lördag 6 december 2008

Engagemang som blir en debatt artikel i Expressen i morgon Söndag.

hej
Nu är en artikel till Expressens debatt sida till i morgon söndag klar.
Först skrev jag ett förslag som den ansvarige för sidan Johel redigerade sen redigerade jag igen och till sist fick vi fram en ok artikel som ni kan läsa i Expressen i morgon.
Nu ska artikeln genom slut redigeringen och bilder text mm ska placeras, så vi får se i morgon hur det blev men jag hoppas att budskapet kommer fram!
Nu sitter jag hemma själv, Sol o jag var på fest o min man är med grabbarna på glöggafton jag stannade ca en timme sen åkte jag hem klarar inte av när det är fest och folk har trevligt eller att försök vara social.
frid o kärlek

9 kommentarer:

anneli sa...

Hej !
Jag har precis läst artikeln i Expressen och jag håller med dig till 100 % !
Jag blir arg när jag läser att Anders Eklund inte vill träffa dig och detta kan väl inte bero på annat än att han är en mycket feg jävel som enbart kan känna empati för sig själv.
Jag hoppas verkligen att ditt förslag om medling även för vuxna brottslingar blir av, att det ska ingå i domen.
Många varma tankar till dig och din familj, hälsn. Anneli Engberg.

Anonym sa...

Jag tycker det var bra skrivet. Men har du tänkt på en sak. AE kanske inte minns. Han kanske inte har förmågan att berätta mer. Oavsett vem som frågar. Eller hur man frågar.

Det finns ju aldrig EN sanning.
Frågar man dig och din andra dotter om Englasbegravning , får man förmodligen två olika svar. Om Engla hade kunnat berätta vad som hände kanske hon hade haft en annan bild än AE. UTAN att någon av dom ljuger!

Allså tror jag inte att ett möte med AE ger dig svaret på dina frågor. Däremot kanske en känsla av att en gång kuna förlåta. VERKLIG frid, alltså.
Mvh

mamma sa...

Efter som jag läst förhören och suttit med under rättegången så vet jag att han mins varje sekund jag vet åxå att om han blir över bevisad eller får nya fakta så ändra han historien så den passar in i den bevisningen,Jag är 99 % säker på att om det varit fler förhör med andra viktiga frågeställningar så hade han berättat en ny historia ha är slug o beräknande, och det som för mig är viktigt är att få en beskrivning av det som hänt som passar in med bevis bilden och den har vi inte idag pga att åklagaren var nöjd med att ha material till en fällande dom. typ Qvick varianten sanningen är inte det viktigaste utan att få fällande dom!

Anonym sa...

Så om han på et möte med dig hittar på en NY historia, hur ska du då kunna tro att det är sanningen?
Han kan ju ljuga då med, han kanske fortsätter att hitta på.
Du KAN aldrig få reda på exakt vad som faktiskt hände, med honom som enda källa.

mamma sa...

Jag kopierar en bit från föregående svar men jag tror det är svårt för er att förstå när ni inte har hela bilden.

och det som för mig är viktigt är att få en beskrivning av det som hänt som passar in med bevis bilden och den har vi inte idag

snäll kvinna med asperger sa...

Om Anders Eklund har Asperger så är han nog psykopat också eftersom han ljuger så mycket. Personer med Asperger brukar annars vara väldigt ärliga. Vet inte exakt vad psykopat innebär. Men är inte det när man är lömsk, slug och beräknande?

snäll kvinna med asperger sa...

Om du vill veta vad som har hänt Engla så kanske du ska försöka besöka mediumet Lisa Williams om du har möjlighet? Men hon bor i Usa och jag vet inte om du har möjlighet att resa dit. Sedan vet jag inte hur skeptis du är när det gäller medium? Men Lisa är otroligt bra och otroligt trovärdig anser jag. Jag har inte besökt henne själv. Men jag har sett henne på tv i tv-serien Lisa Williams: Life Among the Dead som gått på tv 4+. Och människor som hon har mött på stan och som har varit skeptiska har ändrat uppfattning för att hon beskriver personen hon får kontakt med och hur den dött klockrent. Men det finns många oseriösa medium också. Men jag tror verkligen på Lisa Williams. Det är viktigt att inte själv berätta vem man vill ha kontakt med från andra sidan utan bara ta med en personlig sak som den haft. Hon vill inte heller att man berättar själv utan hon vill berätta. Jag försöker bara hjälpa till så jag hoppas inte du tar illa upp? Gör du det?

Anonym sa...

Men varför är det viktigt att hans berättelse stämmer överens med bevisen?
Det som har hänt, har hänt. Han har fått lagens strängaste straff.
INGENTING som han säger förändrar nåt i sak.
Kanske skulle det vara bra för dig att lägga din energi på något mer konstruktivt och positivt?

Rosa sa...

Jag förstår att du vill veta. Alla har vi vår sanning, men det viktigaste är, att du får möta AE och höra hans sanning till dig. Förstår inte varför han får ett val att säga nej. Vad fick Engla för val när hon protesterade? Har ingen förståelse alls varför det är så här i Sverige. När jag var ung, så fick min pojkvän en kniv i sitt bröst av en okänd man när vi promenerade på Djurgården. Han dog på en gång. Nu massor av år senare när hans mord dog och vi begravde henne, träffade jag hans lillasyster, som hade många frågor. Hon har gått i alla år och inte vetat HUR det gick till. Nu läste hon i min blogg och fick svaren. Jag fick ett mejl där hon tackade. Jag hade aldrig förstått eller tänkt så, jag var där, men alla de andra som inte var där? Sedan har ingen velat störa mig med frågorna som var så närgångna. Även då, 100 år sedan, var straffen låga. Den här killen åkte bara in sedan ut igen. Precis som alla andra, som har barn och en dotter, så greps Englas öde mig mycket. Jag bär på en ilska mot allt och alla som inte låser in de här männen eller låter honom vara med och bestämma. Vad är det för rättvisa att våldföra sig på ett barn och ta hennes liv?
Känner igen mig i det du skriver om tillställningar. Minns min frustration över andras glädje. Sedan förstod jag ju - livet går vidare och så lärde jag mig leva med sorgen. Brukar säga att den är som en bomullstuss i mitt hjärta. Ibland poppar den upp på de mest konstiga ställen, även mitt i glädjen. Bli av med den, det blir man inte. Men man lär sig att leva med den. Rosa tankar/Gina