

Anonym sa...

Enligt mig, som själv är två barns mamma så tycker jag att den här såkallade människan ska sitta bakom galler livet ut. Vart är Sverige påväg? Snart finns inga gränser kvar på vad som är rätt eller fel. Jag tycker du är stark Carina som klarar av att prata om det här öppet för så många människor även om kritiken är stor ibland. Fortsätt att stå på dig, vi stödjer dig till fullo.

Mvh Cristina med familj.

Helen sa...

Jag är inte ett dugg trött på Carina, men ni som är det, ni kanske kan börja med att sluta läsa hennes blogg???

Och hur kan ni försvara denna sjuka kvinna som tycker synd om en man som våldtagit och mördat ett barn!!!

Enligt mig förtjänar han inte kontakt med omvärlden över huvud taget.

Och kvinnan som kontaktat honom behöver vård!!!

Maria sa...

Jag mår fan illa när jag läser alla dessa anonyma människor som försvarar denna sjuka människa (AE) och skriver alla möjliga störda saker. SKÄRP ER FÖR FAN!! För det första är ni jävligt fega som inte ens kan skriva ert namn och stå för vad ni säger. För det andra så har varken jag eller ni någon aning om vad Englas mamma har gått igenom. Hur har ni mage att sitta här och skriva elaka kommentarer till en kvinna vars dotter blivit mördad av ett psyko? Allvarligt talat, vad håller ni på med? Har ni inget vettigt att komma med så håll käften! Jag stödjer Carina och hennes familj till 100 % och hoppas att AE kommer att RUTTNA när han sitter nu. Den kvinna som påstår sig vara hans flickvän är väl lika störd som honom då antar jag? Dom kan brinna i helvetet båda två.

All styrka till dig Carina. Jag hoppas inte att du tar åt dig utav alla anonyma kommentarer. Du är såå mycket starkare än vad dem är.

Styrkekramar Maria, Göteborg

Anonym sa...

Har aldrig tidigare varit på denna blogg, men måste tillstå att detta är bloggandets gigantiska baksida. Englas mamma har säkerligen ett behov av att bearbeta, låt gå. Det är frivilligt att gå hit och läsa, det är frivilligt att kommentera. Om min dotter blivit utsatt på det sätt som Engla blivit, ja, då hade i allafall jag blivit en krigarmorsa och kämpat för det jag tycker är rätt.

Men andra här... vissa är ju uppenbart pedofiler eller galna i huvudet i största allmänhet.

Vad fyller alla dessa kommentarer för behov, mamma? Gör det inte mera ont?

Vi/jag ska inte komma med en massa råd till Englas mamma, men allvarligt måste vi fråga oss vad detta läsande fyller för funktion?

Är det behovet av att snaska i andras olycka och fasa?
Är det skönt att känna att man inte själv är drabbad?

Jag kommer inte att återvända för detta var bland det värsta jag sett i kommentarväg. Sjukt är vad det är, när man istället kan vara konkret i sin kärlek till sina närmaste och försöka göra världen till en aningens bättre plats att vara på.

Vandra i skönhet.

Anonym sa...

Men Sivert - nog för att du är fra Norge... men helt dum i huvudet får du ju för 17 inte vara. Lämna denna sida omedelbart

Tomas sa...

Lika lite som någon har rätt att anklaga Carina Höglund för att vara "uppenbart sjuk och störd" så har Carina Höglund rätt att säga samma sak om någon annan.

Jag reagerar starkt på att Carina Höglund nappar på medias skriverier när hon själv har erfarenhet av hur sanningen förvanskas. Den kvinna som påstås vara Anders Eklunds flickvän säger själv att hon inte är det.

Man kan tycka att Anders Eklund inte förtjänar att ha någon vän i resten av sitt liv, men att angripa den som vill vara hans vän smakar illa.

Anonym sa...

Det är skakande att läsa alla dessa kommentarer, jag blir ledsen och rädd av att se hur näthatet sprider sin äckliga dimma över nätet, har tidigare bara hört om det, men nu förstår jag vad det innebär.
Johan, hur har du mage att lägga skulden på en mamma att hennes barn blir mördat på väg hem från träningen?? När tycker du, O'stora orakel, när ett barn skall börja få gå sina egna vägar? Förslag??
Jag tycker denna "mamma" och flickvänn till ae,som genom en medveten handling släpper in ett monster som ae i hennes barns liv skall anmälas och utredas av det sociala myndigheterna, HON utsätter sitt barn för fara, och det är inte så att hon inte vet att svinet ae är farlig.
All kärlek till dig Englas mamma.
//Barnsjuksköterska

Anonym sa...

Jag är ganska säker på att Englas mamma har en "störning"...vore ju konstigt annars med tanke på vad hon har gått igenom. Det var bara så helt fel att lägga sig i vad AE har för kärleksliv..eller vad man nu ska kalla det.

Jörgen Svensson sa...

Tack för alla svar jag fått. Men det jag menar är att vi inte ska trycka ner meniskor som redan är längstner som man kan komma. hjälp dem upp i ställe. jag håller med om att han är ett kräk som mördade och våldtog och så vidare. men man måste hjälpa såna mäniskor. inte stänga dom ute. Jag tycker det är bra av den där kvinna att hälsa på han


PS jag vet vad det är för skilnad på natt och dag

/// Jörgen Svensson

Petter sa...

Alla kriminella ska få vård och rätt till en ny chans i livet. Men ibland kan man bara inte riskera oskyldiga människors liv pga. vissa kriminella och störda människor. Dödsstraff har vi som tur inte i Sverige för vi har iaf. kommit långt gällande mänskliga rättigheter, men rätten att placera farliga personer bakom lås och bom det har vi... och det ska vi absolut kunna göra också på obestämd tid, för att skydda oss "vanliga" människor. AE kommer troligtvis aldrig att få sin frihet tillbaka tack och lov, och vill han tro att han har en flickvän, så låt gå. Det farliga här är väl egentligen människorna som "faller" för dessa sjuka brottslingar? Varför ska AE tillåtas få besök från okända människor som dras dit ENBART för att han sitter där? Släpp in släkt och eventuella vänner som han har kvar, men se för farao till att människor som försöker komma i kontakt med honom pga att dom dras till "offret" INTE får det. Det hjälper varken sjuka och störda AE eller dom själva...

Camilla sa...

Camilla.
Jag är en tjej på 30 år, jag har varit bosatt i Hofors där Ae härjade lös, tack och lov så kom jag därifrån då min pojkvänn misshandlade mig så jag var tvungen att byta ort.
Jag har nu gjort något jag aldrig gjort innan. Jag har skickat ett mail till Expressen som publicerade ut artikeln om AE och skrev att jag blir äcklad av att få läsa om honom!!! Jag kan inte bara sitta och inte göra något. Jag blir äcklad av att detta vidriga as ska få publicitet, det är åt helvette rent ut sagt! Det är Du Carina som ska få din talan hörd! Du har rätten till att bli läst om och jag vet att människor vill höra vad du har att komma med. All rätt till dig fina människa!! Du har mitt fulla stöd till 150 procent!!

Rädd sa...

Jag tycker inte att alla borde få gå in och läsa på din blogg och kommentera. Kan du inte spärra bort idioterna här ifrån både från att läsa och kommentera?

KurdishFlower sa...

Kämpa på och strunta i alla elaka kommentarer, folk har för lite att göra i det här samhället.

Må din dotter vila i frid.

tantlila sa...

En tio åring måste ju kunna cykla ifred utan att bli mördad och våldtagen av en sjuk pedofil. Jag tycker det är "stort" av Englas mamma att orka det hon gör. Allt ljus på dig Carina, stå på dig och fortsätt orka.

Maria sa...

Personligen anser jag att Carina får "hata" honom och allt runt omkring han hur mycket som helst. Han tog det dyrbaraste hon hade, det går ALDRIG att förlåta en sån händelse.

Min dotter blev våldtagen, han tog det dyrbaraste hon hade, hennes oskuld och hon får "hata" hur mycket hon vill.

Stå på dig Carina.

Kram

Anonym sa...

Jag blir uppriktigt ledsen när jag läser alla hemska kommentarer riktade mot Carina. Här har vi en mamma som förlorat sin dotter på grund av Anders Eklund och folk har mage att skriva att ni är trötta på henne, att hon ska sluta, att hon vadhedrar sin dotter och så vidare. Hur har ni mage att skriva detta.. och på hennes egna blogg dessutom? Detta är Carinas blogg, där hon skriver av sig det hon tänker och känner, låt det förbli hennes blogg, låt henne få uttrycka sina åsikter. Ni som inte står ut, vad gör ni här, läs inte denna blogg.

En annan fundering: En sak är säker dock med detta samhälle... I Sverige är det tydligen mördarna, pedofilerna och våldtäktsmännen vi ska tycka synd om, inte offrena och deras anhöriga. Hur kommer det sig, är det inte anhöriga som har förlorat sina nära och kära som behöver stöd? Jo det är det, men oftast glöms dessa bort i det tysta. Detta gör mig djupt ledsen. Jag tänker på er; både Englas och Pernillas anhöriga.

Anonym sa...

Varför har Carina rätt att kränka en annan människa genom att säga att hon har en störning? Jag tycker att den person som väljer att vara flickvän till AE, väljer det själv utan att kanske ha en störning. Alla kan få känslor för alla, även om dom är svin. Jag vill bara säga att jag inte försvara AE och hoppas att AE ska sitta inne för resten av sitt liv. Däremot så ska man inte hoppa på en annan kvinna som faktisk har ett eget val och ska kunna välja vem hon vill vara med utan att få brev om att hon ska ha en störning. Om alla som tycker att Carina pratar för mycket om sin dotter så tror inte jag att hon skulle bli så glad om folk sa att hon hade en störning för hon inte kan släppa taget sin dotter, vilket är försåtligt. Men man ska aldrig gå till personliga angrepp som jag tycker att Carina har gjort på denna kvinna. Hon har ett eget liv och gör sina egna val!

Acceptera det och låt henne leva sitt liv utan att folk ska hoppa på henne!

Anonym sa...

Sivert skriver att det inte är galna kvinnor som söker sej till dessa män, Sivert kan inte ha mer fel, de är in i benmärgen sjuka och inte sällan faller de sen själva offer och/eller deras barn.

Denna kvinna gör en kräkfärdig! Dessutom, att ha kontakt med en sådan man borde fan vara nog för att samhället ska ingripa och skydda hennes barn för kan hon göra sådant här så är hon säkert i stånd till att utsätta sina barn för vilka faror som helst.

Kvinna39 sa...

Det är många hårda ord på kommentarerna här.Endel avskyvärda. Tragiskt att läsa att folk skriver så till Carina...
Att mista ett barn är varje mammas mardröm.
Sedan när mardrömmen blir verklighet,ska man kunna leva med den också. Leva vidare med sin sorg,och saknad.
All heder åt Carina,som orkar debattera,blogga,och säga sina åsikter.

Detta är hennes blogg. Hon får skriva vad hon vill. Precis som jag får skriva vad jag vill i min blogg,och som ni andra får skriva vad ni vill i era bloggar.Eller hur?
Tycker ni inte om hennes åsikter,så varför ens läsa här?! Finns miljontals andra bloggar i världen.

Jag stöder Carina till 100%. Hon kämpar bra,trots sin sorg.
Men att kalla någon person "störd",(AE´s flickvän)utan att känna människan är kanske inte orden jag skulle använda. Jag skulle använda ord som "personlig problematik".Att ställa diagnos på folk man inte känner,känns för mig lite "djupt vatten".
Jag har jobbat med många olika sorters människor under åren,som behöver stöd av olika slag.
Om AE skulle få permission någongång,och besöker flickvännen,känns det inte bra i maggropen kan jag säga,om hennes dotter är hemma då.
Man ska inte heller alltid tro det värsta.
Under åren som jag jobbat med alla sorters människor,har jag lärt mig att vara väldigt realistisk.

Alla vuxna ansvarar för sina egna handlingar!
Ingen annan har ansvar för någon annans handling.

Carina-Du har en bra blogg.Du kämpar på bra,och du har många som stöder dig.

Sommarhälsningar från Åland

Anonym sa...

Svar till Jörgen Svensson.
Så här skrev du: "att hon har ett barn är inget fel med för det är så att han måste lära sig att behärska sig med folk."

Skulle du själv utsätta ditt minderåriga barn för den typen av övningar med en dömd pedofil och barnamördare? Det är en så absurd idé att det finns inte ord för det.

En person som mördarens "flickvän" är uppenbarligen inte i stånd att göra sådana bedömningar, med sina barn som insats.

Jerry sa...

Hej Englas mamma.

Jag förstpr att du lider, du har förlorat ditt barn på ett fruktansvärt sätt...
Men jag tycker faktiskt att du måste sluta surfa på kändiskapet snart... Alla i min omgivning som jag diskuterat AE, Engla och dig med tycker som jag... Att du är för mediakåt och gör allt för att synas och höras. Att den här kvinnan valt att umgås med en sådan person som AE är hennes val. Jag förstår inte varför du anser det vara din sak att skriva brev, synas i pressen och lägga dig i hennes liv bara för att det är just AE som hon "dejtar"? Hedra Englas minne genom att påminna folk om vem Engla var. INTE genom att framställa dig själv som kändiswannabe och mediakåt... Tragiskt nog så gör du bara att man trättnat på allt vad rör AE och omständigheterna kring honom... Det gagnar varken dig eller Englas och Pernillas och alla andra av AE´s offers minne.
Det här är en hård kommentar som kan uppfattas som ett elakt påhopp... men det är det inte. Jag vill bara göra dig uppmärksam på att du kanske skjuter dig själv lite i foten på de här viset...

Madelene sa...

Hur kan ni "anonyma" sitta och ta er tiden att skriva dessa fruktansvärda kommentarer? Vad får ni ut av att försöka få en svårt ärrad mamma att må sämre? Vilka är ni?? Hör så otroligt mycket om ert slag! Ni skriver till en mamma som har förlorat sitt barn på det allra fruktansvärdaste, vidrigaste sett en männsika kan tänka sig. Hon lider dag som natt över detta.. Hur kan ni komma på tanken att ta några minuter av ert egoistiks själviska liv o plinka ner fruktansvärt skitiga ord till denna kvinna?? Vem fan är du som njuter av andras olycka? Det är helt vidrigt! Har du förlorat ngn själv? Ngn du älskat så villkorslöst? Knappast aldrig! Gör mig en tjänst o ring akutpsyk! Vider!!

Till dig Carina så ger jag dig en ordentlig varm innerlig kram! En rejäl grabbdunk i ryggen för att du är så stark på denna sida.. Skulle jag va du så skulle nog jag be ngn läsa kommentarerna först o rensa bort avskummet, för jag skulle knäckas. Vilket de vill såklart.. Usch!
Vad du gått igenom är som sagt min största mardröm (är själv mamma) o jag vill inte säga ngt om hennes död utan att hon levt. Gratulerar dig för att du fick ha Engla hos dig, att du fick lära känna denna underbara flicka. Jag vill inte använda ordet att du är stark för det skulle vara att säga att du är stark som klarar av din dotters död.. vem gör det? Ingen.. du måste leva med det, en dag i taget förstå vad som hänt.. Du har inte valt det, ngn annan gjorde det.
Du måste lära dig gå igen på dina brutna ben..

All kärlek till dig o din familj.. o all kärlek till dig lilla Engla. Finaste tjejen!

Sheridanz sa...

Att det kan finnas någon människa som försvarar denna kvinnas handling är ofattbart. Hur sjukt har vårat samhälle blivit?

Om hon vore själv finge hon väl göra som hon vill, vill hon umgås med en idiot, pervers barnmördare så inte mej emot , MEN hon har ansvar över ett barn.
Jag är motståndare till Big Brother mentaliteten men där borde socialen ta sitt ansvar.

Låt inte denna kvinna bjuda sin dotter till äcklet. Det får inte ske!

Kram till dej Carina

Helena S sa...

Hej Carina!
Vill först och främst säga att det var ett mycket bra, kort och koncist brev till den uppenbarligen sjuka kvinna som valt att frivilligt umgås med AE. Det finns många andra män ute i världen som behöver stöd, och AE är verkligen inte värd något stöd i mina ögon. Behöver han det finns det proffesionell hjälp där han sitter. Min förhoppning är att han sitter där tills han beger sig till varmare breddgrader under jord eller tar saken i egna händer...

När jag nu läst denna blogg så blir jag minst sagt förundrad över hur folk tar "parti" för AE och yttrar sig om hur du beter dig. Detta är som du tidigare skrivit Din blogg och med tanke på vad du gått igenom så borde man ha tankarna hos dig och inte empati för jordens lägst stående kryp.

Mina tankar går i alla fall till dig!
Mvh Helena (Sundbyberg)

Daniel Malmros sa...

jag tror inte det är nån här som vet hur det känns att förlora ett barn, det är ett av det värsta man kan råka ut för!

Till er Anonyma som skriver en massa skit ni vet inte mycket!

Fortsätt Kämpa Carina du måste vara stark som orkar med att skriva om det du drabbats av.

Ta hand om dig och fortsätt kämpa så andra inte ska behöva råka ut för det som Engla råkade ut för!

Det jag mest stör mig på hos *Kvinnan* är att Hon tycker synd om AE hur kan det vara synd om en som Våldtar och Mördar ett barn och vi vet inte allt vad han gjorde då han inte har varit ärlig, det är inte ett dugg synd om AE, all heder åt dom som varit kriminella men jobbat sig tillbaka i samhället, men en som har tagit ett barns liv förtjänar inte att få vara fri, Engla kommer aldrig att få uppfylla sina drömmar medans AE sitter och har sitt liv och en Kvinna som tycker synd om han det är så patetiskt som det bara kan bli!

Men hon är noga med att påpeka att hon är Inte ihop med han, men hon borde inte umgås med en sån som han om hon vill föregå med gott exempel för sitt barn!

Jag kommer att Stötta dig oavsett vad jag följer din blogg dag ut och dag in brukar inte kommentera men nu har man läst så många inlägg där personer inte vet ett dugg om vad du har behövt uppleva så jag bestämde mig för att säga ifrån!

Ta hand om dig Carina och strunta i alla dom anklagelser folk kläcker ur sig dom vet inte bättre!

Mvh Daniel

Mattis sa...

Du vet väl att väldigt många i Sverige anser att det ser ut som att du använder din dotters död för att få publicitet?
(Vilket jag hoppas inte är fallet, för så psykiskt störd kan ingen vara... Eller?)

Anonym sa...

Carina - Jag hoppas vid min gud att du inte tar åt dig av de inläggen som tydligt visar vad det finns för människor som fortfarande är kvar därute...skrämmande läsning...

Du är helt enormt stark!
All respekt till dig Carina!

/LS

María sa...

Carina : om inte du kan va arg på den sviniga kvinnan så kan jag va det istället .

förstår inte hur man kan ha sympati , empati och tycka synd om ett sånt jävla svin .
om hon nu tyckte synd om han för att han såg ensam ut så kan hon ju fråga han VAD det e som har gjort att han sitter där helt själv . de e knappast för att han har gjort nåt bra .

många saker väljer man inte själva här i livet men nog fan väljer man själv om man ska ta död på nån oskyldig , attackera nån oskyldig osv.

OCH man väljer DEFINITIVT om man ska kontakta ett jävla svin som förtjänar att ruttna där inne .

man ska ALDRIG glömma vad han har gjort och han ska ALDRIG bli förlåten för det.

jag e inte ensam i en fängelsecell (som givetvis vi skattebetalare betalar för) utan någon att prata med och vad beror de på ?? jo jag har inte valt att döda , våldta och misshandla nån helt oskyldig.
barn som utsätts för sånt här jävla svineri e ALLTID oskyldiga !!

synd att fängelserna i detta landet e hotell . han borde åka till mitt hemland i chile där man verkligen blir straffad utan kabeltv , tv-spel internet osv.

och jag hoppas att de inte kommer fram nåt skit om att grisen hörde röster för de går mig nästan på nerverna ännu mer .
de finns ingen som hör röster , de e ens egna tankar .

ska bli kul och se hur kär hon kommer va i han när han har gjort nåt mot hennes barn .

Låt mig spy !!

MalmN sa...

Hon får väl ha kontakt med vem hon vill? Vem vet AE kanske har förändrats som person? Jag förstår att du är väldigt ledsen för det som har hänt, men jag tror att Jörgen som kommenterade tidigare har helt rätt. Sitta isolerad i flera år gör det knappast bättre o då kanske han gör något dumt igen! Så om du får kvinnan att sluta ta kontakt med AE så kanske du indirekt dödar ett annat barn.

Tänk dig för innan du skriver!

Karlfflinta sa...

Har läst på aftonbladet om ditt brev.. Nån jävla gång så måste det hära sluta? Jag citerar dig "

Jag hoppas att du kan ta dig själv på så stort allvar att du verkligen tar tag i och tar hjälp att reda ut det, inte bara för din skull utan för din dotters skull. För en sak vet jag och det är att din dotter är värd en mamma som bryr sig om henne, och om man har kontakt med en av våra farligaste grymmaste och hänsynslösa män som är mördare, pedofil, nekrofil, våldtäktsman och mycket mer hemska saker så förtjänar man inte titeln Mamma."
Varför skulle inte hon få vara mamma? Hon har lika jävla stor rätt som dig att vara moder.
Jag tycker det har gått förlångt med det här jävla attention whore, man blir ju förfan less på alla jävla 14 åriga tjejer som bloggar och pratar som dom har en päronsplitt uppe i anuset..
Samt att du säger att hon har en störning "Jag kan inte bli riktigt arg på dig för jag förstår att du har någon störning " BEVISLIGEN Så har du en jävla störning.
Han har fått sitt straff, låt honom sitta klart det.
Thats it liksom, vad ska du göra åt att en kvinna som har ett barn kanske vill vara med Anders Eklund.
Efter sol kommer regn och efter regn kommer sol.
Har du sett Batman? Two-face alla har en god och en ond sida.
Anders må ha gjort ett förskräckligt brott MEN han har fått sitt straff.
Jag hoppas du förstår vad jag menar med mitt inlägg.
GEFAN I ANDRAS PRIVATLIV.
Med jävliga hälsningar // Karlflinta

Upprörd fragbite:are sa...

"– Hon måste ha någon form av störning. Hon behöver terapi, det säger sig självt, säger Carina Höglund. "

"– Som jag ser det ska han aldrig mer ut i samhället och behöver inte den sortens rehabilitering, säger hon. "

"Det sticker i ögonen på oss anhöriga att han överhuvudtaget kunnat ha kontakt med folk utanför anstalten. "


There's more stupidity where that came from! Englas morsa, du är en psykopat, trångsynt och ignorant. Ledsen, men kan inte tolka det på nåt annat sätt.

Upprörd fragbite:are sa...

P.S.

Att du dessutom utnyttjar att din dotter blev mördad för att få publicitet och uppmärksamhet är ju definitivt ett större tecken på en psykisk störning än att vara en mördares flickvän, har du ingen respekt för din döda dotter alls?

Förstår verkligen inte anledningen till ett öppet brev till hans flickvän istället för att skicka ett privat om det inte vore för att få uppmärksamhet, att dessutom gråta ut i Aftonbladet lite då och då är bara patetiskt.

Anonym sa...

Hej!
Jo den som gör detta brott som AE har gjort SKALL glömmas/gömmas bort från alla barn och kvinnor!
JAg tror inte att hans "skador" går att bota.

Mamman i norr

Anonym sa...

Hemskt det som hände din dotter, men jag tycker du är lite av en mediahora. Du ska väl skita i AE's privatliv! Den kvinnan som han träffar håller väl inte på att klaga runt på ditt privatliv eller?

Anonym sa...

Skrämmande att se att det finns en hel del till största del män som försvarar Äcklet AE.
Det är inte ett jä..a dugg synd om vare sig honom eller andra grova våldsbrottslingar.
De har själva valt sitt handlande, de må haft en tragisk barndom men det tar inte från dem ansvaret av sitt agerande som vuxen.
AE och andra pedofiler, djurplågare mfl kommer aldrig att sona sina brott i den stora allmänhetens ögon.
Och även de som tycker synd om dem får nog stå ut med allmänhetens spott och avsky.
Den 35 årige iq befriade kvinna må göra vad hon vill med sitt liv, men hennes barn ska inte behöva utsättas för att komma i närheten av denna man.
Hon är totalt olämplig som ansvarig föräldrer, jag undrar vad barnens pappa säger.
Jag hoppas verkligen soc på hennes hemort tar barnen ifrån henne.
Det är lika olämpligt att umgås med AE som att vistas i missbrukarkretsar.

Anonym sa...

Hej Carina.
Ville bara säga till dig att du verkar vara mycket stark. Du har all rätt att polis anmäla och kräva pengar för vad det aset har gjort, det hjälper inte dig att få engla tillbaka, men ändå! Jag är verkligen ledsen för din skull, och jag hoppas du kommer kunna gå vidare med ditt liv fastän det är svårt. Jag håller med dig till 1000 procent att AE inte ska få ha någon kontakt alls utanför murarna! Ett riktigt äckligt svin är vad han är. Borde skjutas rent ut sagt. R.I.P Engla.

Anonym sa...

Vissa människor måste vi skyddas ifrån och därför kan en sådan som AE aldrig släppas ut i frihet. Därför behöver han heller ingen rehabilitering med tanke på anpassning i frihet.
Men jag är mänsklig och ett och annat BEVAKAT besök är OK. Men en mamma som tar upp kontakt med en sådan man, nej hjälp, där borde soc gå in och utreda på omhändertagande av barnen. Hon har ett skrämmande dåligt omdöme och måste vara en mycket olämplig miljö för barn att växa upp hos.
Vi måste värna barnen i första hand!

Anonym sa...

Jag blir så ledsen. Det är första gången jag är här och allt jag kan säga är, Ta hand om dig Carina. Engla hade en superbra mamma och du gjorde absolut ingenting fel. Jag hoppas för allt i världen att du inte tar in de elaka saker som sägs. Varma hälsningar från Sundsvall.

Anonym sa...

Jag fattar ingenting! Hur kan man försvara en människa som har dödat MINST 2 människor! Var av en liten flicka! Dödat och våldförts sig på dem! Tyvärr så är det för mig svårt att förlåta en sådan människa! Och hur ni kan anklaga Englas mamma och göra henne till brottslingen i detta är helt obegripligt! Hur är ni funtade? Och vissa verkar tro att man kommer över en förlust av sitt barn på detta fruktansvärda sätt, efter några månader! Hon kommer ALDRIG att komma över det! Hon lär sig att leva med det, men Engla kommer alltid att fattas henne! Och ett sätt att klara av att leva är antagligen just denna blogg! Ett sätt att bearbeta, och att då få sådana märkliga kommentarer från empatifria människor hjälper verkligen inte till!
Och NEJ, AE förtjänar ingen empati så ni behöver inte dra upp honom som argument för att jag inte skulle känna empati!

LuuH sa...

Herregud vilka kommentarer..

Håller med dig till 110 % Carina, och hoppas iaf att majoriteten är med mig. Fast när man läser här börjar man ju faktiskt undra.

Att sätta sin dotters välbefinnande på spel genom att börja träffa idioten där, fy fan.

Anna72 sa...

Det är rent ut sagt skrämmande att se alla kränkande kommentarer gentemot Carina.
Vilka är ni att döma en människa ni aldrig träffat och som har förlorat sitt barn på ett fruktansvärt sätt!?
Om ni ska skriva elaka saker så kan ni åtminstone stå för vilka ni är och inte vara fega anonyma.
Men framförallt,om ni tycker att Carina är så hemsk,varför i hela friden läser ni då hennes blogg???
Gör det er bättre när ni sitter här och beter er som uppmärksametstorskar? Nej,snarare tvärtom!
Jag tror att man måste ha barn själv för att överhuvudtaget kunna förstå vad det skulle innebära att mista det.
Och att en människa,som dessutom är småbarnsmor,överhuvudtaget vill ha kontakt med någon som AE är också skrämmande. Det spelar ingen roll om hon bara vill vara vän med honom. Jag tycker det är respektlöst gentemot hennes barn att ens tänka tanken på att umgås med en mördare och pedofil.
Vad är det som säger att han inte behandlar hennes barn på samma sätt som han gjorde med Engla när han kommer ut?
Till dig Johan: Hur har du överhuvudtaget mage att anklaga Carina för Englas död??
Hon var 10 år och stor nog att kunna cykla ute ensam. Inte sjutton kan man förutse att något så hemskt ska hända! I så fall så skulle man aldrig våga släppa ut sina barn.
Skulle kanske Pernillas föräldrar ha förbjudit henne att gå ute ensam också? Det är ju i princip samma sak.
Nej,stå på dig Carina och bry dig inte om alla patetiska människor som skriver elakheter! Jag beundrar ditt mod och din styrka att orka kämpa!
Jag är övertygad om att Engla ler mot dig och är stolt från sin himmel.

Tusen kramar från en småbarnsmor!

joel sa...

alla patetiska fittor som tar parti för nån som våldtar, fuck off, fan händer egentligen med sverige? vad är det för idioter vi har här? för mig skulle det bara kännas skönt att se eklund avrättad, jag skulle njuta av att se hans döda kropp, och med sig kan han ta er idioter, nässtan så man önskar att era barn fick samma öde och sedan se er sympatisera med mördaren, dumjävlar...

Anonym sa...

ÖHH jag fattar ingenting. Jag vet inte hur det känns att förlora ett barn och jag hoppas att jag aldrig får känna hur det känns heller. Jag kan inte förstå hur folk kan vara så elaka, vilka äckliga kommentarer folk kan skriva. Personligen tycker jag att AE kan ruttna i helvetet och jag tycker att det är synd att vi inte har dödsstraff i Sverige. Eller så tycker jag man kunde göra samma sak mot AE som han gjorde mot lilla Engla. Hur fan kan folk tycka synd om sådana äckel, jag blir så arg så jag kokar. Kram till dig och din familj

Victoria sa...

Kjære Englas mamma. Stå på. Jeg heier på deg. AE må aldri slippe ut av fengselet. Han har hatt sin tid her på jorden.

Jeg tenner et lys for deg og Engla i kveld. Stor klem til deg.

mrswede sa...

joel du måste va psykist störd snart kan vi väl börja avrätta oliktänkande också

Hoforsbo sa...

Har nyss upptäckt "alla" bloggar som finns här ute i cyberrymden. Trodde till en början det inte var något för mig men vissa fastnar man för..kändisbloggar på MAMA tex..som handlar om "vardagsbekymmer" i miniformat om man jämför med din så.

Visste inte du Carina hade en blogg förrns idag och jag hade i och för sig kunna vart utan den eftersom den handlar om något så tragiskt som förlusten av sitt barn MEN ska ta mig tid och läsa igenom allt från början. Alla dina skriverier och alla andras. Oftast bra kommentarer men även de korkade.
Trots min inte alltför stora erfarenhet av bloggar så har jag förstått att många av de negativa kommer från folk som har tråkigt i sina liv och vill provocera för å "liva till det" Tror ingen mer än du (iallafall som kommenterat här)har förlorat ett barn på det viset som du gjort så ingen kan och ska döma någon Hur man hanterar sin egen sorg efter nå sådant.
Jag och många andra som var med och letade efter din dotter i skogarna i Torsåker och andra ställen..(det engagerade så många) jag/vi var så innerligt tacksam över att det Inte var min/vår dotter jag/vi letade efter MEN så SORGSEN över att det var någons annan..(kan lova jag skulle gjort gärningsmannen i fråga illa om jag haft möjlighet, över vad han ställde till bara för mig den dagen..och då är jag en ganska fredlig och snäll person i vanliga fall..så vad ska Inte du känna ?!)och sen när hon väl hittades så var det ju värre än man någonsin kunnat tänka sig fast man ställt in sig på det värsta..trodde man.

Har svårt och komma på nå "nytt" och tillägga här. Tycker mycket av det jag ville "säga" redan blitt "sagt" av andra.

Men måste få tycka att det är nå fel på ens självkänsla ändå när man vill kontakta någon som ska sitta inlåst en bra tid efter ett sådant brott dessutom (flickvän eller inte). Bättre än någon sådan är man väl värd ändå ? Och har man dessutom barn så ska man ta EXTRA hänsyn.
Har jag nått "nytt" att tillägga här så är det väl att..visst han behöver inte sitta instängd bakom lås och bom resten av livet. Släpp ut honom vetja..och andra med samma bakgrund..MEN på en annan planet eller en öde ö långt bort någonstans ifrån oss lite mera skötsamma.
Känner att jag borde läst igenom och redigerat lite innan jag sänder iväg detta Men d strunta jag i..Har "pratat" klart för idag.

Tack för ordet och God Natt.

Leisha Camden sa...

att hon har ett barn är inget fel med för det är så att han måste lära sig att behärska sig med folk.
Unnskyld meg, men hva er dette for en tanke?? Han må 'lære å beherske seg med folk' - og derfor er det greit at han er sammen med en kvinne som har en datter på samme alder som et av ofrene hans?? Du som skrev dette, du forstår vel at når man lærer seg ting, så tar det en stund, man må prøve og feile? Jeg har ikke barn, men hvis jeg hadde hatt det, så hadde det aldri skjedd at jeg hadde tatt sjansen på at mitt barn skulle ha kontakt med en sånn person som holdt på å 'lære seg å beherske seg'. Hvordan vet du at han kan klare det??

En kvinne som tar en slik sjanse er det noe galt med, det er IMO fullstendig åpenbart. En slik kvinne er ikke sitt morsansvar bevisst. All ære til Carina som prøver å snakke henne til rette på en respektfull og rasjonell måte. Hun trenger åpenbart hjelp, for hun har et problem. Og som andre har sagt her, så finnes det veldig mange andre mennesker, helt uskyldige, som trenger hjelp av et medmenneske, hvis det nå er slik at denne kvinnen har et sterkt behov for å hjelpe folk.

Dere som forsvarer henne og AE, tror dere virkelig at hun hadde gitt seg inn på dette vennskapet eller hva det nå er med denne mannen hvis han ikke hadde sittet i fengsel og vært kjempeberømt? Pull the other one, it's got bells on ... >:-(

Tomas sa...

Jag har läst alla kommentarer här, och skrivit en själv tidigare. Två saker slår mig:

1) Jag kan inte se att någon försvarar det Anders Eklund gjort, eller att någon "tar parti" för honom. Trots det är det flera som påstår det. Det han gjorde finns det inget som helst försvar för. Det är så fullständigt självklart. Vi lever i ett rättssamhälle, och han har fått sitt straff.

2) Varken jag, Carina Höglund eller någon annan som skriver här har rätt att kränka en annan människa. Trots allt gör både blogginnehavaren och flera som kommenterar det.

Var och en får ha en blogg. Det är en möjlighet att få ut sitt budskap. Om jag förstått det rätt har det "öppna brevet" endast publicerats här, men inte skickats till någon tidning. Som Carina Höglund skriver är den här bloggen hennes sätt att få ut sitt ord.

Jag hoppas dock att blogginnehavaren inte aktivt kontaktade media för att få publicitet för detta "öppna brev". I så fall är det att gå för långt, och det ger en mycket fadd smak i munnen.

Båda sidor i den här diskussionen bör sansa sig. Prata med era vänner istället. Sätt er ner och samtala, utan att göra det offentligt. Det gäller Carina Höglund och det gäller de fåtal skribenter som spyr galla. Tyck vad ni vill, men publicera inte allt. Prata med de ni känner väl istället. Be dem om stöd, råd eller reflektioner. Bara genom att läsa blogginläggen här och många av kommentarerna ser man att detta alldeles uppenbart inte är något bra forum för sorgearbete eller terapi.

Anonym sa...

Låt kvinna vara hon är väl vuxen. Att folk bara orkar lägga så mycket energi på vem en kvinna träffar. Detta som har hänt händer flera gånger dagligen i fattiga länder men det är det ingen som bloggar om. Tycker folk borde bry sig lite mer om vad som händer utanför landets gränser.

Anonym sa...

Carina, allt stöd till dig. Jag hoppas du inte tar åt dig av de kommentarer. Jag har hört om "näthat" men jag har inte upplevt det på riktigt förut.

Jag kan hålla med de som säger att även de kriminella ska få en chans. Men som förälder så måste man tänka på barnen i första hand. Att umgås med en dömd pedofil - FÖR ATT han är dömd känns inte normalt.

duebög sa...

De e väl för fan hennes val om hon umgås me han, din jävla tant

Mona sa...

FY HELVETE VAD ARG JAG BLIR PÅ ER FULA ÄKLIGA MÄNNISKOR SOM KALLAR CARINA FÖR SJÄLVISK OCH ATT HON HAR FEL ATT DÖMMA OSV. JAG VET ATT GUD KOMMER ATT STRAFFA ER I HELVETET ERA JÄVLA ÄKLIGA KORKADE OKÄNSLIGA VARELSER! AE KOMMER BRINNA I HELVETET OCH JAG HADE ÖNSKAT ATT MAN HÄNGDE HONOM NU SÅ HAN DOG OCH HAMNADE I HELVETET REDAN NU; ISTÄLLET FÖR ATT LEVA BRA I SVENK FÄNGELSE; HAN BORDE INTE KOMMA NÄRA EN ANNAN MÄNNISKA! CARINA, TÄNKER PÅ DIG OCH JAG ÖNSKAR DIG ALL LYCKA.. JAG ÄR LEDSEN! ALLAH AKBAR!

Anonym sa...

Hur menar du med att hon besöker söka hjälp?

Frågan är väl egentligen - varför känner du att du behöver blanda dig i AE:s flickväns relationer?

Wheeler88 sa...

visst är det synd att din dotter fick en tragisk behandling av denna man, men detta brev till denna kvinna tyckte jag var osmakligt och omdömeslöst. tycker inte du man borde få ha fri vilja eller vill du att personer ska säga till dig vad du ska göra , köpa osv.?

Emma sa...

Förstår verkligen inte hur vissa av er tänker.
Läste en kommenterar om att Englas död skulle vara hennes mammas fel för att hon lätt Emgla cykla hem från sin träning. Engla var 10 år och när man är 10 år så ska man kunna få göra det utan att bli mördad. Själv kommer jag ihåg att jag och mina kompisar jämt cyklade när vi var i den åldern och jag tror att de flesta 10 åringar får göra det. Det jag vill ha sagt är att det verkligen inte är mammans fel utan helt Anders Eklunds fel att hon blev mördad, absolut ingen annanstans.

Klart sedan att man som mamma blir förrvirad o inte vill att mannen ska kunna få ha en kärleksaffär även om det egentligen inte är ens fel så kan man kanske kunna på något sätt få ut vad man har lust att säga till denna kvinna. Vad är felet med det? O jag håller helt med henne. Det måste nästan vara något psykiskt fel på hon som träffar denna man. FÖr varför skulle man om man inte känner personen sedan tidigare ta kontakt med personen om man vet hur farlig han är?? Han har redan dödat 2 tjejer och vad händer den dagen som han kom ut från fängelset det känns som chansen är stor att han då förgriper sig på och kanske dödar den osyklidaga dottern till kvinnan som dejtar AE nu.


Jag ser även att det är folk som har kommenterar att Engelas mamma har uppmärksamt hennes död väldigt mycket och en del tror att hon gör det bara för att mamman vill vara i rampljuset. Detta tror absolut inte. Men om jag hade haft en dottter och någon hade dödat henne så hade jag absolut uppmärksamat det så gott jag kunde för att på så sätt försöka ändra samhället och ge igen på mördaren.

Anonym sa...

Det store spørsmålet er jo om slike folk i det hele tatt burde ut i samfunnet igjen noensinne? Etter min mening er risikoen for stor og reell livstid (sitte inne i fengsel til man dør) eneste utvei.

Anonym sa...

Jeg er helt uenig med Sivert om at dette ikke handler om gale kvinner. Jeg ser på kvinner som tror at de alene kan forandre et slikt monster som rett og slett idioter. Det er nok av svake individer som har gått i den fellen og tror at mannen de liker kan forandres- det er nok av eksempler på dette. Gang på gang skjer det igjen. Jeg skjønner ikke at det ikke går an å TENKE. I mine øyne må disse kvinnene tilhøre den mindre begavede delen av befolkningen.

Jeg synes det er helt forferdelig at AE ikke fikk værre straff. I mine øyne kunne han godt få svidd av kjønnsdelene og blitt skutt i hode. AVSKUM som ham er det bedre at verden blir kvitt enn at de tar opp plass i et fengsel.


-Liin

Anonym sa...

Folk ska väl få göra som de vill så länge det inte skadar nån? Och hur skadar det här någon? Om ungen blir konstig? Hon lär väl sig att alla är älskbara även om deras fel är störst i världen... Det är nästan så man gillar kristnas tro att alla kan förlåtas bättre än ditt kontrollbehov att få folk tro att det du tycker är rätt är rätt, vilket det inte är. Har kvinnan någonsin försvarat hans handlingar? Inte om vad har hon då gjort för fel snarare än att visa mänsklighet mot en annan människa? Jag gillar inte Eklund, faktum är att han äcklar mig djupt som för de flesta andra. Men jag klandrar då inte de som har det i sig att vara mänskliga mot de allra värsta. Nåja, till sist tänker jag säga att jag klandrar inte dina åsikter jag klandrar bara ditt sätt att trycka ner på folk genom att tro att du har rätt. Varför skulle hon vara sinnessjuk t.ex.? Bara för att det inte stämmer igop med din världsuppfattning? Det kallas för trångsynthet.

Jag önskar dig frid i livet, men det blir inte lugnare än du gör det.

Anonym sa...

Anders behöver vård behöver prata med någon, han har kanske råkat ut för något tidigare, han har också varit ett barn men jag menar absolut inte att han har rätt att göra något sådant som han har gjort mot engla och hennes nära och kära för det. det han har gjort är oförlåtligt och hemskt. men när han kommer ut kommer han ut som en argare,farligare människa man ska inte hata människor man ska hata handlingarna.
när folk börjar hata varandra skall hämnas osv då blir det farligt. och att säga att han inte förtjänar sina mänskliga rättigheter som vi har här osv det låter mycket trångsynt. men jag hoppas på ert bästa carina och känner empati för dig och din familj. / mejje

Monica sa...

OMG! Det finnes mange syke mennesker her ute ser jeg! Hvordan i helvette går det ann å forsvare et dyr som AE!!! Eneste grunnen er vel at dere er like syke selv!

Kram til Englas mamma. Tenker på deg! Det du har opplevd må vel være det største marerittet en mor kan få.

Anonym sa...

Jeg er helt rystet over alle disse uttalelsene som du må lese, Englas mamma. Jeg forstår nesten ikke at du orker.
Jeg har ikke mistet min datter,min datter ble voldtatt. Må beskrives som GRUSOMT. Jeg skulle gjerne sett gjerningsmannen henge etter "snoppen" mens han langsomt dør - samme med AE. De fortjener IKKE en ny sjanse - det er for sent! Syns jeg. Varme tanker til deg - håper du klarer deg selv med all denne skitsnakkingen.

Sofie Alexandra sa...

Jag kan inte fatta hur ni "anonyme" kan forsvara AE.

Som den här : Anders eklund var eller är en bra människa inte ond han gjorde bara några felsteg o han bör bli förlåten för det

NÅGRA felsteg? Hela mannen är et felsteg i sig själv. När du klarar av med att mörda en annan person så fortjener du verkligen ingenting!

Vickan sa...

Men i fan helvete vad folk är dumma i huvudet. Man KAN låta sin tio-åriga dotter cyla hem själv (det gjorde jag när jag var tio) Man ÄR dum i huvudet om man blir kär i en känd pedofil/mördare/våldtäktsman.

Mrs Swede- varför är man psykiskt störd om man stödjer avrättning av pedofiler/våldtäcktsmän/nekrofiler? Huh? Du verkar psykiskt störd.

Ni verkar fan dumma i huvudet hela högen som försvarar Anders Eklund, är det verkligen ett sådant samhälle vi vill ha? Där fetton kan våldta små tio-åringar och sedan döda dem för att våldyta dem igen?

Jaja, så länge det inte är er själva eller era barn så är det säkert okej, era fega kräk.

Moa sa...

Usch jag blir så ledsen när jag läser alla negativa och elaka kommentarer. Hoppas att du låter detta rinna av dig. Du är bra.

Anonym sa...

Men Engla´s mamma...
Jag brukar följa din blogg...och har så gjort en tid men jag har aldrig läst några kommentarer eller själv skrivit, men nu kunde jag inte låta bli!
Att läsa alla hemska kommentarer till dig har gett mig en klump i maggropen!
Hur kan man ha sådana elaka tankar, det är helt obegripligt!
Du bär en sådan stor sorg och du månar om andra ändock, klart att du inte vill att ngn annan ska behöva uppleva det du upplever...för den smärta du bär inom dig försvinner aldrig någonsin, det som händer är att du lär dig steg för steg att hantera sorgen för var dag som går...
Jag är själv mamma till 3 tjejer varav 2st i Engla´s ålder...jag kan bara skriva att jag hade själv kännt sådan bitterhet med starkt hat i din sits så jag hade nog varit farlig för den som åsamkat mina barn ngt sådant.
Jag skulle vara så hämdlysten att jag skulle ha svårt att vara lugn....
Jag hoppas att du orkar fortsätta att skriva på din blogg, det är ju ett sätt att bearbeta sorgen.
Att du engagerar dig i mångt om mkt är ännu bättre.
Det är många som är avundsjuka på att du står på dig och att de inte orkar strida...kanske för att de köpt en vara el.nåt annat som det är fel på...nåt simpelt som de förlorar över och du genomgår den största striden man kan överhuvudtaget råka ut för att behöva kämpa om.
Den som kastar sådan smuts på dig borde skämmas,!
Men som jag alltid i hela mitt liv sagt, synden straffar sig själv om man är elak! FÖRR EL:SENARE....
Se bara på vad ”äcklet” gjorde mot din lilla ”ÄNGEL”, dom kan inte ha han med andra inlåsta, för då skulle han få sluta lika, för är det ngt de intagna inte kan acceptera, är när ngn gör barn illa!
Jag hoppas han ruttnar där han sitter, under en långsam lång-lång tid.....
Det är alldeles för enkelt att göra brott i sverige idag, vem skulle inte vilja leva på hotell och få mat serverad på bordet , tak över huvudet med tv-video-dvd m.m helt gratis?
Jag skickar dig många varma tankar och hoppas att du låter de elakas kommentarer här på bloggen suddas ut....
Jag kan inte skriva om vad alla skrev om här, men jag tycker inte att alla har här att göra om dom verkar tycka illa om det du gör för din älskade dotter. Hade jag råkat ut för samma så hade jag inte varit så förstående som du.
Varma styrkekramar /Ester

Anders Ackeman sa...

Hej Carina, enligt mitt förmenande är du en hälte som orkar köra denna blogg. Pappan till barnet vars mamma som har kontakt med AE borde söka enskild vårdnad. Hon har uppvisat ett icke acceptabelt sätt som mamma. Egentligen här mitt recept på problemet AE . lås in monstret på livstid debiterar anhöriga för hyran.. Jag bor i Norrtälje och ser varje dag finkan där AE sitter. En del som jobbar på "kåken änner jag, och de har AE i sin närhet varje dag, och harn kan inte anses som ofarlig eller frisk i skallen.. Synd att dessa personer av skurkar inte får sitta tillsammans med vanliga fångar.. Då skulle problemet vara löst ganska snabbt..

Mina tankar till er alla i Englas famill..

Eva sa...

Det är första gången jag är här på din blogg.
Första gången och jag klarar inte ens av att läsa alla kommentarer till det här inlägget.
Jag känner mig illamående, skakad, rädd och allmänt illa till mods.
Det omdiskuterade "näthatet" i sin renaste och klaraste form.
Skyddet bakom anonymiteten och datorskärmen verkar få det mest äckliga och elaka att krypa fram hos vissa människor.
Ord som aldrig skulle sägas till en annan människa skrivs med lätthet med tangentbordet som sköld.
Var är empatin och medmänskligheten?

Värme och kärlek till dig och din familj.

Anonym sa...

Du er en sterk kvinne. Etter å ha arbeidet i barnevernet i en årrekke har jeg ved flere tilfeller snakket med fedre som har utsatt egne og/eller andres barn for overgrep. Jeg har også møtt mange mødre som velger å bli hos sin mann selv etter at det foreligger en mistanke eller dom om overgrep. Selv om flere av disse sier at de ønsker å hjelpe mannen, så er ikke dette annet enn kun en mulig forklaring. Det gjør aldri handlingene bedre, og er langt ifra et argument som kan forsvare kvinnenes handling. Som oftest viser det seg at dette skyldes en underliggende og alvorlig psykisk problematikk hos kvinnene som går til forsvar for mannen.

Stein Roger Olsen

sladdertackan sa...

Du har fått många kommentarer och vilt skiftande åsikter. Jag kan inte djupt nog beklaga den förlust du lidit och jag tycker att du är enormt stark som orkar skriva och ta dessa kommentarer.

Jag har mycket svårt att förstå dessa kvinnor som dras till våldsamma och perversa män. Hur är de funtade? Hur tänker hon som tagit kontakt med AE? Han kommer ju att komma ut ur fängelset i framtiden "anpassad till samhället?" och vem kommer han då att söka upp. Tänker hon inte ens på sina egna barn?
Allt gott från mig till dig och din familj!

Anonym sa...

Du er en super tøff mamma.
Stå på!!!! Hun er syk i hode denne "kjæresten" til den syke syke morderen!!!!

Ønsker deg alt godt i fremtiden. Ingen fortjener det du har gått i gjennom!!

Maja, Norge

Micke sa...

Man blir fan matt... Hur många sjuka jävlar finns det egentligen? Hur kan man sitta och förvara kräket AE eller försöka lägga skulden på mordet på mamman? Fatta en gång för alla att det ALDRIG kan vara offrets fel när ett brott begås! I min värld har AE förverkat sin rätt att leva. Punkt slut.

Jennie sa...

Hej!
Jag hittade precis in till din blogg efter att ha läst atrikeln på aftonbladet. Som säkert många andra här.
Tycker du är så stark i det du skriver. Det är lätt att bara känna hat för någon som denna kvinna. Som väljer, efter allt som vi alla fått veta om AE, att träffa honom och vara hans vän. Du känner empati för henne, du tycker synd om henne.
Jag kan inte annat än att beundra dig. Efter allt du och din familj fått vara med om.
Det som Jörgen, Joahn och alla andra som inte lämnar några uppgifter skriver skall du bara strunta i. Dom är sjuka människor. Det kan till och med jag med min 24 år på jorden konstatera.

All kärlek till dig och din familj!!!/Jennie

Anonym sa...

Herregud, måtte det inte vara stöd för pedofileri som ni visar....ni som ger er på Carina.?
Jag börjar undra.
Ska det vara så svårt att förstå att hon kanske måste skriva av sig för att överleva?
Blir rädd när alla sjuka personer får skriva ostört här inne.

Vilket hat det finns i detta land.
Blogg har visst blivit drömstället för vilsna idioter som inte får sin röst hörd någonstans annars.

Tvi vale säger jag.

Anonym sa...

Varför sitter du och sätter diagnos på folk? Störning? Du har en jävla störning din uppmärksamhetssökande idiot.

Anonym sa...

Sivert skriver at det ikke handler om gale kvinner når pedofile mordere blir oppsøkt av damer. Han skriver at det ikke handler om kvinner som har størningar og forsøker å begrunne dette med at de fleste av de damene har barn selv. Dette har overhodet ikke mening. Bare fordi et større antall personer gjør noe/ tenker noe, betyr det ikke at det er normalt. Tvert imot, disse kvinnene ER gale, og de har nok ganske ALVORLIGE størningar.

Det Carina skriver er helt riktig, mødre som av eget innitiativ oppsøker ondskapsfulle menn setter barn i fare, og det er også ganske riktig at de mest sannsynlig tror de vil kunne forandre de mennene, det er det liten tvil om. Men det er også riktig at de ikke fortjener å kunne kalles for Mor, for en mor beskytter barna sine. Her er det snakk om veldig syke kvinner. Det at "forskning viser at 6 av 10 kvinner har gjort lignende, altså følt sympati eller prøvd å hjelpe dem som sitter i fengsel" - det er en generalisering. En terapeut som jobber med noen som sitter i fengsel kan føle medfølelse pga. det personen opplevde før de gjorde andre vondt, og forsøke å hjelpe. Det kan teoretisk også gå inn under dette forskningsresultatet. Men kvinner som oppsøker den type menn, og som ikke er profesjonelle er bare naive og syke.

Anonym sa...

Anders E skall låsas in och någon ska verkligen kasta bort nyckeln så absolut ingen hittar den, tar man ett barns liv så förtjänar man utan några som helst undantag dödsstraff, inför det i sverige. usch vad jag är upprörd, mina tankar går till dig carina.

Ove sa...

Det känns som att folk missat det elementära i den här frågan.

Det angår ingen och jag menar ingen vem AE umgås med, varken som vän eller mer. Herregud den juridiska processen är över och han avtjänar sitt straff. Sluta lägg er i andras liv. Gnälla det är vad svensken gör bäst.

Igen, vem AE väljer att träffa angår ingen av er. Lika lite vem som väljer att träffa honom.

LE LEGIONÄR sa...

BLIR SÅ SATANS ARG NÄR MAN LÄSER HUR VISSA LÅGT BEGÅVADE PERSONER SITTER OCH FÖRSVARA AE. MEN DET ÄR SJÄLVKLART SÅ ATT DESSA PERSONER INTE HAR SJUKDOMSINSIKT.DE KANSKE RENT AV ÄR BROTTSOFFER FÖR PEDOFILER SOM AE-
NÄSTA GÅNG ÄR DET DERAS ANHÖRIGA SOM KANSKE FALLER OFFER FÖR EN SJUK MÄNNISKA. SKULLE NÅGON GÖRA MIN FAMILJ NÅGOT SÅ HEMSKT HADE DEN MÄNNISKAN INTE BLIVIT EN DAG ÄLDRE PÅ KÅKEN..
NÅGONGÅNG LÄR AE KOMMA UT. EN DAG I FRIHET FÅR HAN NOG SEDAN ÄR DET FÄRDIGT. DET FINNS ALLTID FOLK SOM KOMMER IHÅG.

Therese sa...

Stå på Carina - all respekt till dej! Lyssna inte på dessa SJUKA odjuren som försvarar AE.

Stor kram

Janine sa...

stå på englas mamma! hadde noen gjort dette mot mitt barn hadde jeg ønsket at de skulle vært i fengsel heeeele livet, og aldri komme ut.. dødstraff? nei det er for simpelt, burde blitt pint igjennom resten av liv i fengsel, uten venner og sosiale nettverk. få ett skikkelig helvete! sånne syke personer er det absolutt ikke noe å gjøre med! skal man liksom hjelpe dem for å så kanskje slippe dem ut så de kan gjøre det samme igjen? nei fy faen!! dere som forsvarer denne denne kvinnen og AE burde bli straffet! og hun burde aldri vært mamma om hun ikke kan holde seg borte fra den mannen.! alle gjør selvfølgelig feil i livet, noen små andre store. men sånne feil som dette tilgies aldri! han visste godt hva han gjorde, det er det som er så sjukt! Ønsker deg masse lykke til videre, og håper at med tiden du vil få det bedre, og arbeidet ditt mot at dette skal skje med andre barn er fantastisk. du er en sterk kvinne:)

Carina 2 sa...

Den här 35-åriga kvinnan som AE umgås med verkar precis som du skriver Carina "störd" och hon påpekar i pressen att "hon har man och barn att tänka på"....ja men tänk på dom då. Jag hoppas att hennes man har någon IQ och ifrågasätter vad f-n hon håller på med för deras gemensamma barns skull. Annars hoppas jag verkligen att socialtjänsten i kommunen kollar upp läget.

Alla ni som skriver här och tycker att AE ska ha en vän-fattar ni hur farlig han är?? mördare, pedofil, nekrofil mm. Han vet precis vad han har gjort-det är inte ett dugg synd om honom. Han har inte varit ångerfull eller talat om för Carina var han gömt Englas grejer.
Jag hoppas hans familj har tagit avstånd från honom.

Och vi normala männsiskor som fattar vilken galning han är måste se till att han aldrig kommer ut.
Genom media kan vi göra det.
Helst skulle det införas jury då skulle man få se helt andra domar på dårarna.

Kram Carina-du är en ovanligt begåvad stark tjej.

Anonym sa...

Carina... sluta lägg dig i, det är inte din sak. AE kommer ut en dag, vare sig du vill eller inte. Han har lika stor rätt som du att skaffa vänner, flickvänner.. du styr inte världen, jorden kretsar inte runt dig.. tråkigt men sant.. glöm aldrig din dotter men väx upp och gå vidare!!

Bella sa...

"Jörhen Svensson" både du och den kvinnan somn ungås med AE har fan en störing!!! Jag förstår att Carina blir arg när någon som har mördat hennes dotter umgås med en kvinna!!! Herregud! Och sen är det för helvete fel att låta en 10 årig tjej cykla hem själv från en träning!!! AE hade helt enkelt vslt en annan att mörda, han mördade ju en innan också. Han är sjuk, du är sjuk, kvinnan som umgås med AE är sjuk och Englas mamma är frisk!! Helt klart!! Shit väx upp!!!


Till dig Carina (Englas mamma) så vill jag säga att jag står på din sida helt klart!! Bamse kram!

Anonym sa...

Varför ens besvära dig med att skriva Jörgen S och alla andra som inte har något vettigt att skriva.
Tycker ni inte att Carina har blivit trampad på nog?
Kanske har inte du Jörgen fått din dotter mördad och våldtagen.
Kanske har flera av inte en häst i hagen och borde sitta inlåsta..
Man börjar ju undra, läs nån annanstanns istället för att lämna en negativ kommentar.
Gaaah. Ni gör mig galen, Ge Carina lite jävla respekt.

All frid till dig Carina!

Anonym sa...

Ove skrev:

"Det känns som att folk missat det elementära i den här frågan.

Det angår ingen och jag menar ingen vem AE umgås med, varken som vän eller mer. (...)

Igen, vem AE väljer att träffa angår ingen av er. Lika lite vem som väljer att träffa honom."

Dette er ikke det mest elementære overhodet. Dersom en mor omgås med noen som kan være farlig for barn, så angår det faktisk andre. Dersom hun er så teit at hun ikke besitter vett i hodet til å ta bedre valg så kan det hende at andre må blande seg. Og bør. DET er det elementære.

Så foreldre som tar dårlige valg og utsetter barn for fare er noe som angår ALLE andre faktisk. ALLE.

Marina sa...

Jag har en enda fråga till alla er som ondgör er över Carinas bloggande och framträdanden i media:
Har er 10-årige dotter blivit våldtagen, mördad och skändad? Om inte så har ni inte en susning om vad ni talar om!
Jag trodde att jag hade "mött" blogghatet, men det var som en liten bris jämförd med det jag har läst här.

Här ser vi bloggandets mörka baksida och även mänsklighetens fulaste baksida.
Sitter här och mår illa över den ondska jag sett i vissa kommentarer... Inte konstigt att det är krig runt om i världen.

Carina:
Det här är första gång jag läser här hos dig och jag fattar inte hur du orkar. Du visar till och med respekt i dina svar... En respekt jag önskar du fick mötas av.

Om man inte har förlorat ett barn på det sätt du förlorade Engla kan man inte sätta sig in i din situation eller förstå dina reaktioner fullt ut. Men man kan förstå en hel del om man bara är begåvad med en liten gnutta empati.
Jag hoppas du har allt det stöd du behöver.

Önskar dig bara det bästa.

Med vänliga hälsningar Marina

Mikael Hedin sa...

Hej bäste Carina. Jag håller med dig. Jag har följt tidingarna, nyheterna och allting om Engla i ett år. jag är med dig och vill absolut inte att AE ska komma ut i rästen av sitt liv. Jag anser att han är en monster som fötstör för alla och inte borde finas. Jag står vid din sida om du vill? Jag gör allting. Hela min familj och släkt är mot Eklund och jag vill hjälpa dig.

Till Englas Mamma från Mikael Hedin

Mikael Hedin sa...

Detta skrev Anders på expressen.se:

- Jag som älskar barn, att leka med och köpa leksaker och godis och busa med. Om jag visste själv vad som hänt så skulle jag tala om det för er.
- Men det är min sjuka hjärna som ställt till det, skriver han.
Vid rättegången sa han att det fanns en god och en ond Anders.
Från sin häktescell på Kronobergshäktet beskriver han sig nu som en tredje Anders.
- Nu finns bara en liten ledsen och känslosam Anders, den glada är här ibland men han är inte lika glad nu utan sina vänner och allt.

2 barns mamma sa...

Egentligen skulle jag inte bry mig vem blir attraherat av liknande män och vem söker upp förhållande med såna, vem vet kärleken kanske kan bota psykopater i visa fall, men den här kvinnan ska vara "MAMMA" !!? Då tycker jag att det finns bara en rätt sak att göra , blanda in socialen snabbt, för att någon måste skydda barnet framför såna monster och såna "mammor"
Stå på dig, lycka till!

Mikael Hedin sa...

Jo. Asså Anders Eklund har gjort så elaka saker och vi förstår alla att han förtjnar att sitta inne; men när man läser en del saker och goda saker han sagt så blir det nästan så jag råckar tycka synd om honom fast jag inte vill. Jag tycker AE ska sitta inne. Han är sjuk. Det med god och ond Anders kan vara sant. Men efter Engla och Pernilla-morden visade han ju onda-anders. Han mård dåligft över vad han gjort och det ska han absolut göra tycker jag.

Mikael Hedin sa...

Jo; Jag tycker absolut inte att någon skall vara arg på englas mamma. Engla kunde välja mellan att cykla och bli hämtad i bil. Hur skulle Carina veta att Anders Eklund skulle möta upp Engla? Svara på den frågan. Man säger inte så till en somm har en dotter som har blivit mördad av en pedofil. Jag är själv tio år och rädd för pedofiler och står på englas mammas sida;Exakt. Det gör jag; AE är vidrig och grym.

Anonym sa...

AE kommer få sitt riktiga straff den dag den feta bonnläppen släpps. Jan kommer inte överleva många dagar i frihet

Kristin sa...

Om jag var 11 år och min mamma MEDVETET började söka kontakt med en man som våldtagit, mördat och bränt upp en flicka i samma ålder som mig. Då skulle jag verkligen tvivla på att min mamma verkligen älskade mig. Stackars stackars barn.... Jag håller med dig Carina