fredag 30 januari 2009

Knutby filmen?!

Tittar på morgon tve där dom pratar om den nya filmen knutby.
Jag vet inte vad jag ska tycka har inte funderat så ingående över filmen men jag får direkt en obehags känsla det vänder sig i magen det drar igång hela mitt system...
Har dom tänkt på brottsoffrena i knutby,Typ barnen ?Har dom frågat om dom får använda dom identiska inspelningarna ?Vem äger rättigheterna på inspelningarna?

Jag har mått mycket dåligt av att media spelat upp min röst min gråt mm från rättegången för allmänheten som om jag vore den skyldiga !Att man som brottsoffer inte ens får vara ifred inne på en mycket känslomässig rättegång är av högsta grad kränkande och sen inte kunna uttala sig gråta eller bete sig som man känner sig av rädsla för vad allmänheten ska tycka, är det så vi vill behandla brottsoffer?
Jag valde att försöka vara mig själv o ta skiten som kommer av det jag var stark nog att ta min plats för jag har den personligheten och livserfarenheten att jag kan över leva det.men hade hellre sluppit den delen. Men hur går det för dom som inte orkar ta den smällen jo dom sitter resten av livet med dom känslorna och orden kvar inom sig!

19 kommentarer:

Daniel sa...

Hej Englas mamma. Eftersom jag är mer än bara berörd av Knutby, så blir jag glad att du känner med mig, mina vänner och skriver något. TACK.

Anonym sa...

Har du någon epostadress man kan maila dig på saker som man inte vill skriva kommentar på?

mamma sa...

skriv i kommentarens början att jag ska slänga det när jag läst o inte publicera det på bloggen.

Christine sa...

Vill bara säga att jag tänker på dig, många många kramar.

Vickanen sa...

Ohhh jag har vänner i Knutby, Daniel bland annat och jag blir också berörd av hur du utrycker dej, ang offren och inte minst sagt barnen....Känns som ingen bryr sej....Blir besviken av det som sker mot mina vänner och att folk är ute att tjäna pengar på deras öde....Men men tidningarna gick genom eld då jag fick kniven i magen då jag var havande med Adam så..man borde lärt sej hur hemskt media fungerar....Kram
Victoria

Vickanen.blogg.se

carina sa...

Ja jag håller med dig Carina och det konstiga är tycker jag att ofta göms gärningsmännen under skynken ,medans offren hängs ut i massmedia....

Många kramar till dig och din fam.
följer din blogg, du ÄR beundransvärd

Anonym sa...

Det har dom säkert inte tänkt på...huvudsaken är att det blir bra TV.
På något sätt så har hela knutby fått bära skammen över vad två människor gjorde där,bara för att dom tillhörde samma kyrka.
Man får en bild av knutby...som en stor sekt som snärjer folk och agar sina barn,samt att alla visste om detta mord och vem som gjort dom men ingen sa något!
Man glömmer att det var två lika sinnessjuka människor som tillsammans gjorde detta!
Nu flera år senare ska allt rivas upp och bli underhållning...stackars stackars barn som detta berör!
Den enda som lever skyddat är väl den som faktiskt utförde mordet,hon har sprungit o gömt sig....snyggt o fegt

Anonym sa...

Varför gör du denna bloggen?
Det kanske bara får dig att tänka på hemskheterna, eller är det pengarna som gäller?

Anonym sa...

Men är det så jävla smart o skapa en blogg som heter "englasmamma" om du vill kunna vara ifred? attentionwhore~~

Ronja sa...

Jag kan bara hålla med. Barns rättigheter hamnar i skymundan när det ställs emot möjligheten att tjäna pengar. Vilken jävla värld vi lever i.

Isabelle sa...

Jag tycker att dom borde fråga dig först att der är okej om dom lägger ut clippen och allt från rättegången. Det är så dåligt att alla bara tänker på sig självaoch inte på hur du känner och mår. Jag kan förstå din sorg och sanad efter lilla Engla. Hon var en jätte fin och söt liten flicka. Jag blev av med min bästa kompis Rose-Marie i Mora för snart ett år sedan. Men jag bearbetar med sorgen och saknaden efter henne. Visst, det är kämpigt, men man får inte ge upp så lätt. Engla och Rose-Marie finns fortfarande, men att vi inte kan se dom.

Ha det bra! Många kramar från Isabelle.

Lillemor sa...

Hej carina, läser ofta din blogg men det krånglar alltid när jag ska skicka iväg kommentarer..
Försökt hur många gånger som helst. Har öppnat en blogg nu också, kanske kunde vara skönt att skriva av sig lite, ska prova i alla fall.
Du skriver om mycket viktiga saker tycker jag.
Kramar till dig.
Lillemor Johansen

En annan mamma sa...

Hej, Carina.

Har tänkt så många gånger att jag skulle vilja skriva till dig, men har hela tiden tänkt att... vad fan ska jag skriva egentligen.

Det finns nog ingenting jag kan skriva till tröst för dig, men jag vill i alla fall att du ska veta att jag bryr mig. Du är stark, det syns i det du skriver.

Ta hand om dig, och STOR kram från en annan mamma.

Michaela sa...

Hej! Ja allt denna med media, man bli totalt knäckt. Själv miste jag min biologiska mamma på en toalett på tågstation i Alvesta för några år sen. Nu kan jag ej gå på stationer nånstans, ej heller ens öppna dörren till toan. Kan ändå aldrig kännam ej som du gör, att mista ett barn är ju förjävligt!! Men hoppas tiden läker ditt sår litegranna. Har svårt att formulera mej så ta mej med en nypa salt. Kram om! //Mor till två.

Karin sa...

Hej Englas mamma.jag tänker på er varje dag o vad som hänt med Engla och vilken smärta er familj får bara på. Har du någon emailadress? annars kan du maila mig på kka1972@hotmail.com även detär min msn. kram på er alla från karin

Anonym sa...

Nu kan jag inte skriva under anonym längre,för risken är att man blandas ihop med något stolpskott..som skriver att..."varför skriver du här då"
Men har du inte fattat att hon skriver detta lite som terapi,kanske lindrar det pytteytte lite i hennes stora sorg och på samma gång försöka förändra och få upp en debatt,så länge man pratar om Engla och minns, så lever hon i våra hjärtan och då framförallt i Mammans och systerns och styvpappans hjärta!
Ibland läser man at"Jaha nu visar hon upp sig igen och försöker tjäna pengar till sin kursgård,använder dottern död för att tjäna pengar...fy fan säger dom och förfasar sig....för vem är hon (Carina)som bara vågar tro att hon är en kändis nu,och dessutom ska hon(carina)inte tro att hon är något mer än oss för att hennes dotter är mördad så det så.
Folk som är avundsjuka på varför vi vet vem Carina är...alltså...det finns Vuxna "friska" människor i detta land...med såå lågt IQ att dom borde förbjudas.
Tror inte alla att Carina skulle slänga både hus o hem o kursgård på okänd mark om hon bara fick sin Engla tillbaka???
Mamma till tre

mamma sa...

Oroar er inte för dom som skriver här utan medkänsla eller ödmjukhet .Det finna alltid människor som har krongel att förstå och känna med andra jag tror att det är en eller två perss som står för alla idiot kommentarer här(har inte publicerat alla) tydligt är att det enda dom tänker på och tror att alla andra tänker på och lever för är pengar.
Jag kommer troligen att få pengar på olika viss för Englas död, än är dom låsta och jag vet inte hur mycket men det orkar jag inte bry mig i just nu. Men en dag ska jag ta tag i även detta.Och tycker att vi borde få hur mycket pengar som helst......massor av pengar för att göra dom som är avundsjuka ännu avund sjukare.Då kanske kommer dom på att dom borde söka hjälp för det finns ingenting i Englas död som man kan vara avundsjuk på nej inte ens pengar...

marcus thomasson sa...

Det är väl lite som nazismen och andra världskriget, även fast det är många offer där som tar illa vid sig så måste sanningen fram till varje pris, för att inte historien skall upprepa sig själv.

Anonym sa...

Vem tar ansvar för barnen i Knutbysekten? Har deras liv blivit bättre sen Helge åkte in och offret Sara tog på sig hela skulden?

Det är kanske bara anhöriga som är oroliga för sina barn och barnbarn?

Inga barn från sekten är med i filmen.

Mvh

http://sektinfo.blogspot.com/