måndag 8 december 2008

Artikeln om medling!

Jag märker att det finns en del som har tankar om medling och funderingar kring artikeln i Expressen.
Medling är bara en del av allt viktigt som behöver förändras, det är komplext och inte enbart den frågan som behöver förändras för brottsoffren eller den kriminellas situation.
Jag påstår inte att medling skulle vara enkelt inte heller tror jag att många brottsoffer skulle välja medling som en metod men för dom som gör det ska möjligheten finnas ,jag tror åxå att det vore det bästa för den kriminella om det går att genomföra.Jag menar att med bra morötter för den kriminella så kan det gå att genomföra och givet vis så vet brottsoffret att den kan få bita i det sura äpplet, men det kan det vara värt och är upp till den berörda att bedöma tillsammans med professionella.

6 kommentarer:

Dynastar sa...

Såg precis din intervju på svt med Beatrice Ask, har själv arbetat med sexualbrottsdömda och har hört alla möjliga förklaringar och förnekande. Tänkte tipsa dig om brottsofferssluss som finns till för förövare som begått brott mot närstående. Den pågår under en längre tid med hjälp av psykolog och när båda parter är redo kan de båda få mötas med psykologen närvarande. Kanske du skulle kunna försöka att gå en sådan väg om Kriminalvården är beredda att hjälpa dig. Lycka till

Anonym sa...

Bra Carina,. Tydligt och klart fick du fram vad du tycker och påvisar det som de flesta av oss tar för självklart. Vad har rättsystemet för mål? Det borde väl vara mindre risk för återfallsbrott om föfövaren förstod hur hans/ hennes handlingar påverkar andra.
Lisa

Nicka sa...

Hej igen..
Jag förstår Dig exakt hur Du tänker
medans en del inte förstår alls ??
Konstigt ??
Alla bör vara glad, åt en kvinna som
Du...som orkar och verkligen försöker
Mitt i Det Svåra elände av sorg !
Stå på Dig Carina, jag gillar Ditt
sätt att vara.

Tänker Jag på Engla och Dig...
så kommer tårarna !!
Du är värd allt Gott i Livet !
Julen närmar sig med stora steg..
en helg med nära och kära !
Om Du vill något ?
Så vet Du var Jag finns../KRAM

Marianne sa...

Hej Carina!

Jag vill tala om att jag helt stöder din idé om medling.

Jag har haft anledning att vara inblandad i domstolsförhandlingar som vittne och som sakkunnig och jag tycker att det är väldigt "mekanistiska" tillställningar där det mänskliga kommer bort. Det verkar inte finnas någon drivkraft att hitta någon slags verklighet bakom det som hänt utan snarare spela ett spel med bevisning och motbevisning .....och någon vinner spelet.

Det är självklart att det är svårt att lyfta fram det mänskliga när det är omänskliga brott som begåtts. Ändå kan vi inte ge upp inför ondskan, rädslan, perversionen, grymheten, omänskligheten

Så stå på dig kära Carina!

Marianne sa...

Förlåt men jag måste få lämna ytterligare en kommentar. Det skär i mina öron och i mitt hjärta när Beatrice Ask i TV säger att "det är ett brott emot staten"......det är möjligt att det också är det.....men det AE gjort är framför allt ett brott emot Englas familj.....hur kan man överhuvudtaget i det sammanhanget framhålla brottet emot staten. Staten gråter inga tårar vad jag vet......

Nanne sa...

Jag tycker din idé var bra!Tycker också att det skulle vara frivilligt för anhöriga, men obligatoriskt för brottslingar.
Massor med styrkekramar