fredag 30 januari 2009

Knutby filmen?!

Tittar på morgon tve där dom pratar om den nya filmen knutby.
Jag vet inte vad jag ska tycka har inte funderat så ingående över filmen men jag får direkt en obehags känsla det vänder sig i magen det drar igång hela mitt system...
Har dom tänkt på brottsoffrena i knutby,Typ barnen ?Har dom frågat om dom får använda dom identiska inspelningarna ?Vem äger rättigheterna på inspelningarna?

Jag har mått mycket dåligt av att media spelat upp min röst min gråt mm från rättegången för allmänheten som om jag vore den skyldiga !Att man som brottsoffer inte ens får vara ifred inne på en mycket känslomässig rättegång är av högsta grad kränkande och sen inte kunna uttala sig gråta eller bete sig som man känner sig av rädsla för vad allmänheten ska tycka, är det så vi vill behandla brottsoffer?
Jag valde att försöka vara mig själv o ta skiten som kommer av det jag var stark nog att ta min plats för jag har den personligheten och livserfarenheten att jag kan över leva det.men hade hellre sluppit den delen. Men hur går det för dom som inte orkar ta den smällen jo dom sitter resten av livet med dom känslorna och orden kvar inom sig!

torsdag 29 januari 2009

Qvick ?!

Jag har berört det förut att Qvick historien är en konsekvens av att åklagarens uppgift inte är att komma så nära sanningen som möjligt utan endast att få tillräckligt med material till fällande domm.
En sak till som jag funderar över är den 24-årige israeliske mannen Yenon Levi som hittades mördad i ett skogsparti vid Rörshyttan utanför Hedemora sommaren 1988 som ligger i Stjärnsund och i närheten av AE s hem 3 mil ,har dom testat AE mot det här mordet? Jag tror att AE har mördat många och att syftena kan vara helt skilda efter vad AE haft för behov och ider för stunden.

måndag 26 januari 2009

polishuset läcker som ett såll !

Expressen skriver i en artikel att polishuset läcker som ett såll !
jag skriver!
Inte kommer det som en överraskning att poliser o åklagare läcker .Vi har ett system så tillåter det och ser det som samhällets rättighet att kunna granska allt även om sekretess utredningar och personers liv blir förstörda.Det kallas medlarfriheten och gynnar kvällstidningarnas försäljnings siffror! Jag tycker att medlarfriheten i det stora hela är bra och ska utnyttjas av media för att granska men inte av enbart nyfikenhet o försäljningssiffror. men att vi borde ha en gräns för polis o åklagare där sekretessen bör vara starkare än medlarfriheten tills utredningen är klar. obs medlarfriheten kan vara svår för vissa poliser att hantera då dom kan få en extraslant för uppgifterna!!!

Spåra ip adresser själv?! vad göra sen?!

Hej
jag har fått en del kommentarer med att jag kan spåra ip adressen själv. Det Tackar jag för och ska göra ett försök!
Ett dilemma uppstår dock!Efter som det inte går att få hjälp av lagen när man blivit trakasserad på internet ska man då ta lagen i egna händer ? Vad gör jag när jag hittat dom som varit grövst ...Dilemma -ska jag använda mig av organiserad brottslighet och själv bli kriminell eller ska jag gå dit själv och knacka på och fråga vad fan dom håller på med och ev själv bli anmäld för trakasserier mm.
Jag skulle föredra att få hjälp av rättssamhället med den saken men samtidigt är jag inte främmande för att få ta en del stryk för att gå den väg jag anser vara riktig inom rimliga gränser som mitt samvete kan leva med.
Efter som alla har olika samvete så kan det bli en otrevlig värd att leva i om alla skulle göra så men när man känner sig tillräckligt inträngd i ett hörn så tror jag att det är lätt att tänka så.Därför så behöver vi en lagstiftning som finns där och kan agera med sunt förnuft snabbt och genom tänkt, så vi slipper människor som regerar som jag gör nu!

lördag 24 januari 2009

Expressen har en artikel om att kunna spåra ip adresser

Expressen har en artikel i dagens tidning om att kunna spåra ip adresser obs om fildelning mm har jag inga kommentarer!
jag tänkte skicka den här kommentaren på expressen men den blev för lång så jag publicerar den här.
Jag tycker att det är viktigt att trakasserier på internet tas på allvar! I dag så får inte polisen söka ip adressen om det inte ger fängelsestraff ,mig har det drabbats på ett tydligt sätt som jag vill dela med mig av här för att ge en bild av hur de kan bli.
Jag fick en bild av min mördade dotter Engla skickad till min blogg en bild med Engla och något som skulle likna sperma (troligen var de riktig sperma) jag anmälde bilden till polisen och funderade även på om det kunde vara av pedofil karaktär men tänkte attt det får polis o åklagare avgöra .Svaret från åklagaren blev att dom överhuvudtaget inte kan ta upp anmälan efter som man bara kan se att det skulle ge böter och då får man inte söka ip adressen!
jag har tagit upp problemet med Beatrice Ask då berättade hon om den nya lagen som låg på beredning .Så nu har jag sparat dom grövsta trakasserierna ca 20 st på min blogg tills lagen blir klar och jag kan anmäla dom för jag tycker att som det nya medium som internet är så ska det även gå att följa lagen så långt det är möjligt!
En data åklagare sa till mig att det vore svårt om den lagen kommer för vi har inte resurser att följa upp alla allvarliga trakasserier o hot på Internet ,jag hoppas att man prioritera ungdomarna i det här! .
frid o kärlek Carina

fredag 23 januari 2009

Polis missen !

För någon vecka sedan så lämnade vi in en överklagan till riksåklagaren om hur utredningen kring polis missen efter Pernilla mordet har sköts. En sak som vi bestrider är att det inte går att utläsa vad dom grundar sig på,nu har jag fått en skrivelse från överåklagare Peter Herttig där han vill förtydliga sig på punkten att vi påpekat att det inte bringar någon klarhet över varför tipset om AE inte närmare utretts.
Peter H skriver
-Jag har tagit del av följande handlingarna i ärendet.Utöver vad som anförts i mitt beslut får jag tillägga följande:
Av utredningen framgår bla att det anonyma tipset om Anders Eklund utgör ett av det stora antal tips avseende namngiven person, som tidigare ska ha gjort sig skyldig till brott tex kvinnomisshandel,att tipset om Anders Eklund bedömts inte"sticka ut" mer än andra tips samt att förundersökningsledaren vid flera tillfällen förgäves begärt personalförstärkning för mordutredningen avseende pernilla.
Ärendet är nu överlämnat till riksåklagaren.


Jag säger att jag vill se dom andra tipsen som polisen fått in och ska prioritera kring, polisen har en speciell prioriterings ordning och om någon ringer in ett tips om en Persson som bor 5 mil från mord platsen och dömd för flera sexualbrott och kör lastbil i området och är väldigt lik polisens fatombild enligt tipsaren som känt perssonen sen barns ben. Om inte det sticker ut ur mängden då undrar jag vad som skulle sticka ut ur den mängden med den brottsproffil som man hade.
Till saken hör att man har skickat in till gävle polisen att ta ett dna test när dom får tid! Fast det inte stack ut!

Jag tycker inte heller att det går att skylla på att man begärt förstärkning till utredningen och inte fått det obs! jk har tidigt tydlig gjort att polisen behöver göra en större prioritering i ärendet. Egentligen så stjälper Petter Hertting sig själv med den ursäkten det blir faktiskt mer tydligt att ansvaret ligger på högre ort och mer känsligt, något jag och fler insatta sett som möjlig ansvarig för att polis missen blivit möjlig från första början är en för låg insats o prioritering från högsta ort.
Nu hoppas jag på en vettig och klar synt Riksåklagares bedömning !

reflektion kring hur smärtan i sorgen kan se ut

Jag gav ett svar på en kommentar kring vem är jag nu?
Jag lägger svaret här åxå för jag tror att det säger en del om hur det är för mig just nu.
Hej
Tack för dina ord och tack till er alla som speglar hur det kan vara när man minst sitt barn det gör att jag kan reflektera bättre över vad som känns !
Jag har märkt att en stor del av min ohanterliga smärta ligger i den samma smärtan som dom flesta föräldrar känner när deras barn har blivit illa gjorda det kan vara mobbning på skolgården eller att dom gjorts illa av någon, en smärta som ilar genom varje förälders kropp tills man fått krama om barnet och vet att dom mår bra igen men jag kan inte göra det bra igen, jag kan inte ge den där tröstande kramen utan fastnat i smärtan som ilar genom mig många gånger per dag. Sen är givetvis saknaden o sorgen enorm och sanslöst smärtsam men den kan jag se som en smärta som jag kan lära mig att hantera o leva med.
jag förstår intellektuellt att jag även måste lära mig att leva med den andra smärtan åxå men känslomässigt är jag inte där.

Brott o Straff

Jan Emanuel Johansson debatterar i riksdags kammare med Beatrice Ask om brott o straff.
Jag tittar på svt2 från debatten i kammaren. I dag är Beatrice Ask den som svarar på frågor.
Beatrice Ask gör bra ifrån sig och jag känner en hopp för framtiden när det gäller brott o straff och även viljan att ge dom brottslingar som en dag ska ut till oss i samhället en bättre möjlighet att orka ta skansen till att bryta brottsbanan, Jan Emanuel ger Beatrice skansen att ge ett vetigt o bra intryck då Jan… ja jag vet inte vad han har där att göra! Det kändes som en debatt utan kraft och något kreativt att säga.
Jag säger det är väll ändå så att Sveriges lagar ska spegla vad opinionen i samhället tycker Opinionens vilja är vad jag tycker att samhället ska bygga på och forskning kan ge samhällsmedborgarna fakta att bygga sin inställning på!

Sen är det debatt kring pengar till ett större internationellt arrangemang med en massa ministrar som kommer på besök som kräver stora summor pengar till polisarbete.
Nu kanske jag är på djupt vatten och detta är inget jag är insatt i men undrar kan dom inte ha sina möten i Bryssel där det är byggt för att hantera extraskydd och redan finns polisinsatser på plats.
Nu sa just Beatrice något åt det hålet så jag kanske inte var så djupt ut..
Frid o kärlek carina

tisdag 20 januari 2009

Fortsätter att belysa o gnälla för att få svar!

Fortsätter att belysa för att få svar!

Det är fortfarande många av dom äldre inläggen som jag belyst på min blogg som stör mig frågor som inte kommit upp till ytan eller frågor jag vill ha svar på .

Hej Justitiedepartementet.

Jag har en fråga som jag hoppas kunna få svar på genom dig.(eller belyst)

Hur kommer det sig att vi har en domstol som dömer ut ett straff och en skade ersättning beroende på brottets karaktär.

Och sen har vi en brottsoffermyndighet som gör en ny bedömning av brottets karaktär och vilken skade ersättning som ska betalas ut av brottsoffermyndigheten?

Jag tycker att-

Om domstols besluten inte ska gillas av alla myndigheter så tycker jag att en domstol inte ska få döma ut ett belopp som brottslingen inte kan betala utan i sådant fall göra en rimlighets bedömning av brottslingens betalnings förmåga. Ska domstolen döma ut en summa som inte är rimlig för brotslinge så böra staten genom brottsoffermyndigheten betala ut dömt belopp och brotsoffermyndighetn bör inte se sig som en egen suverän myndighet som anser sig mer kompetent än Sveriges domstolars fattade beslut.

Fredrik släper ny skiva !

Våran vän Fredrik Swhan ska släppa sin nya skiva den 28 jan.
vill göra lite reklam för honom här och samtidigt säga. Tack Fredrik o Lisa med familj för att ni finns bra vänner som orkar finnas kvar fast man är tråkig deppig och mest i kaos och inte orkar umgås så mycket, det är mycket värdefult!.
Fredrik har konsert på nalen se nedan.


http://www.nalen.com/KonsertInfo.aspx?HId=5&KId=2405

måndag 19 januari 2009

Meningen med döden och livet ,finns den?

Hej jag har fått lite kommentarer om livsfilosofier kring vad som händer när man dör ,det finns många filosofier o tankar i vår herres hage. Tankar som är ok för vist har dom tankarna slagit dom flesta människor tankar om döden och livets mening.
Tankar som skapat trygghet och krig i århundraden.
Varse god och dela med er av eran tro o filosofier under den här titeln men inte under dom andra titlarna!.

lördag 17 januari 2009

Vem är jag nu?

Ny dag samma ångest och smärta. vet inte vad jag ska göra av mitt liv som jag tyvärr måste fortsätta leva efter som jag vill fortsätta finnas för Sol. vad ska jag jobba med? orkar jag jobba?. Jag måste göra något men vet inte vad? jag är inte samma människa längre så jag har inte samma förmåga o kompetens att jobba med samma som jag gjorde för.
Det är förvirade att vara 40 år och inte veta vem man är längre! . Det känns som jag måste börja om från början att lära känna mig själv.
Det kan hända att det är samma för alla som förlorar ett barn det vet jag inget om men jag anar att det finns många likheter i traumat att förlora ett barn hur det än gått till.Det är inte bara att bearbeta sorg o saknad det är så mycket mer.

fredag 16 januari 2009

ckeln

Nu har dom varit hit med cykeln ,det är Englas cykel fast neon grön i stället för silver i går var den alldeles grå dasig så man såg inte riktigt detaljerna men nu kan jag pustar ut och slipa fundera över den saken.

Falskt alarm ,det var Englas cykel säger polisen.

Hej igen!
Det var Englas cykel säger polisen men den har varit i ett kylbad så därför blev den grön och dom har skruvat sönder cykeln så därför var den sig inte riktigt lik! Dom har inte varit med om det för säger dom men är glada att det ändå är rätt cykel.
Jag känner mig som ett frågetecken men det är bra om det är rätt så sliper vi ett misstag till.

Var är Englas Cykel?Har Polisen gett oss fel cykel!

Då var det dax igen!
Föra veckan så tänkte jag nu kan det inte bli mer som går helt fel i utredningen eller något som jag behöver utveckla förklara och krångla med. Snart kan jag sätta mig ner och reflektera och bearbeta vad det är som hänt genom att skriva en bok en bok som det känns skärmande att börja skriva efter som det kräver av mig att gå igenom allt en gång till fast med distans och ett facit. Jag har en förhoppning om att det ska hjälpa mig ,familjen, släkt , vänner och alla som var med och letade fysiskt och känslomässigt.
Men otroligt nog så har det hänt igen...Jag har under en vecka bearbetat mig själv och familjen för att kunna ta emot Englas cykel smycken och saker från obduktionen. Vi har gråtit och varit i en oförklarlig smärta. Men när det var dax kände jag mig så redo som man kan i en sådan absurd situation.
Poliserna som kom med sakerna har under resans gång blivit nära och jag tycker verkligen om dom. Dom här Poliserna har inte haft ett lätt arbete som fått kommit med information och fått försöka reda ut alla tokiga misstag mm.
Vi fick saker som dom tagit i beslag under utredningen ,vi fick vakuum packade föremål som inte riktigt gick att identifiera förkolnade smycke delar mm vi fick papperspåsar med kolbitar småstenar tillsammans med små delar av smycke delar.
Polisen fick ta med det mesta som var förkolnat och antagligen delar av Englas brända kropp några påsar sparade jag för att göra en ceremoni av och för att Sol verkligen ville ha det kvar helt absurt men ändå ett sätt att få hela situationen lite verkligare för henne.
Men när vi ska gå ut och hämta cykeln så blir jag lite koko och säger har cykeln blivit grön inte fören Torbjörn säger det är inte Englas cykel så vaknar jag ... Det var inte Englas cykel så nu är frågan var är Englas cykel igår em lyckades dom inte reda ut det men vist börjar man fundera varför hittade man inte AE dna någonstans på cykeln det kan ju vara så att det inte var Englas cykel man skickat till skl för dna test.Polisen säger detta får inte ske. Jag säger att jag inte är förvånad då inget då menar jag inget har gått enkelt eller utan misstag.Polisen hade cykeln att dna testa före AE bil !Nu vet jag ju inte vad som hänt och hur men tankarna snurrar på ,förhoppnings vis för jag mer information under dagen.

torsdag 8 januari 2009

Kanske för privat men så här ser min verklighet ut !

I dag har det varit en gråt dag, ögornen svider så där som dom gör när man gråtit mycket ,jag är väldigt ledsen i hela kroppen o själen och det blev extra tungt när dom ringde från polisen i dag och så att dom kommer nästa vecka med Englas saker som har varit hos polisen cykeln hasband och kanske något smycke som dom hittade vid odubktionen.
Fy fan vad vidrigt livet kan vara.
Nu är jag nog lite för privat men det käns ändå bra att få dela med sig inför alla som vill läsa för så här ser minn verklighet ut nu när Anders Eklund har förstört Englas mitt o minn familjs liv.

tisdag 6 januari 2009

familjer till mördare är offer i en fasans full situvation

Det skrivs i Expressen om familjer till mördare, Jag tycker att det är bra att det uppmärksammas för dom är verkligen åxå offer i en mycket svår situvation.
Minna barn har alltid frågat mig om jag alltid kommer att älska dom även om dom gjort något dumt, jag har alltid svarat att även om du skulle mörda så skulle du ändå vara min älskade dotter.
Det var på den tiden då mord var något jag använde för det värsta som kan ske en tid då jag inte ens kunde fantisera om Englas öde.Jo jag förstår att även mördare har familjer som älskar dom för jag skulle ha älskat minna barn vad som än hände.
Fast jag känner ändå en osäkerhet på om jag skulle ha älskat AE eller fritz även om jag skulle ha varit deras mamma -jag tror inte det för ...det går inte att förklara med ord!

2008 blir 2009

Nu har 2009 börjat och inga större katastrofer har inträffat.Förutom att jag mår pest och har en ångest som jag inte kan beskriva i ord.
Föra året var ett mardröms år och det kommer att följa mig resten av livet,
2008 började med att våran 4 mån gamla grå hunds valp sprang bort på 12,00 slaget, vi letade i 20 timmar med hjälp av vänner,Sol o Engla satt hemma och höll koll på om hon skulle dyka upp, det var nog första gången jag trotsade mörker rädslan och gick själv med en ficklampa i skogen o grät i mörkret medan jag letade. Jag mins att en tanke var hur ska det här året kunna bli efter en sån här hemsk början jag tänkte värre kan det väll ändå inte bli men det kunde det...
Nu tänker jag aldrig värre kan det inte bli för det kan det alltid den som lever får se .Vi har ingen aning om vad morgon dagen har att erbjuda men vi vet vad vi har i nuet så vi kan alltid välja det goda och göra det bästa vi kan av varje möjlighet!
frid o kärlek Carina

fredag 2 januari 2009

Vart tog det sunda förnuftet vägen?

Nu har jag pratat med Peter Hertting överåklagaren som har beslutat att lägga ner förundersökningen mot polisen.
Det är helt makalöst sjukt...
Polisen har själva lämnat in en anmälan som gäller hur dom har hanterat pappers arbetet med tipsen efter Pernilla mordet och hur Gävleborgs polisen hanterat uppgifterna om AE.
Ingen anmälan om hur dom har hanterat granskat och bearbetat tipsen dom fått in ?
Det är ju ändå det som är det viktiga och det belyste även min advokat i handlingarna som vi skickade in med överprövningen av beslutet att inte polisen gjort något fel.
Men Peter H står fast vid att man endast ska kolla hur polisen har antecknat om tips inkommit och inte vad polisen gjort med tipsen. Här kan man se att ca 150 tips inte bearbetats på korrekt sätt men att dom ändå på något viss har setts av polisen så då har inget fel begåtts!Jag kan inte få ut materialet efter som det inte har varit föremål för en domstol!Så jag kan inte kontrollera vad dom menar med att tipsen ändå har varit föremål för polisen.

Nu ska jag gå vidare och anmäla Peter H till riksåklagaren Anders P.
För att Peter H har varit försumlig och inte granskat om polisen gjort något fel vid bedömningen och bearbetningen av tipsen.
Det är inte klokt någonstans att det inte är det som granskat men jag börjar förstå varför polisen för det mesta får rätt ,det gäller att anmäla sig själv och endast anmäla det som inte är av vikt och på så viss få oss att tro att åklagaren har granskat allt som kan vara av intresse!

Det är inte allt näää inget är enkelt o självklart o för mig finns det inget som heter sunt förnuft längre!
Rättshjälpen genom staten fick jag bara så länge det gällde domen mot AE.
Nu hjälper mig min advokat Catharina Wikner med överklagan av skadeståndet och polis missen, utan att ta betalt det är mycket generöst av henne och jag är tacksam men för mig känns det svårt att veta att inte staten hjälper mig fullt ut, inte heller försäkrings bolagen kan gå in med rättshjälp det gör dom inte om det gäller tvist som grundar sig i brotts mål eller mot myndigheter!Så om det skulle varit rätt så ska jag ur egen ficka som lever på 8000 kr i månaden själv betala advokat kostnader mm Nu tror fler av er att jag har fått ut skade stånds pengar från AE så jag kunde ha använt dom men icke och det kommer jag nog heller aldrig att få för han har inga pengar ev får jag en del från brottsoffermyndigheten senare men det är inte säkert det beror på vad dom tycker är skäligt och är inte självklar det domstolen dömde ut...

torsdag 1 januari 2009

Balans för etik o moral.

jag tycker att media går över gränsen när dom visar tv inspelning på AE när han erkänner morden, jag tror dom glömmer bort att det är på riktigt det är ingen välregisserad film ni visar utan en sann händelse som berör och förstört många människors liv.Englas vänner som är i 10 års åldern släkt o vänner ser o mår dåligt av det.Jag vill påstå att ljud o bild i den situationen blir för svår att ta in.Det ligger även kvar överalt på webben så jag kan inte skydda sol från information jag inte vill att hon ska behöva ha!Allmänintresset går att belysa och ges inblick i vad som sades utan att gå så djupt, joo jag förstår det säljer bättre... ska man vissa polis förhör med mördare så tycker jag att det kan göras på kvälls tid och med varnings text och med respekt för både brottslingens släkt och offrens.!Att överhuvudtaget vissa polisförhör med mördare på webben tycker jag är att dokusåpa förklara polis systemet men vad mer kan man vänta sig när det rättsliga inom polis systemet mer liknar en lekplats för byråkratin än att jobba för vad som är rätt o fel och försöka ändra på det som inte är bra!
Jag vill tro att det ska gå att granska, belysa och skapa viktiga debatter om vad som händer i samhället utan att behöva strunta i etik och moral.därför skriver jag det här inlägget för att belysa när jag tycker att media balanserat fel på en mycket tunn knivegg!

Ps läste precis årskrönikan i aftonbladet i det stor mycket fint skrivet... men ändå några övertramp ett är att man skriver hemska ord som dom kunde ha skrivit med lite mer hänsyn för barn syskon mm ska läsa det.det andra är bilden med mig o sol en bild jag inte vet att dom tagit och jag har inte tillåtet några bilder på sol med undantag av begravningen. Jag tror att hon kommer att reagera bra på bilden då även hon har ett behov av att få finnas i sorgen och händelsen kring sin syster, men hon vet ännu inte om att hon är publicerad på bild i tidningen. något jag tycker att man ska fråga barnet(föräldern) om innan man publicerar.