fredag 28 november 2008

En komentar med svar!

Hej Carina.
Jag är mediestudent och var en av dem som satt i publiken på Karlstads universitet. En mycket intressant dag då man fick höra många olika perspektiv.

Det du har varit med om är fruktansvärt, och jag är faktiskt imponerad av att du orkar vara ute och prata för allmänheten om det du upplevt.

Jag är en av dem som anser att vi ska värna om den unika frihet vi har i svensk media. Jag vet, att den i vissa fall missbrukas, men ofta så fungerar det.

Jag har dock en fråga. Vad är det som gör att du väljer att avstå från en anmälan till PO? Jag är mycket angelägen om att höra hur du tänker och resonerar i det fallet.

Ha en bra dag
Emelie

den 28 november 2008 11:34
Radera
Blogger mamma sa...

Hej
Jag vill inte stödja en klubb för inbördes beundran o klagan som jag anser att po är.Po är inget som gör en en förändring inom media när hela rättegången sker i en intern miljö utan jurister o professionella domare man hjälper inte hellre den som blivit drabbad av media utan bara sig själva. Hade man sett resultat som att media slutade begå misstagen så kunde det ha gjort nytta men bevisligen så tar många media chefer hellre lite internt skäll o böter från den gemensamma klubben po än att missa att sälja en stor upplaga med oetiskt material, för nog är dom professionella nog att veta när dom gått över gränsen, det behöver inte po tala om för dom .det är bara ett sätt för media att kunna fortsätta sitt system och fortsätta vara oetiska ,spekulera o medvetet kliva över gränsen för allt sunt förnuft! För att bli tagen på allvar och kunna kalla systemet själv sanerade borde
Po själv läsa tidningarna o anmäla alla övertramp, för det är inte säkert att den drabbade orkar eller vet hur man gör ,straffsatserna borde vara lika höga som i samhället eller högre och den drabbade skulle få ersättningen inte po. Tänk om den som blivit våldtagen fick ett enkelt förlåt och skade ståndet gick till rättsväsendet... och våldtäkts manen gick fri!Så fungerar medias system.
Frid o kärlek carina

den 28 november 2008 21:02
Radera

2 kommentarer:

Inspiration by Emelie sa...

Hej igen
Tack för ditt svar och dina tankar kring det hela.

Jag förstår hur du tänker, även om jag inte håller med om allt. Jag köper den delen du säger om att PO själva borde granska och kunna gå vidare med fallet utan att det ska krävas en anmälan. Det du säger om att det sker förhandlingar kring det hela innanför stängda dörrar och att man inte ser någon förändring är dock det jag vänder mig en smula emot. Man får ju faktiskt ofta resultat och kan stapla upp dem som prejudikat så att både ansvarig utgivare och PO har klara riktlinjer om vad som kommer hända om en liknande sak sker vid ytterligare ett tillfälle.

Min åsikt spelar i fallet ingen roll. Jag ville bara veta hur du tänkte kring det hela eftersom att det inte klart och tydligt framgick under debatten på KAU. Så jag tackar för din åsikt, och respekterar den. Voltaire sa en gång tillbaka i tiden ett par mycket kloka ord. "Jag kanske ogillar din åsikt, men jag försvarar med näbbar och klor din rätt att uttala den". Samma citat har jag nämnt i min egen blogg, läs gärna.

Ha det bra och lycka till i framtiden!

Emelie

Anonym sa...

Tråkigt att jag inte visste om att du skulle vara på Karlstads universitet, eftersom jag bor i Karlstad! Om jag hade vetat om detta, så hade jag kommit och lyssnat på dig.
Kram

//TL