fredag 23 januari 2009

Polis missen !

För någon vecka sedan så lämnade vi in en överklagan till riksåklagaren om hur utredningen kring polis missen efter Pernilla mordet har sköts. En sak som vi bestrider är att det inte går att utläsa vad dom grundar sig på,nu har jag fått en skrivelse från överåklagare Peter Herttig där han vill förtydliga sig på punkten att vi påpekat att det inte bringar någon klarhet över varför tipset om AE inte närmare utretts.
Peter H skriver
-Jag har tagit del av följande handlingarna i ärendet.Utöver vad som anförts i mitt beslut får jag tillägga följande:
Av utredningen framgår bla att det anonyma tipset om Anders Eklund utgör ett av det stora antal tips avseende namngiven person, som tidigare ska ha gjort sig skyldig till brott tex kvinnomisshandel,att tipset om Anders Eklund bedömts inte"sticka ut" mer än andra tips samt att förundersökningsledaren vid flera tillfällen förgäves begärt personalförstärkning för mordutredningen avseende pernilla.
Ärendet är nu överlämnat till riksåklagaren.


Jag säger att jag vill se dom andra tipsen som polisen fått in och ska prioritera kring, polisen har en speciell prioriterings ordning och om någon ringer in ett tips om en Persson som bor 5 mil från mord platsen och dömd för flera sexualbrott och kör lastbil i området och är väldigt lik polisens fatombild enligt tipsaren som känt perssonen sen barns ben. Om inte det sticker ut ur mängden då undrar jag vad som skulle sticka ut ur den mängden med den brottsproffil som man hade.
Till saken hör att man har skickat in till gävle polisen att ta ett dna test när dom får tid! Fast det inte stack ut!

Jag tycker inte heller att det går att skylla på att man begärt förstärkning till utredningen och inte fått det obs! jk har tidigt tydlig gjort att polisen behöver göra en större prioritering i ärendet. Egentligen så stjälper Petter Hertting sig själv med den ursäkten det blir faktiskt mer tydligt att ansvaret ligger på högre ort och mer känsligt, något jag och fler insatta sett som möjlig ansvarig för att polis missen blivit möjlig från första början är en för låg insats o prioritering från högsta ort.
Nu hoppas jag på en vettig och klar synt Riksåklagares bedömning !

5 kommentarer:

sussi sa...

hejsan tycker att det är starkt jobbat av dig..Kan inte vara lätta att mista sitt barn på detta sätt../sussi

Eric Lundgren sa...

Riktigt bra att du står upp och tar kampen för det som är rätt.

Är så jävla lågt att Polisen skyller ifrån sig och inte tar sitt ansvar!

Hade dom skött sitt jobb hade den här tragedin aldrig ägt rum.

karin sa...

Hej carina . Har du msn så kan du adda mig på kka1972@hotmail.com

tänker på dej kram

mamma sa...

Hej Karin
jag använder mig bara av bloggen.

Anonym sa...

Ja, för det är på bloggen man tjänar pengar :)