måndag 26 januari 2009

polishuset läcker som ett såll !

Expressen skriver i en artikel att polishuset läcker som ett såll !
jag skriver!
Inte kommer det som en överraskning att poliser o åklagare läcker .Vi har ett system så tillåter det och ser det som samhällets rättighet att kunna granska allt även om sekretess utredningar och personers liv blir förstörda.Det kallas medlarfriheten och gynnar kvällstidningarnas försäljnings siffror! Jag tycker att medlarfriheten i det stora hela är bra och ska utnyttjas av media för att granska men inte av enbart nyfikenhet o försäljningssiffror. men att vi borde ha en gräns för polis o åklagare där sekretessen bör vara starkare än medlarfriheten tills utredningen är klar. obs medlarfriheten kan vara svår för vissa poliser att hantera då dom kan få en extraslant för uppgifterna!!!

16 kommentarer:

fegomodig sa...

Jag vill bara säge till dig (Englas mamma) att du är en otroligt stark person, jag beundrar dig något otroligt. Att du mitt i ovissheten våren 2008 vågade hoppas, vågade tro på mirakel, att du inte gav upp, det är något jag alltid kommer beundra dig för. Inte minst för att jag själv lider av svår ångest och tror att det värsta har hänt en timme innan folk egentligen ska komma hem... därför är du stark mina ögon, och så modig att det gör ont. du kommer alltid vara en förebild för mig, även när jag själv blir vuxen. Jag vill också bara säga att låten "another day" med amy diamond kan få dig att tänka på minnen kring detta ch det kanske kan hjälpa, det är en jättebra låt om man mist någon som man älskar oerhört.
Sen har jag bara en fråga till dig (om det nu skulle vara så att du svaarar på frågor, jag har ingen aning, men jag hoppas det.) :
När jag är orolig går jag alltid från fönster till fönster och tittar efter dem jag vill ska komma hem... jag gör det automatiskt, och jag bara undrar om du gör det? om du går vid köksfönstret eller i något fönster och väntar på att få se Engla komma cyklande? trots att du egentligen vet...?

mamma sa...

Hej
tack för dom fina orden .Jag svara ibland när jag kan o orkar!
Jag var orolig och tittade genom fönstret den dagen Engla inte kom hem jag stod förmodligen och tittade ut mot platsen när Engla blev mördad men det var en ungskog i vägen så jag såg inte vad som hände ca 200 meter från mitt balkong fönster.
Det händer att jag glömmer bort mig och rycker till o tror jag glömt att hämta henne eller tänker att jag ska natta henne mm
Mitt råd till dig är att inte oroa dig i onödan använd intellektet lika mycket som känslan, gör ett medvetet val om du ska oroa dig eller inte.Vi gör våra egna val i livet, fast nu förstår jag att jag inte kan välja bort ångesten men jag jobbar på att välja hur den ska få styra mig och det är inte lätt men ett nödvändigt jobb med mig själv om jag ska orka fortsätta leva och då menar jag vara levand i livet inte levande död i livet.
frid o kärlek Carina

Anonym sa...

Hej. Jag vill börja med att beklaga den sorg du och din familj drabbats av. Själv förlorade jag min pojkvän för snart 3,5 år sedan då han drabbades av en plötslig hjärtattack. Jag har det senaste året börjat bygga upp en hemsida www.sorginfo.se för alla oss som drabbats av sorg och undrar om det är ok att jag länkar till din blogg därifrån? / Sara

Helena sa...

Hej igen Carina.

Ville bara tala om att jag skriver dikter, texter och fotograferar massor. Om du nångång skulle vilja ha nånting skrivet som dikt, så hjälper jag gärna till.

Kram Helena

mamma sa...

Hej sarake.
Det är ok att länka ,jag ska titta in på din sida.
frid o kärlek Carina

Anonym sa...

Hej, jag har lagt till länken nu och hoppas det känns ok, annars får du säga till. Många styrkekramar!!

Suzesan sa...

Hej Carina.

Kolla om de har datorförbud på fängelser!!!!!Kräv det om det går!!!
Tänkte kanske det var bra för dig att veta att Av en slump häromdan så fick jag reda på att Ulf Olsson har en blogg???????!!!!!!!Va va va!... Helen/Jannicemördaren.
En bloggspot.com...
Om det hans verkligen hans...det finns ju inget bevis för.
Vem som helst kan ju kalla sig just ulfolsson. Men det skrivs om hur "felhanterad" han är osv. Jag gick in där för jag trodde inte det var sant!
Jag tappade allt tänk när jag såg det. Det är helt över mitt förstånd helt sjukt.
Jag läste inget mer än ett litet för att se vad han skrev för jag vill inte läsa en bokstav från den!!
Åhhh jag blir så ledsen för din skulle när jag läser små detaljer. Så hemskt 200 meter...
Du kunde inte veta du kunde inte göra nåt.
Kom ihåg det alltid. Inget är ditt fel. Aldrig!Du är hjältemamma. Engla kunde aldrig valt en bättre mamma.
Det bara susade i mitt huvud när jag läste om bilden som du fått några inlägg ner.

Jag har berättat det vidare. Delvis.
Jag nämnde det i mitt inläggstänk om vidriga anonyma kommentarer på bloggar och svepte förbi det som hänt dig.
Jag uppmanade alla att säga snälla saker och så länkade jag till inlägget.
Så man inte lägger för mycket ved på elden. Det är många fler som råkar ut för sånt, där men det här är toppen på det värsta. Eller botten blir det väl!

Det går inte att ta in i tänket att det finns.

Sköt om dig
Omtankar och kramar
/Susanne mamma och medmänniska

Bernard le Roux sa...

Hej! Hamnade på din blogg av slump när jag sökte om medling. Läste artikeln i Expressen om medling. Tack! Jag själv är medlare i Göteborg. Jobbar med medling vid brott och kommer från ett land där meningslöst våld skapar förtvivlan och sorg.
Jag tycker att du sätter fingret på det som är essensiellt när du pratar om den utsattes rätt till ett möte - rätt att uttrycka sig. När jag själv läser det du skriver om din upplevelser, din sorg, blir jag så rörd. Klart har du som har blivit utsatt också rätt till medling. Är det något du kan tänka dig? Jag skulle gärna vilja stödja dig att få kontakt till stånd om du har behovet av det och om inte du redan har satt igång processen. Du behöver inte svara, eller lägga ut detta - tänker bara att det skulle vara synd om inte du har blivit hörd i det du uttrycker så bra i artikeln.
se gärna min blogg också - bernard le roux

mamma sa...

Hej Bernad tack för ditt engagemang.
Jag har redan kontakt med anstalten o med AE kontakt Persson och väntar på att AE ska välja att träffa mig mer kan man inte göra i dag när viljan hos den dömda är det enda sättet att gå när man vill ha kontakten!

Annika sa...

Hej
jag reagerar lite på det jag läser angående hur bra folk verkar tro att internerna har det på våra olika anstalter i Sverige. Jag är nära vän med en som blivit dömd till livstid och när du skriver att de har tillgång till alla tidningar och TV-kanaler så reagerar jag lite. Vad jag har förstått så har de bara tillgång till Aftonbladet och Expressen på tisdagar och torsdagar och de får köpa själv om de vill läsa. Tilgång till dator och internet har de inte. Att få besökstillstånd eller telefontillstånd är heller ingen självklarhet och det är inte ovanlilgt att man måste överklaga till flera instanser vilket kan dra ut på tiden till veckor och ånader. Till mobiltelefon får de inte ringa. Sen maten har ju diskuterats fram och tillbaka och den innehåller vad som ska vara tillräckligt för rekommenderat dagligt behov men portionerna är små och om man inte blir mätt finns ingen mer mat att få. Hot och våld är vardagsmat och många av internerna står på lugnande mediciner för att kunna hantera ångest och oro. Tanken är att varje intern ska ha en kontaktperson men eftersom kontaktpersonerna i vissa fall har kontakt även med brottsoffer så är det inte helt lätt att b ygga upp ett förtroende. Att vissa interner inte vill träffa brottsoffer kanske kan bero på en rädsla att det inte skulle leda någonstans mer än upprördhet. Och eftesom de i princip har förlorat alla sina rättigheter så kanske man värnar om det lilla man faktiskt kan påverka själv
Hälsning Annika

mamma sa...

Det vore väl bra om någon som verkligen vet hur brottslingarna har det skriver om det! men vad jag vet så har dom tidningar varje dag och en väldigt många tv kanaler varje dag att tillgå.
Jag kan förstå att dom vill kunna påverka så mycket som möjligt själv och kan vara rädd att det leder till bara upprördhet men sitter man på livstid eller för mord grov våldtäkt eller misshandel mm så tycker jag att man förbrukat all respekt och att offrens bästa ska vara i fokus du behöver komma ihåg att brottslingen själv har valt vad den har gjort det har inte offret .offret får leva med ångesten och har beroende på vad som hänt ev också fått ett livstidsstraff av brottslingen!
Vad gäller AE
tycker jag att det räcker med 2 tv kanaller ev bara på helgen och ångest medicinen till mat kan han få ett glas pulver att dricka som räcker för dagens behov.

Anonym sa...

Hej,
Fick en tanke efter att ha läst de senaste inläggen; den ångest man I BÄSTA FALL har efter att ha mördat människor - ska man inte få leva med den? Har inte den med SAMVETE att göra? Ska vi verkligen dämpa AE:s ångest med medicin? Nej, bort med alla möjligheter till flykt, så han får möta sig själv! Det är ett humant straff med inbyggda möjligheter. Engla och många andra fick möta AE. Själv slipper han! Hur ska han då kunna utvecklas och förändras? För det är väl det kriminalvården syftar till?

Annika sa...

Jag vägrar tro att någon människa föds ond. Jag tror också att alla kan förändras

mamma sa...

Jag tror inte heller att någon föds ond men kan bli ond av livet eller av psykisk sjukdom tyvärr tror jag inte att det går att förändra vissa beteenden ex som AE han kan bara se sig själv och sina behov och tycker sig ha rätt att göra vad som helst för att tillfredsställa dom och att det är hans rätt.Han har inte visat en droppe av medlidande eller eftertanke!troligen för att han inte kan han har inte det med i sin sociala kompetens!

mamma sa...

Det kan hända att livet även gjort mig till en ond människa kanske det inte heller går att bota för jag skulle kunna döda AE med mina egna händer på ett grymt o hänsynslöst sätt! gavs jag den möjligheten så skulle jag troligen göra det!
Och det känns förjävligt att jag ens kan tänka tanken!att jag blivet så förändrad av livet pga AE att jag skulle kunna mörda!

Annika sa...

Jag tror inte du är ond. När man drabbas av nåt så hemskt som du har gjort så är lätt att tappa tron på människan. När jag skrev så så menade jag inte att provocera.
Stor kram
från Annika