måndag 29 december 2008

Årets läsar bild i expressen!

Tomas som tog korten på AE i bilen o Engla på cykeln får pris för årets läsarbild från Expressen.
Det känns fantastiskt bra för oss anhöriga till Engla att han fick det!.
Jag funderar i bland på hur det skulle ha gått om han inte varit där just då med sin nya kamera. Då blir det svart! I baland tänker jag att man kan inte gå igenom något värre än vad vi gjort men snabbt inser jag att man kan det,Jag tänker på dom som inte vet var deras anhöriga är att inte veta vad som hänt är dom döda eller lever dom?.
Men vist finns det mycket som är det värsta man kan gå igenom, det går nog inte att precisera på det viset. Det finns så mycket ondska och olycka i världen och den kan vi bara ändra med kärlek o sunt förnuft, att få mänskligheten att förstå att vi hör i hop och att vi berörs av varandra!. Vet inte hur vi ska göra men blanda en gnutta kärlek i allt så är vi på rätt väg.
Jag anser att det inte ska vara ok att skada eller plåga varken människor djur eller natur!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Carina att du fortsätter kämpa för att öppna för ljus och kärlek i världen. Det enda vi kan göra känner jag. Hålla hjärtat så öppet det går och inte låta bitterhet och rädsla stänga oss. Med hopp om ett lättare år.Kram från Lisa

Marianne sa...

Jag tror som du att man inte kan jänföra sorg och smärta med varandras...vad vi kan göra är att försöka finnas till för varandra när ondskan, våldet, kärlekslösheten, förtvivlan, olyckan drabbar....

Min erfarenhet när jag har haft det svårt har varit att de som själva gått igenom svåra saker också har varit de som har orkat finnas för mig....

....det går ju inte att trösta ....bara att våga vara nära...

Jag tycker att det är "stort" av dig att du orkar glädja dig fotografen som tog bilden!

Helena sa...

Hej,

Man kan nog inte som du säger själv, jämföra med vad som är det värsta att uppleva.. Alla människor har olika referensramar som är individuella för var och en.. Du har varit med om det värsta för dej, och ingen annan kan förstå vidden av det.. Men visst var det "tur" mitt i alltihop, att denna Tomas var på plats med sin nya kamera ? Annars vet vi ju inte vad AE haft för sig idag och hur många andra människor som kunde kommit i hans väg. Vi vet inte heller hur du mått, om du levt i ovisshet och med dagliga "hjärnspöken" om vad som kunde hänt din Engla. Du sitter ju på sanningen idag, i allafall till viss del. Jag hoppas att du får dendär allra sista pusselbiten en vacker dag, för din inre ros skull. Tror du förstår vad jag menar. Jag fortsätter tro på dej och din styrka och tror att du kan vara både stöd och förebild för andra, genom din svåra resa.

kram på dej, och ett Gott nytt år.

Helena

carina sa...

Ja du Carina, du är en mkt klok kvinna,dina funderingar känner jag igen så stå på dig det är mindre begåvade personer som inte fattar bättre!Jag tycker det är starkt gjort av dig som orkar kämpa för rättvisan. Dessutom med så sunda åsikter.Jag hoppas att ni så småningom finner er väg och jag vet att sorgens vassa udd med tiden blir trubbigare men den kommer att finnas där för evigt,många kramar för dig och din familj,mitt ljus brinner för er och lilla engla.frid till er från en annan carina som oxå förlorat ett barn

carina sa...

Mitt ljus brinner för er, kram carina

carina sa...

Tänder mitt ljus för er , en annan carina med ängelbarn

Ulrika sa...

Är dte inte tungt att ständigt bli påmind om vad som hänt i kvällspressen?

mamma sa...

Nää det är inte tungt att bli påmind av kvälls pressen men vist är det alltid lite vridet av journalistiken. Det är därför jag bloggar för att få fram vad jag tycker o tänker och förhoppnings viss kunna så några frön till förbättring!
Det är tungt varje dag med eller utan media för smärtan sitter i vad som hänt, inte i det som händer i nuet!
frid o kärlek carina

Malin sa...

Hej Carina!
Jag vill bara skicka en stor kram till dig och din familj. Jag följde Englas öde och jag var så nära att åka upp till Stjärnsund för att hjälpa till att leta. När vi ficl veta att han erkänt mordet, brast det för mig. Att du är som du är och så öppen mot media, får mig att tro på änglar, att du orkar är för mig obegripligt, men du ska ha all styrka för att du gör det. Jag tror du hjälper många i sitt sorgarbete, även dig själv.
Jag önskar dig all lycka och välgång i livet och jag önskar att jag hade fått känna Engla, då hon verkade vara en helt underbar flicka.

Många kramar från Malin, själv 2-barnsmamma

Bettan sa...

Detta är så oerhört TRAGISKT! Jag kan inte fatta hur någon kan göra något sådant här? Arboga morden har också berört mig djupt! Det är så onödigt att sådant här händer! Varmaste tankar till er! DU ÄR SÅ STARK som orkar! Jag hade då krossats totalt om något skulle hända vår lille son!

Ronja sa...

Tackar ödet för fotografen. Att han råkade ta dessa bilder. Sån tur (i oturen...) existerar ju knappt...

Önskar (och tror av hela min själ) att 2009 blir ett bättre år för dig och din familj!

Gott nytt år!