torsdag 20 november 2008

Medias spekulationer

jag tycker att medias spekulationer har spårat ut totalt,Tycker att man ska kunna begära att media väntar in resultat och fakta för sina reportage istället för att spekulera vilt och skoningslöst. dom som blir lidande av medias spekulationer är dom nära anhöriga och brottsoffren i varje brottsfall.Jag vet själv hur vidrigt och vilka sparkar i huvudet det var när media spekulerade om vad som hänt bla spekulationerna om kroppen skulle ha blivit bränd fy fan vilket helvete dom utsatte oss för då.när jag nu läser om spekulationerna om bla carolin fallet så ryser jag av medlidande för dom anhöriga. fy fan media vissa lite respekt och skriv när ni fått korrekta uppgifter från polis o åklagare bespara oss lidandet av material som är från läckor o spekulationer för det är uppgifter som anhöriga inte orkar ta emot i från er!Det går att hjälpa till med granskning av vad som varit när polisen har försökt att gjort sitt jobb och då behöver vi medias hjälp. För polis o åklagare gör inte alltid ett bra jobb! Det är ett mycket slapphänt och Oprofessionellt system inom åklagar o polisväsendet!
frid o kärlek carina

1 kommentar:

Anonym sa...

Medias roll har ju med tiden blivit större och större. Dom far runt som dom värsta av paparatzzi! Ljuger och spekulerar. Allt för att få sälja. Allt handlar om pengar. När ska media och många andra vakna upp och börja bry sig om människan bakom.

Anhöriga. Och då både anhöriga till den som drabbats och anhöriga till den som gjort brottet. Dom har ju inte gjort något fel men får ändå ofta lida stort dom också.

Som i Carolin Stenvall fallet. Jag tänker så ofta på hur den nu anhållne 50 åringens barn har det. Dom har ju inte valt att få en sån far och har det säkert mer än svårt nu. Hur blir livet för dem efter en såna hemskheter.

Fotografer smyger runt deras hus. Fotograferar genom fönster och jagar efter dem så fort dom åker iväg någonstans. Detta är det media står för idag. Dom borde veta hut! Skämmas! Sånt borde också vara straffbart!

Media borde verkligen på alla sätt ta sig i kragen och tänka efter vad det är dom håller på med. Jag vägrar att köpa dessa tidningar. Om det är det enda jag kan göra så gör jag i alla fall det.

Om ALLA lät bli att köpa. Helt enkelt bojkotta dessa tilltag så vore sådan typ av bevakning helt överflödig. Tyvärr så styr nyfikenheten i alldeles för stor grad "oss" människor. Inte alla, men väldigt många faller för frestelsen och för rubrikerna och "köper" också det som står där som en sanning.

Jaha! Då har jag ytterligare en gång varit här och sagt min åsikt.

Dina ämnen berör på alla sätt och vis Carina. Fortsätt att jobba på! Du gör det så bra. Och jag både känner och förstår att detta betyder oerhört mycket för dej. Du gör i sanning en stor välgärning för hela vårt samhälle.

Kramar till dej och fortsatt lycka till med allt.

Monika