torsdag 1 januari 2009

Balans för etik o moral.

jag tycker att media går över gränsen när dom visar tv inspelning på AE när han erkänner morden, jag tror dom glömmer bort att det är på riktigt det är ingen välregisserad film ni visar utan en sann händelse som berör och förstört många människors liv.Englas vänner som är i 10 års åldern släkt o vänner ser o mår dåligt av det.Jag vill påstå att ljud o bild i den situationen blir för svår att ta in.Det ligger även kvar överalt på webben så jag kan inte skydda sol från information jag inte vill att hon ska behöva ha!Allmänintresset går att belysa och ges inblick i vad som sades utan att gå så djupt, joo jag förstår det säljer bättre... ska man vissa polis förhör med mördare så tycker jag att det kan göras på kvälls tid och med varnings text och med respekt för både brottslingens släkt och offrens.!Att överhuvudtaget vissa polisförhör med mördare på webben tycker jag är att dokusåpa förklara polis systemet men vad mer kan man vänta sig när det rättsliga inom polis systemet mer liknar en lekplats för byråkratin än att jobba för vad som är rätt o fel och försöka ändra på det som inte är bra!
Jag vill tro att det ska gå att granska, belysa och skapa viktiga debatter om vad som händer i samhället utan att behöva strunta i etik och moral.därför skriver jag det här inlägget för att belysa när jag tycker att media balanserat fel på en mycket tunn knivegg!

Ps läste precis årskrönikan i aftonbladet i det stor mycket fint skrivet... men ändå några övertramp ett är att man skriver hemska ord som dom kunde ha skrivit med lite mer hänsyn för barn syskon mm ska läsa det.det andra är bilden med mig o sol en bild jag inte vet att dom tagit och jag har inte tillåtet några bilder på sol med undantag av begravningen. Jag tror att hon kommer att reagera bra på bilden då även hon har ett behov av att få finnas i sorgen och händelsen kring sin syster, men hon vet ännu inte om att hon är publicerad på bild i tidningen. något jag tycker att man ska fråga barnet(föräldern) om innan man publicerar.

7 kommentarer:

Kattis sa...

Jag är så imponerad av dig! att du kan vara så stark...förstår naturligtvis att man inte kan vara det hela tiden. Men, att du orkar med vardagen..familjen..det är beundransvärt efter att du och din familj gått igenom. Jag tror aldrig att vi som följt detta hemska med Engla någonsin kan förstå hur det känns...Engla måste vara stolt över dig!

melinda sa...

Tänker på dig och försöker förstå hur det känns att ideligen få läsa i tidningar, se på tv och höra i radio om sin älskade dotter som så grymt bragts om livet.
Önskar dig få vakna en dag utan att hela tiden behöva bli påmind om vad din dotter behövde uppleva sina sista minuter i livet.

Stor kram till dig och de dina.

mamma sa...

Även dom dagar det inte står i tidningarna så finns det alltid med mig ,smärtan o skriket i mitt inre finns med mig hela tiden...det måste jag lära mig att leva med fast jag vet inte om det går att lära sig ?

Anonym sa...

Försök tjäna mer pengar på din dotter!

mamma sa...

till anonym

Du är troligen en människa som tror att allt handlar om pengar,önskar dig allt gott och att du en dag får möta något i ditt liv som är viktigare än pengar!
Jag tycker att pengar är bra och ett viktigt medel för att kunna förverkliga många saker i livet men det är andra saker som är betydligt viktigare för att få ett bra liv,kvalitets tid med barnen,kärlek, vänskap att få vara frisk mm.

mamma sa...

Funderar på vad du menar med att tjäna pengar på min dotter!
Tror du att jag får betalt när tidningar skriver eller när jag är med i tv?
Det får jag inte, på sin höjd får jag tågbiljetten betald!
frid o kärlek Carina

Maria sa...

Carina, jag önskar jag hade nåt klokt att säja dej som tröst, men jag är bara så ledsen för dej och din familjs skull!!!
Du ska veta att jag tänker på dej väldigt ofta och önskar dej all frid!
/ en gammal vän från Falun
(Maria Sundell)