måndag 26 januari 2009

Spåra ip adresser själv?! vad göra sen?!

Hej
jag har fått en del kommentarer med att jag kan spåra ip adressen själv. Det Tackar jag för och ska göra ett försök!
Ett dilemma uppstår dock!Efter som det inte går att få hjälp av lagen när man blivit trakasserad på internet ska man då ta lagen i egna händer ? Vad gör jag när jag hittat dom som varit grövst ...Dilemma -ska jag använda mig av organiserad brottslighet och själv bli kriminell eller ska jag gå dit själv och knacka på och fråga vad fan dom håller på med och ev själv bli anmäld för trakasserier mm.
Jag skulle föredra att få hjälp av rättssamhället med den saken men samtidigt är jag inte främmande för att få ta en del stryk för att gå den väg jag anser vara riktig inom rimliga gränser som mitt samvete kan leva med.
Efter som alla har olika samvete så kan det bli en otrevlig värd att leva i om alla skulle göra så men när man känner sig tillräckligt inträngd i ett hörn så tror jag att det är lätt att tänka så.Därför så behöver vi en lagstiftning som finns där och kan agera med sunt förnuft snabbt och genom tänkt, så vi slipper människor som regerar som jag gör nu!

8 kommentarer:

M sa...

Hej igen!

Annars ska det väl också gå att kontakta blogspot.com som är server för Din blogg. Dom ska absolut kunna ta reda på vem det är utan att de ska va olagligt och på så vis kan denne få varningar eller polisanmälan för trakasserier. Du har rätt att på sidor anmäla IP nr för att även se till att denne person inte kommer att kunna besöka Din blogg mer.

Varma hälsningar

Anonym sa...

Du ska sätta upp deras namn här på bloggen..nä det går kanske inte för dom är mer skyddade än våra barn.
men du kan ju sätta upp lite löpsedlar och limma upp här o där...skicka några till mig så ska jag glatt hjälpa till!

C4 sa...

Hej
kopiera ipadresserna (exempel: 192.34.5.67 det ska du kopiera och skriva in ) och sedan kan du söka på vem/vilket företag som står bakom dessa på den här sidan:
http://domains.whois.com/domain.php?action=whois

Och där kan du se vem som står bakom ipadressen och det finns alltid en abuse-mailadress som du kan maila till och påpeka att detta har skrivits ifrån denna ipadress, och är det tex ett företag så vet jag att de blir INTE så glada på den anställde som skrivit detta.
Lycka till och hör av dig om du behöver hjälp med detta.
kram
Sarah

mamma sa...

Hej
Var hittar jag ip adressen?
tack!

Anonym sa...

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/119226-lennart-ekdal-denho-acar-turkiet

mamma sa...

Hmm vet inte om det är så klokt av mig att lägga ut kommentaren med länken ovan... om en ledare inom krimenelverksamhet som startat en sida där dom läger ut sexualdömmda. Det är komplicerade etiska gränser ond eller kanske lite god...gör nytta fast man gör så mycket skada kan det finnas något försvar i det . men jag ska titta på programmet i morgon kväll . Men jag vill i alla fall veta var dom dömda pedofilerna finns och vill inte ge dom en andra skans! och ibland funderar jag på att tacka ja till att spränga hela AE häkte i luften . Fast det finns ju andra där som inte är pedofiler fast en som sa något om ett liknande erbjudande sa att lite svin får man ta men jag Tackade och sa Nej tack och det är fortfarande NEJ TACK!!!
Jag önskar verkligen att jag kommer till baks till mitt gammal jag där ljusets o kärleken är kraften som är det genomgående i allt.
Nu får jag ofta gå och läsa på min kylskåpsmagnet "När du upptäcker att du talar med en idiot förvissa dig om att han inte gör det samma!"

Anonym sa...

Jag förstår ditt tänk,angående att inte bli barbariskr själv,men Englas öda har fått dom flesta i Sverige att bli barbarer och i detta fall är jag stolt över det.
Jag tycket att pedofiler och sexbrottslingar ska hängas ut ,ja jag tycker att dom ska tatueras i pannan så vi får en chans att flytta på oss.
Om du hade sett AE i byn med en tato i pannan så hade Engla aldrig cyklat runt där...men ni fick en en enda chans att värja er...inte ens Engla visste vad hon såg när det stod rakt framför henne...hur skulle hon veta,ingen visste.....jag vill veta om jag bor granne med en pedofil för då kan jag välja om jag vågar låta mina barn gå ut...nu lever livet för dom här förrytarna...dom går runt som i en godisaffär och vi kan inte skydda oss!
Kram på dig och jag vet inte om jag hade tackat nej för att spränga AE i luften....skanas han av någon tro!

Pernill@ sa...

Ja jag håller med anonym innan.
De ska hängas ut..
VI föräldrar ska ha rätt att skydda våra barn.
Jag är stolt medlem på kriminellt.com för jag vill ha koll...
De har inte rätt till ett privatliv när de gett sig på barn och att de har tjänat sitt straff spelar ingen roll för deras straff kan aldrig avtjänas.
Barnen får lida för alltid då ska de gör adet med..