lördag 11 oktober 2008

Jante lagen,

Får MAN VARA STOLT ÖVER SITT BARN OCH VISA DET ÄVEN OM DET BLIVIT GRYMT MÖRDAT?

På Onssdag ska vi vara med i Efterlyst på tv3 och vi kommer att få se Engla uppträda det känns känslosamt och starkt.På morgonen innan intervjuen med efterlyst satt jag på Englas rum och fick en sån där känsla som föräldrar kan få över sina barn total stolthet över henne gud vilken fantastisk tjej,jag fick en känsla av att vilja vissa alla kort alla filmer alla målningar ja allt med henne och allt hon gjort för jag är så himla stolt över min underbara flicka.Samtidigt dyker jante lagen upp fyy du får inte vara för mycke, vem tror du att du är...Men när efterlyst frågade om dom fick visa ett uppträdande med Engla så kom känslan från morgonen tillbaks och det kändes så fint att få kliva över jante lagen och visa Engla så som vilken stolt mor som helst skulle ha gjort.Samtidigt så vet jag att det hade varit Englas önskan för det var hennes lycka att få uppträdda sjunga och dansa.

85 kommentarer:

Nanne sa...

Du ska inte tänka på vad andra tycker och tänker. Du ska göra som du själv vill och känner för. Det är ditt val, dina känslor. Annars kanske du ångrar dig efteråt.
Ha en fin helg!
kram

Snäll kvinna med Asperger sa...

Jag tycker inte alls att det är något fel att t.e.x visa när Engla uppträder o.s.v

Jag förstår mig inte på människor som tycker så.

Jag älskar att höra Engla sjunga!!!! Jag önskar att det hon sjungit som är inspelat ska komma ut på CD-skiva. Jag vill också att låten om Engla som Lisa Swahn sjöng på begravningen ska komma ut på CD-skiva. Och "Kärleken är" som tjejen sjöng på begravningen och "My heart will go on" som Sol och Isabelle sjöng på begravningen.
Jag älskar att höra de sjunga också!!!!

Snäll kvinna med Asperger sa...

Vill tala om att Efterlyst numera sänds på onsdagar. Tv 3 har bytt dag.

Suzesan sa...

Nu ryser jag i hela kroppen.. när jag läser det du skrivit och tårarna kommer.
Så fint skrivet och bra sagt. Jantelagen kväver allt som är roligt och allt som går framåt. Allt som bryter människors invanda tänk tar Jantelagen över.
Många människor klamrar sig fast vid Jantelagen så de ska slippa anstränga sig och då är det bättre att (t)rycka ner de som verkligen vågar göra det.
Precis så där känner jag för mina barn som du skrev. På den TV sända begravningen hörde jag att nån sa att Engla ville bli stjärna. Go for it Carina Englas mamma. Jag är säker på att Engla jublar över vad du gör för henne. Låt henne bli stjärna. Jag tänker se Engla uppträda. Bry dig inte om de andra utan gör det du vill och känner är rätt. Lättare sagt än gjort men du klarar det. Låt de som vill irritera sig göra det. Det är ju deras bitterhet som de får leva med och det kan inte vara lätt. vill du så visa gärna nåt som hon gjort här på bloggen. Det skulle vara kul.
Sen vill jag gärna skicka en hälsning till prästen som höll i den TVsända begravningen. Om det är möjligt. Jag fick en sån fin uppfattning om honom och han sa så vackra saker så jag grät floder.
Ha en fin lördag
Omtankar och kramar
Susanne

Mimmi sa...

Självklart har du all rätt och anledning att vara glad och stolt över din fina och duktiga dotter! Hon är din dotter och inga andra har nån rätt att diktera vad du ska tycka och tänka och bestämma vad som är "rätt" för dej.
MVH/Mimmi

Sessa sa...

Klart att de är okej att visa Engla så som hon var...
Hon var ju inte de barn som dödades, utan ett barn fullt av liv och upptåg, med massa intressen!
Visa de ni vill visa av henne och de ni inte vill visa håller ni för er själva...

Massa stärkand kramar

nettan sa...

Har suttit här ett bra tag och försökt skriva till dig men jag finner inga ord...
Det jag känner är så starkt att det inte går att beskriva.

Du och din vackra dotter Engla finns i mina tankar!

Kram Nettan

Kristina sa...

Hejsan Carina.
Vill först tala om att jag hittade hit genom Nanne.. hon är min vän och tvillingsjäl. Vill också säga att jag tänker mycket på dig och din vackra dotter. Har själv en son i samma ålder. Jag tycker det är helt ok att visa upp bilder och filmer av din dotter..om DU vill och godkänner det..
Sänder många styrkekramar och ljusa tankar.

Kram kram
KINA

Christina sa...

Carina!
Absolut får man vara stolt över sina barn även om de lämnat jordelivet!
Engla kommer aldrig att glömmas bort, hon finns ju i mångas hjärtan!
På det sätt hon gick bort gör ju att det är ÄNNU större anledning att låta henne FORTSÄTTA lysa här på jorden!

Lillemor sa...

Det är klart att du ska visa upp din Engla, hon gillade ju det. Och det är ju det enda vi har kvar som har mist våra barn så det måste vi väl ändå få välja! Kram Lillemor

Ullis sa...

Hej Carina!

Såg precis inslaget på Efterlyst. Tänker på dig och din familj.

/Kram!

Anonym sa...

Du är så stark!

Elin sa...

Hej !
Jag vill bara säga att jag tycker det var jättebra att visa Englas uppträdande i efterlyst. Ögonen fylls av tårar & man kan inte förstå hur ngn kan göra det som hände din kära dotter.
Jag beundrar dig och ditt mod & din styrka. kämpa på. Kram Elin i Linköping.

Anne.B sa...

Först och främst så beklagar jag verkligen sorgen! Sen så tycker jag inte att du ska tänka på va andra anser! De e ju din egna tankar. Ingen som ska lägga sig i det! Såg dig på Efterlyst nyss och när din lilla ängel sjung! Så underbar.
Ha de bra!

melinda sa...

Det är en fin gest av dig att få låta henne uppträda tycker jag.
Jag skickar en stor styrkekram till er allehopa där hemma!

Sara sa...

Jag har också förlorat en i min familj. Men skillnaden mellan oss två är att jag har gått vidare och släppt taget. Du borde göra samma sak och inte dra fram det på nytt hela tiden. Att ställa upp i Efterlyst var ett dumt beslut.

Maria sa...

Vad fint det var med Englas uppträdande!!! Förstår att du är stolt, det är självklart. Låt ingenting komma ivägen för din stolthet, den kan ingen ta ifrån dig!!
Beundrar din styrka!!!

Kram från Maria

Linnea sa...

Vilken underbart stark kvinna du är! Fortsätt kämpa! All kärlek till dig, det förtjänar du.

Angelica sa...

Jag koller just nu på efterlyst och blev jätte rörd av klippet när Engla uppträdde.. Det var väldigt proffsigt framfört!

Anonym sa...

Du är en fantastisk kvinna! Stå på dig, och låt ingens ord ta ner dig! Du är en sann hjälte!

Hade gott mvh Madde

ellinor sa...

jag rös när din fina flicka sjöng om super-duper-killen, det är så vi ska minnas henne! :)

lina sa...

Jag tycker du är otroligt stark kvinna som klarar av denna process. Såg nyss repotaget om engla, jag sörjer verkligen med dig och tänker på alla som går igenom liknande saker som dig. det är sinnessjukt! Hade jag själv suttit där med anders eklund hade jag själv mördat honom och tagit domen för det är så himla hemskt!! Kämpa på för du är en stark och bra kvinna jag håller på dig till 100% Kram lina

Anonym sa...

Hej , vill bara säga att du är en grymt stark mamma som har orken som inte många andra skulle ha efter ett sådan sorglig händelse .. all kärlek till dig ..

Emelie sa...

Har precis sett inslaget i efterlyst, du är en väldigt stark kvinna och skäms inte över att va stolt över ditt barn, må väl och jag önskar dig ro i framtiden,kram

Anonym sa...

Har precis sett Englas uppträdande på Efterlyst och man får kalla kårar när man tänker "hur många fler Eklund finns det" och varför en oskyldig 10-åring som är mitt uppe i sin barndom på väg att bli stor skall bli utsatt för en sådan idiot.

Mina känslor är hos er, hoppas ni får en fin framtid med positiva minnen av Engla.

Louise sa...

Hej, sitter just nu och kollar på efterlyst! tycker du är så stark..:)

MVH Louise

Carro sa...

Jag såg precis Englas uppträdande, det var helt fantastiskt. Tårarna kom och jag blir minst lika rörd av din blogg. Jag beundrar din styrka och ger dig all min respekt.
Superduperkillen kommer alltid att förbli englas låt för mig.

Det är inte mer än rätt att du är stolt över din dotter, det är fantastiska lilla Engla värd.

Nirtac sa...

Det är klart att du ska visa upp din dotter! Du är stolt över henne och vill visa vad hon är för dig, det är absolut inget fel i det. Beundrar att du är så stark! Såg nyss inslaget i efterlyst och tårarna kom - kunde inte hjälpa det.. Var stark! Mina tankar är hos dig och din familj! Många Kramar Catrin
http://www.cocobycatrin.blogg.se

Jessica sa...

Vill bara skriva att självklart ska du vara stolt över Engla. Så fint att se henne uppträda men samtidigt så sorgligt eftersom henne liv fick ett så tvärt och hemskt slut!
Plåga inte dig själv med att du kanske skulle ha gjort så eller så, det är inte ditt fel nåt av det som hände! det är alltid lätt att tänka OM jag hade gjort så osv.
Engla verkade vara en sån fin tjej och hon hade en fin familj som verkligen ställer upp även efter att hon dog.
Kram Jessica

joakim. sa...

Herregud, om du ska blogga borde du lära dig skriva först.

Dessutom är detta bara en kommersiell skitblogg. Du gör allt för att bli kändis, va?

Hanna sa...

Jag såg precis uppträdandet på fina Engla, inte ett öga torrt. Så orättvist, och så onödigt! Jag kan bara anta vad du och din familj går igenom och jag lider med er. Jag skänker Engla alla mina tankar. Ta hand om dig!

Evelyn sa...

Det är klart att du ska vara stålt över din dotter!!
och detta kan hjälpa dig komma ett litet steg fram i din sorg..
Det är så grymt att en sån ond människa beröva dig på din kära dotter.
kram

Louise sa...

Tycker du är väldigt stark.
Såg just precis på efterlyst.
MVH Louise

Anonym sa...

Jag såg precis Englas uppträdande på Efterlyst och jag tycker att det var så himla fint. Hade det varit min egen dotter hade jag varit så stolt, så stolt... Jag beklagar verkligen din stora sorg, men du ska veta att vi är många som tänker på dig och Engla. Framförallt finner jag styrka i ditt sätt att vara.

Anonym sa...

Såg precis efterlyst och klippet på Engla. Jag tycker det var bra att du ville visa det. Jag fick intrycket av att Engla var en härlig tjej och det är det vi vill komma ihåg eller hur ? När vi tänker på Engla ska vi inte bara tänka på det negativa utan även hur hon var som person, det tror jag att hon hade velat.
Jag tycker att du har all rätt att reagera så som du gjorde under rättegången, verkligen inget fel med det!
Kram på dig du är stark:)

Sandviken tjejen sa...

Hejsan!
Jag tycker att du var väldigt stark och visade uppträdandet på efterlyst. Jag släppte några tårar då jag själv vet hur det är att folk är sjuka och går på barn. Jag ägnar tankar på Engla

Sofie sa...

Har nyss sett inslaget om Engla i Efterlyst. Det är såå ofattbart, lilla söta tjejen! Hon var såå duktig där hon stog på scenen!


Många strykekramar till dig/er

/Sofie

chiqita sa...

När det gäller barn så ska det inte finnas någon jantelag. Var stolt!!! Det ska alla vara över sina barn!

Anonym sa...

Vet inte riktigt vad jag ska skriva men vill tala om för dig att jag beundrar dig för din styrka och självklart är stolthet för sitt barn helt tillåtet!!
Jag har precis sett Engla uppträda och de glädjer mig att du valde att stolt visa din dotter som den person hon var så vi fick se en glimt av den person hon var och inte bara ha en bild från tidningarna.Stora kramar från Trollet

Anonym sa...

Klart du ska vara stolt över din dotter! Måste även säga att jag beundrar ditt mod och din styrka i den här hemska händelsen. Önskar dig och din familj allt gott i fortsättningen!

/Therese

JOLINE sa...

hej, klart du ska vara stolt och visa upp engla och det hon har gjort.
du är så otroligt stark. Engla måste vara väldigt stolt över dig när hon ser hur mkt du har kämpat under denna tid.
ha det så bra KRAM ,och all lycka till dig och din familj!

Tom sa...

Saknar faktiskt ord då man läser allt detta. Men du ska vara stolt över di dotter och var inte rädd för att att visa vilken underbar tjej hon var. Massor med styrkekramar från Jakobstad i Finland. (tittade just på Efterlyst)

AnnaCarin sa...

Jag ville bara säga att jag såg på inslaget i Efterlyst nu. SJÄLVKLART ska Du vara stolt över Din dotter! Jag blev tårögd när jag såg det... har tidigare sett stillbilder på Din fina dotter. Men det blir så mycket mer verkligt och påtagligt med rörlig bild.
Jag har följt hela "Engla-historien" och varit väldigt engagerad, precis som många andra. Du och dina nära finns i MÅNGA människors tankar. Man glömmer inte...
Många kramar/AnnaCarin - Stockholm

Carina sa...

Carina

Jag såg nyligen efterlysts intervju med dig och lilla Engla som uppträdde,kom på mig att jag satt och log när hon dansade och sjöng,hon sprider glädje fortfarande även till oss som inte kände henne.
DU har all rätt att vara stolt över Engla och säger som alla andra,vill du och din familj visa det så gör det,bry er inte om vad andra tycker och tänker.Jante lagen är till för sånna som är avundsjuka osv.

Kram Carina

Anonym sa...

Såg henne uppträda! Så himla synd att hon inte fick fortsätta... En underbar liten tjej och du SKA VERKLIGEN vara stolt! Vet vart mina drömmar kommer gå inatt... The world is your stage Engla!

Anna sa...

Det finns nog inte nån som påverkat människan så mycket som Engla den senaste tiden. Alla vet "vem hon var" men inte vem HON var. Därför ska visa allt du känner att du vill visa om henne. Otroligt starkt av dig att ställa upp i Efterlyst, förstår inte hur du klarar det, du verkar så stark! Skulle mina barn tas ifrån mig vet jag inte hur jag skulle kara det, kan inte ens tänka tanken. För de flesta är nog en framtid med sina barn en självklarhet, man tror inte att sånt kan hända, inte "mig" i alla fall. Nån stans vill jag tro att jag och alla jag älskar runt omkring mig är odödliga. Men så är ju inte fallet. Kramar om.

Anonym sa...

Det är omöjligt att ens ana hur det känns att förlora sin dotter på detta sätt. Jag är otroligt imponerad av ditt mod och styrka som du visar genom att berätta och ifrågasätta.

Jag hoppas att du kommer ur denna kris och att du kan hitta något sätt att få livet att gå vidare. Skit i jantelagen och var stolt över er dotter.
/Patrik

gby sa...

Inget fel att vara stolt Mamma till sitt barn.
Och du är fortfarande Englas Mamma och känns det bra för dig så gör det som känns bäst.
Visa och Tänk på dom fina minnena som Engla gav dig och din familj och låt inte En IDIOT som djuret som berövade din flicka sin framtid få någon tanke.
Han får det nog inte lätt där han hamnar med all rätt.
En Avskyvärd handling som ingen gillar.

Så lägg upp lite fina minnen som du har av Engla och dina inspelade uppträdande som hon gjorde här på Bloggen. Så delar vi alla här dom fina minnena av henne och DU har RÄTT att fortfarande KÄNNA DIG STOLT !!!!!

Kram !!! Och ag tänker på dig !!!


MIKAEL

Anonym sa...

Jag såg precis programmet och jag beundrar din styrka. Tårarna jag fäller när jag ser reportaget kommer av att jag blir glad av att se Engla full av liv och för ett ögonblick förtränger jag det fruktansvärda brottet som begåtts. Fortsätt följa ditt hjärta och håll det vackra minnena levande för ditt änglabarn.

Kramar från mamma Anna

Anders sa...

Att se Englas uppträdande på Efterlyst gick verkligen rakt in i hjärtat. Det fick mig att tänka på vad som egentligen är viktigt här i livet.

Hittar inga ord att beskriva mitt beklagande över er sorg. Inte mer än att jag verkligen känner med er.

Jag avundas din styrka. Jag avundas ditt sätt att hantera svåra händelser, som denna.

Tiden läker kanske inte alla sår, men man lär sig att leva med dem.

Ha det underbart.

Kram.

Benita sa...

Du inte bara får utan du ska vara stolt över din underbara dotter!

*kram*

Ida Tallhed, Piteå sa...

hej, jag heter Ida kan jag ju börja med att tala om. Såg programmet efterlyst idag angående det med engla.

jag tycker att du är en stark mamma med all rätt i världen att vara stolt för att oavsett om man har sitt barn vid liv eller inte så har hon, precis som alla andra barn gett sin mor en onedbrutlig stolthet. Jag tror faktiskt att engla vill att vi alla ska kunna se de hon gjort för världen inte bara se henne för de hemska som faktiskt skett. En blandad kompott av sorg och stolthet tror jag att kan vara den perfekta blandingen för styrkan att gå vidare. Jag kan inte på nått sätt säga att jag förstår dina känslor men en sak vet jag och de är att det smärtar i hela mig av bara tankarna.

ibland på kvällarna när jag tänder ljus så tänker jag på engla och tänder ett extra ljus i fönstret.

styrkekramar till dig och din familj..

Demoex sa...

Knäckt av sorg och saknad p.g.a en liten tjej som jag inte känner och om inte detta hänt säkert aldrig ens skulle veta att hon fanns. Har ändå läst det mesta om detta och hela tiden önskat att hon skulle få komma hem. Mitt vardagliga gnäll om hur jobbigt det är att behöva slita ända fram till 19 känns ju väldigt fånigt i detta läget...speciellt när jag tänker på att Engla aldrig får det jag tycker är självklart och ibland även tråkigt.

Demoex sa...

Knäckt av sorg och saknad p.g.a en liten tjej som jag inte känner och om inte detta hänt säkert aldrig ens skulle veta att hon fanns. Har ändå läst det mesta om detta och hela tiden önskat att hon skulle få komma hem. Mitt vardagliga gnäll om hur jobbigt det är att behöva slita ända fram till 19 känns ju väldigt fånigt i detta läget...speciellt när jag tänker på att Engla aldrig får det jag tycker är självklart och ibland även tråkigt.

Michael sa...

Tusen Stjärnor
Om bland tusen stjärnor
någon enda ser på dig,
tro på den stjärnans mening,
tro hennes ögas glans.
Du går icke ensam.
Stjärnan har tusen vänner;
alla på dig de skåda,
skåda för hennes skull.
Lycklig är du och säll
Himlen dig har i kväll.

av Carl Jonas Love Almqvist

Kämpa på Carina
Mvh Michael

Isabelle sa...

Hej! Jag vill bara beundra dig. Att ni har tagit er igenom detta och varit starka! Efter inslaget med Engla ikväll grät jag, vilken fin liten tjej! Du har all rätt att visa upp henne och vara stolt! Ta hand om er!

Kramar Isabelle & Niklas med vår dotter Nova

Ida Tallhed sa...

hej, jag heter Ida kan jag ju börja med att tala om. Såg programmet efterlyst idag angående det med engla.

jag tycker att du är en stark mamma med all rätt i världen att vara stolt för att oavsett om man har sitt barn vid liv eller inte så har hon, precis som alla andra barn gett sin mor en onedbrutlig stolthet. Jag tror faktiskt att engla vill att vi alla ska kunna se de hon gjort för världen inte bara se henne för de hemska som faktiskt skett. En blandad kompott av sorg och stolthet tror jag att kan vara den perfekta blandingen för styrkan att gå vidare. Jag kan inte på nått sätt säga att jag förstår dina känslor men en sak vet jag och de är att det smärtar i hela mig av bara tankarna.

ibland på kvällarna när jag tänder ljus så tänker jag på engla och tänder ett extra ljus i fönstret.

styrkekramar till dig och din familj..

Maria sa...

Hej (L)

såg efterlyst och varje gång jag hör Englas namn så ryser jag och får tårar känner inte dig eller er men hemskt detta :( men hon va bra på att sjunga det efterlyst sände :) hon finns i allas hjärtan runt om i sverige. vet det är många som brukar tända ljus för henne:) hemskt nu för tiden att folk försvinner och blir mördade fy fan alltså men du vet hon finns där uppe bland änglarna :) hon är en liten ägel .

Anonym sa...

Vet du, jag tror inte det är många som tänker så. De flesta blir nog istället starkt berörda, i alla fall de som är känslomässigt friska. Såg nyss din fantastiskt fina dotter på efterlyst. Hon hade en sådan varm utstrålning av kärlek och klokhet. Naturligtvis ska man visa sin stolthet över sina barn.
Det går inte att sätta sig in i vad du gått och går igenom, men jag önskar av hela mitt hjärta dig och din familj allt gott i framtiden. Engla har det i alla fall bra där hon är nu.
Många kramar från en av många som bryr sig.

Anonym sa...

Man får såklart vara stolt. men hjälper det henne om du visar upp dig och henne i media? det hjälper ingen. det är rätt sjukt att du drar uppmärksamheten till dig själv. du kan vara stolt över ditt barn även om du inte visar det i media. det finns värre fall än engla. men alla dessa visas inte i media.

Anonym sa...

Hej!

Jag tittade på efterlyst ikväll och tyckte att allt som du sa var så himla bra och jag blev jätteglad för att se Englas uppträdande - en tvättäkta sköning det där!!

Många gånger har jag stört mig på många av samhällets olika myndigheter, lagar & system och det tycks vara något jag får fortsätta med. Och troligen många andra med mig. Jag försöker att komma på vad VI VANLIGA MÄNNISKOR skulle kunna göra för att kunna inverka på politiker och de som VERKLIGEN KAN FÖRÄNDRA. Undrar om en grupp på facebook skulle kunna vara en början (om du inte redan har det såklart)?

För ganska många år sedan blev en ridkompis mördad och mördaren åkte dit. Bara några månader senare såg jag honom gå fri på stan.

Att det inte sker fler mord och andra brottsliga handlingar än vad det gör idag är konstigt med tanke på de lindriga straffen.

AE ska aldrig ut igen enligt mig. Inga mördare har rätt att sätta sin fot bland oskyldiga människor som riskerar att råka ill ut.

Jag kan gnälla i evigheter på alla brister i samhället och dess lagar så säg till om du vill ha bollplank kring sådant!

Om AE kommer ut igen tycker jag att respekten för Engla (med familj) är alldeles förkastlig.

Jag skäms över detta mesiga land!!

Kram till dig som mer än någon annan verkligen bör få sin röst hörd!

Camilla www.mirakelmilla.blogspot.com

emma sa...

såg efterlyst ikväll.
fick tårar i ögonen.
det var så himla fint. men filmen och allt. önskar dig all lycka. kramar emma

Gloria sa...

Vilket fint framträdande av Engla!

Tänk att tekniken kan få livet att gå vidare!

Min tanke gick till Bibelns ord att Gud är en gud för de levande. För honom lever alla, även de som inte längre är i livet!

Min förvissning är att Engla finns i Guds minne och att han kommer att återföra henne till liv igen!

Det värmer mitt hjärta att du kämpat och kämpar så mycket för din underbara lilla dotter!

Kramar från Sussie!

Jessica sa...

Du är en otroligt stark kvinna, jag beundrar dig och din styrka. Jag tycker att du gör helt rätt i ditt handlande, du gör de för din älskade dotter. Kanske även lite hopp om en rättvisa på denna jord. Jag förstår inte folk som ids lägga ner tid på att klaga på dig på olika sätt, att du är för "framfusig" i media eller att begravningen sändes i tv eller om din stavning osv osv. Du gör de enda rätta, man förstår dig och de du vill få fram. De är huvudsaken!!
Att du vill träffa AE, de förstår jag. Hade jag varit i samma situation så hade jag också velat ställa odågan mot väggen, man måste ju försöka få en inre ro och gå till botten med det. Jag tror även att de skulle ev. få AE att förstå vad han egentligen har ställt till med, vakna ur sin lilla bubbla. Att man inte ska kunna vara trygg ute i samhället förstår jag inte, och allt mindre varför man gör barn illa. Hur vill man då egentligen att framtiden ska se ut!?
Såg inslaget i efterlys ikväll, jag har tyckt att de varit fruktansvärt de som hänt o att följa allt de verkligen berör så oerhört djupt. Men ikväll när Engla sjöng, jag log. Vilken glad, sprallig tjej. Så kommer jag minnas hon!
Engla kan vara stolt över sin mamma, du är guldvärd. Lika stolt som du ska vara över att hon är din dotter.
Med respekt och omtanke. Kram J

eva-marie sa...

Självklart ska du strunta i Jante och vara hur STOLT som helst!! Vem kan missunna dig det?! Varma kramar.

Anonym sa...

Jag läser dina inlägg med tårar som rinner.. Vet inte vad jag ska säga mer än att jag lider med dig och din familj.Jag kan inte sätta mig in i din situation, men jag måste säga att du är otroligt stark!

Varma hälsningar Sofia

Matilda sa...

Jag tycker att hon var fin och jätteduktig när hon uppträdde så du har alla anledning att vara stolt!
Att se henne uppträda gav för mig en helt annan känsla än då jag tidigare bara sett stillbilder. På något sätt kom vad som hänt närmre även om jag inte känner er och aldrig träffat er. Det känns så fruktansvärt att den sprudlande lilla flickan är borta!

Anonym sa...

DU!! ska va vara stolt över din vackra duktiga dotter! Hon har berört hela svenska folket!
Jag beundrar dej!
Kram Carola

Ida sa...

Jag beklagar verkligen vad som hänt. Såg inslaget på efterlyst igår. Jag blev så rörd att jag måsta stänga av tv.
Du är en stark kvinna & jag ger dig all min respekt.
Du verkar vara helt underbar och klart du ska visa att du är stolt över din dotter!
Många kramar

Anonym sa...

Jag förstår att du är stolt! Hon är begåvad, din Engla.

Malin sa...

Jäntelagen
1. Du ska tro att du är något.

2. Du ska tro att du är lika god som alla andra och att alla andra är lika goda som du.

3. Du ska tro att du är lika klok som andra, ibland klokare.

4. Du ska veta att du är lika bra som andra. Om du vet att du gör ditt bästa kan du uppskatta dem som är bättre.

5. Ibland vet du mer än andra.

6. Du är inte förmer än andra, men du är enastående som alla andra.

7. Du duger till mycket.

8. Skratta åt dig själv och din värld, det gör dig fri.

9. Du ska tro att många bryr sig om dig.

10. Du ska tro att du kan lära andra en hel del och lära av dem.

Detta är den nya Jäntelagen. :) Klart att du ska vara stolt! Tycker att du är jättestark. Lycka till med allt. /Malin

Madde sa...

vet inte om du kommer läsa dethär men jag vill bara säga att jag tänker på dig och era bekanter, släkt och vänner. Du verkar vara så stark. och tårarna bara rann igår när jag satt och kollade på efterlyst. Det var så fint att se henne sjunga superduper killen!. du ska verkligen vara stolt över ditt barn. MVH / Madde

Malin sa...

Jag tyckte det var jätteskönt att få se Engla uppträda! Det syntes tydligt att det var en roll hon trivdes med! Och som Hasse Aro sa på slutet så var det en bild att minnas! Det ska jag i alla fall! När jag tänker på Engla nu så får jag en mycket varmare känsla i bröstet än innan det inslaget. Förr tänkte jag på allt det hemska. Nu ser jag bilden av Engla när hon sjunger. Hoppas du förstår hur jag menar.
Jag skickar en massa styrka och kraft till dig.
Kramar från Malin

Angelica sa...

Det är självklart att du skall vara stolt över din Engla! Jag såg inslaget på TV3 och tycker det är helt rätt känsla du har, bevara den och visa upp din Engla. Jag väljer att bära med mig det inslaget i mitt minne och ta fram det när andra börjar prata om vad som hänt. Önskar dig allt gott i framtiden.

Anonym sa...

Det är klart du ska visa upp din underbara dotter. Jag kan förstå känslan du har och kan känna igen den.. dock kanske inte när det gäller barnen, mer mig själv kanske..

Jag vill också säga att jag tänker ofta på din fina dotter och på dig och din familj. Engla var så duktig när hon dansade och sjöng. Jag har själv en dotter som är lika gammal som Engla. Hon älskar också att sjunga och dansa. Jag brukar säga att hennes liv är som en musikal.Hon har pratat mycket om Engla.

Jag tänder ljus för Er ikväll!!
Kram Camilla

Bas sa...

Det är nog ingen som tar illa upp för att en mamma är stolt över sitt barn.

Det jag därimot tycker är magstarkt, och som jag vet att många andra också tycker, är hur du försökt tjäna pengar på den här händelsen. Du skapade ju ett konto där folk skulle ge dig pengar.
Kan du inte passa på och berätta lite vad du har gjort med det här kontot?

Sandra sa...

Underbart att du "klev över" jantelagen! Det är klart man ska få vara stolt över sin lilla flicka, det är ju självklart! Jag kunde inte låta bli att le mellan tårarna när man fick se Engla uppträda - sjunga & dansa i Efterlyst. Så otroligt söt liten tjej! Jag önskar dig en bra helg!

Sandra

Anonym sa...

Du hade en go o glad tjej. Du ska ha henne kvar i ditt hjärta.
Hon var så gullig där hon sjöng på Efterlyst.
Tycker det är hämskt de som hände henne. Jag har följt allt om Engla som skrivits och hitta din blogg efter att Efterlyst tog upp om den.
Kan inte förstå att en männiksa kan göra så mot en lite flicka som precis lärt sig vad livet var och inte fick leva vidare.
Tänker på Engla dag som natt.
Tänder fortfarande ljus för henne.
Hon tog hela Sverige i tårar.
Många tala om henne vart man en var och ingen kunde fatta att ett så litet barn skulle behöva bli behandlad som henne av en sjuk människa.
Ta väl hand om dej!

Annika sa...

Jag såg uppträdandet från inslaget i programmet och jag tycker det var så fint. Jag grät! Otroligt vacker flicka.Och vilken utstrålning! Hoppas du får en bra helg trots allt. Kram!

Anonym sa...

Hej igen,

Jag såg i min egen blogg att jag haft funderingar som Engla inspirerat till, i somras. Läs om du vill - och det hade varit kul att få svar ... :) på min fråga. Om du vill och orkar.

Massa varma starka björnkramar från Göteborg / Helena
Läs 23 Juli!

http://www.nogg.se/startpage.asp?idHomepage=81638

Emilia sa...

Jag såg Efterlyst på TV3´s hemsida imorse, Där varnade de för starka bilder på Engla då hon uppträdde.
Inte trodde jag att ett sådan härligt, sprudlande uppträdande kunde väcka sådan känslor. Jisses vad berörd jag blev. Otroligt vackert att få se detta. TACK för att du delade med dig av detta. Många kramar från en, idag, berörd och känslosam tjej

Gunilla sa...

En mamma har rätt att vara stolt över sina barn! Det ska ingen få ta ifrån oss.
Imorgon ska jag försöka leta upp Efterlyst här på webben så jag får se din fina flicka.

Kram Gunilla

Viktor Johansson sa...

Det var ett jättefint uppträdande av engla som vi fick se på efterlyst. Man fick verkligen se vilken underbar dotter du hade. Ha en jättebra vecka. Jag tänker på dig.
Kram

Fredrik sa...

Såg precis reprisen av efterlyst! När Engla försvann blev jag så otroligt arg att man kan göra så mot en liten flicka! Du är den starkaste person jag någonsin hört talas om!

Jag hoppas att du och din familj fortfarande kan få ett någorlunda bra liv även utan Engla!

Må gott

Fredrik

Anonym sa...

Underbart fina och söta ängla. Efter att ha sett hennes uppträdande på Efterlyst på tv3 så minns jag nu henne som en liten artist. Jag ska from nu börja fokusera tankarna på Engal och inte på hennes kallblodiga mördare.

Länge leve Engla i våra minnen!

Christine