torsdag 18 december 2008

Till media!

Jag vet att flera journalister o redaktörer läser min blogg så jag ger er informationen här så blir det några mindre tele samtal!

Nu är det dags för alla årskrönikor som vi av naturliga journalistiska traditioner inte kommer undan.Det är en jobbig tid framför oss och det är lika bra att försöka göra så gott det går med att ta sig igenom tiden med årskrönikor mm tillsammans med en stor helg som plågar och gör ångesten näst intill övermäktig, fast ångesten finns ju där hela tiden men julen kräver på ett märkligt sätt att man ska försöka verka glad o kunna njuta av livet och vi vill ge dom andra barnen en så harmonisk jul som det möjligt går.Vi kommer antagligen inte att lyckas så bra men det är mitt vuxen ansvar att försöka.
Det har ringt en del tidningar senaste dagarna.Vi har önskemål om att vi får var i fred 23-28 Dec och att ni inte använder cykelbilden på Engla och inte publicerar bild på AE o Engla bredvid varandra.
Frid o Kärlek Carina

11 kommentarer:

Helena sa...

FY fabian jag mår dåligt av att behöva förstå vad det är du egentligen frågar efter- din rätt till ditt eget liv.. Sjukt, att det ska vara så mediabevakat och inskränkande. Jag såg en liten glimt på Efterlyst igår och skänkte dej då en tanke. Då också. Kram från Helena, och jag önskar att du får en jul som du själv mår bra med. Massa kram

Anonym sa...

Jag förstår dina tankar och känslor kring julen.
Jag vet inte varför men för mig har det varit lite lättare när det har gått ett år sedan det som plågar mig har hänt.Innan året gått så är det som att tiden innan det hände känns svårare, " den här tiden förra året" etc Åh jag ser att jag inte kan uttrycka det jag menar. Verkar det alltför märkligt så bara strunta i vad det står.Jag menar bara väl i alla fall.
Allt Gott Eva B

Anonym sa...

Kram...

Lisbeth sa...

Hej
Blir så fruktansvärt ledsen när jag läser att ni inte får vara ifred från median. Det borde de tänka på och inte vara sådana gamar.
Jag önskar er en riktigt god jul och jag hoppas av hela mitt hjärta att ni får lugn och ro.

Kram Lisbeth

Lillemor sa...

Ja fy vilken jobbig tid är nu.Det är jobbigt hela tiden men såna här helger blir det ännu värre, för man måste ju försöka ordna en någorlunda jul för dom andra barnen. Ska bli skönt när alla helger över, svårt att vara glad när vi har det som vi har det. Vilken jäkla dag det än må vara. Kramar i massor Lillemor

mamma sa...

Hej alla
Det är ok att media ringer om det handlar om viktiga frågeställningar som behöver debatteras o belysas.
för mig handlar det om att kunna vara tydlig och säga Nej tack.
Det som är jobbigt är att vi behövt hamna i den här mardrömmen som vi måste leva med!

Malin.E sa...

Måste fråga tycker du media har visat er respekt i allt detta? Är bara lite allmänt nyfiken på hur media sköter sånt här. Har ingen erfarenhet själv vilket jag givetvis är glad för.
Styrkekramar till er alla.

ida sa...

tycker de är fruktansvärt att dom ens får publicera gärningsmans och offers bild brevis varandra.

mamma sa...

Media går inte att dra över en kam.
Det är stor skillnad på olika tidningar ,journalister,tv program ,radio,mm.
Jag vill inte gå in på vad jag tycker om dom olika media men jag har en uppfattning om hur dom agerar på olika viss.
Det är även skillnad på vad dom har för syfte från gång till gång ,fast det är ju alltid att sälja som ligger högst men det är ok för mig om det ger en viktig debatt eller belysning.När dom ringer och inte kan ge ett syfte kring vad dom vill skriva som jag kan se som försvarbart, så blir jag oftast förbanad och vill inte samarbeta.Dom flesta har lärt sig det nu och i bland så blir syftet lite väl genomskinligt.
vist skulle jag önska att vi slapp årskrönikor mm i denna tid men jag förstår att försöka motarbeta det är som att kasta skit i mot vind så jag försöker att styra upp det och förbereda oss på att hantera det i stället.
frid o kärlek carina

Emma sa...

Hoppas ni får en fin och fridfull jul!
Varma kramar!

Anonym sa...

Har aldrig kommenterat din blogg förut för jag hittar inga ord. Jag kan bara säja att jag vet hur det känns när allt förändras och aldrig blir sig likt, första året har ju så många datum som man tänker: för ett år sedan var det si och så. Miste en nära anhörig som begick självmord för 13 år sedan och det var och är fortfarande jobbigt även om det inte kan jämföras med din eller någon annans sorg. Det jag vill få fram är en önskan om att du ska få vara i det som är focus för dig i lugn och ro. Kram och stor medkänsla.