tisdag 20 januari 2009

Fortsätter att belysa o gnälla för att få svar!

Fortsätter att belysa för att få svar!

Det är fortfarande många av dom äldre inläggen som jag belyst på min blogg som stör mig frågor som inte kommit upp till ytan eller frågor jag vill ha svar på .

Hej Justitiedepartementet.

Jag har en fråga som jag hoppas kunna få svar på genom dig.(eller belyst)

Hur kommer det sig att vi har en domstol som dömer ut ett straff och en skade ersättning beroende på brottets karaktär.

Och sen har vi en brottsoffermyndighet som gör en ny bedömning av brottets karaktär och vilken skade ersättning som ska betalas ut av brottsoffermyndigheten?

Jag tycker att-

Om domstols besluten inte ska gillas av alla myndigheter så tycker jag att en domstol inte ska få döma ut ett belopp som brottslingen inte kan betala utan i sådant fall göra en rimlighets bedömning av brottslingens betalnings förmåga. Ska domstolen döma ut en summa som inte är rimlig för brotslinge så böra staten genom brottsoffermyndigheten betala ut dömt belopp och brotsoffermyndighetn bör inte se sig som en egen suverän myndighet som anser sig mer kompetent än Sveriges domstolars fattade beslut.

8 kommentarer:

Rónaldur sa...

Hej Carina, i Holland dömer domstolen en brottsling å betale ersättning og brottsoffermyndighetene der ser um å få pengar fra brottslingen og sender den til brottsofferen. Brottslingen får betale tills hele belöpen er betalt. Dessutom betaler staten också en belöp til brottsofferen. Det borde också göre i Sverige. Ursäkte att jag skrifar svenska ikke gott nog men jag er ikke fra Sverige.

Nanne sa...

Usch! Jag är mitt uppe i det där jag med. Jag ringde nyss till Kronofogden (efter 5 månaders väntan).Dom hade inte ens börjat med vårat ärende än! Sist jag ringde sa dom att inom 3 mån. skulle jag få besked. Nu har det gått alltså 5 månader. Inga noteringar har ens gjorts!Idag skulle de ta tag i ärendet.Jag vet ju redan svaret. Denna 19 åriga mördare har troligtvis inga tillgångar. Så då efter två, tre månader kommer nya papper som ska fyllas i och skickas till Brottoffermyndigheten istället.Och där blir väntan säkert ännu längre. Helt sanslöst!
Jag mår skitdåligt av att ha fått min dotter mördad, och nu sen det här mitt i alltihop!

mamma sa...

Hej nanne
Jag har inte börjat än men har fått kronofogde papperna tänkte vänta tills vi får besked kring överklagan av beloppet.fast jag vet inte om jag ens orkar ta tag i alla papper som ska hit och dit ,det är bedrövligt att det inte kan skötas av någon myndighet eller att vi kan få brottsoffer hjälp med att ta hand om alla juridiska och pappers arbeten.

Häxmamman i Jämtland sa...

Hej!
Fick adressen till din blogg från en vännina och jag tänkte att jag skulle lämna några ord till dig...

Jag är så ledsen för er som mistat lilla Engla, har själv barn och jag kan tänka mig att det värsta är att förlora sitt barn...

Jag har följt er sedan det hände och jag har gråtit med er många många gånger, jag är en väldigt känslosam människa som håller just nu på med en kamp för mig och mina barn...

Jag höll på att mista min äldsta dotter i våren -08 och idag kämpar jag för att få en upprättelse för mina barn och mig...

Jag blev sexuellt utnyttjad 2 av mina morbröder, morfar, min mamma var ond med ord och slag och min pappa var alkolist.
Jag blev förgripen från ca:4 års ålder fram till att jag var 21 år, 2 av mina flickor är förgripen av samma förövare och än har det inte blivit något i rätten för det är en lång process...

Jag är vittne till att mina syskon är förgripen men min mamma lever med en av mina morbröder idag och mina systrar säger att det aldrig har hänt...

Idag så har de tagit avstånd från oss och de har sagt att de hatar oss...

Nu blev det ett långt inlägg, egentligen kanske det inte är bra att skriva det här men jag ville bara tala om...

Jag hoppas att du får tid att kika över till mig/Många kramar

erica sa...

du må vara den bästa mamman i världen, så stark, så stark.. vi alla saknar engla.
www.teasteme.blogg.se

Eva Gustafsson sa...

Hej! Jag heter Eva och bor i skåne. Vi har följt hela detta sorgliga. Man finner inte ord...
Tänker på er, och alla de andra som miste sina kära barn, på detta hemska vis.
Ni är så duktiga och starka som orkar med allmänhetens och mediernas nyfikenhet.
Vi har fått ta del av er, känns som man känner er nu.
Ni är så goa.
Var rädd om er.
kraaaaaaaaam Eva Gustafsson

Anonym sa...

Till Englas mamma från en annan mamma!

Jag tror jag varit lika arg som du sedan din fina Engla försvann. Jag har lidit med dig. Jag är själv mamma. Får livet vara så orättvist.
Jag hittade din blogg först idag och jag vill bara säga att jag tycker din dotter verkarde vara en fantastiskt fin tjej. Jag har tänt ett ljus för Engla och det kommer inte slockna.

Jag tänker på dig och jag tänker ofta på Engla även om jag inte kände henne.

Fridens lilja.

Malin sa...

BRA DÄR! Skaka om systemet ordentligt så kanske vi får ordning på det snart. Det behövs en kvinna som du för att det ska fungera tror jag!